bu hesaba göre ben 3 ayda 10.000km yaptım. senelik olarak 4 x 785 = 3.140 ytl avantaj demek oluyor. kısaca 4.500 ytl farkı 17 ayda çıkarırım. aracı en fazla 10 yıl kullanırsam 27.000 ytl avantajı olacak. bu da sanırım bu araca verdiğim paranın yakıttan telafisi demek.
dediğinde bir yönden haklısın ama dizelin bakım ücretleri o kadarda pahalı değil hyundaının.................. ben şimdi 15,000 bakımna götürecem arabayı alalı 3 ay oldu..... bana castrol 5/30 yağ getir dediler....normalde demezler ama (yetkili)servis tanıdık olduğu için.........serviste yağa 4 lt 80 ytl gibi bi fiyat yazarken ben dışardan 44 ytl ye buldum aldım...... normalde 140 ytl tutan bakımı şimdi bana 100 ytlye malolcak....... 15,000 km de bi 100ytl bence hiç bişey....vw dizelin de bu fiyat 350 lileri buluyor....... hemde vw 10,000km de.......
bence pahalı değil ama benzinliye göre biraz fark var....iyi mazot kullanılırsan yani total exsclium arabaya bi zarar verilmez diye düşünüyorum.....
az kullanan lar için benzinli daha iyi tabikii.....
benimdizel almama nedenim de arkadaş gibi.. çok km yapmıyorum en çok yılda 10.000.. + vereceğim 5 milyar kenarda dursa bana aylık benzin masrafı-mazot masrafı farkını fazlasıyla çıkarır..
bakım masrafları çok farklı değil an fazla 50 farketsin ancak piyasadaki dizel enjektörlerinin %95 inin üreticisi olan bosch enjektörlere kaliteli mazot kullanmak kaydıyla 100.000 garanti veriyor..arkadaşın hyundai crdi geçende kurulmuş gibi 100.000 de arıza çıkardı servisin söylediği 2.5 civarındaydı masrafı..
otomobil dergilerini takip edenler onno ustayı bilirler eskiden ayda 20.000 üstü yapanlar alsınlar kar ederler derdi, sonra 35.000 dedi şimdi kaç diyor bilmiyorum..
ancak alt devirlerde turbonun verdiği yüksek tork ve kullanım zevki dizellerde daha iyidir,rampa filan demez klima baymaz bence ekonomi için değil performans içinde tercih edilebilir..
quote:
Orjinalden alıntı: play_boy 1.4 Era GP olanından bizde sipariiş werdik dun akşam bayıye gelmiş ama halen alamadık arabayı bugun plaka işlemlerini yapacaklarını sölediler büyük ihtimal yarın alacağız arabamızı... doğru 1.6 kalmamış bayiler de biz de ankara dan alıyoruz acaba ne kadara aldınız
Konya yolundaki Neziroğlu' ndan aldım.
quote:
Orjinalden alıntı: mehmet_0606
ARKADAŞLAR GENEL OLARAK SÖYLÜYORUM NİYE DİZELİ TERCİH ETMİYORSUNUZ....1,4 VEYA 1,6 BENZİNLİ ALIYORSUNUZ....DİZELİN PERFORMANSINI Bİ GÖRÜP DENESENİZ........ 130 LUK TRANSPORTERLE KAPIŞTIM BEN UZUN YOLDA ........İBRE 210 U GÖRDÜ....... 1,4 ÜNDE DÜŞÜK OLDUĞUNU DÜŞÜNMEYİN....BENDE 98 1,3 LX VARDI....FELAKET KAÇIYORDU.....BENZİNİDE ÇOK YAKMIYORDU..... ZATEN HYUNDAI AZ YAKITIYLA ÇOK KONFORUYLA RAHATLIĞIYLA ÇOK TUTULDU............ DİZEL ŞU ANDA ŞEH. İÇİ 155-160 YKR YAKIYOR....EURODİESEL 2,330(ANKARA) LPGLİ ŞAHİNLER ŞU ANDA 170 YKR YAKIYOR......TAKSİCİLER ŞAHİNİ SATIP DİZEL ERA ALIYORLAR.....VE ÇOK İYİ BİR SEÇİM YAPTIKLARINI SÖYLÜYORLAR.......BENCEDE........
BEN YAZARIN BU YAZISINI SONUNA KADAR KATILIP DESTEKLİYORUM YA SİZ??????
Dizel arabalar traktör gibi çalışıyor. İnsanı rahatsız eden bir ses tonları var.
söylediğin gibi değil ses içeriden duyulmuyor. dışarıdan dinlediğinde rolentede çalışırken harbiden dediğin gibi tar tar tar tar diye ses yapıyor. neyseki ben aracı kullanırken içeride oturduğumdan ses felan gelmiyor.
dışarıdakiler de dinlesin abii biraz sesten bişey çıkmaz dimi yanii..
YANLIŞSIN BENCE......DIŞARDAN ÖYLE İÇERDEN NASI OLDUĞUNU BİLMİYORSUN....... İÇERİYE 3500 DEVİRİ GEÇMEDİKTEN SONRA MOTOR SESİ KESİNLİKLE GİRMEZ......HYUNDAININ YALITIMI ÖYLE....AMA DİĞER DİZELLERE BİŞEY DİYEMEM........EN SESSİZ DİZELİ HYUNDAI ÜRETİYOR DİYE BİLİYORUM......
quote:
Orjinalden alıntı: melodik
quote:
Orjinalden alıntı: mehmet_0606
ARKADAŞLAR GENEL OLARAK SÖYLÜYORUM NİYE DİZELİ TERCİH ETMİYORSUNUZ....1,4 VEYA 1,6 BENZİNLİ ALIYORSUNUZ....DİZELİN PERFORMANSINI Bİ GÖRÜP DENESENİZ........ 130 LUK TRANSPORTERLE KAPIŞTIM BEN UZUN YOLDA ........İBRE 210 U GÖRDÜ....... 1,4 ÜNDE DÜŞÜK OLDUĞUNU DÜŞÜNMEYİN....BENDE 98 1,3 LX VARDI....FELAKET KAÇIYORDU.....BENZİNİDE ÇOK YAKMIYORDU..... ZATEN HYUNDAI AZ YAKITIYLA ÇOK KONFORUYLA RAHATLIĞIYLA ÇOK TUTULDU............ DİZEL ŞU ANDA ŞEH. İÇİ 155-160 YKR YAKIYOR....EURODİESEL 2,330(ANKARA) LPGLİ ŞAHİNLER ŞU ANDA 170 YKR YAKIYOR......TAKSİCİLER ŞAHİNİ SATIP DİZEL ERA ALIYORLAR.....VE ÇOK İYİ BİR SEÇİM YAPTIKLARINI SÖYLÜYORLAR.......BENCEDE........
BEN YAZARIN BU YAZISINI SONUNA KADAR KATILIP DESTEKLİYORUM YA SİZ??????
Dizel arabalar traktör gibi çalışıyor. İnsanı rahatsız eden bir ses tonları var.
quote:
Orjinalden alıntı: the engine
benimdizel almama nedenim de arkadaş gibi.. çok km yapmıyorum en çok yılda 10.000.. + vereceğim 5 milyar kenarda dursa bana aylık benzin masrafı-mazot masrafı farkını fazlasıyla çıkarır..
bakım masrafları çok farklı değil an fazla 50 farketsin ancak piyasadaki dizel enjektörlerinin %95 inin üreticisi olan bosch enjektörlere kaliteli mazot kullanmak kaydıyla 100.000 garanti veriyor..arkadaşın hyundai crdi geçende kurulmuş gibi 100.000 de arıza çıkardı servisin söylediği 2.5 civarındaydı masrafı..
otomobil dergilerini takip edenler onno ustayı bilirler eskiden ayda 20.000 üstü yapanlar alsınlar kar ederler derdi, sonra 35.000 dedi şimdi kaç diyor bilmiyorum..
ancak alt devirlerde turbonun verdiği yüksek tork ve kullanım zevki dizellerde daha iyidir,rampa filan demez klima baymaz bence ekonomi için değil performans içinde tercih edilebilir..
Enjektör masrafı için 2.5 demişsin 2500ytl mi?
yeni almış oldugum era incelemesini --- otomobil genel de bulabilirsiniz ----
2500 ytl evet ben hala 2.5 milyar diyorum alışamadım..
Arkadaşlar arabayı çalıştırmadan önce kontağı açıp bekliyor musunuz?
Dizellerde rezistans ısıtma lambası sönene kadar beklenmeliymiş fakat benzinliler için kullanım klavuzunda bu konuda birşey yazmıyor. Bayi, benzinlilerde kontağı açar açmaz çalıştırabilirsin dedi. fakat kontağı açıp bir süre bekleyince Airbag lambası falan sönüyor, muhtemelen sistemi kontrol ediyor ssorun yoksa lambayı söndürüyor. Bu konuda sizin fikriniz nedir?
Rezistansla ısıtma sadece dizellerde var. Zaten o sebeple dizellerde o lamba sönene kadar marşa basılmamalı. Fakat benzinli araç için kitapçıkta bekleyin falan demiyor. Ben her ihtimale karşın ışıklar sönene kadar marşa basmıyorum fakat boş yere mi bekliyorum diye kafamı da kurcalamıyor değil hani
ARKADAŞLAR ERAMIN ALDIĞIMDAN BERİ ARKASINDA BİR SES GELİYO İKİ DEFA GÖSTERDİM....ARTIK ALIŞTIM SESE GÖSTERMİYORUM....... ÖZELLİKLE EĞİMLİ BİR YOKUŞA ÇAPRAZ OLARAK ÇIKTIĞIMDA ARKA KONSOL TARAFINDAN GACIR GUCUR BİR SES GELİYO....SANKİ PLASTİK PLASTİĞE SÜRTER GİBİ ........... BAŞINIZA GELDİMİ VEYA NEDEN OLABİLİR......
SERVİSTE BİR KERE ALTINI KALDIRIP LASTİĞİN ARKASINDAKİ BİR YERİ YAĞLADILARDI....KESTİYDİ AMA 1 GÜN SONRA YİNE BAŞLAMIŞTI.......
ERA CI ARKADASLAR...BU ERALARIN KAPI İÇLERİ VE İÇ BASAMAKLAR PLASTİK OLDUĞU İÇİN HEMEN LEKE OLUYOR,SABUNLU BEZLEDE BAZI LEKELER CIKMIYOR.BENİM GİBİ SİZDE TİTİZSENİZ MR MUSLE MUTFAK SPREY LE KOLAYLIKLA CIKARTABİLİRSİNİZ.
NE GEREK VAR YAW...BENDE ÇOK TİTİZİM BENİM ARABA ÇALIŞTIĞI İÇİN DAHA ÇOK KİRLENİYOR...... BEN BUGÜN TEMİZLEMEK İÇİN 4,5 SAAT UĞRAŞTIM.....YAN KAPI İÇLERİ KAPKARA OLMUŞ.....Bİ CİFLEDİM....BİDE DİXİLİ SUYLA SİLDİM...KURULADIM......MİS GİBİ OLDU...... AMA 2 GÜN SONRA GENE AYNI O BAŞKA MESELE........
ÖZEL OLARAK BİNSEM HEM FAZLA KM YAPMAZ HEMDE KİRLENMEZ......
ARABA YENİ YA O YUZDEN USTUNE TOZ KONDURMUYORUZ.TAVAN SİMSİYAH OLMUŞ BUGUNDE ORAYI SİLEYİM.TAVAN DOSEMESINE ZARAR VERMEDEN NASIL TEMIZLIYEBİLİRİM DÜSÜNÜYORUM...
quote:
Orjinalden alıntı: wasp55
ERA CI ARKADASLAR...BU ERALARIN KAPI İÇLERİ VE İÇ BASAMAKLAR PLASTİK OLDUĞU İÇİN HEMEN LEKE OLUYOR,SABUNLU BEZLEDE BAZI LEKELER CIKMIYOR.BENİM GİBİ SİZDE TİTİZSENİZ MR MUSLE MUTFAK SPREY LE KOLAYLIKLA CIKARTABİLİRSİNİZ.
Bu bilgi iyi oldu. Ben de nasıl silsem diye düşünüp duruyordum. O kadar da titiz kullanıyorum fakat inip binerken yine de ayağım bir yerlere çarpıyor.
Bu arada benzinli era kullanan arkadaşlar nereye gitti Arabayı çalıştırmadan bekleme hususunda fikirlerini merak ediyorum.
ilk arabamda bende temizler dururdum şimdi valla senede 3-4 kere anca yıkanıyor..
TAVANI ELLEME DERİM....BEN İKİ ARABAMDA ELLEDİM....BİRİNDE OTO YIKAMADAN ALDIĞIM VE TEMİZLEYİCİ FARKLI BİR MADDE SANDIĞIM SIVI İLE SİLDİM....NE YAZIKKİ DİXİYMİŞ.......TAVAN DAHA ÇOK KARARDI.......TRANSPORTERİNDE ELLEDİM SIRF SU İLE SİLDİĞİM HALDE LEKELER KALDI........BENCE SİGARADAN OLUYOR....YA ARABANIN İÇİNDE İÇMEYECEĞİZZ....YADA HİÇ İÇMEYECEĞİZ.......
AMA TEMİZLEYECEM DİYOSAN Bİ OTOYIKAMAYA 3-5 ATIP SADECE TAVANI SİLDİRECEN........İÇ YIKAMA +TAVAN DERSEN KUAFÖR PARASI İSTERLER.......
quote:
Orjinalden alıntı: wasp55
ARABA YENİ YA O YUZDEN USTUNE TOZ KONDURMUYORUZ.TAVAN SİMSİYAH OLMUŞ BUGUNDE ORAYI SİLEYİM.TAVAN DOSEMESINE ZARAR VERMEDEN NASIL TEMIZLIYEBİLİRİM DÜSÜNÜYORUM...