Şimdi Ara

Erasmus ve exchange imkanları BOĞAZİÇİ vs BİLKENT vs koç vs ODTÜ vs SABANCI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
7
Favori
6.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kai midir nedir birader nesin sen harbi harbi? Forumun seviyesi ne ara bu kadar düştü? Kardeşim bir şeyi de körü körüme savunmayın allah aşkına. Ben koçta okuyorum bu dediklerini demiyorum ki zaten koçta okusaydın sen de demezdin. Koç ile boğaziçi bu ülkenin en kaliteli iki üniversitesi, ikisinin de uluslararası anlamda eksiği çok ikisi de birbibirinden önde belli başlı konularda. Neyin sidiğini yarıştırıyosunuz. Biri toplam 5 bin öğrencisi olmayan okula bir bölümünün az öğretim görevlisi olduğunu söylüyo ordan burdan sıralamalar getiriyo diğeri zaten komple uçmuş boun paralı olsa kim gider diyo. Keşke bu iki okuldan birine girebilseydiniz zamanında da mantıklı düşünmeyi öğrenebilseydiniz. Engelleyin geçin böylelerini gençler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kai Yerimdar

Bro yazdıklarımı iyi oku ,Boun Türkiye'nin en iyi okullarından ama Koç'la karşılaştırınca fikrimi söyledim sadece herkese battı tabi ben Boun paralı olsa kimse gitmez demedim okuduğunu anlaman için tekrar yazıyorum bunlar Koç 10 kişi alıyor ve parayla okuyorlar yazınca ben bounda vakıf üni olsa 250 binle kapatır dedim zaten Koç 7 yıl öncesine kadar 250 binle kapatıyordu Ümran inan geldiği gibi coştu aile üyelerim çok bro koçta boundada çok yakın dostlarım var ama fikir özgürlüğüne lütfen saygı gösterin

Benden sana bir tavsiye, hiçbir konuyu radikal bir şekilde savunma.

• Anadolu üniversiteleri dahil çoğunda artık erasmus var
  • Bu nasıl vs kardeş Capcom vs Marvel gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: cibilicibilişakşak

hocam devlette okuyorsam nasıl olur? mesela amerikaya gitsem oradaki üniversiteler ücretli. o üniversitenin ücretini ödemem gerekir mi?

Amerikaya gidemezsin,erasmus avrupa ulkeleri arasinda yapilan bir organizasyon.

Erasmus hibe ve hibesiz olarak ikiye ayrilir.Bunlarin sartlari okulun internet sitesinde yazar.Hibeli gidersen her ulkeye gore belirlenmis aylik ulkesine gore degismekte 300-400 € hibe yatar.Genelde bu verilen para tumuyle ihtiyacini karsilamaz.Bi yuzden parasi TL'den degersiz olan bi ulkeye gitmekte yarar var(polonya gibi)

Hibesiz gidersen para yardimi yapilmaz,tum masraflari kendi cebinden odersin.Ozelde okuyorsan okul ucretini odemeye devam edersin.

Okullarin erasmus olanaklarini karsilastiramayiz,ingilizcen iyiyse,not ortalaman tutuyorsa gidersin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phantom II -- 21 Temmuz 2017; 17:26:9 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Phantom II

quote:

Orijinalden alıntı: cibilicibilişakşak

hocam devlette okuyorsam nasıl olur? mesela amerikaya gitsem oradaki üniversiteler ücretli. o üniversitenin ücretini ödemem gerekir mi?

Amerikaya gidemezsin,erasmus avrupa ulkeleri arasinda yapilan bir organizasyon.

Erasmus hibe ve hibesiz olarak ikiye ayrilir.Bunlarin sartlari okulun internet sitesinde yazar.Hibeli gidersen her ulkeye gore belirlenmis aylik ulkesine gore degismekte 300-400 € hibe yatar.Genelde bu verilen para tumuyle ihtiyacini karsilamaz.Bi yuzden parasi TL'den degersiz olan bi ulkeye gitmekte yarar var(polonya gibi)

Hibesiz gidersen para yardimi yapilmaz,tum masraflari kendi cebinden odersin.Ozelde okuyorsan okul ucretini odemeye devam edersin.

Okullarin erasmus olanaklarini karsilastiramayiz,ingilizcen iyiyse,not ortalaman tutuyorsa gidersin

Hocam aslında karşılaştırma yapılabilir her üniversite kendi dengine göre Erasmus anlaşması imzalıyor ve sadece Erasmus değil global exchange muhabbeti de var mesela Sabancı Boston Üniversitesi ile anlaşması var yani Erasmus yapmaktaki amaç Erasmus yapmış olmaksa fark olmayabilir ama fark var yani

• upower U kullanıcısına yanıt
    Hocam Sabancı'da burs 4 sene diye duymuştum erasmus yapınca 1 senelik bursunuz kesiliyor mu ?
  • Bu ne savunma be, bölümden bölüme değişir bu. Bilkent,koç ve boun exchange. İçin ucla,uc Berkeley ,Michigan gibi yerlerle anlaşmalı exchange için bilkent

• Erasmusa hakkari üniversitesinden bile gidebilirsiniz.Devlet destekli Erasmusun üniversite imkanlarıyla bir alakası yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mezzaninee

Hocam Sabancı'da burs 4 sene diye duymuştum erasmus yapınca 1 senelik bursunuz kesiliyor mu ?

Hayir kesilmiyor, erasmus okulu uzatan bir program da degil zaten.

• Phantom II kullanıcısına yanıt
    biliyorum Erasmusun Avrupa için olduğunu. Ama exchange diye bir şey de var Amerika ile ilgili.

• quote:

Orijinalden alıntı: schmeiblak

Bu ne savunma be, bölümden bölüme değişir bu. Bilkent,koç ve boun exchange. İçin ucla,uc Berkeley ,Michigan gibi yerlerle anlaşmalı exchange için bilkent

Saydığın üniversitelerin koç ile de anlaşması var exchange programında. Büyük ihtimalle boğaziçinin de vardır.

• bubbachuck B kullanıcısına yanıt
    Hepsini dahil ettim ama bildiğim Bilkent daha iyi exchange için

• Araştırırsan görürsün ki Koç ve Boğaziçi exchange erasmus konusunda zirvede, eğer ingiltere, kanada düşündüğün yerler arasındaysa koç bir adım daha önde.

Koç en iyi Northwestern'e gönderiyor 34. sırada,, Boğaziçi de en iyi Columbia University e gönderiyor 16. Sırada,, Ancak şunu unutma boğaziçinde en iyi yerlere gitmek için çok daha fazla rakibin olacak çünkü herkes zeki herkes çok çalışkan, koçta ise tiki tayfalar olucak, dersleri takmayan insanlar olacak, öğrenci sayısı daha az olacak ve dolayısıyla profesörlerin gözüne girip referans alman daha kolay olucak, tercih yaparken bunları da düşün.

Ardından Bilkent ve Sabancı geliyor exchange ve erasmus anlaşmaları oldukça iyi ancak bilkentte çok öğrenci olduğundan çok anlaşma var sabancı da bilkentin 4 de 1 i kadar öğrenci olduğundan sabancının anlaşma sayısı bilkente oranla daha az ancak kaliteli. Boston University (93. Sıra) sabancının gönderdiği çok Kaliteli yerlerden. Bilkentte ise aşırı kaliteli denebilecek bir yer yok, olsa bile anlaşmalar durdurulmuş sitesinde yazıyor.. ( dünya sıralamasında ilk 100 de olan yeri kastediyorum exchange için )

Ardından odtü geliyor onunda anlaşmaları var diğerlerine göre az ancak 1 tane çok kaliteli yerle anlaşması var, University of Texas at Austin ( 63. sırada )

Odtü yerine özyeğini önerebilirim, biliyorum garip hatta baya garip gelecek ancak araştırırsanız imkanlarını görebilirsiniz, şimdi buraya neden odtü yerine tercih edilmesi gerektiğini yazardım da bana reklam yapmaya gelmiş derler, susuyorum.

Özyeğin Üniversitesi en iyi olarak University of Michigan ( 20. sırada ) University of Minnesota (156. Sırada) University of California, Irvine (169. Sırada) a gönderebiliyor.

Koçun da michiganla anlaşması var, ancak bu sene için durdurulmuş.
    -
    -

Özetle sıralama yapmak istersek Koç > Boğaziçi > Sabancı > Bilkent > ODTÜ=ÖZYEĞİN...
    -
    -
    -
    ( Sabancı bu sene atak yaptı, THE Sıralamasına göre türkiyenin en iyi üniversitesi seçildi, Qs sıralamasına göre de Koç Birinci. )
    -
    ( Sıralamaları QS 'a göre yazdım. )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sheldon Lee Cooper -- 1 Ekim 2018; 20:24:51 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.