Şimdi Ara

ERA (78. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.054
Cevap
1
Favori
218.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ayrıca araç 5. viteste 75 km ile giderken devir çok düşük oluyor. sakıncalı bence bu kadar düşük devirde bu kadar yüksek vitesle gitmek, motora zararlı.
    zaten araç zor gider bu devirde bu süratle.
  • Valla ne diyeyim ben kitabın yalancısıyım kitap öyle diyor diye öyle kullanıyorum.Senin yakıt durumu nasıl araç kaç km'de acaba?
  • benim araç 28.000km de.

bende yakıt durumundan bahsediyorum zaten. eskiden ortalama 110-130 arası 5.8 litre yakan arabaya ne oldu da şimdilerde aynı süratlerde 5 litreye düştü anlamadım yaa.

eğer bu süratlerle bu araç 5 litre yakarsa diğer araçlara göre bedava gidiyoruz..

90 km hızla gidersek 45 litre ile 1000 km menzili geçmek sorun bile olmaz.

Hyundai alarak devlete daha az akaryakıt vergisi ödediğim için kendimi affedemiyorum.

• Aracın menzili 1175km galiba Fakat bunu görmek tabiki zor.Şehir içi bir depoyla kaç km.gidiyorsunuz acaba?
  • ben şehir içi aracı nerede ise hiç kullanmıyorum. yada çok az kullanıyorum. şehir içi tüketim hahında bişey yazamayacağım.

muhtemelen 6-7 litre arasıdır diye tahminde bulunabilirim.
  • Ben en son ölçtüğümde kendi ölçümüm yol bilgisayarım yok şehir içi 7.3 çıktı.Yani 20ykr. yakıyor.Yardımların için teşekkürler birara senin dediğin gibi deniyeyim bakalım sonuç ne olacak.
  • benim en son ölçümümde 6 lt çıktı şehir içi.malum eurodiesel 2,80 ytl oldu...
  • Araç kaç km'de ve aracı hangi devir aralığında kullanıyorsunuz.Vites değişim devriniz nedir?
  • era 1.5 crdi vgt 110 ps select

bizimki 40 bini geçti, şehir içi 6.8 lt civarında yakıyor, bu da 18,5 ykr / km anlamına geliyor. şehir dışında bir depoyla tam 1000 km yol yaptım, istanbul - ankara. deposu 120ye doluyo, varın siz hesab edin. bu performansa bu kadar ekonomik araç görmedim ben.

aracınız yeni ise rodaj döneminden dolayı ilk bir kaç bin km de arabayı bağırtmayın, 2500- 3000 devir arası değiştirin vitesinizi. ancak buna bakmak zor geliyor ise, 1. vitesi en fazla 25 km.de, 2yi en fazla 50 km de, 3ü en fazla 80 km de, 4ü en fazla 110 km de değiştirirseniz aracınızı zorlamamış olursunuz. bu hızlar yeni bir era için ideal vites değiştirme hızlarıdır. bunun dışında bahsettiğiniz kitapçıkta yazan vites değişim hızları doğru gelmiyor bana. çok düşük hızlarda bir üst vitese geçtiğiniz zaman aracınızın yakıt sarfiyatı artar, çünkü gaza bastığınızda elde edilecek güç için daha fazla yakıt gerekir, şanzıman dişli oranı sebebiyle. bunun da sebebi düşük devirdir. söylediğim hızlarda vites değiştirirseniz hem yakıt açısından tasarruflu olur, hem de arabanın motorunu boğmamış ve verimli kullanmış olursunuz. arabanın hakkını verin biraz. 110 hp araba altınızdaki, boru değil arkadaşlar. 80 hplik araba kullanıyor gibi kullanmayın bu arabaları. asfalt ağlasın biraz :)

• bugün bişey denedim şok oldum.

aracın ortalama km göstergesini 90 km sabit hızla giderken sıfırladım. yaklaşık 1 km gittim gitmedim ekranda aynen şöyle bir yazı.

''4.1 litre/km''

buraya kadar zaten bişey yok. beklediğim bişey tabii ki..

ekrandaki yazıyı görür görmez eğimli bir yola girdim ve ayağımı gazdan çektim.

o ne.. ekrandaki yazı değişti...

3.8 ..... 3.6 ...... 3.1 ... derken 1.5 kadar indi..

siz şimdi bu anlattıklarımdan bişi anlamışısınızdır umarım. eğer anladıysanız sakin kafayla bana da anlatın ben de anliiimm..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cevizkabugu -- 2 Mart 2008; 20:26:52 >

• quote:

Orjinalden alıntı: cevizkabugu

bugün bişey denedim şok oldum.

aracın ortalama km göstergesini 90 km sabit hızla giderken sıfırladım. yaklaşık 1 km gittim gitmedim ekranda aynen şöyle bir yazı.

''4.1 litre/km''

siz şimdi bu anlattıklarımdan bişi anlamışısınızdır umarım. eğer anladıysanız sakin kafayla bana da anlatın ben de anliiimm..

sayın cevizkabuğu,
    eğer eğimli yola girip ayağını gazdan çektikten sonra sıfırlasaydın göstergeni "0.0 litre/km" yazdığını da görebilirdin. ben defalarca denedim ve gördüm. sebebine gelince; daha önce de konuşulmuştu bu konu başka forumlarda. yeni nesil araçlarda gazdan ayağımızı çektiğimizde motor gücünü yakıttan değil de tekerleklerin dönüşünden almaya devam ettiği için yakıt tüketimi duruyormuş. tekrar söylüyorum. ben kendi aracımda "0.0" yazdığını defalarca denedim. hatta isteyen deneyebilir. üç beş km lik bir inişte bilgisayarı sıfırlayıp inerseniz siz de görürsünüz. resim çekersem koyarım da yani buraya.

http://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=1608&PN=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebola32 -- 2 Mart 2008; 21:25:52 >

• 0.6lt/100km-0.3lt/100 km gösterdiğini gördüm uzun yolda sen ne diyon

quote:

Orjinalden alıntı: cevizkabugu

bugün bişey denedim şok oldum.

''4.1 litre/km''

• İnşallah doğrudur yol bilgisayarı bizimle kafa bulmuyordur
  • quote:

Orjinalden alıntı: ottoman24

İnşallah doğrudur yol bilgisayarı bizimle kafa bulmuyordur

yol bilgisayarı çıldırmış olmalı
  • mehmet_0606 yav arkadaşım ne oldu rütbelerini sökmüşler onbaşı olmuşsun hayırdır bi durum mu var....

Saygılar...
  • Bak bende merak ettim?Hayırdır?
  • quote:

Orjinalden alıntı: alp___

mehmet_0606 yav arkadaşım ne oldu rütbelerini sökmüşler onbaşı olmuşsun hayırdır bi durum mu var....

Saygılar...

Bu yeni hesap alp farketmedin mi? orcinali bir hafta banlanınca tirelisini almış..
  • bu olayı birkaç yıl önce de duymuştum.
    aracın gazından aypı alınca depodan yakıt almayı durduruyormuş. bende starex var. bu aracı satarsam ilk düşüneceğim araç era olur. malum hyundai nasıl bir marka anlamaım. starex ten iyi zarar ettik ama genede hyundai den vazgeçemiyorum pek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: the engine

quote:

Orjinalden alıntı: alp___

mehmet_0606 yav arkadaşım ne oldu rütbelerini sökmüşler onbaşı olmuşsun hayırdır bi durum mu var....

Saygılar...

Bu yeni hesap alp farketmedin mi? orcinali bir hafta banlanınca tirelisini almış..

Engine inan ben yeni hesap olduğunu sen söyleyinceye kadar anlamamıştım maşallah mehmet arkadaşımız süper yazıyor hemen 16 ya çıkmış mesaj sayısı. Neyse cezasının bitmesini ve bundan sonra ceza almamasını dilerim. Onsuz bu form'un tadı çıkmaz zannediyorum.

Saygılar...
  • Arkadaşlar ben bugün servisteydim kapılardan biraz rahasız edici sesler geliyordu sorunun ne olduğunu merak ettim ve gittim, sekmandı galiba onlar gevşemiş biraz onları sıktılar sağolsunlar ve daha önemlisi kapıların aracın içine bakan tarafları sökülerek içine bazı süngerimsi malzemeler koydular ve çok güzel oldu araç daha sessizleşti ve kapılar dan dun ses yapmaz oldu birde çok kötü bir yolda denedim mükemmel olduğunu test ettim. Birde daha tok bir sürüş hissi verdi araç yani ufak tefek çukurla düştüğünde kapıların içinin boş olması nedeniyle bir galipti şimdi koydukları malzemeler ve gevşeyen sekmanların sıkılması ile daha sessiz oldu araç. Baktılar ön amortisörleride değiştirdiler geliştirilmiş olanlardan taktılar zaten arkalar değiştirilmişti ben rica ettim önleride kontrol etmelerini onlarıda değiştirdiler.

Amortisörler (önler) orjinaldi servis amortisörleri değiştirmeden önce satış kısmına çıktım bir deneme otomobili era vardı (2008 model değil) ilk çıkanlardandı tekerlek ile çamurluğun üst kısmındaki arayı ölçtüm sonra amortisör takıldıktan sonra benim araca birde ondan sonra ölççtüm 1 cm olmasada ondan biraz daha bir düşüş olduğunu farkettim. Aracın daha bi oturduğunu sürerkende anlıyorsun.

Engine sen başka bir arkadaşınla karşılaştıracaktın amortisörler değiştikten sonra baktınmı düşüş var mı senin araçta.

Bu hafta sonuda bir döşemeci ile konuştum arka çamurlukların içine keçe döşettireceğim (focus I lerde görmüştüm) hem yol sesisini keseceğini hemde şu çakıllardan tozlu topraklı yollardan geçerken çın çın saca değipte rahatsız eden sesten kurtulacağım tavsiye ederim o uygulamayı.

Saygılarımla...

• 
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.