Bir söz vardır; saygı beklenilmez, kazanılır diye işte bu söz aslında her şeyi özetliyor. İngiltere’de son sezonlarda yaşanan, yarıştığın takımı alkışlama töreni, ülkemizdeki bazı Fenerbahçe’li arkadaşlarımızın oldukça hoşuna gitmiş olacak ki, bir anda bir kampanya başlatıp, Galatasaray da Samiyen’de Fenerbahçe’yi alkışlamalı diye bir kamuoyu oluşturmaya çalıştılar. Herhalde koltuklarına yaslanıp o sahneyi bakıp, büyüklüklerinin(!) tadını çıkarmayı planlıyorlardı, ama sanırım önce o alkışı hak etmeleri gerektiğini unutuyorlar. İsterseniz biraz geriye gidelim ve ne demek istediğimi daha net anlayalım…
…kendini tüm camialardan ayrı tutup adını cumhuriyet koymayacaksın, unutma ki büyüklük ben büyüğüm diye sağda solda dolaştığın zaman değil, etrafındakiler seni büyük gördüğü zaman büyüklüktür.
…kendi aleyhinde en ufak bir hakem hatasında ortaya çıkıp, takımı ligden çekmeye varacak kadar sivri ve desteksiz açıklamalarda bulunmayacaksın.
…kupa finalinde ezeli rakibine kaybettiğin zaman, kendi ikincilik ödülü bile almadan sahayı terk etmeyeceksin, önce ödülünü alıp, sonra rakibini tebrik edeceksin.
…benim stadımda küfür edilmiyor diyip, en ağır küfürleri sen etmeyeceksin. Rakip takımın hocalarının başını yarmadan bir iki derbi maçı tamamlamaya çalışacaksın.
…misafir takım oyuncusuna, kendi evinde maç çıkışında tekme tokat saldıran oyuncularını korumak yerine cezalandıracaksın.
…yıllardır yarıştığın rakip camialara veya aynı gemide olduğun federasyonu eleştirirken aklıselim olacaksın, hırsız, şerefsiz gibi kelimeler kullanmayacaksın.
… her kaybettiğin önemli maçtan sonra gündemi değiştirmek adına, rakibini tebrik etmek yerine, çocukların bile güldüğü saçma sapan konuşmalar yapmayacaksın.
…rakiplerini küçümsemeyecek, aşağılamayacaksın. Özellikle rakip takım hocalarının ailesinin yaptığı meslekten dolayı onlarla dalga geçip, bunu da çok büyük bir iş yapmış gibi göstermeyeceksin.
…deplasmanda rakibini yenip nerdeyse şampiyonluğu ilan ettiğin bir maçtan sonra, hak ettiğin şekilde bu zaferini kutlayacaksın. Rakip seyirci seninle uğraşmazken gidip onlara el kol hareketleri yapmayacaksın.
…medyadaki gücünü kullanıp sanki sadece senin takımının hakkı yeniyormuş gibi gösterip hakemleri etki altında bırakmak gibi basit numaralar ile uğraşmayacaksın.
…her deplasmana gittiğinde acaba neden beni düşman gibi karşılıyorlar, bu ülkede bizi neden kimse sevmiyor diye oturup biraz düşüneceksin.
…kendi evindeki maçlarda yayıncı kuruluşa rahat çalışma imkânı sunacaksın. Ortaçağ anlayışı ile kendi ayıplarını örtmek adına basının çalışmasını engellemeyeceksin. Hepsinden önemlisi sadece ben yaptım oldu demek adına canlı yayınlanan maçlarda kabloları kesmeyeceksin. Kabloları kendin kestikten sonra çıkıp, eylemi yapanlar bulundu, emniyete teslim edilecek gibi komik açıklamalarda bulunup, sonra aradan haftalar geçmesine rağmen hala güvenlik görüntülerini bile bulamayacaksın.
Bu liste böyle uzayıp gider, ama varılan ve anlatılmak istenen konu hep aynı. Saygıyı hak ediyorsan, o saygı sana gösterilir yok hak etmiyorsan işte böyle komik durumlara düşersin…
Eray Erdal
çok güzel bir yazı... burada paylaşmak istedim...
Beşiktaş bölümüyle alakasını anlayamadım. Ama güzel bir yazı olduğunu düşünüyorum. Sonuçta GS şampiyon olsaydı , FB onu alkışlamayacaktı. Bu lafıma kimse itiraz etmesin. Alkışlardı diyenler yalan söyler. Kendinize yalancı dedirtmeyin.
Saygılar.
quote:
Orjinalden alıntı: Sercan_V
Fenerbahce Cumhuriyeti ortalıkta yoksa, Turkiye yoktur, futbol yoktur, bolluk yoktur, insanlar yoktur, canlılar güç nefes alır ve bu ülke kısa süre sonra yaşayan yer olmaktan çıkıp, mezarlık olur
HADDİNİ BİL
quote:
Orjinalden alıntı: SPaCeLoRD
quote:
Fenerbahce Cumhuriyeti ortalıkta yoksa, Turkiye yoktur, futbol yoktur, bolluk yoktur, insanlar yoktur, canlılar güç nefes alır ve bu ülke kısa süre sonra yaşayan yer olmaktan çıkıp, mezarlık olur
HADDİNİ BİL
Ulu duayen İslam Çupi'nin lafızı bu, mübalağa yaparak sevgisini ortaya koymuş. ne var bunda?
quote:
Orjinalden alıntı: SPaCeLoRD
quote:
HADDİNİ BİL
Sen gene buralardamısın.Ayıp oluyoo.ne haddini bil falan filan..
yakışmıyo
Fenerli arkadaşımızın Fenerbahçe cumhuriyetiyle ilgili yazısı (herkim kaleme aldıysa) biraz abartı olmuş. Ama olayı butür yazılara dönüşmesinin bir sebebi var. GS liler stadlarına cehennem,hell vs.. bir sürü yakıştırma yaparken, BJK liler inönü için bir sürü güzel sözler yazarken. Fenerbahçe stadına farklı olduğu için cumhuriyet lakabını takınca bir kısmında kıskançlığından da olsa gerek konuyu hiç alakası olmayan "ayrımcılık,cumhuriyetçilik,vatan hainliği, Türkiye cumhuriyeti tektir" gibi konulara getirip fenerlilere saldırırsanız, siz saldırdıkça yüceltirler, siz aşağıladıkça daha farklı payeler verirler. Biraz iğne cuvaldız falan bulundurun yanınız da.
koskoca bir sezon boyunca ağlayıp sızlayan ve yapmadık terbiyesizlik etmedik hakaret bırakmayan bir klüp alkışlanmayı değil ama ayıplanmayı hakediyordur. şampiyonluğunuza değil biz kendi içinizden bile sevinmeyen "ben böle şampiyonluğu istemem" diyen insanlar varken halen alkışlanmaktan bahsediyorsunuz.
ben sizi anlamaktan vazgeçeli çok oldu. yaptıları ile söledikleri arasında bu kadar çok uçurum olan bir klüp hayatımda görmedim.
HADDİNİ BİL
Ulu duayen İslam Çupi'nin lafızı bu, mübalağa yaparak sevgisini ortaya koymuş. ne var bunda?
İslam Çupi Haddini bilsin o zaman...!!!
Gereksiz olarak ortamı geriyorsun uzatma. Sana şöyle söylemek lazım bu vatanın büyüklüğünü bütünlüğünü, ayrıca kendini haddini bilecek çok adam bu ortamda var sana kalmaz o iş... Merak Etme İslam Çupi de öyleydi.
fb cumhuriyeti he sıkldım artık
gerekisiz şeylere gereksiz cevaplar verdim sadece
Fb Cumhuriyeti Ne Lan Bu Ülkede Sadece T.C Vardır Yakışmıyor O Laf Lütfen Dikkatli Olun
bunlar delirmiş hakkaten cumhuriyetmiş
quote:
canlılar güç nefes alır
doldurun kendinizi doldurun, daha fazlasını yapın bakalım ne olacak
Fenerli taraftar sizin kadar ciddiye almıyor fener cumhuriyetini lafını siz içinize dert etmişsiniz vatan elden gidiyor diye.