Şimdi Ara

Erasmus'a gitmeli miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba ben makine mühendisliği öğrencisiyim.Erasmusla Romanya Craiova üniversitesini kazandım.Fakat dersler Romence imiş galiba.Ve bu konuda tereddütlerim var.30 ETCS almamız zorunluymuş.Yani yaklaşık 7 8 derse tekabül ediyor.Daha önce Romanya'da erasmus yapanlar ne düşünüyor.Dersler Romence olduğu için başaramama gibi durumum söz konusu mu merak ediyorum?

• Hocam erasmusa başvururken İngilizce bilgini test ediyorlar ve gittiğin program İngilizce veya okuduğun programın diliyle aynı olmak zorunda diye biliyorum.Okulunuzun erasmus ofisine bir sorun isterseniz.Turkstudent vs. sitelerde daha önce gidenleri de araştırabilirsiniz.
  • Merhabalar. Erasmus gerçekten çok faydalı bir program.Gideceğin okulun eğitim dili İngilizce olsaydı şiddetle tavsiye ederdim.Ancak kendi dilinde olması sıkıntı.Muhtemelen dönem başlamadan önce bir kurs yaparlar kendi dilleriyle alakalı, bir ay gibi bir süre.Bu da derslerde başarılı olabilmen için ne kadar yeterli olur bilmiyorum.Bir yandan da genelde Erasmus ile gidilen üniversitelerde hocalar ders ve sınavlar konusunda toleranslı oluyorlar ama bana sorarsan riskli.Şu durumda Erasmus Koordinatörüne sorabilirsin seçtiğin okulu değiştirip değiştiremeyeceğini.Bir arkadaşım son anda değiştirmişti bu şekilde.Mümkün olmaz ise de bir kez daha sınavına girmeni ve bu sefer gideceğin okulun Erasmus öğrencilerine verdiği eğitim dilini önceden araştırmanı tavsiye ederim.Başarılar
  • Aslında derslerin romence olması pek sıkıntı değilmiş duyduğuma göre.Hocalar erasmus öğrencilerine tölerans tanıyorlarmış.Fakat ders seçimi yaparken sorumlu hocamızın tüm yükü bize bırakması ve okulun bizimle ilgilenmemesi sonucunda feraagat dilekçemi vermiş bulunmaktayım
  • Dr. Steelhammer D kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı olsun ya.Öyle oluyor, hiç ilgilenmiyorlar biliyorum.Ama gidince ve sana fayda sağladığını görünce hepsine değermiş diyeceksin :) Bırakma bence tekrar gir sınavına.
  • git kardeşim senin için sıradışı bi deneyim olur. bende gitmiştim letonyaya güzeldi baya. dersler açısından da sıkıntı olacağını zannetmiyorum. kolay geçersin.
  • Romanya'ya giden arkadaşlarım tüm derslerinden çalışmamalarına rağmen aa ile döndüler gitmezsen hem partileri hem de beleş notları kaçırırsın benden söylemesi :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.