Evet arkadaşlar tıptan geçiş konularından biri daha. Kafamdaki her şeyi döktüğüm bir yazı olacak. Bu ne lan diyebilirsiniz, kusura bakmayın. 2019'da 15k yaparak Hacettepe EE kazandım. Asıl tercihim bilgisayar mühendisliğiydi, ama o yıl ceng puanlarının yükselmeye başladığı yıl olduğu için ve 18 yaşındaki kafa yapımla Hacettepe'den aşağısı okunmaz diye kendimi şartladığım için gelmedi. İlk dönem hem okuldaki eğitimi beğenmediğim (ekşide yazılanlara bakabilirsiniz) hem de kendimi ait hissetmediğim için myp ile yatay geçiş yapmak istedim. Babam emekli bir işçi annem de ev hanımı. Takıntılı bir yapım var, o dönem işsizlik konularından gerçekten etkileniyordum (hacettepe eeyi bitiren birinin malum bir youtube videosu var). Ailemin de baskılarıyla ve konu olarak seveceğimi de düşündüğüm için küçük bir şehirde tıpa geçtim. Dersleri halledebiliyorum fakat zamanla doktorluk yapmaya uygun bir yapım olmadığını düşünmeye başladım. Hastalarla uğraşmak, uzun nöbetler vs. Liseden en iyi iki arkadaşımdan biri boğaziçi fizikte dönem birincisi, diğeri itüde ceng ve endüstri çap yapıyor. Onlar kendilerini böyle geliştirmişken kendimi çok geri kalmış hissediyorum. Tıp eğitimi yüzünden sahip olduğum matematik ve fizik bilgisini de kaybettim gibi. 22 yaşına geldim. Geçiş yaparsam 4-5 sene desek 26-27'de mezun olacağım. EE'ye aşırı bir ilgim yok, geçiş amacım daha çok yazılıma kaymak ve Ankara'da bulunabilmek için. Sağlam bir plan olduğunu düşünsem yaşa çok takmayacağım ama pek değil(EE eğitimi de zor). Trollemeden düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim. |
Tıptan Hacettepe EE'ye geri dönmeli miyim?
-
-
tıptan dewamke bence.
hacettepe'den aşağısı okunmaz diye yanlış düşünmüşsün bence. itü'den aşağısı okunmaz.
-
Abi bu forumda mantıklı yorum yapacak birini çok zor bulursun
Genelde sığ düşünceye sahip kişiler takılıyor
En iyisi birkaç EE ci birkaç hekim bulmaya çalışıp onlara sor hangisine daha çok ikna okursan bir kez de kendine göre mukayese edip son karar ver
LinkedIn kullanabilirsin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E0C7F68E7 -- 28 Haziran 2023; 16:13:1 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Valla ben 22 yim sabancı hazırlıkta kaldım eşşekliğim yüzümden imkanımda çoktu hocam, ama ben 26 27 de mezun olmanın geç oldugunu dusunmuyorum o yaşa bence takılmayın
Ben takmayacağım da aile ve iş verenler takınca pek mümkün olmuyor bence :D. Hacettepe EE özelinde de savunma sanayisi mesela üniversite sıralamana bile bakıyor. Okulun da vizyonu savunma sanayisine adam yetiştirmek biraz.
-
Zor bir durum.
Bizim söyleyeceklerimizden çok senin kendin ne istediğin önemli.
Bana kalsaydı Hacettepe ee kazandığım gibi devam eder, bitirirdim. Tıp birkaç sebepten ötürü bana uygun değil.
(Ekşi'deki yorumları okuma.)
Geçiş yaparsan nasıl yapacaksın? Bir daha myp oluyor mu?
Ek madde-1 ile geri dönüş yapabiliyorsun diye biliyorum. Hacettepe'nin öğrenci işlerine de mail attım, dilekçe vererek geri dönebilirsin dediler.
``Öğrencilerin Ek Madde -1 uyarınca sadece bir defa yatay geçiş yapabilmektedir. Ancak söz konusu madde uyarınca, yatay geçiş yapan öğrencilerin, ÖSYS merkezi yerleştirme sonucu kayıt hakkı kazandıkları yükseköğretim kurumuna daha sonraki başvuru tarihlerinde geri dönebilmektedirler.``
-
Geri dön o zaman hocam.
Ne diyeyim...
Tıpa karşı tamam değil, ee desen çok ilgili değilim demişsiniz...
Buradan kesin bir yanıt bulamayacağımın farkındayım. Daha çok düşüncelerimi toparlamak ve insanların fikirlerini merak ettiğim için açtım konuyu. Teşekkürler.
-
Hocam sıkıntılı durum ya. Yani bilemedim ki. Ben mesela tıpı hiç istemedim. Ha okusam yapardım. İyi de yapardım. Ama asıl istediğim değildi. EE okuyorum. Memnunum. Yani siz de memnun olacaksanız EE geçin diyeceğim ama memnun olmayacak gibisiniz. Çok garip bir serüven olmuş.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Dayı o dönem birincilerinin vs. hayatın tokadını yemeleri 1 mobbinge bakar. Staj yaptığım yerde çalışan yeni girişliler bugün 5 saat uyudum iyi fln diyor. Her branşın zorluğu ayrı. Tıp tıptır. Sabit olarak ortalamanın üstünde iyi paralar kazanacaksın. Onlar fizik matematik gibi alanlarda uzmanlaşırken sen de farklı disiplinlerde söz sahibi olacaksın. Ülke şartları belli. Emekçi çocuğu olarak bu yaştan sonra bu karar fantezi olur. Ademoğlu zamanla her şeye alışıyor. Az sabır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bounlukizaraniyor -- 28 Haziran 2023; 18:2:26 >
Hangi sektör sizin hocam?
-
Consulting
Her şeyin danışmanlığı oluyor galiba Ne kadar yaygın bilmiyorum ama tıptan sonra da medikal müdürlük yapanlar var ilaç şirketlerinde. Yurtdışına çıkıyorsun, makale okuyorsun, çalışma saatlerini ayarlayabiliyorsun. Güzel bir hayat gibi duruyor. Belki okurken kendimi oraya atmaya çalışabilirim ama küçük şehirde zor olur.
-
lisans eğitiminden sonra daha rahatlarsın, biraz da elin para görmeye başladı mı daha rahat görürsün önünü. Dediğim gibi ee fantezi oluyor senin şartlarında, tıp devam.
Tıpi bırakmak istiyorsan bırak hocam sonra çok geç olur
Ne yapmak istediğinden emin değilsen direkt olarak tıpa devam et. Tam köylü mantalitesi olacak ama geleceğin garanti burada en kötü aile hekimi olup şimdinin maaşıyla 45 civarı kazanırsın ki zam gelmedi daha.
İstediğinden emin değilsin, kafanda en basitinden bile bir plan kuramamışsın girme bu işe pişman olursun.
Hocam ben de ee bitirdim, şu an master yapıyorum. Arkadaşlarımın hepsi tıp veya dişte. Çok kolay bölümler olduklarını söyleyemem ama en azından saç baş yolmadan okunabilecek düzeydeler. Bitirdikten sonra da iş hayatına atılmak çok daha kolay. Eğer alanlar arasında net bir ilgi farkı yoksa sizin için devam etmenizi tavsiye ederim, ama sevmediğiniz bir işi yapacaksanız birkaç seneye takılmayın bence.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Türkiye gibi sürekli şartların değiştiği ve genelde kötüye doğru ivmelendiği ülkelerde bu tarz değişiklikler artık çok bir şey değiştirmiyor hayatta. Giden sadece yıllar oluyor. Acı bir tecrübeyle sabit güzel dostum. Devam et bildiğin yoldan bitsin diğer yola sapıp bitince tünelin sonundaki sonuç inan tartışmaya değecek kadar farklı olmadı.. olmayacak.. olmuyor.. |
Abi bu forumda mantıklı yorum yapacak birini çok zor bulursun Genelde sığ düşünceye sahip kişiler takılıyor En iyisi birkaç EE ci birkaç hekim bulmaya çalışıp onlara sor hangisine daha çok ikna okursan bir kez de kendine göre mukayese edip son karar ver LinkedIn kullanabilirsin |
lisans eğitiminden sonra daha rahatlarsın, biraz da elin para görmeye başladı mı daha rahat görürsün önünü. Dediğim gibi ee fantezi oluyor senin şartlarında, tıp devam. |
Dayı o dönem birincilerinin vs. hayatın tokadını yemeleri 1 mobbinge bakar. Staj yaptığım yerde çalışan yeni girişliler bugün 5 saat uyudum iyi fln diyor. Her branşın zorluğu ayrı. Tıp tıptır. Sabit olarak ortalamanın üstünde iyi paralar kazanacaksın. Onlar fizik matematik gibi alanlarda uzmanlaşırken sen de farklı disiplinlerde söz sahibi olacaksın. Ülke şartları belli. Emekçi çocuğu olarak bu yaştan sonra bu karar fantezi olur. Ademoğlu zamanla her şeye alışıyor. Az sabır.
|
Benzer içerikler
- hava harp okulu zorlukları
- tev üstün başarı bursu
- gre sınavı örneği
- hukuk kitapları pdf telegram
- 30 yaşında tıp okumak
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X