Şimdi Ara

ERA (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.054
Cevap
1
Favori
217.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir ustaya sor bence.karbüratörlü araç kullanmadım,ben de merak ettim doğrusu.
    quote:

Orjinalden alıntı: sword2

Arabayı alalı yaklaşık 1 hafta oldu ve 400 km yaptım. Daha önceden karbiratörlü araba kullanıyordum ve ERA yı kullanmaya başlayınca bir kaç kez kalkışlarda arabayı stop ettirdim. Sonradan farkettim ki araba gaz pedalına basar basmaz gaz yemiyor. Trafik ışıklarında kalkarken gaz pedalına bastıktan yaklaşık 1 sn sonra devir göstergesi hareket etmeye başlıyor. İlginçtir ki deviri 3000, 4000 e çıktığında da gaz pedalından çekmeme rağmen yaklaşık bir kaç sn sonra devir düşüyor (vites değiştirirken).

Bugün servise gittim bu durum normal mi diye. Sorumlu eleman arabamı kullandı ve bu durumun normal olduğunu yeni araçların hepsinde böyle olduğunu söyledi.
    Bu konuda görüşlerinizi bekliyorum.

Hyundai accent ERA 1.4 team

• ARKADASLAR BENDE 2006 MAYIS AYINDA 1.5 CRDI ERA ALDIM ŞU AN 24 000 KM DE.ARABADAN MEMNUNUM.TABİKİ KUL YAPISI OLDUĞU İÇİN BARİZ SORUNLARI OLABİLİYOR.BENİM ARAÇTAKİ SORUNUM ALDIĞIMDAN BU YANA MOTOR SOĞUKKEN FRENLERİN ÖZELLİKLE ARKA FRENLERİN KAMPANAYA FAZLA BASMASI HEM SÜRTÜNME SESİ ÇIKARMASI HEMDE FRENE BASMA KUVVETİMDEN DAHA FAZLA FRENE ABANMASI .SERVİSLER MALUM KIMSENIN BİŞEY BİLDİĞİ YOK.ERASI OLAN ARKADASLARA SORDUĞUMDA BÖYLE BİR SIKAYETTE OLANINI DUYMADIM.SİZDEDE BÖYLE BİR SORUN VARSA VE NASIL HALLETTİĞİNİZİ BELİRTİRSENİZ SEVİNİRİM...
  • BÖYLE Bİ SORUN OLMADI AMA Bİ KERESİNDE ARKA KAMPANADAN İLK KALKIŞTA SES GELMİŞTİ....ODA HAVA DONDURUCUYDU....GALİBA BALATALAR KAMPANAYA YAPIŞTI.BIRAKIRKEN SES OLDU DEDİM......Bİ DAHADA OLMADI.....
    quote:

Orjinalden alıntı: wasp55

ARKADASLAR BENDE 2006 MAYIS AYINDA 1.5 CRDI ERA ALDIM ŞU AN 24 000 KM DE.ARABADAN MEMNUNUM.TABİKİ KUL YAPISI OLDUĞU İÇİN BARİZ SORUNLARI OLABİLİYOR.BENİM ARAÇTAKİ SORUNUM ALDIĞIMDAN BU YANA MOTOR SOĞUKKEN FRENLERİN ÖZELLİKLE ARKA FRENLERİN KAMPANAYA FAZLA BASMASI HEM SÜRTÜNME SESİ ÇIKARMASI HEMDE FRENE BASMA KUVVETİMDEN DAHA FAZLA FRENE ABANMASI .SERVİSLER MALUM KIMSENIN BİŞEY BİLDİĞİ YOK.ERASI OLAN ARKADASLARA SORDUĞUMDA BÖYLE BİR SIKAYETTE OLANINI DUYMADIM.SİZDEDE BÖYLE BİR SORUN VARSA VE NASIL HALLETTİĞİNİZİ BELİRTİRSENİZ SEVİNİRİM...
  • quote:

Arabayı alalı yaklaşık 1 hafta oldu ve 400 km yaptım. Daha önceden karbiratörlü araba kullanıyordum ve ERA yı kullanmaya başlayınca bir kaç kez kalkışlarda arabayı stop ettirdim. Sonradan farkettim ki araba gaz pedalına basar basmaz gaz yemiyor. Trafik ışıklarında kalkarken gaz pedalına bastıktan yaklaşık 1 sn sonra devir göstergesi hareket etmeye başlıyor. İlginçtir ki deviri 3000, 4000 e çıktığında da gaz pedalından çekmeme rağmen yaklaşık bir kaç sn sonra devir düşüyor (vites değiştirirken).

Bugün servise gittim bu durum normal mi diye. Sorumlu eleman arabamı kullandı ve bu durumun normal olduğunu yeni araçların hepsinde böyle olduğunu söyledi.

motor soğukken benimkide yapıyor (1.4 select) ama işin ilginci her zaman değil bazen yakıttanda şüphelenmiyor değilim.. ama motor sıcakken kesinlikle gaza basınca öyle boğulma yada devrin sonradan artması söz konusu değil araç son derece atak ve gaz tepkilerini anında yola aktarıyor..

• quote:

ARKADASLAR BENDE 2006 MAYIS AYINDA 1.5 CRDI ERA ALDIM ŞU AN 24 000 KM DE.ARABADAN MEMNUNUM.TABİKİ KUL YAPISI OLDUĞU İÇİN BARİZ SORUNLARI OLABİLİYOR.BENİM ARAÇTAKİ SORUNUM ALDIĞIMDAN BU YANA MOTOR SOĞUKKEN FRENLERİN ÖZELLİKLE ARKA FRENLERİN KAMPANAYA FAZLA BASMASI HEM SÜRTÜNME SESİ ÇIKARMASI HEMDE FRENE BASMA KUVVETİMDEN DAHA FAZLA FRENE ABANMASI .SERVİSLER MALUM KIMSENIN BİŞEY BİLDİĞİ YOK.ERASI OLAN ARKADASLARA SORDUĞUMDA BÖYLE BİR SIKAYETTE OLANINI DUYMADIM.SİZDEDE BÖYLE BİR SORUN VARSA VE NASIL HALLETTİĞİNİZİ BELİRTİRSENİZ SEVİNİRİM...

ayarsız olabilir.. benimkinde de ilk aldığımda frene dokunduğumda arkadan tak tak vurma sesi geliyordu.. balatalar kampanaya iyi oturmuyordu servis önce teker poryalarından şüphelendi söktü yağladı daha sonra fabrikayı aradılar az zımparaladılar, uçlarından eğelediler balataları düzelmişti.. belki dokunmasalar düzelirdi aşınınca ama bilemiyorum..

• tam ismi doğrumudur bilemiyeceğim (vestinhaus) bir ustaya goturdum garantisinden bu parcayı değiştir dedi.servistede alakası yok dedıler.arka balatalar zımpara işlemlerinden geçti ayarıda yapıldı ama sorun yıne aynı.
  • GERÇİ ŞU AN ARABAM BURSA DA SERVİSTE MALEESEF GECEN HAFTA KAZA YAPTIM.BU FREN SORUNU İLE İLGİLİ SERVİS CALIŞANLARINI MALUMAT VERDİM İNSALLAH VESTINHAUS DENİLEN PARCAYI DEĞİŞTİRİRLER,SORUN O PARCAYLA İLGİLİYSE TABİ.BASIT BIR PARCA OLAN ÖN SAĞ ÇAMURLUK,SAĞ FAR VE ÖN TAMPON U İSTANBUL DAN SİPARİŞ ETTİKLERİNE GÖRE VESTINHAUSUDA BİRAZ ZOR BULURLAR GİBİME GELİYOR.SERVİSTEYKEN 6 ADET ERA CRDİ ŞİRKET ARABASI GELDİ.ARACLARIN HEPSINDAKI SORUN DİREKSIYONU SOLA CEVİRDİĞİNİZDE YUMUSAK SAGA DOGRU İSE OLDUKCA AĞIR.NEDENİNİ SORDUĞUMDA DIREKSIYON MOTORLARININ BOZUK OLDUĞUNU VE TAM SARZ ALMADIĞINI BELIRTTILER.BU KADAR NAZİKMİ BU ARABANIN DİREKSİYONU SU AN GARANTISI VAR BİR SEKİLDE DEĞİŞTİREBİLİRİZ AMA YA GARANTİSİ BİTTİĞİNDE.OLDUKCADA PAHALIYMIŞ DİYE DUYDUM.MUHABBET ESNASINDA FABRİKASINDA YALNIZ O BANTTAN CIKAN ARACLARDA BU SORUNUN OLDUĞUNU VE HEPSİNİN DEĞİŞECEĞİNİ BELİRTTİLER VE BU TİP DİREKSİYON ÖZELLİĞİNE SAHİP ARACLARIN MARSA HER BASILDIĞINDA GAZ PEDALINA BİRKACKEZ BASILIP BIRAKILMASI VE SABAH İLK CALIŞTIRDIĞIMIZDA HAVA SOĞUK SICAK FARKETMEZ 5 DAKİKAYA YAKIN BOŞTA CALIŞTIRMAKMIŞ (SARZ OLMASI İÇİN).BİRDE ARACI PARK EDERKEN SOLA VE SAĞA DİREKSİYONUNUN TAM VURDURMANINDA DIREKSIYON MOTORUNA ZARAR VERECEĞİNİ BELİRTTİLER.BENİM ARABAMDA DİREKSİYONLA İLGİLİ BİR SORUNUM YOK AMA ERA LARIN SUREKLI DİREKSİYONLA İLGİLİ SORUN CIKARTTIĞINI DUYUYORUM.HERKESE KAZASIZ BELASIZ İYİ GÜNLER DİLİYORUM.

• benim direksiyonad da sorun yoktu bana sorarsanız ama illa deiştircez dediler deiştiler yenisiyle eskisi arasında bi fark göremiyorum.. servo motoru fiyatı 2.900 müş güzel fiyat..
  • quote:

GERÇİ ŞU AN ARABAM BURSA DA SERVİSTE MALEESEF GECEN HAFTA KAZA YAPTIM.BU FREN SORUNU İLE İLGİLİ SERVİS CALIŞANLARINI MALUMAT VERDİM İNSALLAH VESTINHAUS DENİLEN PARCAYI DEĞİŞTİRİRLER,SORUN O PARCAYLA İLGİLİYSE TABİ.BASIT BIR PARCA OLAN ÖN SAĞ ÇAMURLUK,SAĞ FAR VE ÖN TAMPON U İSTANBUL DAN SİPARİŞ ETTİKLERİNE GÖRE VESTINHAUSUDA BİRAZ ZOR BULURLAR GİBİME GELİYOR.SERVİSTEYKEN 6 ADET ERA CRDİ ŞİRKET ARABASI GELDİ.ARACLARIN HEPSINDAKI SORUN DİREKSIYONU SOLA CEVİRDİĞİNİZDE YUMUSAK SAGA DOGRU İSE OLDUKCA AĞIR.NEDENİNİ SORDUĞUMDA DIREKSIYON MOTORLARININ BOZUK OLDUĞUNU VE TAM SARZ ALMADIĞINI BELIRTTILER.BU KADAR NAZİKMİ BU ARABANIN DİREKSİYONU SU AN GARANTISI VAR BİR SEKİLDE DEĞİŞTİREBİLİRİZ AMA YA GARANTİSİ BİTTİĞİNDE.OLDUKCADA PAHALIYMIŞ DİYE DUYDUM.MUHABBET ESNASINDA FABRİKASINDA YALNIZ O BANTTAN CIKAN ARACLARDA BU SORUNUN OLDUĞUNU VE HEPSİNİN DEĞİŞECEĞİNİ BELİRTTİLER VE BU TİP DİREKSİYON ÖZELLİĞİNE SAHİP ARACLARIN MARSA HER BASILDIĞINDA GAZ PEDALINA BİRKACKEZ BASILIP BIRAKILMASI VE SABAH İLK CALIŞTIRDIĞIMIZDA HAVA SOĞUK SICAK FARKETMEZ 5 DAKİKAYA YAKIN BOŞTA CALIŞTIRMAKMIŞ (SARZ OLMASI İÇİN).BİRDE ARACI PARK EDERKEN SOLA VE SAĞA DİREKSİYONUNUN TAM VURDURMANINDA DIREKSIYON MOTORUNA ZARAR VERECEĞİNİ BELİRTTİLER.BENİM ARABAMDA DİREKSİYONLA İLGİLİ BİR SORUNUM YOK AMA ERA LARIN SUREKLI DİREKSİYONLA İLGİLİ SORUN CIKARTTIĞINI DUYUYORUM.HERKESE KAZASIZ BELASIZ İYİ GÜNLER DİLİYORUM.

Geçmiş olsun kardeş,

• quote:

Orjinalden alıntı: the engine

quote:

motor soğukken benimkide yapıyor (1.4 select) ama işin ilginci her zaman değil bazen yakıttanda şüphelenmiyor değilim.. ama motor sıcakken kesinlikle gaza basınca öyle boğulma yada devrin sonradan artması söz konusu değil araç son derece atak ve gaz tepkilerini anında yola aktarıyor..

Kardeş, benim bahsettiğim araç vitesi boşta iken gazı geç algılaması. Çok fazla değil ama kesinlikle Reno 12 toros gazı daha çabuk algılıyor. Servisteki eleman yeni araçlarda (elektronik kontrollü) normal olduğunu söyledi. Ben fazla hassasım galiba arkadaşlara sordum çoğu böyle bir durumu farketmemişler bile.

• SWORD AYNI SİLKELEME SORUNU 1.4 ERA SI OLAN ARKADASIMINDA VARDI.BURSA SENTURKLER SERVİSTE BEYİN DEYİŞTİ SORUN KALMADI İSTERSEN Bİ SANSINI DENE.
  • BENİMDE DİREKSİYONDA Bİ SORUN OLMUŞTU...AMA MOTORUNDAN DEĞİL..MİLDENMİŞ...DİREKSİYONA SAĞA KIRARKEN VEYA SOLA KIRARKEN HAFİF Bİ SES GELİYORDU..GÖTÜRDÜM DEĞİŞTİRDİM...
    YİNE VAR AMA O KADAR DEĞİL Bİ PROBLEMDE YARATMIYOR..KİTLEME GİBİ VEYA SERTLEŞME GİBİ......

GARNTİSİ 5 YIL VEYA 100,000KM OLDUĞU İÇİN YILDA 20,000KM FALAN YAPIYORSANIZ AZ KULLANIYORSANIZ....HİÇ PROBLEM DEĞİL......5 SENE SONRA SATIP DEĞİŞTİREBİLİRSİNİZ ONDAN SONRA 5 YIL DAHA KAFANIZ RAHAT....TABİ O ZAMANA KADAR HYUNDAI GARANTİSİNİ 10 YILA ÇIKARMAZSA.....

VW OLSA NE YAPACAKSINIZ 2 YILDA BİTİYOR GARANTİSİ- PARÇASIDA 4 KATI PAHALI.............

quote:

GERÇİ ŞU AN ARABAM BURSA DA SERVİSTE MALEESEF GECEN HAFTA KAZA YAPTIM.BU FREN SORUNU İLE İLGİLİ SERVİS CALIŞANLARINI MALUMAT VERDİM İNSALLAH VESTINHAUS DENİLEN PARCAYI DEĞİŞTİRİRLER,SORUN O PARCAYLA İLGİLİYSE TABİ.BASIT BIR PARCA OLAN ÖN SAĞ ÇAMURLUK,SAĞ FAR VE ÖN TAMPON U İSTANBUL DAN SİPARİŞ ETTİKLERİNE GÖRE VESTINHAUSUDA BİRAZ ZOR BULURLAR GİBİME GELİYOR.SERVİSTEYKEN 6 ADET ERA CRDİ ŞİRKET ARABASI GELDİ.ARACLARIN HEPSINDAKI SORUN DİREKSIYONU SOLA CEVİRDİĞİNİZDE YUMUSAK SAGA DOGRU İSE OLDUKCA AĞIR.NEDENİNİ SORDUĞUMDA DIREKSIYON MOTORLARININ BOZUK OLDUĞUNU VE TAM SARZ ALMADIĞINI BELIRTTILER.BU KADAR NAZİKMİ BU ARABANIN DİREKSİYONU SU AN GARANTISI VAR BİR SEKİLDE DEĞİŞTİREBİLİRİZ AMA YA GARANTİSİ BİTTİĞİNDE.OLDUKCADA PAHALIYMIŞ DİYE DUYDUM.MUHABBET ESNASINDA FABRİKASINDA YALNIZ O BANTTAN CIKAN ARACLARDA BU SORUNUN OLDUĞUNU VE HEPSİNİN DEĞİŞECEĞİNİ BELİRTTİLER VE BU TİP DİREKSİYON ÖZELLİĞİNE SAHİP ARACLARIN MARSA HER BASILDIĞINDA GAZ PEDALINA BİRKACKEZ BASILIP BIRAKILMASI VE SABAH İLK CALIŞTIRDIĞIMIZDA HAVA SOĞUK SICAK FARKETMEZ 5 DAKİKAYA YAKIN BOŞTA CALIŞTIRMAKMIŞ (SARZ OLMASI İÇİN).BİRDE ARACI PARK EDERKEN SOLA VE SAĞA DİREKSİYONUNUN TAM VURDURMANINDA DIREKSIYON MOTORUNA ZARAR VERECEĞİNİ BELİRTTİLER.BENİM ARABAMDA DİREKSİYONLA İLGİLİ BİR SORUNUM YOK AMA ERA LARIN SUREKLI DİREKSİYONLA İLGİLİ SORUN CIKARTTIĞINI DUYUYORUM.HERKESE KAZASIZ BELASIZ İYİ GÜNLER DİLİYORUM.

• 1.4 97ps 2 hava yastıgı, yol bilgisayarı, klima hangi wersiyona giriyordu team mı selectmıydı
    2.sorum ise 26.ooo fiyat biçtiler sizce alalım mı.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esdegel06 -- 26 Şubat 2007; 22:59:30 >
  • DEDİĞİN ÖZELLİKLER SELECT TE VAR
    26,000E İYİ AL......
    DAHADA DÜŞÜTTÜREBİLİRSİN PEŞİNSE...........
    TEAMDE YOL BİLG.YOK TEK HAVA YAS. VAR..............
    quote:

Orjinalden alıntı: play_boy

1.4 97ps 2 hava yastıgı, yol bilgisayarı, klima hangi wersiyona giriyordu team mı selectmıydı
  • kredili alcaz
  • O ZAMAN FİYAT ÇOK İYİ HATTA ALMIŞKEN STEYLE AL DERİM.....
    AMA SELECTLE STEYL ARASINDA ÇOK Bİ FARK YOK STYLDE 10 HAVA YASTIĞI İSTEĞE BAĞLI SUNROOF ÇELİK JANT V.S........

1,5 CRDİ 110 BG ALSAN DAHA İYİ OLUR YAKIT DİYORSAN ŞEH.İÇİ 100KMDE 7,1 LİTRE CİVARI YAKIYOR.....
    ŞEH.DIŞI 4,8 YAKIYOR
    ONUNDA SELECTİNİ KREDİLİ 30,,000 YTL YE ALIRSIN......
    quote:

kredili alcaz
  • 27.ooo mılyarı gecmeyecek olan lazım idi
    clio ya göre bunu alalım dedik
    tek hava yastık olanını 24.400 dedi klimali,
    tek hava yastıgı klimasız 23.ooo dedi
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmet_0606

DEDİĞİN ÖZELLİKLER SELECT TE VAR
    26,000E İYİ AL......
    DAHADA DÜŞÜTTÜREBİLİRSİN PEŞİNSE...........
    TEAMDE YOL BİLG.YOK TEK HAVA YAS. VAR..............
    quote:

1.4 97ps 2 hava yastıgı, yol bilgisayarı, klima hangi wersiyona giriyordu team mı selectmıydı

hocam bu 26.ooo lik de park sensörü yok mu ki

bide arabayı alırken nelere dikkat etmemiz gerek bunları hıc bılmıyorum
    mesela pas-pasa
    yol zinciri fln
    reflektör fln
    ilk yardım cantası fln bunlar yanında weriliyor mu aksesuar felan filan işte

• Geçen hafta 1.4 Team (ABS yok) aldım, 23,200YTL. Select versiyonu için ise yaklaşık 1000YTL fark istiyorlardı. ABS içinde yaklaşık 1000 YTL fark istiyorlar. 26000 YTL demissin eğer ABS varsa fiyat uygun. Fakat tahminim iki hava yastığı dediğine göre ABS yok. Bence pahalı.

Hangi ildesin?

Ayrıca ben de taşıt kredisi kullandım. Banka seçimi konusunda da yardımcı olabilirim.

Ha birde ilk yardım çantası, reflektör, zincir, çekme halatı, yangin söndürme tüpü vs. vermiyorlar. Bunları senin alman lazım.
  • ankaradayım / haskoy subesi
    hangi banka iyi o zmn
    bıze abs li dedi, 2 hava yastıgı dedi, yol bilgisayarı dedi, 26.ooo ytl dedi
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.