Şimdi Ara

ERA (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.054
Cevap
1
Favori
217.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iyi de bana bunu servis söyledi. (ankara akbak) servis bilmeyecekte kim bilecek garantinin iptalini.
  • sor bir taksiciye era kullanana....lpgli olana daha doğrusu....serviste kaç kere gördüm....lpgli eraları garantiden bozulan yerleri yaptırdıklarını....
    taksicilere sorsan daha iyi olur servise ne bakıyon.....
  • Arabam arıza yaptığında taksici değil servis bakacak.ayrıca taksicilerle anlaşmaları olabilir.onlar daha sık bakıma geldikleri için kaçırmak istemiyorlardır. Liste fiyatı 24 000 iken taksiciler 18500 liradan araç aldılar.o kadar kıyaklarıda olur herhalde.
  • tamam satarken indirimleri çok oldu ama sonuçta lpg li araç ayırt edeceklerini sanmıyorum bi sor istersen....

quote:

Orjinalden alıntı: hkas

Arabam arıza yaptığında taksici değil servis bakacak.ayrıca taksicilerle anlaşmaları olabilir.onlar daha sık bakıma geldikleri için kaçırmak istemiyorlardır. Liste fiyatı 24 000 iken taksiciler 18500 liradan araç aldılar.o kadar kıyaklarıda olur herhalde.
  • Slm arkadaşlar 2007 era aldım 4 ay önce
    yol sesinden çok rahatsızım.Benim gibi rahatsız olan varmı. Birde tabana kaplama yapılıyomuş. Yaptıran arkadaşlar varmı? Cevap yazan olursa sevinirim. Teşekkürler
  • hayır bende 7-8 aydır kullanıyorum...daha yol sesi içeri girmedi çok şükür
    araç 20000 km ye yaklaştı daha tık yok.....

quote:

Orjinalden alıntı: mtlbs

Slm arkadaşlar 2007 era aldım 4 ay önce
    yol sesinden çok rahatsızım.Benim gibi rahatsız olan varmı. Birde tabana kaplama yapılıyomuş. Yaptıran arkadaşlar varmı? Cevap yazan olursa sevinirim. Teşekkürler

• 1.5 crdi team -abs benimki bazen gerçekten başımı ağrıtıyo. Tabana kaplama döşendiğinde ne kadar azalıyo merak ediyorum.
  • nasıl olur yaaa....servise götürdünmü?kaç km de?ne şartlarda kullandın?veya kaza yaptımı araç?
  • 5000 de kaza falan yaapmadım servis normal diyo ama gerçekten yol sesi başımı ağrıtıyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: mtlbs

Slm arkadaşlar 2007 era aldım 4 ay önce

Miktarı değişse de her araba yol sesi alır. Benim araba 1.4 Team ve yol sesini içeri alıyor fakat bunun miktarı asfaltın durumuna göre değişiyor kimi yolda sinek vızıltısı gibi iken kötü yollarda biraz daha fazla olabiliyor.

Fakat baş ağrıtacak kadar bir durum olmamalı, hele ki 4 ay gibi bir sürede sadece 5,000 km yapmışsın. Yani aracı fazla da kullanmamışsın demek ki sen de benim gibi biraz fazla hassassın .

Tabana kaplama yaptırma konusunda bir bilgim yok, bilen arkadaşlar fikirlerini beyan edeceklerdir herhalde.

• tırtıklı yollarda ( ki yurdum yollarının %90 ı böyle) evet lastik sesi var.. ancak eski accentle kıyaslarsan en azından motor sesi yok.. ancak 3000 devirden sonra o da bağırıyor eğri oturup doğru konuşmak lazım.. lastikler H serisi olduğu için onların kazıklığıda bu sese tuz biber oluyor yumuşak hamurlu bir lastik seçselermiş bu araçlara daha iyi olurmuş.. gerek pirelli P6000 gerekse bridgestone B250 benim tercihim olmazdı..

yalıtıma gelirsek başka bir forumda okumuştum honda ve toyota kullancıları vardı yaptıran mucize beklemeyin diyorlardı.. bu işlem komple bi işlem çamurluk içleri alt kolayda kapıların sökülmesi lazım filan uzun iş..

daha önce clio HB aracım vardı mesela yağmurlu havalarda hiç çamurluklara sıçrayan kumu,suyu duymazdım.. yada yağmur sesini dinlemezdim resmen arka bagaj ve tavana çarpan yağmur taneleri sayılıyor.. yeni asfalt dökülmüş yolda bir çakıl atıyor sesinden korktu eşim.. clio hb de o çakıllar filan anlaşılmazdı..gayet ciddiyim..

• 3000 deviri geçince zaten bi çok arabadan motor sesi gelir…..
    lastik olarak doğru diyorsun bazılarına gelirken kumho ile geliyor…kumho güzel bir lastik bende taktırmayı düşünüyorum….
    Ben çamurluklara çarpan suyun hiç farkına varmıyorum…bide ne kadar üstüne düşersen ne kadar titiz olursan b.ku çıkıyor afedersin yani…..
    Hadi bi yerinden ses geldi….örneğin;amortisör patlak ses geliyor…o tamam onu gider değiştirir halledersin….ama su sesi geliyor,çakıl atıyor gibi şeyleride kafaya takmamak gerektiğini düşünüyorum…..
    Yanlışmı düşünüyorum sence????

quote:

Orjinalden alıntı: the engine

tırtıklı yollarda ( ki yurdum yollarının %90 ı böyle) evet lastik sesi var.. ancak eski accentle kıyaslarsan en azından motor sesi yok.. ancak 3000 devirden sonra o da bağırıyor eğri oturup doğru konuşmak lazım.. lastikler H serisi olduğu için onların kazıklığıda bu sese tuz biber oluyor yumuşak hamurlu bir lastik seçselermiş bu araçlara daha iyi olurmuş.. gerek pirelli P6000 gerekse bridgestone B250 benim tercihim olmazdı..

yalıtıma gelirsek başka bir forumda okumuştum honda ve toyota kullancıları vardı yaptıran mucize beklemeyin diyorlardı.. bu işlem komple bi işlem çamurluk içleri alt kolayda kapıların sökülmesi lazım filan uzun iş..

daha önce clio HB aracım vardı mesela yağmurlu havalarda hiç çamurluklara sıçrayan kumu,suyu duymazdım.. yada yağmur sesini dinlemezdim resmen arka bagaj ve tavana çarpan yağmur taneleri sayılıyor.. yeni asfalt dökülmüş yolda bir çakıl atıyor sesinden korktu eşim.. clio hb de o çakıllar filan anlaşılmazdı..gayet ciddiyim..

• evet çakıl ve kum tanelerinin sesi geliyor bu doğrudur. ben de farkettim bunu.

şahsen rahatsız olmuyorum çünki kumlu yollarda pek işim olmuyor. genelde düzgün asfalt ve otobanda seyrettiğim için bana göre sorun yok.
  • Arkadaşlar bu dizel era da depoda ne kadar yakıt kalınca yakıt uyarı ışığı yanıyor? Ben 4 litre kalana kadar zorladım daha göremedim ışığı. Benimki mi bozuk acaba?
  • ---- bu şekilde yanıp sönerse her an bitebilir diye uyarı verir....ondan sonra 20 km daha gidebilirsin.....(yol bilgisayarında)
    tahminen 3 litre falan mazot kalmış oluyor....
    araçta yol bilgi ekranı yoksa zaten sarı ışık yanar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özbekli35 -- 18 Nisan 2007; 10:55:20 >
  • son 75 km de kırmızı ışık yanıyor. son 60 km gösterdiği zaman ekranda ---- ---- böyle cizgiler yanıp sönüyor. geçenlerde test ettim.

sonra gidip fulledim depoyu. tam 43,75 litre mazot aldım. 105 ytl verdim. deponun 45 litre aldığını biliyuz. demekki depoda 1,25 litre mazot kalmış. 60 km daha gitseydim tamamen sıfır kalacakmış.

bilginiz olsun kırmızı ışık yandımı hemen yakıt alın özellikle dizellerde hava yaparsa maliyeti ucuz olmaz.
  • kırmızı değil sarı dedin heralde.....
    60 km kala değil 50 km den 49 aa düşmüyor ..yani 49 u göremiyorsun....----- yanıp sönüyorama dibini yakmamak lazım....
    depo 45 lt alıyor tamamda...pompayı biraz zorladığında 48 lt den fazla bile alabiliyor.....
    yani 1,25 lt den daha fazla kalmış senin deponda o zaman .....
    zaten 1,25 lt ile 50 km gitmesi mümkün değil....3 lt le anca 50 km gider şehir içinde....
    iyi akşamlar..

quote:

Orjinalden alıntı: cevizkabugu

son 75 km de kırmızı ışık yanıyor. son 60 km gösterdiği zaman ekranda ---- ---- böyle cizgiler yanıp sönüyor. geçenlerde test ettim.

sonra gidip fulledim depoyu. tam 43,75 litre mazot aldım. 105 ytl verdim. deponun 45 litre aldığını biliyuz. demekki depoda 1,25 litre mazot kalmış. 60 km daha gitseydim tamamen sıfır kalacakmış.

bilginiz olsun kırmızı ışık yandımı hemen yakıt alın özellikle dizellerde hava yaparsa maliyeti ucuz olmaz.

• düzeltiyorum kırmızı değil sarı ışık doğrudur.

@mehmet_0606

yazdıkların büyük ihtimal doğru olabilir. yakıt konusunda dikkatli olmak gerekiyor depo bir anda sıfırlanabilir. en iyisi fazla zorlamadan yakıt almak.
  • sonuçta dizel...dibini yakmamak en iyisi....bitirmeden dolduracaksın...ama bende o olmuyor devamlı şeh.içi kullandığım için her gün alıyorum....cebimde ki para durumuna göre....sabahları bazen parasız çıktığımda ise 10 ytl lik aldığımda oluyor.....
  • ARKADASLAR DÜN SERVİSE GİTTİM AMATİSÖRLERLE İLGİLİ ŞİKAYETİM OLDUĞUNU BELİRTİM.NEYSE SORUNU BULUP YAPTILAR.AMATİSÖR PATLAK DEĞİLMİŞ,PATLAK OLSAYDI DEĞİŞTİREMİYECEKLERİNİ NEDENİNİNDE ARABADA ORİJİNAL CANTLARININ DIŞINDA ÇELİK CANT OLDUĞUNU BELİRTTİLER.NE ALAKA ANLAYAMADIM.
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.