Şimdi Ara

ERA (80. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.054
Cevap
1
Favori
217.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMORTİSÖR VE DİREKSİYON EPS ÜNİTESİ hariç hiç bir kronik problemi yok.bu ikisinide garantiden değiştiriyorlar.hatta amortisör problemi çözüldü,şu an değiştirilen araçlarda artık ses,vuruntu hoplatma problemleri kalmadı.EPS yide çözdüler,çözecekler gibi bişey ben dün değiştirdim.direksiyonda iyileşme oldu ve bu yeni seri direksiyonlarda sorun çıkmadığı söylendi.

ayrıca tavsiye ederim.

quote:

Orjinalden alıntı: hsts_hsts

Sayın Accent-ERA kullanıcıları,
    DAha önce buraya bir kaç tane daha yorumda bulunmuştum.Şimdi sıfır ERA alamadığımız için ikinci ele yöneldim..
    Sizlere bir kaç soru soracam özellikle aranızda 2006 model Accent Era Select modeli 1.4 kullananlar varsa ve cevaplarsa cok sevinirim..
    Öncelikle araba da ABS var değil mi?
    Bir de amartisor ve lok lok dışında başka bir kronik problem var mı?
    Memnun olanlar ve ya olmayanlar görüşlerini yazarlarsa cok sevinirim..
    Kolay gele...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özbekli35 -- 6 Mart 2008; 23:50:30 >

• Evet eps'yi gerçekten çözdüler ama nasıl tamamen kaldırarak
  • ben ondan bahsetmiyorum.2006-2007 lerde problem çıkartan eps ler artık çıkartmayacak.

quote:

Orjinalden alıntı: ottoman24

Evet eps'yi gerçekten çözdüler ama nasıl tamamen kaldırarak
  • Arkdaşlar bende yeni 2007 era aldım daha aracı kullanmak pek kısmet olmadı ama bu EPS problemi nedir nasıl bir problem çıkıyor.
  • benim aracın esp sinin çalışıp çalışmadığını masıl anlarız. elektrik destekli motorlar destek vermiyor galibaa.

dreksiyonu çevirince içerideki motorlar sanki benim dreksiyona verdiğim güçle vırrr vırrr diye bir ses çıkarıyorlar. gerçi esp ışığı motoru çalıştırmadan önce yanıyor, çalıştırdktan 5 saniye sonra sönüyor.
  • Cevizkabuğu EPS problemi öncelikle bir çakıl yoldan gidince ses yapıyor tıkır tıkır. İkincisi direksiyon normalden daha sertse veyahut seninde dediğin gibi direksiyonu çevirirken rahatsız edici bir ses geliyorsa sorun var demektir. Fakat senin dediğin elektrik motorunun sesi direksiyonu sağa sola çevirirken motorun çalıştığını hissedebiliyorsun eğer onu diyorsan problem yok, fakat çevirirken ses epeyce duyuluyorsa rahatsız edici bir ses ise sorun olabilir.
    Saygılar...
  • @alp sorun da bu zaten dreksiyonu sağ sola çevirince motor dönmüyorda benim uyguladığım güç motoru döndürüyor gibi..

ben dreksiyonu çevirincede vırr vırr diye çok az bir ses çıkıyor. normalde o sesi duymak imkansız ancak eğilip dikkatli dinlediğin zaman farkediyorsun.
  • Arkadaşlar benim kinde tıkırtı filan yoktu geçen sene kendileri çağırıp değiştirdiler ama park ederken durduğu yerde manevralarda gıcır gıcır ediyordu... e bu yenisi de ediyor aynı şekilde bozukmu demek şimdi bu..
  • O zaman bozuk değildir arkadaşlar, okadar benim araçtada var zaten. Yani bunun bozuk olduğu en çok bozuk yolda tıkırtı şeklinde ses yaptığı zaman anlaşılıyor. Bozuk yol derkende böyle yeni dökülmüş çakıllar varya onların üzerinden geçerken acayip ses yapıyordu ben ilk o zaman anlamıştım bir sorun olduğunu. Ancak EpS değiştikten sonra böyle bir sorun daha olmadı umarım olmazda.

Saygılarımla...
  • dediğim gibi öyle bozuk veye çukurlu yolda tıkırtı, tık tık tık gibi veya yolda giderken duyabileceğiniz bir gıcırtı sesi filan yok.

yanlızca dreksiyonun altındaki motorlar çalışmıyormuş gibi bir izlenim var bende. 15.000km bakıma gittiğim zaman buradan bi yerden esp ünitesinin soketinimi çektiler artık ne yaptılarsa bişeyler olmuş buna gibi geliyor. sanki esp yi iptal etmişler gibi. yanlız esp ışığı kontağı çevirince yanıyor aracı çalıştırınca 5 saniye içinde sönüyor.

dreksiyon da öyle yolda felan giderken dönmeyecek gibi ağırlaşmadı hiç bir zaman.

şimdi servise götürüp baktırayım mı:?? sizce normal mi bu..??
  • İki değişik accent era aracın bagaj üst yağmur oluğu fotoğraflarını yayınlıyorum.Birisi henüz 8 aydır trafikte..Üstün Hyundai boya ve kaporta kalitesini görebilirsiniz..Sizler de kendinizinkileri kontrol edin iş işten geçmesin..

• oluklarda paslanmalar var ilersi için sakat bir durum. geleceği parlak değil. 5 yıl sonra hayatı kayar.
  • senin araçtadamı var?

bide engine bu araç arkadaşının aracımı?beyaz olduğu için dedim.

senin araçta varmıydı?
    quote:

Orjinalden alıntı: cevizkabugu

oluklarda paslanmalar var ilersi için sakat bir durum. geleceği parlak değil. 5 yıl sonra hayatı kayar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmet_0606

senin araçtadamı var?

bide engine bu araç arkadaşının aracımı?beyaz olduğu için dedim.

senin araçta varmıydı?
    quote:

oluklarda paslanmalar var ilersi için sakat bir durum. geleceği parlak değil. 5 yıl sonra hayatı kayar.

Üstteki fotolar arkadaşın aracı onunki beyaz..Beyaz da daha belirgin gözüküyor metalik renkte grmek daha zor ama benimkinde de var.. şu alttaki fotoğraf benim araç..

http://img112.imageshack.us/img112/8795/sany0094pf8.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the engine -- 8 Mart 2008; 22:29:02 >

• benim araç tertemiz hiç pas krozyon yok.
  • aynen.

quote:

benim araç tertemiz hiç pas krozyon yok.
  • Galvanize edilmiş sac paslanırmı? Teknik olarak mümkünmüdür?
  • Yüreğime su serptiniz.Ama ben genede yarın bi kontrol edeyim.
  • 3 arkadaşımda var aynı araçtan benim tavsiyemle aldılar hep.Benimkiyle birlikte 4 araç toplam..3 ünü kontrol ettim birinde hiç yok, birinde çok az var, birinde dolu benek var.... Sonuncuyu da kontrol edeceğim ilk fırsatta.. Accent admire ı olan başka bir arkadaşım var sıradan onunkinide kontrol ettim ..onda hepsinden fazla var büyük büyük paslar..Bence o bölgeler hyundailerin riskli bölgeleri kesinlikle temiz tutulması lazım biriken toz yağmur sonrasında uzun süre o bölgeyi nemli tutup paslanmayı hızlandırıyor demekki.. admire sanırım 2004 model bizimkilerinde 4 yıl sonra öyle olmaması için ora aklınızda bulunsun yıkadıktan sonra kurulayın derim..
  • 
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.