Şimdi Ara

Üniversite Vize Notuna İtiraz Davam GÜNCELLEME

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
8
Favori
3.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Adını vermek istemediğim bir üniversitede 2. sınıf öğrenciyim.Hiçbir öğrencinin seçmek istemediği,seçenlerin de diğer öğretmenlerde kontenjan kalmadığı için seçtiği ilginç bir öğretmenimiz var.Bu ders 1. sınıf dersi bu arada.Ben bu dersin vize sınavından çok iyi bir beklenti ile çıkmışken (60-75) sınav notumun 30 geldiğini öğrendim.Bu kadının bunu yaptığı ilk kişi olmadığımı,çoğu kişinin bu ayarda aldığını ama itiraz etmeye üşendiklerini de biliyorum.

Kimi hocalarımız var ki doğum gününü kutladık diye sınav kağıdına +5 puan veriyor,kimileri ise derste ona ters düşerseniz veya tartışmaya girerseniz hak ettiğiniz notunuzu vermiyor.

Kendisi pek iletişim kurup da anlaşacağım biri değil.Kendimden de emin olmanın verdiği güvenle hakkımı yasal yollarla aramaya çalıştım.Öncelikle üniversitenin hazır formlarından bulduğum nota itiraf dilekçesi yazdım.Bu tarz dilekçelerde verdiğiniz cevaplar değerlendirilmez,sadece notlar toplanır ve aldığınız notla aynı ise bir hata yoktur denir.

Böyle olacağını bildiğim için sonraki hamleleri düşünmeye başladım.İlk dilekçeme gelen itirazla birlikte tekrar bir dilekçe yazdım ve bu sefer aynı branşın farklı bir öğretim görevlisi tarafından kağıdımın değerlendirilmesini istedim.Ertesi gün bu dilekçeye de sonuç geldi ve orada yine bu kadının değerlendirdiği yazıyordu.Dilekçe ile dekana yardımcısına gittim ve bana artık yapabilecekleri bir şey olmadığını,bilirkişi tarafından incelenmesi için mahkemeye gitmemi söyledi.

İnternetten araştırmaya koyuldum nasıl yapılır nedir diye.İdare mahkemesine dilekçe yazmam gerekiyormuş.Öğretmenden sınav kağıdımı,cevap anahtarını ve sınıf arkadaşlarımın kağıdını isteyecekler ve bilirkişi kağıdımı değerlendirecek.Yani planım bu yönde.

15 Aralık 2016 - Perşembe

Kendime bu tarz davalar için hazır bir dilekçe buldum ve kendime göre değiştirdim.Yakın zamanda bunu mahkemeye verip gelen sonuçları sizinle paylaşacağım.Muhtemelen bana pahalıya patlayacak ama haklıysam ki haklı olduğuma eminim,bu masrafları davacı olduğum kişiye ödetme imkanım var.

Gelişmeleri ekleyeceğim,sizin de yorumlarınızı dinlerim.Öğretmenle uzlaşmayı dene,dava açman senin lehine olmaz diyenlere de tek diyebileceğim zaten bu sınavdan kaldım ve bir süre de geçecek gibi görünmüyorum.Dibe vurmuş durumdayım,muhtelemen bu benim mezun dersim olacak.Hakkımı sonuna kadar arayacağım.

16 Aralık 2016 - Cuma

Dava açmak bir öğrenciye masraflı olacağından öncelikle kağıdımın bir fotokopisini bilgi edinme kanunu çerçevesinde dilekçe ile istedim.Bu kağıt gelince aynı dersin başka bir hocasına okutacağım.Eğer bana bu kağıt en fazla 30-40 alır derse işin peşini bırakacağım.Ama tam tersi bu kağıt en az 60'lık derse dava açmam kesinleşecek.Eğer bu ülkede adalet güzel işliyorsa,davayı kazanacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Death Cube K -- 18 Aralık 2016; 18:17:0 >

• Favoriye ekledim sonucu merakla bekliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kubilay61

Favoriye ekledim sonucu merakla bekliyorum.

muhtemelen bana yüklü dava masrafı çıkacak,şimdiki planım sınav kağıdımın bir kopyasını alıp aynı branşın farklı hocasına göstermek,kendimden emin olmak için bunu yapıyorum
  • Takip , inşallah başarılı olursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: calamityeas

Takip , inşallah başarılı olursun.

inşallah hocam ya,burada başına böyle bir olay gelen veya tanıdığının başına gelen varsa sonuçları yazarsa bana da moral olur
  • Ben yurtdisinda üniversiteye dava actim kazandim. Umarim sen de hakkini alirsin, hakli olduguna inandigin davadan vazgecme. Üniversitenin avukatlari uzlasalim vazgec falan diybilirler, sakin aldanma. Basarilar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hakkını savunan insanları takdir ediyorum. Yolun açık olsun. Sonucu merak ediyorum. Başarılar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hepinize pozitif ve moral verici yorumlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.Öğrencinin sınav kağıdının fotokopisini istemek gibi yasal bir hakkı var mı? Bilginiz varsa cevaplarsanız sevinirim.
  • Buna benzer bir olay bizim unide yasanmis. Ogrenci sinav sonucuna itiraz edip mahkemeye vermis ve sonucunda kazanmis tazminatta almis. Tabi bu sekilde bitmemis olay hoca ve okul davaya itiraz ederek ogrenciyi mahkemelere git gel falan magdur etmis aldigi tazminat icin ve yediremedikleri icin. Tabi ogrencinin tazminattan fazla kaybi olmustur. Bu hoca benimde dersime girmisti bekledigimden cok dusuk notlar aldim bunlari duyduktan sonra bende ugrasmak istememistim. Sonu belli cunku hakli olsanda magdur olan sen olacaksin.

Simdi sana vazgec diye demiyorum tabi aklima geldi yazim dedim. Biz yapamadik sen hakkini savun hocam hep takdir etmisimdir boyle insanlari hakkini ariyorsun zaten fazlasini degil. Umarim istedigini alirsin.
  • Malesef öğretim görevlilerinin bu keyfi tavırlarına yönetimlerin veya herhangi bir denetmenin müdahil olmaması yüzünden bir çok öğrenci mağdur oluyor umarım kazanırsın notu almandan çok böyle eğitimcilerin böyle işler yapmamasını sağlarsın umarım birdahakine.
  • alle33 A kullanıcısına yanıt
    tazminatla işim olmaz hocam,normalde okulum bunun yüzünden uzarsa ve mağdur olursam benim oraya gidip gelmek için harcadığım tramvay parasından tutun da kalemimim ucuna kadar masrafı karşılamak zorunda kalacak ama ben sadece hakkımı arıyorum fazlasını değil
  • Hocam takdir ettim doğru olanı yapmışsın. Uyarmam gereken tek bir şey var; beklediğin not ve aldığın not arasında çok fazla uçurum yok. Gerçekten 30 almayı haketmiş olabilirsin, kağıdı bir bilene göstermelisin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozanunal

Hocam takdir ettim doğru olanı yapmışsın. Uyarmam gereken tek bir şey var; beklediğin not ve aldığın not arasında çok fazla uçurum yok. Gerçekten 30 almayı haketmiş olabilirsin, kağıdı bir bilene göstermelisin.

imkansız,ben o kağıttan en az 60+ bekliyordum hocam.Hakkımı bu denli savunmam da bundan dolayıdır
  • Peşini bırakma dostum.Bende biktim öyle hocalardan. Sinav kağıdıyla felan oynamaz umarim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Death Cube K

quote:

Hocam takdir ettim doğru olanı yapmışsın. Uyarmam gereken tek bir şey var; beklediğin not ve aldığın not arasında çok fazla uçurum yok. Gerçekten 30 almayı haketmiş olabilirsin, kağıdı bir bilene göstermelisin.

imkansız,ben o kağıttan en az 60+ bekliyordum hocam.Hakkımı bu denli savunmam da bundan dolayıdır

hocam bence sınav kağıdının bir fotokopisini ya da fotoğrafını al,işler zora girince senin kağıt ortadan kaybolabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Holy Templar

quote:

Orijinalden alıntı: Death Cube K

quote:

hocam bence sınav kağıdının bir fotokopisini ya da fotoğrafını al,işler zora girince senin kağıt ortadan kaybolabilir.

Evet sınav kağıdımı bilgi edinme kanunu çerçevesinde görmek için dilekçe verdim,bir fotokopisini istedim sonuç bekliyorum.Öte yandan diğer davanın açılma süresi 60 gün ve azalıyor

• Biraderim bak bu işleri ben çok iyi biliyorum şimdi burda açıkça yazamam ama sana şunu söyleyeyim üniversitedeki hocalar bilim adamıdır ve verdikleri karar sorgulanmaz adam en basit bir hatadan nokta virgülden bile soruyu yok sayabilir hatada demeyelim senin yazını şeklin okunaksız deyip bile not vermeyebilir o yüzde fazla kendine güvenip sivrilme not verme yetkisi hocanın takdirindedir hoca hiç bir ceza almaz mahkeme süreci yıllar sürer bilir kişi atanır bilirkişide üniversite hocası olur zaten o kişide senimi savunur yoksa hocanımı orası muallak

Diyelimki seni savundu mahkeme kararıyla bir kaç yıl sonra 60 puanını alırsın sadece ama hoca seni her alanda yine düzer yani sen zararlı çıkarsın
    sen hocanın yanına gidip hocam ben bi yanlışlık yaptım salaklık yaptım yapraklarını taşmaklarını yiyim hocam diyeceksin işi çözeceksin

• quote:

Orijinalden alıntı: PRİSON BREAK-

Biraderim bak bu işleri ben çok iyi biliyorum şimdi burda açıkça yazamam ama sana şunu söyleyeyim üniversitedeki hocalar bilim adamıdır ve verdikleri karar sorgulanmaz adam en basit bir hatadan nokta virgülden bile soruyu yok sayabilir hatada demeyelim senin yazını şeklin okunaksız deyip bile not vermeyebilir o yüzde fazla kendine güvenip sivrilme not verme yetkisi hocanın takdirindedir hoca hiç bir ceza almaz mahkeme süreci yıllar sürer bilir kişi atanır bilirkişide üniversite hocası olur zaten o kişide senimi savunur yoksa hocanımı orası muallak

Diyelimki seni savundu mahkeme kararıyla bir kaç yıl sonra 60 puanını alırsın sadece ama hoca seni her alanda yine düzer yani sen zararlı çıkarsın
    sen hocanın yanına gidip hocam ben bi yanlışlık yaptım salaklık yaptım yapraklarını taşmaklarını yiyim hocam diyeceksin işi çözeceksin

yahu ne bilim adamı çoğu 4 duvar arasına sıkışıp kalmış 8-5 çalışan memur bunlara çok yüz verdikçe böyle oluyorlar arada biraz akıllatmak lazım uğraşsın ben zaten öğrenciyim okulu da uzatacağım ama benimkisi hak aramak

• quote:

Orijinalden alıntı: PRİSON BREAK-

Biraderim bak bu işleri ben çok iyi biliyorum şimdi burda açıkça yazamam ama sana şunu söyleyeyim üniversitedeki hocalar bilim adamıdır ve verdikleri karar sorgulanmaz adam en basit bir hatadan nokta virgülden bile soruyu yok sayabilir hatada demeyelim senin yazını şeklin okunaksız deyip bile not vermeyebilir o yüzde fazla kendine güvenip sivrilme not verme yetkisi hocanın takdirindedir hoca hiç bir ceza almaz mahkeme süreci yıllar sürer bilir kişi atanır bilirkişide üniversite hocası olur zaten o kişide senimi savunur yoksa hocanımı orası muallak

Katılıyorum
    Hoca yanlış yaparsa doktrin öğrenci yanlış yaparsa hata olur diye boşa dememişler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Üniversitedeyken buna benzer bir sürü problem yaşadım. Yıllarımı yediler hemde. itiraz ettim, aynı hocaya tekrar okuttular, aynı not. Onun dışında derslerimi vermeyip sınıf tekrarı yaptırttılar, aftan yararlandırmadılar. Dekanla bile ters düştüm hakkımı ararken. Koridordan geçerken içeri çağırıp masasının üstünde adımın numaramın vs yazıldığı kağıdı gösterip, açığını arıyorum seni atacam bu okuldan falan diyodu. Rektör yardımcısına kadar çıktım anlattım. Komisyon başkanı bile aradı dekanı yarım saat anlattı bu adamın hakkını yiyorsunuz, ben inceledim derslerini verin vs diye. Neler neler. Burada anlatsam roman olur. Sonuç: Herşey onların istediği gibi oldu. Paşa paşa uzattım okulu. Derslerimi alamadım. Ben mezun oldum işime gücüme bakıyorum ama onlar FETÖ'den atıldı. Bazıları içeri bile girdi. Sana tavsiyem boşuna uğraşma. Onların sistemine uy ve okulunu bitir. Haksızlığı yapan ya bu dünyada, ya öbür dünyada karşılığını alır merak etme.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.