Şimdi Ara

Erasmus Şikayet (Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2012 - 2013 Bahar dönemi erasmus sınavına girdim ve bölümümün birincisi oldum. Sınava girmeden önce 3 tane üniversite tercihi yaptırmışlardı doğal olarak benim de birincisi geldi Yani Çek Cumhuriyeti - Palack University. Buraya kadar her şey normal fakat başvuru yaptığımda karşı üniversiteye, dil puanımı yetersiz bulduklarından dolayı başvurumu kabul etmediler ve ben açıkta kaldım.

Uluslararası İlişkiler birimine 2. Tercihime yerleşmeyi talep ettim kontenjan kalmadığını ve dolayısıyla göndermeyeceklerini söylediler. Hiç yükseklisans öğrencisi başvurmamıştı bende yükseklisans kontenjanından gitmeyi talep ettim fakat bu seferde listelere yüksek lisans kontenjanı olarak ilan edildiği için bunu değiştiremeyeceklerini söylediler. Son olarak Herkesi birer basamak aşşağı kaydırmaları gerektiğini söyledim yine bi kılıf buldular. Ben de rektörlüğe dilekçe yazdım fakat prosedürün böyle işlediğini söylediler.

Bu arada Üniversite B2 seviyesinde ingilizce istiyomuş pek sevgili üniversitem daha önce bu ülkeyle ilgili sorunlar yaşanmasına rağmen beni o üniversiteye yerleştirmiş. Yaptıkları sınavında uluslararası standartlarda bi geçerliliği olduğuna inanmıyorum.
    Hakkımı almak için nasıl bir yol izlemem gerekli özellikle tecrubeli arkadaşlar beni bu konuda aydınlatırsa çok sevinirim çünkü her saniye aleyhime işliyor.

Çözüm

Evet arkadaşlar başıma gelen olaylar yukarıdaki gibiydi, bunları aştım ve artık Erasmusa gitmeye hak kazanmış bir Türk öğrencisi olarak vize işlemlerimle baş başayım =]

Şöyle ki yukarıda bahsettiğim gibi her merciye müracaat ettim; fakat bir sonuç alamadım. Sonra, Türkiye'de erasmusu düzenleyen kurumu buldum ki bu kurum Ulusal Ajans'tır. Ulusal Ajans'daki her birimdeki her kişiye durumumu açıkça izahını içeren mailler attım, yani adım orada yankılandı =) daha sonra hızımı alamayıp aradım ve konuya başladığımda haa sen o çocuksun gibi tepkiler aldım(daha sonraki aramalarımda da direk tanıdılar =]); fakat yöneticiler yurtdışında oldukları için, konuyu kendi başlarına çözemeyeceklerini ve Koordinatörün gelmesi gerektiğini söylediler. Ben de beklemeye başladım bu arada da Ulusal Ajans'dan sadece bir e-posta atmamın yeterli olacağıyla ilgili bir mail aldım =]

Derken, araya bayram seyran falan giridi ve en nihayetinde ilk iş gününde tekrar konuyla ilgili bir gelişme olup olmadığını sordum. Mailime cevap alamayınca yine aradım =] (direk tanıdılar tabiki) konuyla ilgilendiklerini ve üniversiteye durumun bildirildiğini söylediler ve bana üniversitemin verdiği cevabı okudular. Özetle, prosedüre uygun davrandıklarını ama yapabilecekleri bir şey varsa bunu yapmaya hazır olduklarını söylemiş üniversitem. (bana karşı olan tutumları: Seneye tekrar denersin hem daha iyi olur senin için... =] hey gidi hey) konuşmaya devam ettim ve, 2. tercihim olan Elte Üniversitesiyle bireysel olarak irtibata geçtiğimi ve ek kontenjan açabilecekleri şeklinde cevap aldığımı fakat bunu resmi yollarla yapmam gerektiğini söyledim. Telefondaki kadın, gayet olumlu ve sorunu çözmeye yönelik bir tavır içindeydi. Bu hafta içinde olumlu veya olumsuz bi sonuca ulaşacaklarını söyledi. Aradan bir gün geçmedi ki Üniversitemden bir mail gelmiş.

Aşşağı yukarı:

"Palacky Üniversitesi dil puanını yeterli buldu, belgelerini hazırlamay başlayabilirsin."

Şeklinde.. =]

Dedim vay anasını sayın seyirciler, meğer gidebiliyormuşum. =] Sonrası belgeler, formlar, vize işlemleri falan filan...

Özetle, başıma gelen olayları aşmak için kafamda tek bi şey vardı, abimin söylediği: " Hak verilmez, alınır." sözü. Eğer başınıza buna benzer sıkıntılar geldiyse mutlaka peşini bırakmayın. Sizi sıkmamak adına tüm detaylara girmedim yoksa Dışişleri Bakanlığını aramışlığım bile vardır -Ordaki elemanlar tavla oynuyordu bu arada sanırım. =] -

Konuyla ilgili sorunuz olursa yazın, vakit buldukça cevaplarım..

Herkese başarılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clawsi -- 7 Kasım 2012; 22:51:50 >

• Hocam hem bölüm 1. si olup hem de dil puanın nasıl düşük olabilir ki?
    B2 seviyesinde bir ingilizce zaten normal bir seviye TOEFL sınavına girip bir B2 belgesi alıp yollayamaz mısın ki?
    Bahar dönemine daha var bu süre zarfında birşeyler yapıp seviyeni belli edebilirsin sanırım. Her üniversitenin prosedürü farklı işlediği için de bilemiyorum nasıl bir yol izlersin. Bizde olsa sanmıyorum öyle bir sorun olacağını zaten tercihleri de sınavdan sonra yaptırıyorlardı. Bundan hariç listedeki başka üniversitelere e-mail atarak kontenjan isteyebilir misin bunu da dene bence bundan hariç de ne yaparsın nasıl şikayet edersin bilmiyorum ama mesajım bulunsun öğrenelim nasıl şikayet edildiğini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spyxxx

Hocam hem bölüm 1. si olup hem de dil puanın nasıl düşük olabilir ki?
    B2 seviyesinde bir ingilizce zaten normal bir seviye TOEFL sınavına girip bir B2 belgesi alıp yollayamaz mısın ki?
    Bahar dönemine daha var bu süre zarfında birşeyler yapıp seviyeni belli edebilirsin sanırım. Her üniversitenin prosedürü farklı işlediği için de bilemiyorum nasıl bir yol izlersin. Bizde olsa sanmıyorum öyle bir sorun olacağını zaten tercihleri de sınavdan sonra yaptırıyorlardı. Bundan hariç listedeki başka üniversitelere e-mail atarak kontenjan isteyebilir misin bunu da dene bence bundan hariç de ne yaparsın nasıl şikayet edersin bilmiyorum ama mesajım bulunsun öğrenelim nasıl şikayet edildiğini.

Aslına bakarsan bu B2 seviyesindeki ingilice bilgisi üniversiteyle yapılan ikili anlaşmada yer alan bi ibare fakat tabiki durumdan paçayı kurtarmak için kullandıkları bi B planı aslında. İngilizce seviyem malesef o kadar yüksek değil ayrıca inan o kadar bıktırdılar ki Çek Cumhuriyetine falan gitmek istemiyorum artık. Ben dil puanından 58,75 aldım ortalamamda ilave edilince 62,81 puanla bölümümün birincisi oldum. Anliyacağın o kadar da iyi bi puan değil fakat sıralamada birinci. Aldığım puandan ziyade Birinci olarak ilk seçme hakkını bana tanımamaları canımı sıkıyo. Üniversite reddetti o zaman açıkta kaldın bu gayet normal şeklinde yaklaşıyolar olaya. Araştırdığım kadarıyla başka üniversitelerde başvurduğun üniversiteyle ilgili bi sıkıntı çıkarsa tercihini değiştirebiliyorsun. Biraz evvel, ikinci tercihim olan Eötvös University - Macaristan'a ek kontenjan açabilir misniz diye mail attım ve Ulusal Ajans'daki tüm yetkililere bir bir mail attım. (Ulusal Ajans Türkiyedeki Erasmus işini düzenleyen resmi kurum) Sonuç itibarı ile hala bi ilerleme kaydedemedim. Bu arada ilgin için teşekkür ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clawsi -- 18 Ekim 2012; 2:52:40 >

• Bilgi sahibi arkadaşlar, lütfen destek verin çünkü sürem çok az..
  • türkiyedeki üniversitelerin hiç biri üniversitenin ne demek olduğunun farkında değil. yapabilecek bir şeyin yok sanırım. üniversiteleri memur kafasıyla yönettikleri sürece bu ülkeden bir halt olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeathWarrior -- 20 Ekim 2012; 13:10:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

türkiyedeki üniversitelerin hiç biri üniversitenin ne demek olduğunun farkında değil. yapabilecek bir şeyin yok sanırım. üniversiteleri memur kafasıyla yönettikleri sürece bu ülkeden bir halt olmaz.

Üniversiteler konusunda tamamen haklısın ama bi konu daha var o da, Üniversitelilerin de malesef çok pasif olması. İnsanlar birleşirlerse haklarını alabileceklerinin farkında değil. Herkeste ilginç şekilde bir korku var. Gelişmelerden haberdar edeyim, belki birinin işine yarar. Şuan Ulusal Ajans denen kurumla görüştüm ve pazartesi cevap vereceklerini söylediler. Bu sorunu çözmenin bir diğer yolu da, karşı üniversiteyle temas kurup ek kontenjan açmalarını rica etmek. Nitekim bunu da denedim. Bunlardanda sonuç alamazsam aklımda bir C planı yok malesef..

• quote:

Orijinalden alıntı: Clawsi

quote:

türkiyedeki üniversitelerin hiç biri üniversitenin ne demek olduğunun farkında değil. yapabilecek bir şeyin yok sanırım. üniversiteleri memur kafasıyla yönettikleri sürece bu ülkeden bir halt olmaz.

Üniversiteler konusunda tamamen haklısın ama bi konu daha var o da, Üniversitelilerin de malesef çok pasif olması. İnsanlar birleşirlerse haklarını alabileceklerinin farkında değil. Herkeste ilginç şekilde bir korku var. Gelişmelerden haberdar edeyim, belki birinin işine yarar. Şuan Ulusal Ajans denen kurumla görüştüm ve pazartesi cevap vereceklerini söylediler. Bu sorunu çözmenin bir diğer yolu da, karşı üniversiteyle temas kurup ek kontenjan açmalarını rica etmek. Nitekim bunu da denedim. Bunlardanda sonuç alamazsam aklımda bir C planı yok malesef..

Öğrenciler zaten çok pasif, yeni nesli uyutmayı, koyunlaştırmayı çok iyi başardılar. Özellikle vakıf üniversitelerinde bu koyunlaşma köküne kadar hissediliyor. Bunun tek sorumlusu ise çok uzun süreden beri devam eden, 80'lerden itibaren inanılmaz ivme kazanan devlet politikası.

Sorununu nasıl çözebileceğini bilmiyorum, yardımcı olamadığım için üzgünüm. :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Öğrenciler zaten çok pasif, yeni nesli uyutmayı, koyunlaştırmayı çok iyi başardılar. Özellikle vakıf üniversitelerinde bu koyunlaşma köküne kadar hissediliyor. Bunun tek sorumlusu ise çok uzun süreden beri devam eden, 80'lerden itibaren inanılmaz ivme kazanan devlet politikası.

Sorununu nasıl çözebileceğini bilmiyorum, yardımcı olamadığım için üzgünüm. :)

80'ler konusunda tamamen haklısın. Ben de dahil olmak üzere malesef yeni neslimiz onların tırnağı bile olamaz. Bilgi ve mücadele konusunda. Şartlar rahatladıkça insanlar da rahat olmaya başladı malesef. Netice itibarı ile otoritelerde rahat davranmaya.. Sorunum hala çözülmedi fakat en azından yazdıklarımızın birine faydası doknur belki. İlginiz ve samimiyetiniz için teşekkür ederim..

• Okulunuz nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Demage

Okulunuz nedir ?

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
  • quote:

quote:

Okulunuz nedir ?

Bölüm birincisi olarak çek cumhuriyetine gitmek istememekte haklısın hangi bölüm ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozan387

quote:

quote:

Okulunuz nedir ?

Bölüm birincisi olarak çek cumhuriyetine gitmek istememekte haklısın hangi bölüm ?

Bilseydim bu kadar külfetli olduğunu kesinlikle istemezdim. Gerçekten kaçırdılar keyfimi. Tarih okuyorum. Siz hangi bölümdesiniz?
  • karşı okul kabul etmeyebilir bu her zaman yaşanabilir durumdur. Diğer ülkelerin kontejanından sana yer verme durumuda pek söz konusu değil çünkü orayı sana verse, orayı kazanan adamı nereye gönderecek.Zaten extra bir kontejyan açması söz konusu değil okulun aldığı hibe belli sonuçta.Ancak yüksek lisans kontejyanından sıkıştırabilirsiniz. Bizim okulda yüksek lisansda yeterli başvuru olmaması durumunda o kontejyanların lisansa verileceği açıklanmıştı ki mantıklısıda bu zaten. Sonuçta o kontejyandan dolayı elinizde bi hibe oluyo. Tavsiyem ordan okulu zorlamanız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrahim1213

karşı okul kabul etmeyebilir bu her zaman yaşanabilir durumdur. Diğer ülkelerin kontejanından sana yer verme durumuda pek söz konusu değil çünkü orayı sana verse, orayı kazanan adamı nereye gönderecek.Zaten extra bir kontejyan açması söz konusu değil okulun aldığı hibe belli sonuçta.Ancak yüksek lisans kontejyanından sıkıştırabilirsiniz. Bizim okulda yüksek lisansda yeterli başvuru olmaması durumunda o kontejyanların lisansa verileceği açıklanmıştı ki mantıklısıda bu zaten. Sonuçta o kontejyandan dolayı elinizde bi hibe oluyo. Tavsiyem ordan okulu zorlamanız.

Karşı üniversitenin tabiki reddetme hakkı vardır. Anlaşmada böyle bi ibare yer alıyo zaten. Benim ona diyecek bi sözüm yok fakat benim üniversitem arkamda durmuyo, birini mağdur etmezken başka birini mağdur ediyor. Takıldığım nokta bu zaten. Kimsenin hakkını gasp etmek gibi bi niyetim yok. İkinci olan arkadaş hak senin istersen ben iptal edeyim gibisinden konuştu fakat kesinlikle üstünde durmadım. Ortada bi boş kontenjan var, dolayısıyla hibe var ve hatta fazladan hibe var =) gidenler 1 yıl falan kalıyo bazen; ama gel gör ki bi gidemiyoruz. Bakış açınıza tabiki saygım var ama benim nazarımda saçmalığın daniskası bu =)

• Güncel.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.