Şimdi Ara

ERA (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.054
Cevap
1
Favori
217.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tanıdık olsaydı servis bahane etmezlerdi....ben devamlı akide giderim bir defasında üşendim kuruçayırlıya gittim ....randevusuz geldinizz randevu alın sonra gelin demeleri yetmedi...bir arabanın motorunda arıza var motor inecek gibi laflar ettiler...bende aynı gün akide gittim...önden gelen sesin z rotundan olduğunu çözdüler ve hemen garantiden değiştirdiler....yani çelik jant bahaneleri....sanki hyundaı assan niye değiştirdiniz diye incelemeyemi alacak....değiştirildiğinde çelik jant olduğunu nerden bilecek hyundaı assan....

servisin lüzumsuzluğu işte...tanıdık servisler böyle yapmıyor.....benim eski araçta 4 amortisör birden patlamıştı...çelik jantlıydı garantiden değiştirdiler...nasıl oldu bu iş....
    bu araçtada geldiğinde patlak gelmiş..iki gün sonra farkettim gittim değiştirildi...

quote:

Orjinalden alıntı: wasp55

ARKADASLAR DÜN SERVİSE GİTTİM AMATİSÖRLERLE İLGİLİ ŞİKAYETİM OLDUĞUNU BELİRTİM.NEYSE SORUNU BULUP YAPTILAR.AMATİSÖR PATLAK DEĞİLMİŞ,PATLAK OLSAYDI DEĞİŞTİREMİYECEKLERİNİ NEDENİNİNDE ARABADA ORİJİNAL CANTLARININ DIŞINDA ÇELİK CANT OLDUĞUNU BELİRTTİLER.NE ALAKA ANLAYAMADIM.

• patlak oldugu nasıl anlaşılıyor
    2 gun sonra farkettin
  • arabaya yük attığım için arada bir altına yatıp bakarım......
    aldığımın ikinci günü daha hiç yük atmadan arabayı yıkarken gördüm...
    zaten bakarak anlaşılır arka amortisörin üzerinde bir yağ görürseniz amortisör patlak anlamına gelir bu....
    çukurlardada küt diye ses yapar buda belli eder.....
    her arabada amortisör patlayabilir....ama ben bir kere değiştirdim oda geldiğinde öyle gelmiş...kaç aydır arkasında hergün 500 kg yükle geziyor günde 180 km yol yapıyor olduğu halde patlamadı daha....
    ama yeni kasa transportere 300 kg yük attığım halde 1,5 senede 4 amortisörüde patlamıştı...buda vw nin artık ne kadar kaliteyi bozduğunu gösterir..
    eski vw lerin 10 yılda patlamayan amortisörleri vardı ama yenilerinki 1,5 ssenede patlıyor...işte bir anlam daha çıkıyor burada..vw niye 2 sene garanti verebiliyorda hyundaı 5 yıl veriyor....
    madem kalitesine güveniyorsa oda 5 yıl versin....

quote:

Orjinalden alıntı: play_boy

patlak oldugu nasıl anlaşılıyor
    2 gun sonra farkettin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özbekli35 -- 22 Nisan 2007; 10:43:54 >

• era'ya tüp taktıran war mı aranız da
    takan warsa ne kadar yakıyor acaba
    benzinli de şuan 225.000 yakıyor
  • eveetttt... Era nın ilk bakımına az kaldı.
    500km sonra ilk bakımı yaptırıyorum.

servislere sordum bazısı mobil 10/30, bazısı shell 10/30 yağ kullanıyor.

bir de alternatif castrol 10/30 var tabii ki.. her servis farklı marka yağ kullanıyor.

Era CRDI dizel motor için hangi marka yağ kullanalım bilen varmı..

en iyisi hangisi..?? shell nasıl ..??
  • ben daha öncede söylemiştim yağını kendin götürürsen 40-50 ytl karın oluyor ben öyle yaptım şu anda en iyi yağ castroldür ben castroll koydum
    yazın castroll 10/30 w kışın ise castroll 5/30 w koyuyorum

castrollü tavsiye ederim en kaliteli yağ olduğu için,öbür yağlarda iyi fakat benim yağcı bir arkadaşım var kaç sene önce castrollü tavsiye etmişti ve bende kaç senedir castroll kullanıyorum bundan önceki hyundaılerimede

motor ustası arkadaşım ve benim kaç seneliik deneyimimi katarak kesinlikle castroll en iyi yağ markasıdır diyorum ve tavsiye ediyorum

kime sorarsanız sorun ;en iyi yağ hangisi?diye castroll cevabını alırsınız

hangi ildeydin ceviz kabuğu??????

quote:

Orjinalden alıntı: cevizkabugu

eveetttt... Era nın ilk bakımına az kaldı.
    500km sonra ilk bakımı yaptırıyorum.

servislere sordum bazısı mobil 10/30, bazısı shell 10/30 yağ kullanıyor.

bir de alternatif castrol 10/30 var tabii ki.. her servis farklı marka yağ kullanıyor.

Era CRDI dizel motor için hangi marka yağ kullanalım bilen varmı..

en iyisi hangisi..?? shell nasıl ..??

• en son sorduğum servis 130 ytl bakım yapıyor shell kullanıyor. ne dersin mehmet_0606..??

ben istanbul bahçelievler de oturuyoruym..
  • önce şunu yazmıştım;
    frenleri bence temizlet çok pahalı bişey değil....silecek suyu koydurma....polen filtreside arabayı çok aşırı kullanıyorsan tıkanmış olabilir bi kontrol ettir sadece çok kirliyse değiştirmeni tavsiye ederim....çok farkediyor çünkü....
    değişenler;
    1)yağ(kendin götürürsen(castrol) 1 litresi 11 ytl ye gelir,ordan koydurursan(bp-petrol ofisi) 1 litresi 17,50 ytlt ye gelir)
    2)yağ filtresi(serviste kdv dahil 15 ytl dir)
    3)hava filtresi(serviste kdv dahil 18 ytl dir)
    4)karter yağ tıpası(serviste kdv dahil 3,52 ytl dir)
    5)karter yağ tapa keçesi(serviste kdv dahil 1,10 ytl dir)
    6)balata spreyi(serviste kdv dahil 4,72 ytl dir)
    7)işçilik saat ücreti 36 ytl dir(benim aracı 1,7 saatte yapmışlar 61,20 ytl yazmışlar....,
    BUNLARIN HEPSİ 94,25 YTL YE SERVİSTE YAPILMIŞTIR.....(YAĞIDA 55 YTL CİVARI ALIRSIN)
    YANİ TOPLAM 150 YTL YE TERTEMİZ BİR ŞEKİLDE BAKIMINI YAPTIRIRSIN....15,000 KM DE BAKIMI YAPILAN VE BAKIMI UCUZ ÇIKAN TEK ARABA BENCE ERA(DİZEL)DİR.....DİĞER MARKALARDA 7,500 VEYA 10,000KM DE BİR BAKIM YAPILIR.....VE AYNI FİYATLARA ÇIKAR...BENİM KOMŞUMUN BİR CERATOSU VAR...7,500 KM BAKIMINA 126 YTL VERDİ YAĞIDA KENDİ GÖTÜRDÜĞÜ HALDE...HESAPLA İŞTE ......ONUN MAZOT FİLTRESİ 15,000 DE ERANIN 30,000 DE DEĞİŞİYOR.....
    15,000 KM BAKIMINDA MAZOT FİLTRESİ DEĞİŞMEZ...30,000 KM DE BİR DEĞİŞİR....
    İŞÇİLİKTEN %10 İNDİRİM YAPILIYOR......
    BİLGİ AMAÇLI POLEN FİLTRESİDE SERVİSTE KDV DAHİL 35,75 YTL DİR....(DEDİĞİM GİBİ TIKANMIŞSA ÇOK FARKEDER)....
    BAŞKA BUNUN DIŞANDA DEĞİŞECEK BİR PARÇA YOKK...
    ANKARADA OTURUYORSAN BEN AKİD PLAZAYI TAVSİYE EDERİM....
    ADRES:PLEVNE CADDESİ GÜLVEREN ANKARA
    www.akid.com.tr
    0-312 363 36 36 nodanda randevu alıp öyle git ...işçilikte %10 indirimi randevusu olanlara uyguluyorlar....

BENİM 6 SENEDİR GİTTİĞİM VE ANKARADA İLK HYUNDAI SATIMINA BAŞLATAN ...İYİ BİR SERVİSTİR YANİ.....TAVSİYE EDERİM....
    SELAMLAR SAYGILAR......

BİR ÖN SAYFADA 24 mart tarihinde bu yazıyı yazmışım zaten 130 ytl ye yağı içinde hilesiz yapan bir servis varsa yaptır 94,25 ytl servis alıyor+55 ytl de castroll 5 litre yağı tutuyor 150 ytl.....

sen bilirsin!!!!!

quote:

en son sorduğum servis 130 ytl bakım yapıyor shell kullanıyor. ne dersin mehmet_0606..??

ben istanbul bahçelievler de oturuyoruym..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özbekli35 -- 2 Mayıs 2007; 10:33:51 >

• quote:

Orjinalden alıntı: mehmet_0606

130 ytl ye yağı içinde hilesiz yapan bir servis varsa yaptır 94,25 ytl servis alıyor+55 ytl de castroll 5 litre yağı tutuyor 150 ytl.....

sen bilirsin!!!!!

Serviste hile olurmu?? araçlar garantili, ne yanii 10/30 yerine ayçiçek yağımı koyacaklar..? onların sorumluluğunda olan bişey. istiyorlarsa hiç bir şey değiştirmesinler. bakım kuponuna ''15.000 bakımı yapılmıştır'' yazsınlar faturasını kesip versinler yeter.

gerisi onlara kalmış, motora bişey olursa dertlerini anlatırlar Hyundai'ye. avukatlarımla beraber 5 yıl uğraşırım onlarla alışığım ben böyle şeylere. beni servis bağlamaz ben zamanında servise giderim hesabını da Hyundai'ye sorarım. Hyundai servise ister sorsun ister sormasın onların bileceği iş bu.

sadece 1 defaya mahsus işçilik almıyorlar. 130 ytl shell yağ kullanıyorlarmış. Hyundai, Era'lar için shell'i tavsiye etmiş.. öyle dediler..

• zaten normaldede ilk dolum shell dir....

şunu demek istedim;yağ filtresi değiştiği için 5 litre konuluyor
    ben ilk bakımda yağımı kendim götürdüğüm halde 500 gr eksik koymuşlar farkına vardım servise gittim ve kendileri eklediler utanmadan parasınıda istediler+balataları temizleyecez diye faturaya yazmışlar parasını almışlar lastikleri sökmemişler bile
    hile dediğim bunlar işte ucuz yaparlar müşteri çekmek için ama mutlaka bir yerlerden kaçarak;

yinede dikkatli ol yağını bakımdan 1 gün sonra aracı çalıştırmadan önce bak ikinci noktanın üzerindeyse sorun yok ..azsa git söyle
  • zannetmiyorum ama yapmazlar mutlaka onda bişey vardır işçilik nasıl almıyorlarmış
    130 derler fatura ödemeye gidince o miktar 170-180 i geçer
    bahaneleride hazır olur "iş uzun sürdü veya bilmem neresi uğraştırdı" gibi
  • quote:

zannetmiyorum ama yapmazlar mutlaka onda bişey vardır işçilik nasıl almıyorlarmış

yemem o numaraları merak etme.

gidince önce fiatta anlaşacağım sonra da eksra para vermem diyeceğim anlaşacağım.

valla ne yaparlarsa yapsınlar onların sorumluluğunda, yağı ister fazla koysunlar, isterlerse hiç koymasınlar.

çıkışta yağ çubuğuna bir göz atarım seviye normalmi diye sorarım, normal derlerse gazlarım.

fren balatalarına gelince; şahsen nerede ise hiç fren kullanmıyor gibiyim. sürekli şehir dışı kullandığım bir araç olduğundan hep gaz pedalına basıyorum. temizleselerde olur temizlemeselerde farketmez..

yağ filtresine gelince kendileri bilir fatura edipte yenisini takmazlarsa risk alıyorlar demektir..

kendimde uğraşmam şirketin avukatlarına havale eder canlarına okurum.

• arkadaşlar 09,05,2007 günü izmire gittim ....

ankarada eşkişehir yolundaki totalden depoyu ağzına kadar fullledim km yi sıfırladım klimayı açtım yola çıktım

2 yerde mola verdiğim için klimayı kapattım fakat bunun dışında klima hiç kapanmadı!

radar korkusu ve aracın biraz yüklü olması sebebiyle hızım 90-125 km/h arasında oldu

izmirin urla ilçesine vardığımda klimayı kapattım ve özbek kavşağındaki totalden depoyu ağzına kadar fulledim ve ağzım açık kaldı!!!

71 ytl lik mazot aldı...km ye baktım 630 yazıyor

71/630=11,2 ykr -112 bin lira

klima full açıktı ve hızım bazı yerlerde 120 civarına kadar çıkmıştı.....

komşum ise nıssan note 1,4 vısıa almış....aracı 5,000 km de..
    80 km yolda 27 ytl lik benzin yaktığını ve hızınında 5 viteste 80-90 civarı olduğunu söyleyince;bende bu miktarı söyledim
    inanmadı fişini gösterdim km yi gösterdim klima açıktı dedim...
    (27/80=33,7 ykr-337 bin lira)
    komşumda eski hyundaıcılardandır çocuklarının aklına uyup note almış...keşke hyundaı ye devam etseydim dedi.."benim eski 2000 model accentim bile benzinde 20 ykr civarı yakıyordu" dedi

komşum hyundaı ilk çıktığından beridir başka arabaya binmeyen devamlı 2 senede bir sıfır hyundaı alan bir insandı ve şimdi hyundaıye devam etmediğine resmen pişman oldu ve şunu söyledi

" 27,000 ytl ye 1,4 benzinli standart donanımlı noteyi alacağıma,1,5 dizel orta donanımlı (select) accent e 29,000 ytl verip alsaydım" dedi

seneye değiştirecek eraya tekrar hyundaıye dönüyor

arkadaşlar;11,2 ykr nerde,33,7 ykr nerde.....

tamam o araba benzinli araba 5,000 km de ,,,10,000 atlatınca biraz düşer ama ne kadar düşecekki hadi 40-50 ykr düşsün yine 29-30 ykr yakacak(kilosu neki notenin)

eranın kilosu 1205 dir 1,4 88 bg noteden daha kuvvetli,1,5 110 bg lik turbo motoru vardır.tamam era dizel ondan durum böyle;fakat o aracında bu miktarları yakması gülünç bir durum!!!!

ben hyundaıden vazgeçmem geçenlerinde durumunu görüyoruz

nıssanın bakım masrafı ve parça fiyatları hyundaının 2 katı fiyatı!!!!!!!

biraz fazla yazdım ama ;bilgilendirmek amaçlı ve era dizel aracım çok yakıyor diyen arkadaşlara cevap vermek amaçlı yazdım!!!!

aracım 25,000 km de.......

bide arkadaşlar daha öncede duymuştum bu nıssan notelerde hararet göstergesi yokmuş daha önce duyduğum;fabrika koymayı unutmuş diye duydum
    hararet göstergesiz araba olurmu? yaw......

gerçekten fabrika koymayımı unutmuş bilen varmı?

• cevizkabuğu yaptırdınmı bakımını=kaç ytl tuttu?

quote:

quote:

zannetmiyorum ama yapmazlar mutlaka onda bişey vardır işçilik nasıl almıyorlarmış

yemem o numaraları merak etme.

gidince önce fiatta anlaşacağım sonra da eksra para vermem diyeceğim anlaşacağım.

valla ne yaparlarsa yapsınlar onların sorumluluğunda, yağı ister fazla koysunlar, isterlerse hiç koymasınlar.

çıkışta yağ çubuğuna bir göz atarım seviye normalmi diye sorarım, normal derlerse gazlarım.

fren balatalarına gelince; şahsen nerede ise hiç fren kullanmıyor gibiyim. sürekli şehir dışı kullandığım bir araç olduğundan hep gaz pedalına basıyorum. temizleselerde olur temizlemeselerde farketmez..

yağ filtresine gelince kendileri bilir fatura edipte yenisini takmazlarsa risk alıyorlar demektir..

kendimde uğraşmam şirketin avukatlarına havale eder canlarına okurum.

• gecenler de ben depoyu fulledim
    klima acıktı
    yol bilgisayarı 100km 6.8lt gösterdi (ş.dışı 6.8 gösterdi)
    full depo
    ş.içi + ş.dışı 600km yol yaptım 1 depoyla
    ş.dışı hızım ortalama 90
    ş.içinde klima kapalıydı
    o da 60km civarı idi
    benım araç
    1.4 97bg select gp
    lpg taktırmayı düşünüyorum
    ş.dışı araba 202.000 lira yakıyo şuan
    daha da düşer gibime geliyor
    araba şuan 1000 km de
    ş.içinde 265 civarı yakıyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esdegel06 -- 16 Mayıs 2007; 22:32:12 >

• quote:

arkadaşlar 09,05,2007 günü izmire gittim ....

ankarada eşkişehir yolundaki totalden depoyu ağzına kadar fullledim km yi sıfırladım klimayı açtım yola çıktım

2 yerde mola verdiğim için klimayı kapattım fakat bunun dışında klima hiç kapanmadı!

radar korkusu ve aracın biraz yüklü olması sebebiyle hızım 90-125 km/h arasında oldu

izmirin urla ilçesine vardığımda klimayı kapattım ve özbek kavşağındaki totalden depoyu ağzına kadar fulledim ve ağzım açık kaldı!!!

• mis gibi sıfır arabaya lpg taktırma yaw
    o düşer şu anda daha motor kendine gelmemiştir kaç km deki...
    15,000 i bir atlat bak ne kadar düşecek.....

keşke 3-4,000 ytl fazla verip dizel alsaydın!!!!

gerçi maddi durumunu bilemeyiz ama keşke diyorum
    daha iyi olurdu
    fakat hyundaının dizeli de benzinliside çok ekonomiktir
    aynı nitelikteki araçlar en aşağı 40-50 ykr daha fazla yakıyor emin ol!!!

bekle dediğim gibi 15,000 km yap ilk bakımı yapılsın ondan sonra bir daha ölçüm yap
    bak dediğim gibi seni şaşırtacak şekilde düşüşünü göreceksin!!!!
    şehir dışında yaktığının daha azını şehir içinde yakacak......

güzelim arabaya lpg taktırma!!!!

fazla kullanmıyorsan hele kesinlikle düşünme bile!

bak eski sistem motorlu olmasına rağmen 2000 model 1,3 motorlu accent şehir içinde 19 ykr yakıyor

senin eran yeni sistem daha ekonomik ve güçlü motorlu gerisini sen hesapla'''''''

quote:

Orjinalden alıntı: play_boy

gecenler de ben depoyu fulledim
    klima acıktı
    yol bilgisayarı 100km 6.8lt gösterdi (ş.dışı 6.8 gösterdi)
    full depo
    ş.içi + ş.dışı 600km yol yaptım 1 depoyla
    ş.dışı hızım ortalama 90
    ş.içinde klima kapalıydı
    o da 60km civarı idi
    benım araç
    1.4 97bg select gp
    lpg taktırmayı düşünüyorum
    ş.dışı araba 202.000 lira yakıyo şuan
    daha da düşer gibime geliyor
    araba şuan 1000 km de
    ş.içinde 265 civarı yakıyo

• volkan ne demek istediğini çözemedim!!!!

eğer yalan olduğunu düşünüyorsan,yanlış düşünüyorsun

kanıtlama imkanım olsa hiç düşünmeden kanıtlarım!!!!!

zaten bilen bilir!!!!başka söze gerek yokkkkkkk

quote:

Orjinalden alıntı: volkan67

quote:

• dizellerini bilirim ş.dışında full depo 933-950km yapıyo dibine kadar
    üstelik depo 45 lt oldugu halde
    meganeların deposu buyuk olmasına ragmen en fazla 1050km yapıyo
    senın dediğin yöntemi kullancam hocam
    15.000i bekleyecem
    arabayaı alalı 2 ay oldu 5 martta işte
    arabanın sürüş keyfi çok tatlı bişi yaa
  • Hayır arkadaşım yalan olduğunu düşünmüyorum. Aksine çok sevindim çünkü yıl sonunda bende dizel era almayı düşünüyorum. Era'nın bu cimriliği benim çok hoşuma gitti onu anlatmak istemiştim
    quote:

volkan ne demek istediğini çözemedim!!!!

eğer yalan olduğunu düşünüyorsan,yanlış düşünüyorsun

kanıtlama imkanım olsa hiç düşünmeden kanıtlarım!!!!!

zaten bilen bilir!!!!başka söze gerek yokkkkkkk

quote:

Orjinalden alıntı: volkan67

quote:

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.