< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Tıptan Hacettepe EE'ye geri dönmeli miyim? (2. sayfa)
-
-
Tıpı bırakma
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam benim aile de işçi mavi yaka asgari ücretliler. Ytü mat mühten tip yatay düşünüyorum. Pembe hayallerle gelmistim asla beklentimi bulamadim. Muhtemelen bolumum 10k civarina yukselecek 30kdan bu sene ama hak ettigini dusunmuyorum. Tibba gecip ya cap yaparim cengle gittigim uniden ya da alayli olarak yazilimla ilgilenmeyi düşünüyorum. Tutkulu degilim yazilima sıkıcı buluyorum sadece gelecek icin gerekli ve popüler olmasi cezbetmisti. Bence de tıptan devam edin ama siz bilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
tıp daha mantıklı hocam. mat mühendisliği boş bölüm gibi geliyor bana.
-
Hiç tıpta çap yapan duymadım, mümkün olduğuna emin misiniz? Çok az üniversitede olan bir şey de olabilir özeller vs.
Ee dön hocam, tıptan memnun değilsen daha iyi olur senin için.
Hocam biyokimya mikro pato gibi branşlarla hasta görme ve yoğun nöbetlerden kurtulabilirsin böyle bir kariyeri hiç düşündün mü
Şu anda stajları almadığım için değişebilir ilerde fakat radyoloji uzaktan hoş gözüküyor. Radyoloji hocamız karanlık odalarda çalışıyoruz diyince beni çekmişti biraz İşin fizik ve teknoloji tarafı da var gibi duruyor. Temel bilimleri son seçenek olarak düşünüyorum çünkü kariyer ilerlemesi olarak kısıtlılar bence. Bakalım artık. Teşekkürler.
-
Hocam fizik ve teknoloji işin içinde olsun diyorsan yeni ve ucu açık bölümlerden radyasyon onkolojisine bakabilirsin. Teşhis kısmı olmayan yalnızca tedavi ile uğraşan bir bölüm. Özellikle radyasyon fiziği ile çok içli dışlı bir bölüm. Tabi bunları stajlarda yeniden gözden geçirirsin
hocam mezun olduktan sonraki iş olanaklarını düşünürsek bence tıpta kalmalısınız çünkü EE'ye de aşırı ilgim yok demişsiniz. Ben ee ceng gibi bölümlerin ilgili olunduğu takdirde başarı getirdiğine inanıyorum ama tıpta bi şekilde yolunu bulup mezun olunca bi yerde işe başlıyorsun ee ve ceng için aynı şey yok. Ortalama deneyim bir sürü şeye bakıyorlar. Yani kısaca kararsızsanız tıpta kalınmasının daha mantıklı ve kesin olduğunu düşünüyorum. EE'den yazılım kaymak da aslında görüldüğü kadar kolay değil. Kendi ders yükünün altında başka şeylere zaman ayırmak zor oluyor bence. Bu biraz youtubedan udemyden kurs alıp yazılımca olucam demek gibi. Elbetten yazılım bilen EEci çok önde olur ama bunu da kesin yaparım ben diyip göze alır mısın bilmiyorum. Umarım her şey gönlünüzce olur.
-
Bilmiyorum hiç araştırmadım hocam olmuyorsa da alaylı devam edebilirim ya da hiç ilgilenmeyebilirim de dediğim gibi yazılımda çok tutkulu birisi değilim
-
Bu dönem Hacettepe ee'den mezun oldum. Ben 4 senede bitirdim ama 4 senede bitiren insan sayısı 100 kişi giriyorsa bölüme 30-40 falandır. O yüzden geri dönersen dediğin gibi en az 5-6 senelik bir eğitim hayatı seni bekliyor olacak. Hatta bu dönem her şeyi bitirip sadece bir lab dersinden kalan arkadaşlarım oldu. Yine stajını ayarlayıp stajı bağlayan dersten kalanlar oluyor yani nereden baksanız kanser bir süreç bence geri dönmeyin derim.
Whatsapp grubundan hala çıkmadım online dönemde ne kadar kanser edildiğinizi hocaların tavrını falan biliyorum o yüzden. Yazılıma kaymak istiyorum kafasıyla 5-6 senede anca biter muhtemelen haklısınız. Şu noktada 3 senede tıp fakültesini bitirip bir şekilde yoluma bakmak daha mantıklı geliyor. Size de başarılar diliyorum.
-
Periferde tıp okumak hele tıbbı sevmiyorken işkence gibi gelebilir bence.
İstanbul'dan küçük bir şehire gidince baya kültür şoku oldu hocam
Yazılanlara bakarsak doktorların çoğu pişman ve tıbbın mantıklı bir seçim olmadığını düşünüyor ama bölüm değiştirmeye de cesaret edememişler kolay bir durum değil
Dr. Hakan Bahadırtwitter“Doktorluğun kaçıncı ayında ya da senesinde pek de "mantıklı" bir tercih yapmadığınızın farkına vardınız?”https://twitter.com/drhakanbahadr/status/1674447840230232067?s=46&t=C8s6SiL4A2YL3trjiqJMOQ
Yine kafalar karıştı. Up.
-
Uzun suredir foruma girmemistim bir ugrayayim dedim konunu gordum normalde cevap yazmam ama kritik bir karar.
Hocam ben saglam okullardan birinde bilgisayar okuyorum, bolum birincisi de oldum ustten dersler de aldim bahsettigin arkadaslarin gibi. Emin ol bunlarin hicbir onemi yok, geride kaldim diye dusunme muhendisligi seviyorsan gec her sekilde yolunu bulursun. EE okuyup yazilim alaninda ozellikle microprogramming, embedded gibi alanlarda kendini gelistirebilirsin bunun yasla da bir ilgisi yok dersleri ustten alarak bolumu bitirirsin.
Ustte tiptan devam et diyen turk mentaliteli arkadaslari da dinleme, sevmedigin isi yaparsan hayatin boyunca pisman olursun garanti yolu secme. Risk al hacettepeye don bu da sana bir motivasyon olur.
-
hocam forum tıpı bırakma postlarından geçilmiyor ama bir EEci olarak düşüncenizi merak ettim@The Killing Road
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X