Şimdi Ara

ERA (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.054
Cevap
1
Favori
217.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • abi hyundai plaza da kormetal marka satılıyordu
    bu marka sizce nasıl
  • KM yi diyorsun......görüntü olarak güzel ama içi allesio gibi siyah diye biliyorum......

quote:

Orjinalden alıntı: play_boy

abi hyundai plaza da kormetal marka satılıyordu
    bu marka sizce nasıl
  • hyber sılverleri güzel kormetalin......hyber blackleri içi siyah dediğim gibi sürtüldüğünde veya çizildiğinde altından siyahı çıkıyor................ mecbur boyattırmak gerekiyor................

quote:

Orjinalden alıntı: play_boy

abi hyundai plaza da kormetal marka satılıyordu
    bu marka sizce nasıl

/>

• Benzinli Era lar için şu an iki tür yakıt bulunmakta 95 ve 97 oktan kurşunsuz benzin. Servis bana 95 oktan kurşunsuz kullanmamın yeterli olduğunu söylemişti, fakat öyle reklamlar yapılıyor ki sanki 97 oktan her araçta daha yüksek performans sağlar gibi algılanıyor. Geçenlerde biraz araştırma yaptım ve sonuçlarını sizlerle paylaşmak istedim.

97 oktan kurşunsuz benzin daha fazla sıkıştırmaya dayanabilmekte, dolayısıyla yüksek sıkıştırma oranlarına sahip motorlarda performans artışı sağlamakta ve motordaki vuruntuyu ortadan kaldırmakta imiş. Fakat bu durum her motor için geçerli değil Örneğin Era 1.4 DOHC motoru 10:1 sıkıştırma oranına sahip ve bu sıkıştırma için 95 oktan kurşunsuz benzin yeterli. Dolayısıyla Era lara 97 oktan kurşunsuz benzin almak sadece ve sadece "boş yere fazladan para vermek" olacaktır.

Bu konuda kullanım klavuzunda minimum kaç oktan kurşunsuz benzin kullanılması gerektiği belirtilmemiş fakat forumlardan birinde karşılaştığım bir kullanıcı 11:1 sıkıştırma oranına sahip motosikleti için kullanım klavuzunda en az 91 oktanlık benzin kullanması gerektiği yazılıymış. Bu bilgiyi referans alırsak eğer 95 oktan Era lar için çok bile...

• YAKITTAN KONU AÇILMIŞKEN CRDI ERA LARA EURO DIESEL KONULUYOR.BENDE TABİ EURO DIESEL KULLANIYORUM;FAKAT ALDIĞIM YERIN BENZINLIK SAHIBINDE AUDI A6 DIESEL VAR VE NORMAL DIESEL KULLANIYOR BIR SORUN OLMADIĞINI CEKIŞINDE GIDIŞINDE BIR SORUN OLMADIGINI SOYLUYOR.SEYTAN BI DENE DIYO AMA TABI BİŞEY OLACAK DIYEDE KORKUYORUM.
  • CANTLAR MALUM UCUZ ETIN YAHNISI EKTEKI DOSYA 3 TEKI CANTIN AYNISI KALDIRIMLARA DIKKATLI GIRMEK LAZIM BİRDE TAZZIKLI SU...
  • Arka cam rezistansını çalıştırınca bir süre sonra(5dk falan) bir koku geliyor benim arabada. Siz de böyle bir şey farkettiniz mi? Koku gelince kapatıyorum hemen bişey olmasın diye.
  • YENİ NESİL DİESEL ARABALAR.EURODİESELE GÖRE AYARLANMIŞTIR....ESKİ DİZELE EURO KOYMAYI DENEDİM......YERİNDEN KALKAMAYAN ARABA CANLANDI....EURODİESELİN 50 KÜKÜRTORANI,NORMAL DİZELİN 7000 KÜKÜRT ORANI VARDIR......BU SEBEPTEN DOLAYI EURO DİESEL NORMAL DİZELDEN ÇOK ÜSTÜÜN BİR YAKITTIR.......

WAPS55 BENCE HİÇ DENEME.....ARASINDAKİ 10 YKR LUK BİRFARK İÇİN.....O 10 YKR LUK FARK SANA 4,000YTL- 5,000 YTL YE MALOLABİLİR.....

ESKİ DİZELLERE BİLE EURODİESEL KULLANMA TARAFTARIYIM.........

BİDE BİODİESEL VAR....ANKARADA 1,90 YKR SATILIYOR......NORMAL DİESEL 2,20 EURO DİESEL İSE 2,33 YKR..........
    BİODİESEL KULLANAN KAMYONLARIN EKSOZLARI YANMIŞ YEMEK GİBİ KOKUYOR......ARABA İÇİN SAĞLIKLI BİŞEY DEĞİL........
    quote:

Orjinalden alıntı: wasp55

YAKITTAN KONU AÇILMIŞKEN CRDI ERA LARA EURO DIESEL KONULUYOR.BENDE TABİ EURO DIESEL KULLANIYORUM;FAKAT ALDIĞIM YERIN BENZINLIK SAHIBINDE AUDI A6 DIESEL VAR VE NORMAL DIESEL KULLANIYOR BIR SORUN OLMADIĞINI CEKIŞINDE GIDIŞINDE BIR SORUN OLMADIGINI SOYLUYOR.SEYTAN BI DENE DIYO AMA TABI BİŞEY OLACAK DIYEDE KORKUYORUM.

• HAYIR HİÇ BİR KOKU GELMEDİ.....
    BEN KIŞIN DEVAMLII KULLANDIĞIMDAAN AÇARIM AMA ÖYLE Bİ KOKU GELMEDİ......BUHAR YOKKEN AÇILDIĞINDA KOKU YAPABİLİR......
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmet_0606

HAYIR HİÇ BİR KOKU GELMEDİ.....
    BEN KIŞIN DEVAMLII KULLANDIĞIMDAAN AÇARIM AMA ÖYLE Bİ KOKU GELMEDİ......BUHAR YOKKEN AÇILDIĞINDA KOKU YAPABİLİR......

Dediğin gibi camda buhar yokken kullanmıştım. Camın dışındaki karlanmayı gidermek için kullandım. Bu rezistansı sadece buğu gidermek için mi kullanacağız? Desene o zaman arabaya binmeden önce arka camı da temizlemek şart oldu.
  • BAZEN BENDE DIŞINI KURUTMAK VEYA ERİTMEK İÇİN KULLANIYORUM....Bİ KOKU OLMADI ŞİMDİYE KADAR........AMA ÇOĞU ZAMAN ÇEKÇEKLE TEMİZLEYİP CAMLARI ONDAN SONRA OTURUYORUM ARABAYA.............

quote:

Orjinalden alıntı: sword2

quote:

HAYIR HİÇ BİR KOKU GELMEDİ.....

Dediğin gibi camda buhar yokken kullanmıştım. Camın dışındaki karlanmayı gidermek için kullandım. Bu rezistansı sadece buğu gidermek için mi kullanacağız? Desene o zaman arabaya binmeden önce arka camı da temizlemek şart oldu.

• Geçenlerde geri vitese taktığımda vites tam geçmemiş sanırım, ayağımı debriyajdan çekerken gajjjjjjjjj diye bir ses geldi. Bu durum iki defa oldu ilkinde ne olduğunu anlayamamıştım (müziğin sesi biraz fazla açıktı). İkinci kez olduğunda anladım ki geri vitesi iyice yerine oturmadığından olmuş. Geri vitesi diğer vitesler (1,2,3...) gibi kolayya yerine oturmuyor, çoğu zaman problem olmasa da, bazen biraz zorlamak yada boşa alıp yeniden vitese takmak gerekiyor. Sanırım benim baskı-balata biraz yıpranmıştır. Neyse bundan sonra daha dikkatli takıyorum geri vitesine. Tamamen yerine oturmadığını hissettiğimde tekrar deniyorum.
    Benzer durumla karşılaşan oldu mu acaba?

• BENDEDE OLDU.....İYİCE OTURTMAK GEREKİYOR....ARABANIN HATASI DEĞİL BİZİM HATAMIZ....
    (ASLINDA DİĞER VİTESLER GİBİ KOLAY GEÇİYOR)
    ÖYLE BİKAÇ DEFAYLADA BALATA SİLİNMEZ.....BENDEDE ÇOK OLDU......
    BİSORUN YOK......GAJJJJ SESİ VİTESİ TAM OTUTTURMADAN DEBRİYAJI KALDIRDIĞIMIZDAN OLUYOR.......ACELEDEN YANİ......

DAHA DİKKATLİ OLMAK GEREK........
    quote:

Geçenlerde geri vitese taktığımda vites tam geçmemiş sanırım, ayağımı debriyajdan çekerken gajjjjjjjjj diye bir ses geldi. Bu durum iki defa oldu ilkinde ne olduğunu anlayamamıştım (müziğin sesi biraz fazla açıktı). İkinci kez olduğunda anladım ki geri vitesi iyice yerine oturmadığından olmuş. Geri vitesi diğer vitesler (1,2,3...) gibi kolayya yerine oturmuyor, çoğu zaman problem olmasa da, bazen biraz zorlamak yada boşa alıp yeniden vitese takmak gerekiyor. Sanırım benim baskı-balata biraz yıpranmıştır. Neyse bundan sonra daha dikkatli takıyorum geri vitesine. Tamamen yerine oturmadığını hissettiğimde tekrar deniyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özbekli35 -- 15 Mart 2007; 17:49:28 >

• quote:

BENDEDE OLDU.....İYİCE OTURTMAK GEREKİYOR....ARABANIN HATASI DEĞİL BİZİM HATAMIZ....
    (ASLINDA DİĞER VİTESLER GİBİ KOLAY GEÇİYOR)
    ÖYLE BİKAÇ DEFAYLADA BALATA SİLİNMEZ.....BENDEDE ÇOK OLDU......
    BİSORUN YOK......GAJJJJ SESİ VİTESİ TAM OTUTTURMADAN DEBRİYAJI KALDIRDIĞIMIZDAN OLUYOR.......ACELEDEN YANİ......

DAHA DİKKATLİ OLMAK GEREK........
    quote:

Geçenlerde geri vitese taktığımda vites tam geçmemiş sanırım, ayağımı debriyajdan çekerken gajjjjjjjjj diye bir ses geldi. Bu durum iki defa oldu ilkinde ne olduğunu anlayamamıştım (müziğin sesi biraz fazla açıktı). İkinci kez olduğunda anladım ki geri vitesi iyice yerine oturmadığından olmuş. Geri vitesi diğer vitesler (1,2,3...) gibi kolayya yerine oturmuyor, çoğu zaman problem olmasa da, bazen biraz zorlamak yada boşa alıp yeniden vitese takmak gerekiyor. Sanırım benim baskı-balata biraz yıpranmıştır. Neyse bundan sonra daha dikkatli takıyorum geri vitesine. Tamamen yerine oturmadığını hissettiğimde tekrar deniyorum.

• AÇIKLAMA İÇİN TESEKKURLER MEHMET_0606. BİO DİESEL DE DÜŞÜNÜYORDUM UCUZ DİYE KULLANACAKTIM.EN İYİSİ YİNE EURO DİSEL...
  • KIŞIN GENELDE ARABALARDAKİ EN BÜYÜK SORUN CAMLARIN BUĞULANMASI.BEN GENELDE YAĞMURLU HAVALARDA CAMLARA AZ ISLAK SÜNLERLE SIVI SABUN SÜRÜYORUM İÇTEN VE DIŞTAN;BUĞU FALAN KALMIYOR.YALNIZ ÖN CAM İÇTEN SÜRMEYİN.GÜNESLI HAVALARDA CAMLAR LEKELENİYOR AMA SİLİNDIKTEN SONRA BİŞEY KALMIYOR.
  • Ruhsatı arabada bırakıyor musunuz, yoksa yanınıza alıyor musunuz? Ben bir aydır üzerimde taşıyordum (ilk arabam olunca). Ama düşünüyorumda araçta motor kilidi (immobilizer) var dolayısıyla arabanın çalınması çok düşük bir ihtimal. Bu yüzden ruhsatın arabada bırakılmasının sakıncası olmaz herhalde.
    Siz ruhsatı arabada bırakıyor musunuz?
  • BEN BIRAKIYORUM.İmmobilizer VAR KENDİ ALARM DA VAR AMA BEN YINEDE GUVENLİĞİ ELDEN BIRAKMADIM CENMAX ALARM TAKTIRDIM.CAM KAPATMA KİTİ İLE BERABER.BİRDE BASTON KİLİTTE TAKIYORUM.
  • motor'u acmak için ilk 2000km'den sonra sonra mı yapılacak bu iş
  • bu arada eraların torku azımsanmayacak derecede iyi. sınıfındaki diğer araçlara göre çok çok iyi. Ama bazı arkadaşlar 240 NM yazmış .Düzeltelim Era nın torku 24 kgm yada 235 NM dir. Ha şu varki 235 çok iyi. yinede doğrusunu yazalımki söylediklerimiz fanatiklikten çok bilgiden olsun. Teşekkürler...
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.