Şimdi Ara

erasmusta ingilizce gelişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar şuan erasmusta yaklaşık 2 haftamı geçirmek üzereyim. İlk hafta ev bulma sorunlarıyla falan uğraştım. Bu hafta derslerin başlamasıyla daha rahatladım ama kendimi dile tam hazır hissetmiyorum. ortamlara girince muhabbet ediyorum çok sırıtmıyorum ama kelime eksiğim çok var bunu özellikle derslerde görebiliyorum. Bu eksiğimi erasmusta nasıl kapatabilirim. Önerileriniz nelerdir?

• up
  • Ingilizce'yi yasayarak ogrenmek en iyisi, kelime ezberlemek de buna dahil. Surekli okumak, yazmak, dinlemek, izlemek, pratik yapmak ve turkceden mumkun oldugunca uzaklasmak. Hatta burada sorularini bile ingilizce sormaya baslamalisin. Artik Turk filmi izlemeyi birak (eger izliyorsan), yabanci film ve diziler izle altyazili (ingilizce ve turkce), ingilizce muzik videolarini sarki sozleriyle birlikte youtube'dan izle, surekli kitap, gazete, makele okumaya calis, facebook, instagram ve twitter'in varsa hepsine yabanci media kanallarini ekle surekli ciksin ki bunlari oku, kendin icin aldigin her notu ozel hayatinda bile olsa ingilizce almaya basla, markete alisverise mi gidiceksin, listeni ingilizce yap, calistigin yerde notlar mi tutuyorsun ingilizce tut, vb. onlarca daha method sayilabilir.
  • Erasmusta dil gelişir. Mesela kelime eksiğin var,okula gideceğim diyeceksin okulu bilemedin,i go deyip kaldın, o an cümleyi kuramadın. boş vaktin olunca gidip kelimeyi öğren ve cümleyi yeniden kur. i go to school diye aklına yaz.

school çok basit bir örnek 10 senedir biliyorsun ama aklıma geldi diye yazdım.
    kelime defteri tutup kelimeleri yaz.
  • Gitmeden önce ingilizce seviyen nasıldı peki?

Ben de yurtdışı düşünüyorum ama konuşamamaktan korkuyorum..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.