Merhaba, Önümüzdeki dönem Erasmus ile Romanyanın Cluj şehrine bir dönemlik gideceğim. Daha önce hiç yurt dışı tecrübem olmadığından vize işlemleri ile ilgili bilgim çok zayıf. Şu anda aktif olarak sigortalı bir işte çalışıyorum yaz dönemi olduğu için. Bu çalışma durumum vize için ekstra bir belge gereksinimi doğuruyor mu? Bunun dışında daha önce Erasmus yapan arkadaşlar bu süreçte bana ne tavsiye ederler?
Romanya Schengene dahilse schengen vizesi alman daha iyi olur başka ülkeleri gezmek istersen.
sonra okuldan kabul mektubu almışsındır.Uçak biletini erkenden al.
Sonra vize için randevu al.
Banka hesapları aç
Romanya schengen dahilinde değil maalesef. Ülkenin kendi vizesine basvurmalisin. Romanyaya gidince oradan schengen alırsın gezeceğin zaman.
Sigorta ve maaş dökümünü vize başvurusunda İbraz edersen vizeni alman kolaylasabilir. Hoş eğitim vizeleri genelde olumsuz sonuclanmaz.
Sigorta yaptirmayi unutma ve sigortan tam gideceğin gün başlayıp geri döneceğin günü de kapsayacak şekilde olsun. Generali sigorta ucuz ve hizmeti güzel öneririm.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme