Şimdi Ara

ERA (82. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.054
Cevap
1
Favori
217.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • siz gittiniz diğer tarafa agalar.. ben sonuna kadar direnmiştim..
  • slmmmmm

5 ay bitti sayılır
    geriye 10 ay kaldı
  • Selam arkadaşlar.

Ben de Accent Era Select 1.4 Benzinli model almayı düşünüyorum. Dün plazya gittim inceledim. 26000 ytl fiyat verdiler istediğim özellikteki arabaya. Klima, Abs, Çift hava yastığı kesin olacak dedim. Geldikten sonra aracı her yönüyle incelemeye başladım ve yolum bu siteye bu sefer araba için düştü :D

Yorumları okudum. Accent Era'yı çok beğenen de var hiç sevmeyende. Özellikle aracın yalıtım, arka süspansiyondan geldiği sanılan lok lok sesleri, servis ilgisizliği ağır basıyor. Oysa ki adamlar anlatırken öve öve bitiremiyor arabalarını. Ben Fiat Grande Punto test sürüşüne katıldım. Elektrikli direksiyon diye bişi çıkmış. Bi düğmeye basıyon direksiyon hareketi yumuşuyor bir düğmeye basıyon direksiyon kalas gibi oluyor. Araç dizeldi alışamadım pek. İstop ettirdim bir sefer :D

Sonra Hyundai'ye gidince gözlerim parladı. Çevremden duyduğum o kada olumsuz görüşe rağmen kafam Hyundai'da kaldı. Sizce ben şimdi ne yapmalıyım? Alım gücüm çok yüksek değil o nedenle dizele bakamıyorum.

1.4 benzinli günlük hayattaki işlerimi görür mü? İşe git gel, alışverişe git gel, uzak yol o kadar. Ben Denizli'de yim ve Ankara Fethiye gibi yerlere gidip gelmem lazım. Memleket sonuçta :D

Kesin karar veremedim ve kampanya bitmeden değerlendirmek istiyorum. Sanırım 1.4 era select kullanan çok az. Görüşlerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atlantistruva -- 24 Nisan 2008; 10:34:25 >

• Millet bu Accent muhabbetinden yorulmuş baya :D Kimseden ses çıkmıyor. Umarım ben de dertleri anlatmadan rahat rahat alır ve kullanırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: atlantistruva

Selam arkadaşlar.

Ben de Accent Era Select 1.4 Benzinli model almayı düşünüyorum. Dün plazya gittim inceledim. 26000 ytl fiyat verdiler istediğim özellikteki arabaya. Klima, Abs, Çift hava yastığı kesin olacak dedim. Geldikten sonra aracı her yönüyle incelemeye başladım ve yolum bu siteye bu sefer araba için düştü :D

Yorumları okudum. Accent Era'yı çok beğenen de var hiç sevmeyende. Özellikle aracın yalıtım, arka süspansiyondan geldiği sanılan lok lok sesleri, servis ilgisizliği ağır basıyor. Oysa ki adamlar anlatırken öve öve bitiremiyor arabalarını. Ben Fiat Grande Punto test sürüşüne katıldım. Elektrikli direksiyon diye bişi çıkmış. Bi düğmeye basıyon direksiyon hareketi yumuşuyor bir düğmeye basıyon direksiyon kalas gibi oluyor. Araç dizeldi alışamadım pek. İstop ettirdim bir sefer :D

Sonra Hyundai'ye gidince gözlerim parladı. Çevremden duyduğum o kada olumsuz görüşe rağmen kafam Hyundai'da kaldı. Sizce ben şimdi ne yapmalıyım? Alım gücüm çok yüksek değil o nedenle dizele bakamıyorum.

1.4 benzinli günlük hayattaki işlerimi görür mü? İşe git gel, alışverişe git gel, uzak yol o kadar. Ben Denizli'de yim ve Ankara Fethiye gibi yerlere gidip gelmem lazım. Memleket sonuçta :D

Kesin karar veremedim ve kampanya bitmeden değerlendirmek istiyorum. Sanırım 1.4 era select kullanan çok az. Görüşlerinizi bekliyorum.

Bende 2007 1.4 Select mevcut. Bunun yanında 1.4 2004 astramda var. Yalıtımın kötü olduğunu kim söylüyor bilmiyorum ama bu sınıfta daha sessiz bir araç varmı ben bilmiyorum astram daha gürültülü, özellikle yüksek devirlerde. Amortisorlerin lak luk ettiği falan yok en azından benim araçta oyle bir ses yok. Servislerin ilgisizliği konusu ise göreceli tabi iyi sevislerde var diğer taraftan her şeyi kullanıcıya yüklemeye çalışanlarda var ama bu Assan nın tavrındanda kaynaklanıyor Sanırın Assan zihniyet değişikliğine gitmeli ve kendine biraz çeki düzen vermeli yoksa bir gün Tofaş'ın durumuna düşecek.

Performans konusundada bence 1.4 motorlar içinde en seri ve en canlı motor bu araçta çünkü kasayı hiç zorlanmadan alıp rahatlıkla götürebiliyor ve kolay kolayda nefesi kesilmiyor yani 1.6 100 hp lik bir motorun verebileceği performansı verebiliyor. 130nm tork ve 98hp bu hacim için iyi değerler.

• accent puntodan her bakımdan üstün bir araçtır. şahsen 1,5 senedir kullanıyorum hiç sorun yaşamadım.

belki bazı arkadaşlarda ufak tefek kusurlar olmuş olabilir ama bende bir sorun çıkmadı.

punto yada albea gibi araçlarla kıyaslama bile yapmaya gerek görmüyorum..

• AO arkadaşım açıklamış.şimdiden hayırlı olsun....

quote:

Orjinalden alıntı: AO

quote:

Orjinalden alıntı: atlantistruva

Selam arkadaşlar.

Bende 2007 1.4 Select mevcut. Bunun yanında 1.4 2004 astramda var. Yalıtımın kötü olduğunu kim söylüyor bilmiyorum ama bu sınıfta daha sessiz bir araç varmı ben bilmiyorum astram daha gürültülü, özellikle yüksek devirlerde. Amortisorlerin lak luk ettiği falan yok en azından benim araçta oyle bir ses yok. Servislerin ilgisizliği konusu ise göreceli tabi iyi sevislerde var diğer taraftan her şeyi kullanıcıya yüklemeye çalışanlarda var ama bu Assan nın tavrındanda kaynaklanıyor Sanırın Assan zihniyet değişikliğine gitmeli ve kendine biraz çeki düzen vermeli yoksa bir gün Tofaş'ın durumuna düşecek.

Performans konusundada bence 1.4 motorlar içinde en seri ve en canlı motor bu araçta çünkü kasayı hiç zorlanmadan alıp rahatlıkla götürebiliyor ve kolay kolayda nefesi kesilmiyor yani 1.6 100 hp lik bir motorun verebileceği performansı verebiliyor. 130nm tork ve 98hp bu hacim için iyi değerler.

• ben öbür taraftan bu tarafa gelmeye karar verdim. sıkıldım abii öbür tarafta yaw..

bundan sonra buradayım .. kızmayın ama bana ..
  • Merhaba arkadaşlar. Bugün başıma talihsiz bir olay geldi. Çok büyük bir şey değil ama insanın canı sıkılıyor işte. Her zaman döndüğüm gittiğim tali yoldan ana yola çıkışta tam çıkılan yere ek bir kaldırım gibi bir şey yapmışlar bende farketmedim dönerken aracın sağ tarafı arka kapının olduğu hizadan o kaldırım gibi yapılan yere çıktım. Aracın marşpiyel denilen kısmında biraz ezilme ve çizikler oluştu. Baya bir sürttü araç oraya çıkarken garc gurç diye. Alta eğilip bakmayınca belli olmuyor. 7-8 cm. uzunduluğunda çok derin çizik ve bir parçada çökme var. Ne yaptırabilirim oraya fikri olan arkadaşlar varsa söyleyebilirler mi? İlla boya mı yaptırmak zorundayım yoksa orayı düzelttirip rütuş falan yaptırsam olur mu? Zaten alta eğilip bakmayınca belli olmuyor fakat yinede aracımda böyle bir şey olmasını istemezdim. Neyse Allah daha kötüsünden hepimizi korusun. Saygılar...

• alp bence ilerde paslanma falan olabilir derin bir sürtükse ve çökme varsa servise götür kaskodan o alt marşpiyel kısmı boydan boya boyat derim.
    çünkü çirkin gözükür.ne kadarda belli olmasa yinede yaptır bence.

bu arada cevizkabuğu ben 1-1,5 aydır buraya girmiyordum.pek fazla yazan olmamış burası ölmüş artık

quote:

Orjinalden alıntı: alp___

Merhaba arkadaşlar. Bugün başıma talihsiz bir olay geldi. Çok büyük bir şey değil ama insanın canı sıkılıyor işte. Her zaman döndüğüm gittiğim tali yoldan ana yola çıkışta tam çıkılan yere ek bir kaldırım gibi bir şey yapmışlar bende farketmedim dönerken aracın sağ tarafı arka kapının olduğu hizadan o kaldırım gibi yapılan yere çıktım. Aracın marşpiyel denilen kısmında biraz ezilme ve çizikler oluştu. Baya bir sürttü araç oraya çıkarken garc gurç diye. Alta eğilip bakmayınca belli olmuyor. 7-8 cm. uzunduluğunda çok derin çizik ve bir parçada çökme var. Ne yaptırabilirim oraya fikri olan arkadaşlar varsa söyleyebilirler mi? İlla boya mı yaptırmak zorundayım yoksa orayı düzelttirip rütuş falan yaptırsam olur mu? Zaten alta eğilip bakmayınca belli olmuyor fakat yinede aracımda böyle bir şey olmasını istemezdim. Neyse Allah daha kötüsünden hepimizi korusun. Saygılar...

• Mehmet doğru söylüyorsunda arkadaşım bu seferde araç boyalı olmuş olacak o yüzden orayı düzelttirip bi rütuş falan yaptırsam olmaz mı acaba diyorum. Neyse bugün gidip soracam ne yapılabiliyor diye bakalım ne diyecekler. Saygılar...
  • öbür tarafta sıkılıyorum boğuluyorum yaa.

bizden başka kimse yok. bu aracı alacak birileri gelip soru bile sormuyor. monoton oldu artık orası açmıyor beni.
  • alp o dediğin yere bakmazlar zaten önemli olan yukarılarda boya olmaması.tampon ve öyle alt tarafta kalan yerler boyalıda olsa bişey olmaz.

quote:

Mehmet doğru söylüyorsunda arkadaşım bu seferde araç boyalı olmuş olacak o yüzden orayı düzelttirip bi rütuş falan yaptırsam olmaz mı acaba diyorum. Neyse bugün gidip soracam ne yapılabiliyor diye bakalım ne diyecekler. Saygılar...
  • Merhaba arkadaşlar sordum vakum ile düzeltip lokal boya yapılabiliyormuş. Fiyatı ise 150 YTL cik. 7-8 cm kadar derin çizik ve hafif çökme var. Pahalı geldi bana ancak bir kaç yere daha sordum yine hemen hemen aynı fiyattan bahsettiler. Neyse çaresiz yaptıracağız.
  • Bende lokal(kısmi)boya yaptır demek istedim zaten.kaskodan yaptır niye cebinden yaptırcaksınki?geçen gün bende tamponu sürtürdüm kaskodan lokal boya attırdım.

quote:

Merhaba arkadaşlar sordum vakum ile düzeltip lokal boya yapılabiliyormuş. Fiyatı ise 150 YTL cik. 7-8 cm kadar derin çizik ve hafif çökme var. Pahalı geldi bana ancak bir kaç yere daha sordum yine hemen hemen aynı fiyattan bahsettiler. Neyse çaresiz yaptıracağız.
  • Şuanda kaskodan yaptırmaktansa kendim yaptırmam daha avantajlı bu kadarcık mesele için kaskoyu bozdurmak gerekmez. Saygılar...
  • dediğim gibi geçen gün ön tamponu lokal boyadılar 78 lira tuttu,önce düşündüm kaskoyu bozdurmasammı diye ama sonradan madem kullanmıyacam niye kasko yaptırıyorum mantığıyla kaskodan yaptırdım.ki seninkisi 150 ytl civarındaymış bence kaskodan yaptırman daha mantıklı olur.çünkü hasarsızlık indirimin seneye %30 olacaksa,şimdi yaptırdığında %20 ye düşecek buda 50 ytl gibi bir tutar olur belkide daha düşük.ama senin masrafın 150 ytl bide o yönden düşün.yinede sen bilirsin ama yerinde olsaydım kaskodan hallederdim.

quote:

Şuanda kaskodan yaptırmaktansa kendim yaptırmam daha avantajlı bu kadarcık mesele için kaskoyu bozdurmak gerekmez. Saygılar...
  • evet bencede kaskodan yaptırmakta daha doğru.

o kadar para veriyoruz bir de hasarı biz karşılıyoruz. o zaman bu kasko ne işe yarar..?
  • The engine ile birlikte biraz gezintiye çıktık

Yayla havası iyi geldi Era'mın ciğerlerine

ERA

ERA

ERA

ERA

ERA

• Aynı TAVŞAN

quote:

Orjinalden alıntı: erenelhan

The engine ile birlikte biraz gezintiye çıktık

Yayla havası iyi geldi Era'mın ciğerlerine

ERA

• 
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.