Şimdi Ara

Epson WF7515 A3+ yazıcı tarama fax ......deneyimler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
1
Favori
13.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bitmeyen kartuş satıcılarında bulabilirsiniz. Bu 2 yazıcıyı çok seviyorlar, 7515 ve 7525'i.
  • Arkadaşlar elimde Epson Wf 7525 yazıcı mevcut. Yazıcıyı mart ayında bir hevesle aldım ancak çok kullanma fırsatım olmadı. Elimdeki yazıcı wf-7515 in bir üst modeli. Yani Çift tepsili+ arkalı önlü hzılı baskı yapabiliyor. Daha çok ofis kullanıcılarına hitap eden bir makinadır.
    Ayrıca şu anda içinde kolay dolan kartuş sistemi+4 adet Epson orjinal L100 mürekkep şişesi var. Bir kere doldurdum gayet başarılı. Yazıcıyı çok kullanmadım ama her hafta mutlaka çıktı aldım. Kurumaması için.
    Yazıcı çok temiz, bozuk,ezik,kırık hiç bir parçası yok. 18 ay garantisi de devam etmektedir. Kutusu vardır. Almak isteyen arkadaş evime misafir olup, yazıcıyı deneyebilir. Daha fazla bilgi isteyenler için telefonda bilgi verebilirim Teşekkürler.
    Yazıcıya Mürekkepleri ve kartuş setiyle beraber 750 tl istiyorum.

Yazıcı ile ilgili bilgiyi kendi web sitesinden alabilirsiniz.

http://www.epson.com.tr/viewcon/corporatesite/products/mainunits/overview/11172

• Geçen gün, ofis duvarlarına yaptığım 3d renderların fotolarını asmak için baskıcıya gitti .

a4 boyutunda 8 adet tuval (kumaş) baskı yaptırdım, ofiste 4mm duralitlere gerip yapıştırdım ve duvara astım, çok güzel oldu.

şimdi
    baskı yapan firma HP kullanıyor, oradan aldığım bilgi

yazıcılarda şu sıralar çok sık kullanılan "tank" denen aparatla
    yazıcının yanındaki mürekkepleri borularla baskı kafasına taşıyan sistemi tavsiye etmiyorlar
    çünkü
    orjinal kapalı blok kartuşla bunların basıncı farklı olduğu için zamanla baskı kafalarında arıza çıkarmış

kartuş doldurmak en iyisi dediler

bişginize....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar iş yerimde bu cihazı kullanmaktayım.

Windows 8 kullandığim dönemde cihaz üzerinden tarayıcıyı kullandığımda bilgisayarımı görüyordu ve taradığım zaman d: sürücüsünde ki dosyama düşüyordu. Bilgisayarımı 8.1 e update ettim driverları silip yeniden kurdum.

Şimdi bilgisayarımdan tarama yapabiliyorum ve istediğim klasöre düşüyor ama cihaz üzerinden tarayıcıyı kullanmak istediğimde artık bilgisayarımı görmüyor.

Not: Bilgisayarım eternet üzerinden modeme bağlı. Yazıcım da wifi ile modeme bağlı.

Tüm gündür işin içinden çıkamadım yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi floydrose -- 5 Kasım 2013; 16:54:51 >
  • floydrose kullanıcısına yanıt
    http://www.epson.com.tr/tr/tr/viewcon/corporatesite/support/index?gatewayto=ProductHome.aspx%3Flng=tr-TR%26amp;data=VkjUmbBFNN3ZrL7tYJEGCLSofgqgbrkp6CAgZ+GqYhcU003D%26amp;tc=6#34

Burada epson wf7515 için ağ bağlantısı yardımcı programları var.

Ayrıca ve bence, bilgisayarınıza yazıcıyı yeniden tanıttığınız gibi yazıcınıza da bilgisayarı yeniden tanıtmalısınız, çünkü o artık eski tanıdığı pc değil. YAzıcınızda wifi kurulumunu yeniden yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barsoy -- 5 Kasım 2013; 20:02:31 >

• Onu belirtmeyi unuttum. Yazıcıma yeniden tanıttım hatta 4 kere :)

İş yerimde bu sorunu yaşadığım için yarın verdiğiniz bağlantıyı deneyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi floydrose -- 5 Kasım 2013; 20:19:35 >
  • Bu sabah iş yerime geldiğim zaman yazıcımın artık bilgisayarı gördüğünü farkettim. İleride görmeye devam eder mi veya ne kadar sağlıklı olduğunu bilmiyorum. Şimdi tek bir sorunum kaldı arkadaşlar.

Yazıcımdan tarama yaptığım zaman taradığını söylüyor ama taramayı başlatmıyor ve event manager üzerinden ayarladığım ve düşmesini istediğim yere düşmüyor. ?
  • floydrose kullanıcısına yanıt
    EPSON Scan başlatılamıyor, ayarlanamıyor veya tarama işlemi yapamıyor

Bağlantı testi başarılı mı?
    Başarısızsa, ağda sorun olmadığını doğrulayın.
    IP adresi bilgisayarda doğru ayarlandı mı?
    IP adresi gibi ağ ayarları hakkındaki ayrıntılar için, bkz. Kurulum Sorunları.
    İletişim kesik mi?
    İletişim EPSON Scan başlatılırken kesildiyse, EPSON Scan'den çıkın ve bir süre sonra yeniden başlatın. EPSON Scan başlatılamıyorsa yazıcıyı kapatıp açın ve yeniden deneyin.
    Timeout Setting (Zaman Aşımı Ayarı) içinde EPSON Scan Settings (EPSON Scan Ayarları) değerini kontrol edin. Ayrıntılar için EPSON Scan Yardımına bakın.
    Windows XP veya daha üstü bir sürümde güvenlik duvarı fonksiyonu mu etkin yoksa ticari olarak satılan başka bir güvenlik yazılımı mı kullanılıyor?
    Firewall (Güvenlik Duvarı) işlevi aktifse EPSON Scan Settings (EPSON Scan Ayarları) içindeki arama çalışmayabilir. Bu durumda EPSON Scan Settings (EPSON Scan Ayarları)- Add (Ekle) - Enter address (Adresi girin) öğesini tıklatın ve IP adresini doğrudan girin.
    Yüksek çözünürlükte geniş bir aralık mı tarıyorsunuz?
    Yüksek çözünürlükte geniş bir aralık taranırsa iletişim hatası oluşabilir. Tarama çalışmadıysa çözünürlüğü düşürün.
    Bilgisayarınızda birden fazla ağ arabirimi mi mevcut?
    Tarayıcı, birden fazla ağ arabirimi bulunan bilgisayarlarla iletişim kuramayabilir. Tarayıcıyla iletişim kurmak için, EPSON Scan Settings (EPSON Scan Ayarları)- Add (Ekle) - Enter address (Adresi girin) öğesine tıklatın ve IP adresini doğrudan girin.

• Sorun sayende çözüldü barsoy çok teşekkürederim zaman ayırdığın için.
  • gariptir
    yaklaşık ayda bir cihaz güncelleme arayıp bulunca yüklemeyi soruyordu
    ok dedğimde güncelliyordu
    2 ay önceki güncellemden sonra bir türlü usb bağlantısını yapamadım
    bende wifi bağlantısını kullanıyorum
    sanırım son güncelleme işi bozdu
    zaman ayırabilirsem resetleyip yeniden kuracağım

• quote:

Orijinalden alıntı: mimleon

tavaiye ederim
    a3 ve a4 basan biriyseniz
    çift tepsi için 7525 tercih edin
    yoksa 7515 iyi seçim

Benim için 3 scan ve a3/A4 duplex baskı gerektiği için AIO olarak bu ikisinden hangisini tavsiye edersiniz? Brother MFC-J6710 vs Epson 7525.

1) Her ikisi de 920 TL civarında.
    2) 7525 yanlış bilmiyorsam A3 boyuta çift taraflı baskı yapmıyor, sadece A4 için yapıyor.
    3) Yurt dışı forumlarda, Epson 7525 kullananlar bir süre sonra baskı kalitesini kaybettiğini, sarı renkte akma yaptığını ve kağıt alma sorunu yaşadıklarını yazmışlar.
    4) Brother için şikayetler nispeten daha az gibi ama testlerde, baskı kalitesi ve performans testlerinde 7525 bir tık daha iyi gösterilmiş.

Açıkçası kararsız kaldım.

• epson seçimi sizi üzmez diyeyim

özellikleri dediğiniz gibi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mimleon kullanıcısına yanıt
    Epson'un WForce serileri için kaliteli muadil mürekkep düşünenlere OCP tavsiye olunur.
    http://www.sarfet.com/U22,27,bk-cp-115-mp-yp-102-4x100gr-epson-yazicilar-icin-uyumlu-durabrite-murekkep-seti-ocp-ink-ocp-epson-murekkep-setleri-100-ocp-epson.htm
  • izmir çankayadan siyah olanı 10 tl aldım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ucuza A3 çerçeve yapan ( online veya telefonla) spariş alabilen bir yer biliyor musunuz? Benim baya birikti A3 fotoğraflar
  • Merhaba
    A3 yazıcı almayı planlıyorum ve wf7515 e bakıyorum.
    A3 ve A4 kağıt değişimi nasıl yapılıyor. manuel olarak içindeki kağıtları çıkartıp değiştiriyor musunuz?
    Daha önce kullandığım HP1220 de a3 kağıtları en alta koyup, a4 kağıtları üste koyuyorduk. a3 yazdırmak istediğimizde a4 kağıtları biraz geri çekiyorduk. tabi HP1220 açık tepsiye sahipti.
    Siz bu işi nasıl yapıyorsunuz?
    Cevaplarsanız sevinirim...
    Kolay gelsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: potlika

Merhaba
    A3 ve A4 kağıt değişimi nasıl yapılıyor. manuel olarak içindeki kağıtları çıkartıp değiştiriyor musunuz?
    Daha önce kullandığım HP1220 de a3 kağıtları en alta koyup, a4 kağıtları üste koyuyorduk. a3 yazdırmak istediğimizde a4 kağıtları biraz geri çekiyorduk. tabi HP1220 açık tepsiye sahipti.
    Kolay gelsin...

Bulabilirseniz hiç uğraşmayın WF7525 alın. Çift tepsili.
  • quote:

Orijinalden alıntı: barsoy

quote:

Orijinalden alıntı: potlika

Merhaba
    Kolay gelsin...

Bulabilirseniz hiç uğraşmayın WF7525 alın. Çift tepsili.

Durum o kadar vahim yani :D
    Daha önce Brother 6490 ve 6710 kullanıyordum. çift tepsili olduğu için kağıtlarla hiç uğraşmadım.
    Peki yazıcının kullanımı, kartuş maliyeti vs nasıl? dolum kartuş mu kullanıyorsunuz yoksa orjinal mi?
    Kolay gelsin...

• yaklaşık 1.5 yıl oldu,
    yazmaya devam edeyim,
    geçenlerde orijinal kartuşlar bitti,
    ucuz olsun diyerek çipli, doldurulan kartuş seti ve mürekkepleri aldım (59tl) ,
    başlarda bir iki basım yaptım ama renkler dağınık ve soluktu,
    sonrasında devamlı kartuş arızası vermeye başladı.
    aldım servise götürdüm,
    sonuç; muadil mürekkep kullanma nedeniyle yazıcı kafası ayarı bozulmuş,
    neyse sorunsuz hallettiler.
    şimdi orijinal takım aldım (büyük tip)
    180tl/9 ay vadeli, haliyle 59 tl boşa harcanmış oldu.(izmirde isteyen olursa verebilirim)
    (vatan bilgisayarda kampanyaya rastlamıştım, zaman zaman yapılan kampanyaları takip ediyorum, yeni bir takım için)

şimdi sorunsuz ve aklım ona gitmeden kullanıyorum.

A3 kullanımı için daha önce yazmıştım,
    sık A3-A4 kullananlar 7525 alsın.

son olarak;
    usb bağlantısı ile hep sorun çıkardı, "scan" programı ve yazıcı tanımada,
    sonra wifi ile bağlandım,
    şimdi ise Ethernet ile hub bağlantısı yaptım,
    ağ içinde sorunsuz kullanıyorum.

baskı kalitesi ve fax, tarama özelliklerinden memnunum,
    tek olumsuz yönü yazıcı kartuşları bedeli.
    ama tüm yazıcılar da parayı kartuşdan kazanmıyormu?

kolay gelsin.

• potlika P kullanıcısına yanıt
    Yok vahim olup olmadığını bilmiyorum, ama 7525 varken tek tepsi ile bunlarla uğraşmaya değmez.

Kartuş maliyetini de bilmiyorum; çünkü yazıcımı(7525) CISS tank montajı yapılmış olarak satın aldım. Hatta bana göre bu yazıcı, değil orijinal kartuşla muadil kartuşla bile zor kullanılır, kartuşlar çok küçük. Yani large kartuşları da var ama makinanın cüssesine göre ve A3 basacak bir yazıcıya göre yetmez hakikaten çok küçük kartuşları. Aslında A3 yazıcılar ya orijinal tanklı ya da büyük kartuşlu yapılmalılar. Epson'un kendinden tanklı A4 modelleri varken bunu dalga geçer gibi küçücük kartuşlarla piyasaya sürmeleri komik.

Diğer bir sorun fiyatı çok yüksek ve bulunamıyor. Ayrıca haftada en az 1-2 çıktı almanız lazım; çünkü brother'daki gibi boşta dururken otomatik temizleme özelliği yok. tüm brother'larda var mı bilmiyorum: benim MFC-215C'de vardı bu özellik.

Ek olarak: bursa kartuş'un durabrite uyumlu photo ink mürekkebini kullanıyorum. Tavsiye ederim. Yukardaki arkadaşın aksine ben de 1.5 yıldır kullanıyorum hiç sorun olmadı. Önemli nokta: asla yorumlara kanıp da claria uyumlu mürekkep almayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barsoy -- 21 Haziran 2014; 16:12:36 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.