yahu amma taktınız şu cumhurıyet lafına yaaa Lem biz sizin kadar ciddiye almıyoruz şu lafı. Yemine derim çocuk gibisiniz. yani bu lafa takarak zeka sevıyenızı bellı edıyorsunuz resmen. Hadı ben de sizin sevıyenıze ıneyım: KRAL HAKAN ŞÜKÜR İMPARATOR TERİM abbooooooooooowwwwwwwwwwwwww bunlar monarşi istiyor tövbe yarabbi tövbe.
imparator,kral vs ile cumhuriyet benzetmesini aynı kefeye koyuyısan zeka ile ilgili konuşmaya hakkın yoktur.
öyle stada cumhuriyet dendiği falan yok, boşa savunma yapmayın. ne dediğini bilmeyen duayeniniz bile saçmalamış ama hala adamı ve ettiği kelimeleri savunuyosunuz.
bi ara süperbirlaf çıktı ortaya, tamsizn durumu anlatıyor.
Fener neden Türkiye kupasını alamıyor ? Çünkü Türkiye Kupası Türkiye Cumhuriyeti Takımlarına verilir..
bu laf tanıdık geldimi
quote:
Orjinalden alıntı: SPaCeLoRD
quote:
Orjinalden alıntı: Paus3Break
yahu amma taktınız şu cumhurıyet lafına yaaa Lem biz sizin kadar ciddiye almıyoruz şu lafı. Yemine derim çocuk gibisiniz. yani bu lafa takarak zeka sevıyenızı bellı edıyorsunuz resmen. Hadı ben de sizin sevıyenıze ıneyım: KRAL HAKAN ŞÜKÜR İMPARATOR TERİM abbooooooooooowwwwwwwwwwwwww bunlar monarşi istiyor tövbe yarabbi tövbe.
imparator,kral vs ile cumhuriyet benzetmesini aynı kefeye koyuyısan zeka ile ilgili konuşmaya hakkın yoktur.
öyle stada cumhuriyet dendiği falan yok, boşa savunma yapmayın. ne dediğini bilmeyen duayeniniz bile saçmalamış ama hala adamı ve ettiği kelimeleri savunuyosunuz.
bi ara süperbirlaf çıktı ortaya, tamsizn durumu anlatıyor.
Fener neden Türkiye kupasını alamıyor ? Çünkü Türkiye Kupası Türkiye Cumhuriyeti Takımlarına verilir..
bu laf tanıdık geldimi
hoca şimdi burada zeka muhabbetıne gırmeyelım. Sen önce en yakın FB'li akrabana (baban, abin kardesin amcan ya da her kımse) Cumhurıyet lafının anlamını sor, sonra o insanın cumhurıyet lafını bır kenara bırakıp bölüc olup olmadıgını, vatanını sevıp sevmedıgını sor ondan sonra FB cumhurıyetı lafını anla.
zeka konusunu açan sensin.
geçiceksin o bölücümü değil mi ayaklarını.
sizde bu olayı öyle sapıtanlar varki, (örneği hemen yukarda) ne desek boş size...
quote:
Orjinalden alıntı: SPaCeLoRD
zeka konusunu açan sensin.
geçiceksin o bölücümü değil mi ayaklarını.
sizde bu olayı öyle sapıtanlar varki, (örneği hemen yukarda) ne desek boş size...
tamam senın deıdgın gıbı olsun. biz tum Fenerbahçelielr olarak bu ülkeyi bölmek ve kendi cumhurıyetımızı Kadıköy sınırları dısına da yaymak için gecelı gundzlu çalıacagız. Bölecez sizii öcüüüüüüüüüüü
Arkadaşlar konu hakkında bazı yorumlar yapmak istiyorum;
1- Fenerin o alkışı hakketmediğine ben de katılıyorum, ama onların da bu alkışa çok ihtiyacı varmış da sanki . Adamlar şampiyon olmuş, isteyen alkışlar, istemeyen alkışlamaz.
2- Tabii ki tek bir Cumhuriyet var, ama burada bu sloganı bulan kişiler, kendilerince fenerin onlara göre büyüklüğünü anlatmaya çalışmış. Krallık da diyebilirdi. İmparator Fatih Terim gibi Fb Cumhuriyeti ne kadar itici gelse de, buna fazla takılmamak lazım.
3- İslam Çupi Allah rahmet eylesin, çok değerli bir yazardı. O da kendince fenerin büyüklüğünü anlatmaya çalışmış. Yalnız gerçekten abartmış ve hatta bazı yerlerde saçmalama derecesine gelinceye kadar abartmış kendisi kanımca. Forumumuzda eğitimli üyeler çoğunlukta, bir de bu yazıyı daha eğitimsiz kişilerin okuduğunu düşünün bir, onlar nasıl algılardı acaba? Dikkat etmek lazım böyle şeyleri yazarken
yahu abartma (mübagla) sanatı var bılmıyor musunuz. biliyorsunuz da bence işinize gelmıyor
quote:
yahu abartma (mübagla) sanatı var bılmıyor musunuz. biliyorsunuz da bence işinize gelmıyor
Çok abartmış o da, yuh artık
quote:
Orjinalden alıntı: BJKKKKK
quote:
Çok abartmış o da, yuh artık
adam o derece sevmıs kardesım napsın
quote:
Arkadaşlar konu hakkında bazı yorumlar yapmak istiyorum;
1- Fenerin o alkışı hakketmediğine ben de katılıyorum, ama onların da bu alkışa çok ihtiyacı varmış da sanki . Adamlar şampiyon olmuş, isteyen alkışlar, istemeyen alkışlamaz.
2- Tabii ki tek bir Cumhuriyet var, ama burada bu sloganı bulan kişiler, kendilerince fenerin onlara göre büyüklüğünü anlatmaya çalışmış. Krallık da diyebilirdi. İmparator Fatih Terim gibi Fb Cumhuriyeti ne kadar itici gelse de, buna fazla takılmamak lazım.
3- İslam Çupi Allah rahmet eylesin, çok değerli bir yazardı. O da kendince fenerin büyüklüğünü anlatmaya çalışmış. Yalnız gerçekten abartmış ve hatta bazı yerlerde saçmalama derecesine gelinceye kadar abartmış kendisi kanımca. Forumumuzda eğitimli üyeler çoğunlukta, bir de bu yazıyı daha eğitimsiz kişilerin okuduğunu düşünün bir, onlar nasıl algılardı acaba? Dikkat etmek lazım böyle şeyleri yazarken
objektif olarak baktıgın ve gercekten güzel kişisel yorumladıgın için teşekkür ederim
bazı arkadaşların güzel yazı dediklerini esefle okudum
quote:
…kupa finalinde ezeli rakibine kaybettiğin zaman, kendi ikincilik ödülü bile almadan sahayı terk etmeyeceksin, önce ödülünü alıp, sonra rakibini tebrik edeceksin.
sanırım bjk nin de kaybettiği kupa finalinde törene çıkmadığını herkes biliyordur yazarken araştıracaksınız...
Birde FB Cumhuriyeti" lafını hazmedemeyen edebi kültürden bihaber arkadaşlara edebiyat derslerine tekrar tekrar girmelerini tavsiye ediyorum. O zaman sizde cehennem yazmayın desem,cehennemde günahkarlar olur,dinsiz imansızlar olur desem size ne kadar komik olurum değil mi? işte sizde aynı kategoridesiniz.bu ülkede Genelkurmay Başkanı da FB li ve en çok rahatsızlık duyacak kişilerden birisi oyken ve o bile bu lafın altındaki manayı anlayıp ses çıkarmıyorken siz birden rejim karşıtı falan diyorsunuz,siz kendinizi çok zeki zannediyorsunuz bence?
ayrıca bu ülke FB ile doğru orantılıdır ne zaman FB krize girse ülke de krizdedir ne zaman FB refaha erişse ülkemizde de refah düzeyi yüksektir...bunu iyi araştırmanız gerek....bu FB Cumhuriyeti lafı da oradan gelir,FB gittiği heryerde taraftarıyla takımıyla esnafın yüzünü güldürmüştür,maç yayını yapılan yerlere gidin sorun bakalım hangi takımın maçlarında daha falza para kazanıyorlar onlar size anlatsın durumu....
quote:
Orjinalden alıntı: fenerlix07
ayrıca bu ülke FB ile doğru orantılıdır ne zaman FB krize girse ülke de krizdedir ne zaman FB refaha erişse ülkemizde de refah düzeyi yüksektir...bunu iyi araştırmanız gerek....bu FB Cumhuriyeti lafı da oradan gelir,FB gittiği heryerde taraftarıyla takımıyla esnafın yüzünü güldürmüştür,maç yayını yapılan yerlere gidin sorun bakalım hangi takımın maçlarında daha falza para kazanıyorlar onlar size anlatsın durumu....
Ne alakası var ya, biz 100. yılımızda size 34 puan fark atmıştık, harap ve bitap haldeydiniz, o zaman kriz mi olmuştu? Kusura bakma ama saçmalıyorsun. Tabii ki esnaf para kazanacaktır, tüm kulüplerden olduğu gibi, ama bunun yokluğu, ülkede kriz yaratacak boyutta değildir. Ne kadar değerli bir yazar olsa da, İslam Çupi abartma sanatının sınırlarını zorlamış, biraz masal olmuş.
fenerbahçe cumhuriyeti olmasa biz olmazdık siz ne diyorsunuz
quote:
''Türkiye'de Fenerbahçe Amerika'dir,öbür kulüpler bütün dünya...Bütün dünyada darbeler bir kelle düşürüp yerine başka kelle koyabilir, sosyalizm, komünizm beklenmeyen yumuşama resitalinin tuşlarına doğru parmak uzatabilir, utanç duvari, özgürlük kuleleri, yıldızı tek ve kırmızı saraylar yerle bir edilebilir, dünya döner, yaşam bir başka biçimde çığlıklar atar sabahlara...Ama paranın tek sahibi giderse, hayat biter. O zaman dünya rekabeti değil, dünya mezarlığı kurulur bu yaşı başı belirsiz yuvarlak kürede...''
quote:
Bordeaux Stadi kapali tribünlerine göz attiginizda, belki 17. yuzyilin barok mimarisine benzeyen, sarkiklarla karsilasirsiniz. Bu sarkiklar, o tribunlerde oturan insanlar icin, kafalarinin ustundeki bir kabara civisidir. Batabilir, ama carsamba aksami Bordeaux karsisinda izledigim Fenerbahce, o barok mimarisinin sivri uclu, kabaralarina temas etmeyecek kadar, sahada bir oyun yumusakligi kurdu. Cok vuran Bordeaux forveti arasinda Yasar'in akil almaz mudahaleleri tribunlerde bir arastirma konusu olurken, Fenerbahce defansinda Yasar'in otesinde de kocamanlaşan devler vardi.
quote:
Türkiye'de, Fenerbahçe Cumhuriyeti sağlıklı başarılı ve ilkse bu ülkede her şey mutlu ve huzurludur. Esnafın yüzü güler, parakendeci ve toptancıların tezgahında mal kalmaz. Tiyatrolar, sinemalar, sazlar, barlar meyhaneler fuldur. Stadlar Türkiye'nin her vilayetinde lebaleptir. Fenerbahçe gittiği her kente kendi ile birlikte büyük bereketini götürür, i...ler diye uğurlanmasına rağmen. Fenerbahçe Cumhuriyeti ortalıkta yoksa, Türkiye yoktur, futbol yoktur, bolluk yoktur, insanlar yoktur, canlılar güç nefes alır ve bu ülke kısa süre sonra yaşayan yer olmaktan çıkıp, mezarlık olur. Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü, ne kupa büyüklüğüdür. Onun büyüklüğü başka bir büyüklüktür işte, adı konamaz.
quote:
Bu bir Fenerbahce destanıdır
bu 4-3’luk kupa destanini goren yasi yirmilik fenerbahce taraftari, bir 30 yil, galatasaray-fenerbahce rekabeti soz konusu oldugunda hep bu maci anlatacaktir, boburlenerek fenerliligini hopurdeterek.
ve fenerbahceli su destan maca soyle bir kabadayilik asacaktir. “biz onlara ilk yarida 3 gol avans verip, galatasaray’i kupada pacavra ettik.”
ne muthis ne uyunamaz bir kabus ilk devresi idi; fenerbahce icin.
baldirina cok iri bir bandaj gecirmis bir oguz mac baslamadan once cimene pek nazli koydugu sol ayagi ile fenerbahce icin sakatliktan sonra gelen bir mutluluk mudu, yoksa hic cozulmeyecek bir bilmece miydi?
fenerbahce’nin mevsim basindan beri bir turlu klas ve emek disiplinine sokamadigi geri dortlu, prekazi gibi umulmadik uzak goller vuran, ugur gibi cok ters gol kontrataklari cikartan, tanju gibi onsekiz disi ve ici hareketlerde esrarengiz file senaryolari yazan rakipler karsisinda, ne kadar basarili bir defans grafigi cizeceklerdi?
mac basladiktan sonra goruldu ki, oguz’un sol ayagi tanri’dan kendisine verilmis bir sol ayak degil, sonradan takilmis bir tahta bacakti, sanki. en basit top kontrolunu yapamiyor, o sihirli ve rahat driplinglerine kisilik koyamiyor, oyunun galatasaray orta sahasina dogru kacisini caresiz gozlerle seyrediyordu.
oguz kaybolmustu, arkasindan fenerbahce kaybedecekti belki de.
cunku alabora olan fenerbahce orta saha gemisinden sonra bu alanin gerisinde titrek bir filika gibi oynayan geri dortlu, giderek kabaran ve hasinlesen galatasaray denizinin ustunde fazla canli olarak kalamayacakti.
mac iri bir orkinos agi gibi oruluyordu, fenerbahce’nin ustune. cok iyi oynamaya basladigi zamanlar, eksantrik goruntulerle galatasaray defansinin onleyemedigi gol pozisyonlari buldugu zamanlar, deda’nin donmus dudugune teknik tavirlar koydugu zamanlar.
ne oldu biliyor musunuz?
fenerbahce, galatasaray’dan 3 gol yedi.
biri acemi savunma hareketli ergin’in penaltisindan, ikincisi rakibe sunulmus ters bir kafa vurusundan, ucuncusu yan hakeme gore nizami tv yayinina gore ofsayt kritik bir hareketten.
fenerbahce ile alay ediyordu; galatasaray kale direkleri. 3-0 yenik bir fenerbahce’nin hasan’in ayagindan cikan volesi bile galatasaray’in yan odunlarindan birisine vuruyordu.
ne vardi 3-0’dan sonra galatasaray galerisinde? tribunlerin hepsinde, vatandas tribununde basin ve seref tribunlerinde ciklet yerine fenerbahce’yi cigneyen alayli sapursupurlar ve rakibini kucumseyen dudak valsleri.
avrupa kupasinda final hayali gorurken, kendi hayatini olduren, turkiye ligi’nde ise bu yil hic dogmamis mustafa denizli’nin ortalara cikip piste dikilip, kupanin hic olmazsa yerlisinde yeni bir final hayati aramasi ve bu hayati yakaladigina inanmasi, o kadar dogaldi ki.
fakat o galata kulesi dibi eski yahudi kilikli eskiciye benzeyen, her mactan once guya galatasaray’i isitan hamamci gorevini ustlenen o alman kondisyoner pandomimcisi devre biterken , hangi top ilim ve irfanina siginarak eli ile fenerbahce tribunlerine “bes... bes...” isareti yapiyordu.
o eli fenerbahce lavabona sokar sonra.
bitmemis bir macin, en tehlikeli yani “guven”in dozudur.
mustafa denizli ve takimi macin ikinci yarisina maci kazanmis ekip guveni icinde cikarken, kendi timinin bunyesine 5 yer degisikligi ile baska bir nefs ve hirs sokan veselinovic’in fener ihtarini, ne galatasaray, ne de mustafa denizli ciddiye aldi.
herhalde kazandigini dusunen bir takim, kaybetmeyi dusunmeyen bir ekiple yarisirken, ne onun kadar inancli, ne onun kadar yirtici, ne onun kadar hirsli, ne onun kadar onurlu olabilir.
bir metafizik gol atan aykut kaybetmeyi dusunmuyordu. ikinci devre boyunca galatasaray yari sahasinda seytanin bolerosundan figurler yapan ridvan kaybetmeyi dusunmuyordu. galatasaray yari sahasinin sol tarafina hangi sari-kirmizi futbolcu gelmisse onlari ayaklarindan puskurttugu eterle bayiltan hakan kaybetmeyi dusunmuyordu.
hele hele 90 dakikanin her dakikasinda, sahanin her yerinde galatasaray takimi ile tek adammis gibisine mucadele eden, 3 muhtesem gol atan ve simdilerde “turkiye’nin en iyi santrforu” fetfasini cikartan hasan, kaybetmeyi hic mi hic dusunmuyordu.
bu mac basit bir mac degil, fenerbahce icin bir tarih macidir.
belki fenerli bir sair, ileride bu macin ustune soyle bir misra dusecektir:
Fenerbahce yenilmez... bu forma ile dalga gecilmez!
Bu yazılar İslam Çupiye aittir.Biraz bakarak teşbih-mübalaayı görebilirsiniz ki edebi sanatlardır herkes beceremez. Türkçenin 300 kelimeden ibaret olduğunu sananların ondaki bu sevgiyi - bunu anlatış şeklini anlamaması normaldir
Not:@Fenerlix07 abartmayalım istersen
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: fenerlix07
Ne alakası var ya, biz 100. yılımızda size 34 puan fark atmıştık, harap ve bitap haldeydiniz, o zaman kriz mi olmuştu? Kusura bakma ama saçmalıyorsun. Tabii ki esnaf para kazanacaktır, tüm kulüplerden olduğu gibi, ama bunun yokluğu, ülkede kriz yaratacak boyutta değildir. Ne kadar değerli bir yazar olsa da, İslam Çupi abartma sanatının sınırlarını zorlamış, biraz masal olmuş.
ben mi saçmalıyorum önce araştır sonra bana böyle bir ithamda bulun....bak ben şimdi çıkıyorum sen TR deki krizleri bir araştır aynı tarihlerde FB yi de araştır o zaman gerçekleri göreceksin....ayrıca FB gidip esnafa birebir sormadan gelip bana burada atıp tutma....İSlam Çupi'nin ki masal diyorsan sen hiç masal okumamışsın....
ben biraz yardımcı olarak Birgün gazetesinden ERKUT TEKİN in yazısından birkaç alıntı yapayım size :
Kimi zaman devletin ulu büyükleri Fenerbahçe'yi yönetircesine yönetir devleti, kimi zaman da Fenerbahçe'nin ulu büyükleri devleti yönetircesine yönetir Fenerbahçe'yi. Arada bir birbirlerine karıştığı da olur bu işlerin. Tıpkı 12 Eylül'ün mimarı Kenan Evren'in Ali Şen'i huzuruna çağırıp da "Gel bakalım Ali, ne olacak bu Fenerin hali" diye sorduğunda Ali Şen'in dizlerinin titreyerek "Elimizden gelenin en iyisini yapacağız Paşam" dediği gibi. Ve o yıl Fenerbahçe elinden geleni yapar, şampiyon olur.
İç çekişmeler ve doruğa çıkan krizler Türkiye Cumhuriyetijnde nasıl ki eksik olmadıysa benzerleri Fenerbahçe'de de oldu hep. Mesela bu benzerliklerden biriside şu. Türkiye'de ne zaman darbe yapıldıysa Fenerbahçe o sene şampiyonluğu kaçırmıştır. Tam tersinden bakacak olursak Fenerbahçe ne zaman iyi olur ve başarılı sezonlar geçirirse o dönemlerde Türkiye ekonomisi de büyür ve güçlenir. Bu seneyi saymazsak eğer 1960,1971,1980 ve 1997 yıllarında yaşanan darbe ve mutıraların hiçbirinde Fenerbahçe mutlu olamamıştır
Bir başka paralellik daha var. Türkiye'nin son 27 yıllık tarihe bakacak olursak, çalkantılı dönemlerde muhakkak ki Fenerbahçe yönetim kurulları da kongre kararları almıştır. 1980, 1994, 1998 yıllarında kulüp erken kongrelere giderek yeni yönetimlerle yoluna devam eder.
dip not: "Bundan tam 18 yıl önce kendisinin tabiriyle gerçek bir Beşiktaşlı olan gazeteci ağabeyimiz Yalçın Doğan'ın icadıdır." haydi beşiktaşlılar çıkın işin içinden ayrıca kaynak olarak yalçın doğan'ınFB Cumhuriyeti kitabını alabilirisiniz....
bu yalçın doğanda bi gsli oluyo bi bjkli ama nedense hep fener alehine yazıyo ne iş anlamadım
buarada fenerlix harikasın
@subsonic abartı değil gerçek bunlar ülke dara düşerse FB de dara düşer (kongreler,ekonomik çöküntüler..), ülke refahtaysa FB de rerahtadır....bence ben değil FB abartıyor....
@megi21 biliyorum
yalçın doğan beşiktaşlıyım diyor ama anlamadım bende,FB cumhuriyeti lafını ilk o atmıştır ortaya nedeni de FB'nin gelişim sürecindeki olayların ülkemiz ile birebir örtüşmesidir....
enteresan takımız vesselam
Ya fenerlix07 hakikaten saçmalamaya devam ediyorsun, fenerin krize girmesinden mi Türkiye Ekonomisi etkileniyor, yoksa Türkiye Ekonomisi kötü durumda olduğu için mi fener krize giriyor. Bunlar masal, yazarın BJK'li olması hiçbir şeyi değiştirmez. Adnan Aybaba'da BJK'li güya, ama çoğunlukla zırvalıyor. Dolayısıyla bunlarla avutmayın kendinizi, ben yorumlarımı yukarıda yaptım zaten, objektif olduğuma da inanıyorum. Fenerin krize girmesiyle, Türkiye Ekonomisinin bir alakası yoktur. Ancak tesadüf olabilir. Ya da daha gerçekçi bir ifadeyle, ekonomi kötü olduğu için, fener krize giriyordur.
bjkk sende anlamamk ta diretiyorsun... yalçın doğanın kitabı 2 yıllık bir araştırmanın sonucu ortaya çıkmış sosyoloji/inceleme kategorisinde bir kitaptır ve yazılanlar TR'de yaşannları kapsamaktadır..TR Cumhuriyeti ile FB arasındaki benzerlikleri belirterek FB'ye "Cumhuriyet" benzetmesi yapılmıştır..objektif olsan yazdıklarımı okurdun,tesadüf kaç kere olur 1 kere bilemeden 2 kere ama her seferinde aynı şey olmaz...
quote:
Ya da daha gerçekçi bir ifadeyle, ekonomi kötü olduğu için, fener krize giriyordur.
bizde başka birşey demiyoruz sana zaten aradaki benzerlik sadece FB de olduğu için FB Cumhuriyeti deniyor diyorum anlıyorsun ama anlamamış gibi yapıyorsun sende anladım ben seni
fenerbahce nin izlenme oranlarından (kahve restaurant vb. stat ) medya haberlerinden her olayında bütün herkesi ilgilendirmesinden zaten herşey anlaşılıyor
basarılı olsa fenerliler seviniyor basarısız olsa geri kalanlar
hayatında doğru dürüst kitap okumamıs insanlar edebiyatta filan hiç bulaşmasınlar
Fenerbahçe cumhuriyeti tanımlamasının elbette ayrı bir cumhuriyeti tanımlaması olmadığını ufak çocuklar bile bilirler. Ama burada olay sadece basit bir benzetme veya espri değil ki. Fenerbahçe bu tanımlama ile her zaman yaptığı gibi "ben & onlar" ayrışmasını yapmaya çalışıyor, kendisini olduğundan daha büyük göstermeye, farklı bir konuma oturtmaya çalışıyor. Bu da onun zaten itici olan imajını daha da perçinliyor, fenerbahçeyi seven seviyor, sevmeyen ise nefret ediyor. yoksa zaten ayrı bir cumhuriyetin imasını bile yapmak ne fenerbahçenin ne de başkasını haddine değildir.