Şimdi Ara

ERA (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.054
Cevap
1
Favori
217.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 gün önce bi arkadaşa toyota elegant aldık yeni kasa 40.850 ytl 1600cc benzinli.

her şey otomatik ve elektronik araç 1350 kg mı ne bayaa ağır bir araç. yanlız motor istediğim kadar atak değildi. benim hyundai VGT daha atak beaa.
    zaten hyundai nin bu VGT motor ataklığı hep hasta eder beni. manyak gidiyo yolda.
  • ERA İYİDİR....
    26000 YTL YE....
    PARK SENSÖRÜ BAZI ARAÇLAR DIŞINDA ORJİNAL GELMEZ....
    MESELA PASSATTA ORJİNAL GELİYOR.....
    SERVİSTE TAKTIRIRSIN ORJİNAL ŞEKİLDE TAKIYORLAR 120 YTL YE.......

ZİNCİRİ HİÇ BİR MARKA VERMEZDE....PASPASI VERİRLER...HATTA BANA İKİ TAKIM VERDİLER....Bİ KENDİ PASPASINI BİDE KAUÇUK ŞİRKETİN YAPTIRDIĞI PASPASI......
    İLK YARDIM ÇANTASININ İÇİNDE HERŞEYİ VAR ZATEN ŞİRKET YAPTIRIP VERİYOR.....
    YİNEDE TESLİM ALIRKEN İSTETMEYİ KİRKOYU V.S KONTROL ETMEKTE YARAR VAR.....

HASKÖY AKBAKTAN DEĞİLDE GÜLVERENDE ANK.HASTANESİNİN YAKININDA AKİD PLAZA VAR ORAYA GİDERSEN FİYAT DAHADA DÜŞEBİLİR 100-200 NEYSE......
    HEMDE KOLONYANA VARANA KADAR 2 TAKIM PASPAS HAVLU V.S VERİYORLAR......

quote:

Orjinalden alıntı: play_boy

quote:

Orjinalden alıntı: mehmet_0606

DEDİĞİN ÖZELLİKLER SELECT TE VAR
    26,000E İYİ AL......
    DAHADA DÜŞÜTTÜREBİLİRSİN PEŞİNSE...........
    TEAMDE YOL BİLG.YOK TEK HAVA YAS. VAR..............
    quote:

1.4 97ps 2 hava yastıgı, yol bilgisayarı, klima hangi wersiyona giriyordu team mı selectmıydı
    2.sorum ise 26.ooo fiyat biçtiler sizce alalım mı.....

hocam bu 26.ooo lik de park sensörü yok mu ki

bide arabayı alırken nelere dikkat etmemiz gerek bunları hıc bılmıyorum
    mesela pas-pasa
    yol zinciri fln
    reflektör fln
    ilk yardım cantası fln bunlar yanında weriliyor mu aksesuar felan filan işte

• 1.4 Select GP (guvenlık paketi)
    26.250 ye almış bulunuyoruz yarın işlemler başlayıp cuma ya da c.tesi arabayı almış olacaz
  • quote:

1.4 Select GP (guvenlık paketi)
    26.250 ye almış bulunuyoruz yarın işlemler başlayıp cuma ya da c.tesi arabayı almış olacaz

Kardeş, Hayırlı olsun inşallah. Kredi için ben tüm bankaları araştırmıştım en uygunu akbank idi hyundai için %1.69 aylık faiz uyguluyorlar. Ben üniversite akademik personeli olduğum için %1.67 ile alabiliyordum. Banka ile biraz pazarlık yapınca %1.66 faiz oranıyla 18000 liralık kredi 48 ay vade ile kullandım. Normalde bu faiz oranları için kaskoyu aksigortaya yapmak zorundaydım fakat şube buradanda taviz göstererek istediğim şirkete kasko yaptırma imkanı tanıdı. Dışardan kaskoyu yaklaşık olarak 80ytl kadar daha ucuza yaptırdım.

Bu arada aklında bulunsun Banka kullandığın kredi için dosya masrafı altında bir ücret talep eder. 18000 liralık kredi için normalde 360ytl alıyorlarmış ısrarımız sonucunda bunu da 180 ytl ye indirttik. Bunlar tamamen banka şubesinin inisiyatifinde olan şeyler.
    Sana tavsiyem birkaç şube ile görüş.

• 36 ay'a 200-250 arası masraf olacak sanırım
  • Benim gördüğüm kadarıyla 1.6 litre benzinli ERA fazla satılmıyor. Benim baktığım bayilerde öyleydi. Bunun sebebi ne olabilir dersiniz.

Aslında yakıt değerleri 1.4lt ile aynı görünüyor (fabrika verileri). Tek fark 700ytl civarında daha pahalı olması.
  • TAKSİCİLERİN %50 Sİ 1,6 %30 U 1,5 DİZELİ %20 SİDE 1,4 Ü TERCİHEDİYOR....
    1,6 ÇOK PİYASADA TAKSİCİLERİN ÇOĞU 1,6 ALIP SIRALI SİSTEM TAKTIRIYORLAR......1,4 TE VAR.....DİZELİ ÇOK TUTULDU.............
    quote:

Orjinalden alıntı: sword2

Benim gördüğüm kadarıyla 1.6 litre benzinli ERA fazla satılmıyor. Benim baktığım bayilerde öyleydi. Bunun sebebi ne olabilir dersiniz.

Aslında yakıt değerleri 1.4lt ile aynı görünüyor (fabrika verileri). Tek fark 700ytl civarında daha pahalı olması.
  • C segmentinde 1.4 alınmaz ekseri 1.6 tercih edilir.. bkz.1.4 corolla,megane,astra.. Alanlar satarken zorlanırlar..

B2 de olay tam tersidir bu segmenttede 1.6 alanın elinde patlar.. arkadaşta kaldı öyle bi 1.6 albea HL, 1.6 symbolde psikolojikmidir nedir kimse istemez..eskiden beri böyledir bu.. Yurdum insanı broadway e atlar ama fairway e mesafelidir,böyledir..
  • Geçen gün ön camlardan birini bir parmak açık unutmuşum, içeriye bir miktar yağmur girmiş. Allahtan fazla yağmur yağmamış. Aslında kapıları uzaktan kumanda ile kilitleyince camları otomatik olarak kapatsa iyi olurdu. Neyse artık arabayı stop edince camları tek tek kontrol edeceğim [ders oldu bana :))].

Select ya da style versiyonlarında böyle bir özellik var mı acaba?

1.4 Team
  • select ya da style da böyle bir özellik yok..
  • Merhaba,

Dun Hyundai Accent Era Select GP 1.4 sifir sozlemesi yaptim, yarinda arabami alacagim. Alirken hep 1.6 olsun isteim ama aldigim bayiide 1.6 si yoktu ve 1 aydir gelmiyormus. Bende su an Hyundai Accent GLS 1998 var. 1495 motor, 90 beygir ve 934 kg. Yeni alacagim Era 1399 motor, 97 beygir ve 1133 kg.

Kafama takilan yeni aldigim Era, performasindan cok memnun kaldigim 1998 GLS nin performasini verir mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: melodik

Merhaba,

Dun Hyundai Accent Era Select GP 1.4 sifir sozlemesi yaptim, yarinda arabami alacagim. Alirken hep 1.6 olsun isteim ama aldigim bayiide 1.6 si yoktu ve 1 aydir gelmiyormus. Bende su an Hyundai Accent GLS 1998 var. 1495 motor, 90 beygir ve 934 kg. Yeni alacagim Era 1399 motor, 97 beygir ve 1133 kg.

Kafama takilan yeni aldigim Era, performasindan cok memnun kaldigim 1998 GLS nin performasini verir mi?

Senin arabanın performansını bilemediğim için kıyas yapamıyorum. Fakat 1.4lt Era nın performansı genel olarak iyidir.

Fakat teorik olarak kıyaslama yapılacak olursa

90beygir/934kg=0.096beygir/kg, 1.5lt accent GLS

97beygir/1133kg=0.086beygir/kg, 1.4lt accent ERA

Görüldüğü gibi kg başına düşen beygir ERA da daha az. Fakat ERA nın tasarımı benim çok hoşuma gidiyor. Eski accent ler ile kıyaslamam bile...

Güle güle, hayırlı işlerde kullan.

• quote:

quote:

Merhaba,

Senin arabanın performansını bilemediğim için kıyas yapamıyorum. Fakat 1.4lt Era nın performansı genel olarak iyidir.

Görüldüğü gibi kg başına düşen beygir ERA da daha az. Fakat ERA nın tasarımı benim çok hoşuma gidiyor. Eski accent ler ile kıyaslamam bile...

Bilgi icin tesekkur ederim.

Sanirim artik trafik lambalarinda yesil isik yaninca ilk once ben kalkamiyacagim.

• quote:

quote:

quote:

Merhaba,

Bilgi icin tesekkur ederim.

Sanirim artik trafik lambalarinda yesil isik yaninca ilk once ben kalkamiyacagim.

1.4 Era GP olanından bizde sipariiş werdik dun akşam bayıye gelmiş ama halen alamadık arabayı bugun plaka işlemlerini yapacaklarını
    sölediler büyük ihtimal yarın alacağız arabamızı...
    doğru 1.6 kalmamış bayiler de
    biz de ankara dan alıyoruz acaba ne kadara aldınız

• benzinlileri bilmiyorum ama dizelin perfonmansı süper, 1995 model toyota corolla aracım vardı bana onu hatırlatıyor. resmen bu kasayı uçuruyor bu motor.

işin gerçeği ben de bu aracı perfonmansı için tercih etmiştim, iyi de etmişim..
  • Arkadaşlar aracın arka paspasları çok küçük, yetersiz kalıyor. Ayrıca benim araba beyaz olduğu için midir bilmem, taban döşemeyi açık gri yapmışlar çok çabuk leke oluyor. Yeni paspas alan oldu mu? Yoksa orijinalini kullanıyor musunuz?

1.4 Team
  • ASLINDA ORTALIKSIZ PASPAS VERECEKLERDİ BANA....BEN ORTALIKLI İSTEDİM....BANA FİRMANIN YAPTIRDIĞI ORTALIKLI KAUÇUK PASPAS VERDİLER.....ORJİNALİ NASIL OLDUĞUNU BİLMİYORUM AMA.....
    BENCE ALDIĞIN YERE GİT VE ORANIN YAPTIRDIĞI PASPASLARDAN İSTE.......

BENİMKİNİN DE ALTI GRİ ARAÇ BEYAZ....BEN YEŞİL ALACAKTIM ASLINDA İÇİ BEJ DİYE ALMADIM ...BEJ DAHA ÇOK KİRLENİYOR......
    quote:

Arkadaşlar aracın arka paspasları çok küçük, yetersiz kalıyor. Ayrıca benim araba beyaz olduğu için midir bilmem, taban döşemeyi açık gri yapmışlar çok çabuk leke oluyor. Yeni paspas alan oldu mu? Yoksa orijinalini kullanıyor musunuz?

1.4 Team

• quote:

Orjinalden alıntı: mehmet_0606

ASLINDA ORTALIKSIZ PASPAS VERECEKLERDİ BANA....BEN ORTALIKLI İSTEDİM....BANA FİRMANIN YAPTIRDIĞI ORTALIKLI KAUÇUK PASPAS VERDİLER.....ORJİNALİ NASIL OLDUĞUNU BİLMİYORUM AMA.....
    BENCE ALDIĞIN YERE GİT VE ORANIN YAPTIRDIĞI PASPASLARDAN İSTE.......

BENİMKİNİN DE ALTI GRİ ARAÇ BEYAZ....BEN YEŞİL ALACAKTIM ASLINDA İÇİ BEJ DİYE ALMADIM ...BEJ DAHA ÇOK KİRLENİYOR......
    quote:

Arkadaşlar aracın arka paspasları çok küçük, yetersiz kalıyor. Ayrıca benim araba beyaz olduğu için midir bilmem, taban döşemeyi açık gri yapmışlar çok çabuk leke oluyor. Yeni paspas alan oldu mu? Yoksa orijinalini kullanıyor musunuz?

1.4 Team

Teşekkürler bilgi için. Aldığım bayi ile bir irtibat kurayım bakalım ne diyecekler.

• ARKADAŞLAR GENEL OLARAK SÖYLÜYORUM NİYE DİZELİ TERCİH ETMİYORSUNUZ....1,4 VEYA 1,6 BENZİNLİ ALIYORSUNUZ....DİZELİN PERFORMANSINI Bİ GÖRÜP DENESENİZ........
    130 LUK TRANSPORTERLE KAPIŞTIM BEN UZUN YOLDA ........İBRE 210 U GÖRDÜ.......
    1,4 ÜNDE DÜŞÜK OLDUĞUNU DÜŞÜNMEYİN....BENDE 98 1,3 LX VARDI....FELAKET KAÇIYORDU.....BENZİNİDE ÇOK YAKMIYORDU.....
    ZATEN HYUNDAI AZ YAKITIYLA ÇOK KONFORUYLA RAHATLIĞIYLA ÇOK TUTULDU............
    DİZEL ŞU ANDA ŞEH. İÇİ 155-160 YKR YAKIYOR....EURODİESEL 2,330(ANKARA)
    LPGLİ ŞAHİNLER ŞU ANDA 170 YKR YAKIYOR......TAKSİCİLER ŞAHİNİ SATIP DİZEL ERA ALIYORLAR.....VE ÇOK İYİ BİR SEÇİM YAPTIKLARINI SÖYLÜYORLAR.......BENCEDE........

KONU SAPTI BİRAZ AMA ALTTAKİ ADRESE Bİ GİRİP OKURSANIZ....
    http://www.cayyoluonline.com/friends/haber.php?haberid=118

BEN YAZARIN BU YAZISINI SONUNA KADAR KATILIP DESTEKLİYORUM YA SİZ??????

• Niye dizel almadığımı açıklayayım. Benim arabanın dizel araçtan yaklaşık olarak 4500 ytl daha ucuz. Ve ben yaklaşık olarak yılda 5,000-10,000 km yapacağımı düşünüyorum. Yıllık 10,000km için hesaplayacak olursak:

1.4 DOHC Team 6.5lt/100km x 10,000km/yıl x 2.87ytl/lt=1866ytl/yıl

1.5 CRDI Team 4.6lt/100km x 10,000km/yıl x 2.35ytl/lt=1081ytl/yıl

Dolayısıyla 1 yılda 785 ytl yakıt farkı olur. Eğer dizel alsaydım 4500 ytl lik fiyat farkını 5yıl 8ay sürede amorti edecektim. Uzun bir süre. 5yıldan sonra araba garanti kapsamı dışına çıkacak. Dizel araçların arıza durumunda ne kadar masraflı olduğunu herkes biliyordur herhalde. Ayrıca dizel araçlarda yakıttan kaynaklanan arızalarda servis garanti kapsamı dışına çıkartıyormuş. Bakım ücretleri de dizelde daha pahalı.
    Bir de dizel aracı pahalı aldıysam pahalıya da satarım diye düşünemiyorsun çünkü dizelin ikinci eline kimse yanaşmıyor elimde arızalanır diye. Bilmem düşüncelerimi anlatabildim mi? Dizel araç alacak kişi en azından yılda 50,000km kullanıyor olmalı. Tabii bunlar benim görüşlerim bu konuda farklı düşünenler de olabilir saygı duyarım.

NOT: HESAPLAMADA KULLANILAN BENZİN(95 OKTAN)/MAZOT(EURODİZEL) FİYATLARI OPETİN İNTERNET SAYFASINDAN ALINMIŞTIR

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.