Şimdi Ara

ERA (76. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.054
Cevap
1
Favori
218.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ottoman24

Ama olan bizim elimizdeki araçlara oluyor 2. el fiyatı dibe vuruyor.

her güzelin bir kusuru oluyor işte
    gerçekten de ikinci el sitelere bakıyorum 2000 ve üzeri accentler baya düşük ve uygun fiyatlarda
    neyse benim için sorun değil zaten kampanyalı aldık pehhh
    27700e alıp 23e satmaktansa
    20400e aldım 19-18e satmayı tercih ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forester34 -- 24 Şubat 2008; 16:31:01 >
  • Hepinize verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim,

forester34, liste fiyatı 27700 olan aracı 20400 YTL ye almışsın, tebrik ederim. Eğer siz bu fiyata alabildiyseniz diğer kullanıcıların ödediği % 30'luk kazık nereye gidiyor? Böyle bir satış politikası olmaz. Herkez sizin kadar şanşlı olmayabilir, Ben 2 yıl kadar önce Hyundai bayiine gitmiştim, dizel Getzin 23500 Liralık liste fiyatından en fazla, yalvar yakar 750 YTL düştüler bende almaktan vaçgeçmiştim. Demekki aynı aracı başka bir bayi 18000-19000 Liraya verebilir.

Hepinize kazasız belasız sürüşler dilerim,
  • Ben öncelikle Hyundainin bayiileri arasındaki fiyat istikrarsızlığına dikkat çekmek istemiştim. Ben bunu salt hyundai olarak söylemiyorum bazı firmalarda bunu yapıyorlar ancak en abartan firma hyundai kimse bunu yatsıyamaz. Baksanıza 27 Bin liralık aracı 20 binliraya alabiliyorsunuz peki bu başka hangi firmada mümkün, siz bu şekilde alabilirken bir başkası durumdan habersiz sadece kampanya var diye gidiyor ve en fazla 500-1000 YTL arası indirim ile aracını alıyor belki oda olmuyor ondan sonra bazıları sizin gibi 27 binliralık aracı 20 binliraya alıyor ve satarken 18 binlaraya kadar satıyor o adam ise 27 binliralık aracı 23-24 alıyor bi bakıyor ki satarken aynı aracı bir başkası 18'e satıyor tabiki rekabet edemiyor ve acilde bir durumu varsa aracı elinden çıkarmak için mecburen bu durumu yaşıyor. Benim anlatmak istediğim buydu sayın arkadaşım tamam her bayinin bir indirim politakası olabilir fakat bayiler arasında uçurumlar olmaz, bir başkası başka bir yerde araç alırken benden 3000 YTL aynı aracın aynı modelini aşağıya alıyorsa benim için ikinci eli ölmüştür öyle değil mi?

Hyundainin bayileri aracılığı ile araçları Türkiyenin her yerinde aynı fiyata satabilmeli, fiyatlarda istikrar olmalı bayiler arasında fiyatlar yönünden uçurum olmamalı hadi 500 YTL 1000 YTL bundan fazlası ikinci el rekabetinide öldürüyor.

Saygılarımla...

• evet liste fiyatı 27700 hyundai.com.tr ye girerse kampanyalara tıklarsan hala 4300 ytl indirimi var devam ediyor

diğerlerinin ödediği kazık beni ilgilendirmez ben bilmiyormuyum temmuzda araba almayı? özellikle sene sonu aldım indirimler hep sene sonu olur
    bir de ben hyundai sitesinden istanbuldaki tüm bayilerin telefonunu çıkartıp tek tek aradım çoğu ile telefonda pazarlık yaptım
    yani kimse al sana 20400e güle güle kullan demedi
    hatta hiç bi galeriyi aramamıştım ilk araca bakmaya gittiğim galeri 22700 fiyat verdi 1.4 team absye
    işin özü araştırmakta.satıcı zaten siz arayınca telefonunuzu alıyor tekrar geri arıyor bir şekilde
    bu şekilde araya araya en son o fiyata aldık

quote:

Orjinalden alıntı: dragut76

Hepinize verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim,

forester34, liste fiyatı 27700 olan aracı 20400 YTL ye almışsın, tebrik ederim. Eğer siz bu fiyata alabildiyseniz diğer kullanıcıların ödediği % 30'luk kazık nereye gidiyor? Böyle bir satış politikası olmaz. Herkez sizin kadar şanşlı olmayabilir, Ben 2 yıl kadar önce Hyundai bayiine gitmiştim, dizel Getzin 23500 Liralık liste fiyatından en fazla, yalvar yakar 750 YTL düştüler bende almaktan vaçgeçmiştim. Demekki aynı aracı başka bir bayi 18000-19000 Liraya verebilir.

• hyundai bayileri arasında evet fiyat farkları var
    küçük bayiler var onlar fazla indirim yapmıyor
    ama birkaç tane galerisi showroomu olanlar daha çok indirim yapıyor
    başka firmalarda da mümkün sene sonu gerçekten inanılmaz kampanyalar oluyor
    mesela Daihatsu 44 bin ytllik 4*4 jeepi 37 bin ytlye veriyordu
    bu sadece Hyundaiye özel bir durum değil
    eğer başkası gidip o aracı 27 bine aldıysa o benim sorunum değil beni ilgilendirmez
    iyice araştırıp tüm bayilerle pazarlık yapacaktı sonra da ucuza alacaktı almadıysa kendi sorunu kafasını kullansaydı
    satarken zararı daha az olacaktı
    bayiler arasındaki uçurum tüketici lehine işliyor
    pazarlık yapan daha uygun fiyata alıyor bence
    ikinci el beni ilgilendirmez
    hem ben aracı satmak için almadım
    ama olursa satarsam
    1-2 milyar aşağıdan satarım

ikinci el işi böyle satarken zarar etcez tabiki

quote:

Orjinalden alıntı: alp___

Ben öncelikle Hyundainin bayiileri arasındaki fiyat istikrarsızlığına dikkat çekmek istemiştim. Ben bunu salt hyundai olarak söylemiyorum bazı firmalarda bunu yapıyorlar ancak en abartan firma hyundai kimse bunu yatsıyamaz. Baksanıza 27 Bin liralık aracı 20 binliraya alabiliyorsunuz peki bu başka hangi firmada mümkün, siz bu şekilde alabilirken bir başkası durumdan habersiz sadece kampanya var diye gidiyor ve en fazla 500-1000 YTL arası indirim ile aracını alıyor belki oda olmuyor ondan sonra bazıları sizin gibi 27 binliralık aracı 20 binliraya alıyor ve satarken 18 binlaraya kadar satıyor o adam ise 27 binliralık aracı 23-24 alıyor bi bakıyor ki satarken aynı aracı bir başkası 18'e satıyor tabiki rekabet edemiyor ve acilde bir durumu varsa aracı elinden çıkarmak için mecburen bu durumu yaşıyor. Benim anlatmak istediğim buydu sayın arkadaşım tamam her bayinin bir indirim politakası olabilir fakat bayiler arasında uçurumlar olmaz, bir başkası başka bir yerde araç alırken benden 3000 YTL aynı aracın aynı modelini aşağıya alıyorsa benim için ikinci eli ölmüştür öyle değil mi?

Hyundainin bayileri aracılığı ile araçları Türkiyenin her yerinde aynı fiyata satabilmeli, fiyatlarda istikrar olmalı bayiler arasında fiyatlar yönünden uçurum olmamalı hadi 500 YTL 1000 YTL bundan fazlası ikinci el rekabetinide öldürüyor.

Saygılarımla...

• quote:

Orjinalden alıntı: forester34

hyundai bayileri arasında evet fiyat farkları var
    küçük bayiler var onlar fazla indirim yapmıyor
    ama birkaç tane galerisi showroomu olanlar daha çok indirim yapıyor
    başka firmalarda da mümkün sene sonu gerçekten inanılmaz kampanyalar oluyor
    mesela Daihatsu 44 bin ytllik 4*4 jeepi 37 bin ytlye veriyordu
    bu sadece Hyundaiye özel bir durum değil
    eğer başkası gidip o aracı 27 bine aldıysa o benim sorunum değil beni ilgilendirmez
    iyice araştırıp tüm bayilerle pazarlık yapacaktı sonra da ucuza alacaktı almadıysa kendi sorunu kafasını kullansaydı
    satarken zararı daha az olacaktı
    bayiler arasındaki uçurum tüketici lehine işliyor
    pazarlık yapan daha uygun fiyata alıyor bence
    ikinci el beni ilgilendirmez
    hem ben aracı satmak için almadım
    ama olursa satarsam
    1-2 milyar aşağıdan satarım

ikinci el işi böyle satarken zarar etcez tabiki

quote:

Orjinalden alıntı: alp___

Ben öncelikle Hyundainin bayiileri arasındaki fiyat istikrarsızlığına dikkat çekmek istemiştim. Ben bunu salt hyundai olarak söylemiyorum bazı firmalarda bunu yapıyorlar ancak en abartan firma hyundai kimse bunu yatsıyamaz. Baksanıza 27 Bin liralık aracı 20 binliraya alabiliyorsunuz peki bu başka hangi firmada mümkün, siz bu şekilde alabilirken bir başkası durumdan habersiz sadece kampanya var diye gidiyor ve en fazla 500-1000 YTL arası indirim ile aracını alıyor belki oda olmuyor ondan sonra bazıları sizin gibi 27 binliralık aracı 20 binliraya alıyor ve satarken 18 binlaraya kadar satıyor o adam ise 27 binliralık aracı 23-24 alıyor bi bakıyor ki satarken aynı aracı bir başkası 18'e satıyor tabiki rekabet edemiyor ve acilde bir durumu varsa aracı elinden çıkarmak için mecburen bu durumu yaşıyor. Benim anlatmak istediğim buydu sayın arkadaşım tamam her bayinin bir indirim politakası olabilir fakat bayiler arasında uçurumlar olmaz, bir başkası başka bir yerde araç alırken benden 3000 YTL aynı aracın aynı modelini aşağıya alıyorsa benim için ikinci eli ölmüştür öyle değil mi?

Saygılarımla...

Seni daha öncede uyarmıştım konuşma uslübuna dikkat et, biz burada bu hususun yanlış olduğunu söylüyoruz herkes dilediği yerden aracı aynı fiyata alsın istiyoruz, sen çok uyanık geçiniyorsun galiba, kafasını kullansaymış çok kafanı kullanma istiyorsan. Daha sen benim ne demek istediğimi anlamamışsın konuşup duruyorsun yok beni ilgilendirmez, yok kafasını kullansaymış yok kazık yemeseymiş bizde sana anlatmak istediğimiz husus buydu heryerde fiyatların aynı olmasını beklerdim yazdıklarımı okumadın galiba.

• Orjinalden alıntı: forester34

evet liste fiyatı 27700 hyundai.com.tr ye girerse kampanyalara tıklarsan hala 4300 ytl indirimi var devam ediyor

diğerlerinin ödediği kazık beni ilgilendirmez ben bilmiyormuyum temmuzda araba almayı? özellikle sene sonu aldım indirimler hep sene sonu olur
    bir de ben hyundai sitesinden istanbuldaki tüm bayilerin telefonunu çıkartıp tek tek aradım çoğu ile telefonda pazarlık yaptım
    hatta hiç bi galeriyi aramamıştım ilk araca bakmaya gittiğim galeri 22700 fiyat verdi 1.4 team absye
    işin özü araştırmakta.satıcı zaten siz arayınca telefonunuzu alıyor tekrar geri arıyor bir şekilde

Kullanmış olduğunuz üsluptan dolayı sizi sadece kınıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -ottoman- -- 24 Şubat 2008; 19:06:25 >

• Arkadaşım, tartışma,kavga ve markayı kötüleme gibi bir niyetim yok,
    Hyundai'nin kalitesi ortada, ben Toyotadan sonra en çok Hyundai' i severim.
    Burada anlatmak istediğimiz, Firmanın satış politikasının yanlış olması. Tabiki her firmada buna benzer yanlışlar var ama en çok Hyundai Assan yapıyor bunu, bu yanlış politikada siz hyundai kullanıcılarının araç ikinci el değerini düşürüyor, alp___ arkadaşımızda bunu anlatmaya çalışmış.
    Çalıştığım şirketin tüm ticari araçları ford. Bu yüzden Otokoç, bizim firmaya özel çok büyük indirimler yapıyor, otokoçtaki satış elamanı yeni araç almak istediğimizde (ister kendi adımıza, ister Şirket adına olsun), liste fiyatından çok büyük indirim yapıyor. Ama Bu indirim karşılıklı çıkar ilişkisine dayalı, yani bizim şirket hep onlardan aldığı için büyük oranlarda indirim kazanıyor, ve otokoçta çok araç satarak hem sürümden hemde bu araçların servis ücretlerinden kazanıyor. Böyle bir olay Hyundai'de olsa hak vereceğim(filo satışı gibi), ama her bayi kendine göre % 30 lara varan indirimler yaparsa işte o zaman Araçların ikinci el değeri düşer.
    Lütfen olayı tartışma ortamına çekmeyin.
    Saygılarımla,

quote:

evet liste fiyatı 27700 hyundai.com.tr ye girerse kampanyalara tıklarsan hala 4300 ytl indirimi var devam ediyor

quote:

Orjinalden alıntı: dragut76

Hepinize verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim,

• diğerlerinin ödediği kazık beni ilgilendirmez

Biz burada arkadaşça bir ortamda sorun ve sıkıntılarımıza çözüm arayıp,bilgi birikimimizi paylaşmaya çalışıyoruz.Arada şakalaşıp,birbirimize de takıldığımız ve gereksiz polemiklere girdiğimizde oluyor.Ancak arkadaşlarımın uğradığı haksızlık veya zarar beni ilgilendirir ve üzer.Üslubunu bu yüzden beğenmedim.Mesajın başında da senin mesajının beyenmediğim kısmını kopyalayıp mesajıma ekledim.Belki bu seni veya senin gibi düşünen arkadaşları biraz düşünmeye sevk eder,diye.
  • İyi akşamlar Era kullanıcıları. İlk defa araba alacağım,bu sebeple çoğu konuyu bilmiyorum. 40000 kmde bir eranın benzin masradı hariç,vergisi dahil senelik masrafı ne olur tahminen.
  • Vergisi model yılına göre değişir.Benimki dizel yıllık 561 ytl,diğer masraflarda aracın durumuna göre değişir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ferrari_ocb

İyi akşamlar Era kullanıcıları. İlk defa araba alacağım,bu sebeple çoğu konuyu bilmiyorum. 40000 kmde bir eranın benzin masradı hariç,vergisi dahil senelik masrafı ne olur tahminen.

En eski model era benimki gibi 2006 modeldir ,dolayısıyla motor hacimleride 1.4,1.5 ve 1.6 değişmediği için piyasadaki bütün eraların vergisi 280+280 560 milyondur 2 taksit halinde.. ama diğer masrafları da düşünürsek sigortası 110 diyelim yuvarlak hesap, kaskosu max. indirimde biri için 400 milyon(benimki) ilk defa yaptıracak için 800-1 ne tutar bilmiyorum ilk defa yaptıran arkadaşlar varsa yazsınlar.. yıllık bakımıda taş çatlasın 150 tutar.. toplasak hepsini yaklaşık 1.5 milyarı bulur hepsi.. bayağıda varmış masrafımız yakıtta eklesek bi o kadar bitmişiz biz..

• Ben Ocak 22 de Era 1.5 dizel Team (ABS siz) aracımı almaya yeltenmişken, İstanbul da aramadığım bayi kalmamıştı.Bunu satıcıyıda açık açık söyledim.Fiyatlar her bayide bu donanım için en düşük olabilecek 28.300 ytl oluyordu. Satıcıya da açık açık söyledim. Adam ekranını bana doğru çevirdi.Bir excell dosyası açık önlerinde. 28300 ytl fiyat, olabilecek en düşük fiyat ve üzeri kırmızı boyalı. Eskiden bayiler arasında müthiş bir uçurum olduğunu, Hyundai ninde bundan çok şikayetçi olduğunu söyledi artık hiçbir bayinin bu listenin altına inemediğini söyledi ve doğruydu.Artık bunun altındaki indirim şöyle mümkün. Eğer takasa girdiğiniz bir aracınız varsa, bunun fiyatını sayacağı fiyatın biraz üzerine çıkabiliyor çok bastırırsanız.Ben takasa girdiğim bundaki önceki 2000 model Hyundai accent 1.3 LX aracımı (171.000km), 1.5 dizel alacağımdan hem 28.300 ytl fiyatı aldım hemde eski aracımı ise 10300 ytl ye saydırdım. Kendim satmaya kalksam ancak bu fiyata satabilirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raven1974 -- 25 Şubat 2008; 10:47:05 >

• yok abi ya 2008 model yeni araba ama bununda heryerinden ses geliyo önceki arabamda sol torpidoyla camın birleştiği yerden ses gelmiyodu bunda bide bu ses çıktı daha 4 günlük araba ya takır tukur bide tipide değişik geldi bana önceki arabamın arkası daha yüksekti bu daha alçak
  • sayın alp
    uyarınız için teşekkürler
    finans forumlarından, araç forumlarına, donanım forumlarına yazıyorum ilk defa birisinden uyarı aldım
    forum kültürünü bilir çeşitli forumlara yazarım
    herkesin görüşüne saygı duyarım
    her yerde aynı fiyat olmaz arkadaşım
    serbest piyasa serbest ticaret ve rekabet var
    burası kominizm ülkesi değilki devlet bir fiyat belirlesin herkes o fiyattan alsın yada firma
    ben diyorumki pahalıya alan beni ilgilendirmez
    bu kadar basit
    ne yapayım kendimimi öldüreyim pahalı alan için?
  • quote:

Orjinalden alıntı: tuncay007

yok abi ya 2008 model yeni araba ama bununda heryerinden ses geliyo önceki arabamda sol torpidoyla camın birleştiği yerden ses gelmiyodu bunda bide bu ses çıktı daha 4 günlük araba ya takır tukur bide tipide değişik geldi bana önceki arabamın arkası daha yüksekti bu daha alçak

Merhaba,

Tuncay007; sayın arkadaşım içinden gelen seslere diyeceğim yok artık alıştık onlara fakat aracınızın eskisinden alçak olmasını açıklayabilirim; 2007 yılının 49. haftasın üretilen amortisörler (bende taktırdım) normalden biraz aşağıdaymış (servis söyledi) muhtemelen bundan önceki aracınızda her ne kadar 2008 modelde olsa daha önceki versiyon amortisörlerden takılıysa birazcık daha arkası kalkıktır yeni aldığınız araçta ise daha aşağı olması dediğim olaydan kaynaklıdır bence daha iyi oluyor virajda daha az yana yatıyor.

Ancak 4 günlük aracın içinden de ses gelmesini garipsedim zira benim aracım 9000 km. olana kadar tık yoktu ondan sonra bir kaç yerden ses gelmeye başladı birini çözdüm ancak kapılardan (sağ taraf arka ve ön kapılar) gelen sesi kesemedim kilidin değişmesi gerektiğini söylemişlerdi uğraşamadım veyahutta ayarlarıyla ilgili bir sıkıntı olabilir demişlerdi. Mutlaka servise götürün ses gelen yeri tarif edin ve mutlaka sizde yanında bekleyin ve beraber teste çıkın ilgili usta ile.

Saygılarımla...

• quote:

Orjinalden alıntı: ferrari_ocb

İyi akşamlar Era kullanıcıları. İlk defa araba alacağım,bu sebeple çoğu konuyu bilmiyorum. 40000 kmde bir eranın benzin masradı hariç,vergisi dahil senelik masrafı ne olur tahminen.

560 ytl yıllık vergi(280*2)
    830 tlye yaptırdım ben kaskoyu 800-1200 arası piyasada
  • quote:

sayın alp
    uyarınız için teşekkürler
    finans forumlarından, araç forumlarına, donanım forumlarına yazıyorum ilk defa birisinden uyarı aldım
    forum kültürünü bilir çeşitli forumlara yazarım
    herkesin görüşüne saygı duyarım
    her yerde aynı fiyat olmaz arkadaşım
    serbest piyasa serbest ticaret ve rekabet var
    burası kominizm ülkesi değilki devlet bir fiyat belirlesin herkes o fiyattan alsın yada firma
    ben diyorumki pahalıya alan beni ilgilendirmez
    bu kadar basit
    ne yapayım kendimimi öldüreyim pahalı alan için?

Yok arakadaşım sizin kendinizi öldürmenizi asla istemeyiz ne münasebet haddimize mi düşmüş. Uyarıma gelince bak burada kibar ve saygılı bir şekilde bir başkasını kırmadan yazışıyoruz bildiklerimizi paylaşıyoruz ben bu formda o kadar çok şey öğrendim ki herkesten mutlaka sizlerden de öğreneceklerimiz vardır. Fakat "kazıklanmasaydınız, aklını kullansaydın, beni ilgilendirmez sizin yediğiniz kazık" gibi cümeleler sizin gibi bir çok formda yazı yazan birisi için şık olmamış ben onun için uyarmıştım sizi. Size layık görmediğim için yoksa haddimize değil tabiki. Bildiklerimizi yazarken karşıdaki insanları incitmeyecek şekilde yazarsak daha faydalı olur kanaatindeyim. Umarım anlatabilmişimdir.

Tekrar konuya döncek olursak; elbetteki serbest piyasa var fakat bu bayiler arasındaki fiyat farkını abartan hyundaidir başka firmalar bunu yapıyor mu bilmiyorum ancak yapıyorlarsa bile bukadar uçurumlar yoktur burası kesin (daha önce böyle bir tecrübem olmuştu) raven1974 arkadaşımızda açıklamış hyundai de bundan şikayetçi olmuş dediğine bakarsanız kesinlikle yanlış bir durum. Kesinlikle bir alt sınır olması lazım ve onun altına hiçbir bayinin inmemesi lazım kafasına göre birisi 30 birisi 27 ye satmasın aynı araçları sonra ikinci elde biz kullanıcıları mağdur ediyor.

Saygılarımla...

• Bir süre önce 24 ten verdiği 1.3 getzleri 19 dan verip 2. elini 13-14 e düşürmüştü hyundai.. hatırlayanlar vardır..1 yılda bu kadar ucuz bir araçtan 10 milyar zarar edenler vardı..bunu başka firmada göreniniz var mı?
  • tamam alp
    anlaştık
  • 
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.