Şimdi Ara

Erasmus ve exchange imkanları BOĞAZİÇİ vs BİLKENT vs koç vs ODTÜ vs SABANCI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
7
Favori
6.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Neye göre gidiyoruz
    Şans hangisinde yüksek
    Bunu nereden araştıracağım bilen var mı
    Bilgisayar veya Ee Düşünüyorum
    En çok Boğaziçi ve Bilkenti merak ediyorum, diğerlerini de merak ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimmm78 -- 20 Temmuz 2017; 14:46:5 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sabancının 43 ülkeyle anlaşması var 4 üzerinden 2.2yi geçtiğin zaman gidiyorsun. Bazı bölümler bazı okullara öncelik tanıyor. Sciences po'ya politikanın önceliği var mesela. Onun dışında bir okula çok talep varsa ama kontenjan kısıtlıysa gpa'ye ve ingilizce dersinin puanına bakıyorlar ona göre sıralıyorlar. Gitmek isteyip de gidemeyeni giç görmedim ayrıca qs sıralamasında 11. Ve 14. Olan Singapur üniversiteleriyle ve yine ilk 100deki hong kong hollanda ve amerikanın bazı okullarıyla anlaşmaları var. Amerikada bostonla anlaşması var mesela. Avrupada da aynı şekilde her ülkenin en kaliteli okuluyla anlaşması var diyebilirim. Avustralya dahil exchange anlaşması var okulun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerden arastiracagini acikcasi bilmiyorum sabanci icin yardim edeyim ama sana diger universitelerde okuyan arkadaslar digerlerinden yardim eder.

Oncelik universitede erasmusa gitme orani %35.

Exchange anlasmasi acisindan dunyadaki siralamasi en yuksek oanlastigi universiteler asyadaki (national university of singapur).

Erasmus disinda erasmusa bağlı olarak staj imkani var ki bence cok guzel bir program zaten bu baslikta tum universitelerde vardir diye tahmin ediyorum, ikisini birden yapabilmenize izin veriyor universite staj yaz boyunca stajinizi kapsiyor yurt boyunca acmak gerekirse.

Erasmus yapmak icin sart ise 2.2 ortalamanin uzerinde olmak ogrenci sayisi az erasmus kotasi cok oldugu icin sart yok gibi bir sey gordugunuz uzere. Ayrica okul verdigi hibenin uzerine, tam burslu oldugunuz icin kazandiginiz yurt parasini da size veriyor erasmus sirasinda.

Erasmus ve exchange imkanları BOĞAZİÇİ vs BİLKENT  vs koç vs ODTÜ vs SABANCI

Bu da bu sene en yuksek puanlilarin tercih ettigi yerler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi upower -- 20 Temmuz 2017; 13:2:40 >

• hocalarım peki ben gitmek isteiğimde ücret konusu nasıl oluyor. ben mi ödüyorum üniversitenin fıyatını.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cibilicibilişakşak

hocalarım peki ben gitmek isteiğimde ücret konusu nasıl oluyor. ben mi ödüyorum üniversitenin fıyatını.

Eger universite ucretli okuyorsan universiteye ne oduyorsan onu odemeye devam ediyorsun ek odedigin bir sey yok arti ustune hibe parasi aliyorsun.

Tam bursluysan para odemiyorsun arti hibe aliyorsun arti universite o donem yurtta kalmadigin icin yurt parani da sana iade ediyor.

Muhtemelen tum universitelerde bu sekildedir.

• upower U kullanıcısına yanıt
    hocam devlette okuyorsam nasıl olur? mesela amerikaya gitsem oradaki üniversiteler ücretli. o üniversitenin ücretini ödemem gerekir mi?
  • upower U kullanıcısına yanıt
    Erasmus+, erasmusun programının devamı. Yani programın bir önceki adı erasmustu yeni adı erasmus+. Bunlar dönemlik anlaşmalarla uzatıldığı için bu şekilde. Şimdiki program 2020'ye kadar sanırım. Sonrasında Avrupa birliği devam ettirmek isterse ki çok extrem bir şey olmazda devam eder; programın ismi erasmus++ olabilir mesela.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Koç vs Hacettepe
    6 ay önce açıldı
    Ceng İçin Sabancı vs İTÜ
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

hocam devlette okuyorsam nasıl olur? mesela amerikaya gitsem oradaki üniversiteler ücretli. o üniversitenin ücretini ödemem gerekir mi?

kuruşuna kadar hem de..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erasmus ücretsiz

Exchange ücretli mi yani

Bir de boğaziçi hakkında bilgisi olan var mı

• quote:

Orijinalden alıntı: alimmm78

Erasmus ücretsiz

Exchange ücretli mi yani

Bir de boğaziçi hakkında bilgisi olan var mı

Hayir, erasmus ucretsiz arti hibe veriyor, exchange ucretsiz ama hibe vermiyor bu tum universitelerde boyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: canislupusccc

quote:

kuruşuna kadar hem de..

Ödenmiyor hocam nerden çıkarttınız böyle bir şeyi

• heymannn kullanıcısına yanıt
    oo iyiymiş hocam. siz nerede okuyorsunuz.
  • Öğrenmek istediklerin okulların kendi sitelerinde yazar zaten ben yine de Bilkent için yazayım.

CGPA min 2.50 olmalı.
    CGPA'inin %50'si ENG101 notunun %25'i ENG102 notunun %25'i toplanıp bir puan çıkartılır. Bu puanlara göre sıralanır Erasmus'a başvuranlar.
  • quote:

oo iyiymiş hocam. siz nerede okuyorsunuz.

Ben odtü'de okuyorum hocam dediğim gibi ücret falan yok çok fazla yanlış bilgi dolanıyor şu forumda. Eğer özel'de okuyorsanız ve erasmus yaparsanız okuduğunuz özel üniversitenin, örneğin atılım, dönemlik ücretini ödemeniz gerekiyor(burslu değilseniz) bazı özeller bu ücreti talep etmiyorlar bu da bilgi olarak dursun şurada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kai Yerimdar

Bro ne yaptın ya koçu diğer okullarla aynı klasmanda yazdın kır direksiyonu rumelifenerine

Şu arkadaşı iplemeyin, her konuda var ve sebep belirtmeksizin Koç'u tavsiye ediyor herkese. Bu postları üzerinden para bile alabilme ihtimali gerçekçi geliyor çünkü bir çok öğrencinin kaderi dh de yaptığı araştırmayla çiziliyor.
  • la yeter yazma her yere. koç iyi bir üniversite bilen biliyor zaten, sana göre kainatın en iyi üniversitesi koç herhalde
  • quote:

şu çocuk bile artık bize laf söylüyorsa bittik bak Aslanım kim olduğumu bilsen ağlarsın sebeplerini tek tek açıklıyorum ve Koç tartışmaya açık bir okul değildir gerek dünya sıralaması THE Times,qs gibi kanıtlanmış ayrıca Türkiye'nin en vasıflı rektörü Ümran inan felsefesi ile Türkiye'de sosyal sorumluluk projeleri Anadolu Bursiyerleri ile Amerikan sistemine geçti okul ayrıca çekirdek dersler ve öğrenci vizyonu ile Koç'un diploması Bilkent'i çöpe atar Boun ve odtü karizmasını yerle bir eden bir okul o yüzden sen şöyle sağdan sağdan kumda oynamaya başla bro

Siz kimsiniz?

• he ak47. 10 kişi alıyor sıralaması bounle aynı. toplasan 10 kişilik eğitim kadrosu var. boş yapma. adamlarda sadece para var. ayrıca qs ya da THE gibi sıralamalar aşırı tutarsız. ODTÜ 80 küsürken ertesi sene 400 küsür oluyor hiç bir değişiklik olmadan ki bu mümkün değil. Ben adım gibi eminim ki. Türkiyedeki en az 3 4 üniversite o 200lü sıralardaki çoğu üniden iyidir.
  • quote:

Normal vatandaş bro

bro neden her mesaja bro yazıyorsun
  • quote:

he ak47. 10 kişi alıyor sıralaması bounle aynı. toplasan 10 kişilik eğitim kadrosu var. boş yapma. adamlarda sadece para var. ayrıca qs ya da THE gibi sıralamalar aşırı tutarsız. ODTÜ 80 küsürken ertesi sene 400 küsür oluyor hiç bir değişiklik olmadan ki bu mümkün değil. Ben adım gibi eminim ki. Türkiyedeki en az 3 4 üniversite o 200lü sıralardaki çoğu üniden iyidir.

kaiyi savunmak adına yazmıyorum bunu ama odtüdeki gerilemeninin nedenini kısaca anlatayım;

bizim çakal üniversitelerimiz citationda sahtecilik yapmış o yüzden Türkiye'deki tüm üniversiteler gerileme oldu ceremesini de en çok ODTÜ çekti en ciddi citation puan değişmesi ondan olduğu için ama gerilemeyen üniversite yoktu tabi tma hatırlamamakla birlikte times 2015 sıralamasında bizim üniler uçuktu bayağı

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.