Şimdi Ara

Erasmus ile Portekiz'e gidiyorum soruları alayım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bahar dönemi için Portekiz'e erasmusla gidiyorum.

Üniversitem: Yıldız Teknik
    Gidiceğim Üni: Intituto Politecnico de Leiria

Varsa sorularınız alabilirim

• hangi bölüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Transskek

hangi bölüm

Metalurji ve Malzeme Müh.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Transskek

hangi bölüm
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ykpgrp -- 17 Ağustos 2016; 13:25:37 >
  • Erasmus sadece avrupa ülkelerine mi oluyor yani asya ülkelerine felan gidebiliyir muyuz
  • GencAvrasya kullanıcısına yanıt
    Sadece Avrupa
  • quote:

Orijinalden alıntı: MERT*

Sadece Avrupa
    Bu arada ben de 2-3 yıl sonra Erasmus yaparsam ya İspanya ya da Portekiz düşünüyorum. Ama Leiria'yı pek de beğendiğim söylenemez fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla. Hayırlısı yine de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 17 Ağustos 2016; 16:54:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MERT*

Bu arada ben de 2-3 yıl sonra Erasmus yaparsam ya İspanya ya da Portekiz düşünüyorum. Ama Leiria'yı pek de beğendiğim söylenemez fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla. Hayırlısı yine de.

Braga ve Leiria seçeneğim vardı.
    İtalya ve Almanya'nın kötü üniversiteleri kalmıştı açıkçası tropik bir yer arıyodum o yüzden seçtim. Bakalım hayırlısı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: neS aY miyilkraF

Gidersem erasmusla ingiltereye gitmeyi isterim. Yanilmiyosam 600 euro veriyorlardi.
    Simdi bunlar ab den cikti. Bu burs felan kesildi mi sizce

400 Euro alacağım Portekiz için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ykpgrp

quote:

Orijinalden alıntı: neS aY miyilkraF

Gidersem erasmusla ingiltereye gitmeyi isterim. Yanilmiyosam 600 euro veriyorlardi.
    Simdi bunlar ab den cikti. Bu burs felan kesildi mi sizce

400 Euro alacağım Portekiz için.

Alıntıları Göster
    Hocam erasmus nedir ne değildir? bir bilgilendirebilirmisin? Belirli bi ücret vardır heralde ne kadar oluyor genelde? 1 sene boyuncamı oluyor? Orada dil ve dersmi işlenecek bir bilgilendir bakam

• quote:

Orijinalden alıntı: Assasin51

Hocam erasmus nedir ne değildir? bir bilgilendirebilirmisin? Belirli bi ücret vardır heralde ne kadar oluyor genelde? 1 sene boyuncamı oluyor? Orada dil ve dersmi işlenecek bir bilgilendir bakam

Alıntıları Göster
    Hocam bende yıldız teknik makine mühendisliğindeyim. Hibe çıktı mı? Kaç puan alarak gidiyorsun? Bir de en yüksek puanı alsan hangi ülkeleri seçme seçeneğin var. Tam bilgim olmadığı için biraz bilgi verirsen sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Assasin51

Erasmus, öğrenci değişim programıdır. 1 dönem veya yarım dönem süreyle üniversitenin anlaşmalı olduğu diğer üniversitelere gidiyorsun ve eğitimini orada devam ettiriyorsun.
    Kendi derslerine uyumlu dersleri seçip program hazırlıyosun. Dersin dilleri değişken oluyor. Mesela benimkiler Portekizce olacak ama Erasmus öğrencilerine ayrıcalık tanıyorlar.
    Ücret felan şöyle;
    -Kendi üniversitende dil sınavına giriyorsun.
    -Bu dil sınavı ve dönem ortalaman hesaplanarak sıralamaya konuluyor. Avrupa Birliği'nin verdiği hibeye göre sıralamadakilere hibe çıkıyor. Tabii istersen hibesiz yani yardımsız da gidebiliyorsun ama tavsiye etmem.
    Yani bana mesela aylık 400 euro verecekler. 5 ay süreyle. yani 2000 euro.
    - Onun dışında uçak bileti, konaklama masrafı, yemek gibi ihtiyaçlar tamamen sana ait.

• quote:

Orijinalden alıntı: istanbulgülü

Hocam bende yıldız teknik makine mühendisliğindeyim. Hibe çıktı mı? Kaç puan alarak gidiyorsun? Bir de en yüksek puanı alsan hangi ülkeleri seçme seçeneğin var. Tam bilgim olmadığı için biraz bilgi verirsen sevinirim.

Hibe çıktı. Puan ortalamam 65 civarıydı tam hatırlamıyorum. En yüksek puanı alan ülkeyi ilk seçer. Mesela bizde ilk sıradakiler çek cumhuriyeti, norveç, polonya, almanya tarzı yerleri seçtiler bana almanya, italya, portekiz kalmıştı bende portekiz'i seçtim.
    Tabii bu ülkeler bölümlere göre değişiyor. Bizim bölümde böyleydi, sizikini bilemem. Makine müh sitesinde yazar hangi ülkeler olduğu.
  • Yıldız teknik, iktist ben de italya insallah, hibe de cikti. 17 sinde gidiyorum soru alabilirim
  • Ykpgrp kullanıcısına yanıt
    neler oldu? deneyimlerinizi paylaşır mısınız?
  • hocam not ortalamanız ne peki?

Dil konusunu düşünüyorum bende giden biriyle iletişime geçtiniz mi?

bildiğim kadarıyla portekizde mühendisliklerde fazla zorluyorlarmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Zebani

hocam not ortalamanız ne peki?

Dil konusunu düşünüyorum bende giden biriyle iletişime geçtiniz mi?

bildiğim kadarıyla portekizde mühendisliklerde fazla zorluyorlarmış

Ortalamam 2.89 du fakat ortalama öyle ekstrem bi etkisi yok. Daha çok okulda yapılan ingilizce sınavdan yüksek almak önemli.

Evet dersler de zorluyorlar genelde. 6 ders aldım sadece ikisinden hocayla ödev yaparak CB geçtim. Diğerleri hepsi F0. Çünkü dersleri genelde Portekizce işliyolar ve senden gidip konuyu kütüphanedeki kitaplardan öğrenmeni bekliyorlar. Ders konusunda kaygılıysan ilk tercihin Portekiz olmasın.

Ama eğlence ve ucuzluğu (şehre göre) konusunda tavsiye ederim. Biralar, şaraplar aşırı derecede ucuz. Bedava resmen koca şişe şarap 1 euro.

Yemekleri oldukça kötü. Deniz ürünleri oldukça güzel ama geri kalan hiçbir şeyi beğenmedim. Tatlı konusunda iyiler özellikle Pastel de Nata.

Ulaşım bi tık pahalı (Otobüs). 10-20 euro arası değişiyor şehirden şehire ama ülke küçük olduğu için pahalı geldi bana. Çoğu zaman uçaklar daha ucuza denk gelebiliyor. Genellikle otostop yapıyorduk.

Kaldığım şehir oldukça küçüktü.

İnsanları çoğu zaman sıcakkanlı, yardımsever.

Merak ettiğiniz daha farklı şeyler varsa yazabilirsiniz.

• Ykpgrp kullanıcısına yanıt
    Okul uzayacak mi bu yuzden,

Ortalamani ne kadar dusurmustu?

Tesekkurle.r
  • Uzayadabilir uzamayadabilir. Bu dönem almaya çalışacağım dersleri. Ama tavsiyem 2. dönem gitmeyin. İlk dönem gidin eğer dersleriniz kötü giderse bir dönemde bitirirsiniz ama 2. dönem olursa (benim gibi) dersleri almak için 2. dönemi beklemek zorunda kalırsınız.

Ortalamam 2.89dan 2.42’ye düşmüştü. 6 ders almıştım.
  • Hocam cevaplamışsın ama tam olarak anlayamadım.

Mesela ben 3. Sınıfın 1. Döneminde erasmus yapmak istesem o dönem tamamlamam gereken derslerin hepsini gideceğim okulda alabiliyor muyum?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.