Şimdi Ara

Erdoğan'dan Başbuğ'a: Bu boru göstermeye benzemez

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Erdoğan'dan Başbuğ'a: Bu boru göstermeye benzemez

Eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ'un "26 Haziran 2009'daki kanun teklifini getiren siyasiler araştırılsın. FETÖ'nün siyasi ayağı yok dersek gerçeği inkâr olur" açıklamasına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan "Meclis'i ve milletvekillerin aşağılayarak sadece darbe zihniyetine hizmet edilebilir. Bu boru göstermeye benzemez. Parlamentonun hukuku boru ile sindirilemez" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Partili tüm milletvekillerine, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında dava açmaları çağrısı yaptı. AK Parti’nin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada Başbuğ’u sert ifadelerle hedef alan Erdoğan, Meclis’e saygısızlık yapıldığını söyledi.

Başbuğ’un sözünü ettiği ve TBMM’den 25 Haziran 2009’da geçen düzenlemenin amacının darbelere zemin hazırlanmasını önlemek olduğunu savunan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
    “Darbelere zemin hazırlayan hukukun işlemesinin önüne geçen yanlış bir uygulamanın düzeltilmesidir. Suç işleyen kişinin asker kimliğinin ona ayrıcalık tanımasının hukukta yeri olamaz. 15 Temmuz’un ardından askeri mahkemeleri kaldırdık. (Suça karışmış askerlerin sivil mahkemelerde yargılanabilmelerinin önünü açan kanun)

‘YANLIŞ DEĞERLENDİRMELERİ VAR’

Zaman zaman yanlış değerlendirmeleriyle kamuoyunun önüne çıkan eski bir genelkurmay başkanı, bu düzenlemeyi bahane ederek Meclisimizi toptan itham eden birtakım açıklamalar yapmıştır. Şimdi ben özellikle kendi grubumuza sesleniyorum: Burada parlamentonun hukukunu korumak üzere süratle hepiniz dava açmalısınız. Meclisin yasama yetkisini dışarıdan birilerinin kalkıp da atıp tutmak suretiyle yere çalmaya hakkı yoktur. Bu parlamentonun hukukunu korumamız lazım bu hukukun gereği neyse yapmamız lazım. Meclis’i ve milletvekillerin aşağılayarak sadece darbe zihniyetine hizmet edilebilir. Bu boru göstermeye benzemez. Parlamentonun hukuku boru ile sindirilemez. Bundan yaklaşık 11 yıl önce tüm partilerin desteği ile çıkarılan bir düzenlemenin üzerine FETÖ gölgesi düşürülmeye çalışılması en hafif tabiriyle Meclis’e saygısızlıktır.”

BAŞBUĞ NE DEMİŞTİ?

‘FETÖ’nün siyasi ayağı’ tartışmalarına ilişkin Haziran 2019’da Meclis’ten geçirilen düzenlemeyi hatırlatan Başbuğ, şu açıklamayı yapmıştı:

2008-2010 sürecinde ben “Bugün bizsek hedef yarın siz olacaksınız” dedim. Daha ne diyebilirim ki daha nasıl uyarıda bulunabilirdim. 26 Haziran 2009’da yasalar torba yasa olarak gündeme getiriliyor. Bu TSK ile ilgili bir kanun teklifi. Bu yasa 25 Haziran’ı 26’sına bağlayan gece yarısı oluyor. Bu yasa ile kimsenin haberi yok biz bundan 26 Haziran sabahı 2009’daki toplantıda haberimiz oluyor.

Bahsedilen yasa teklifine göre askeri şahıslar askeri mahalde işlediği suçlar da dahil özel yetkili mahkemelerde yargılanacak. Bu bir kere anayasaya aykırı. Bu tamamen ne için Dursun Çiçek için. Bu olay medyada “AK Parti ile cemaati bitirme planı” algısı olarak yapıldı. Sivil şahıslar her durumda askeri yerlerde yargılanmaz Özel yetkili mahkemelerde yargılanır. Kayseri’de biz bir olay yakalamıştık, Hava İkmal Bölge Komutanlığı’nda astsubay yakaladık. Flaş bellek ayarlıyorlar. Burada sivillerden yardım alıyorlar. 14 Nisan 2009’da “FETÖ ile mücadele edicem” dedim. Bu kanun teklifini kim hazırladı tamamen FETÖ ile ilgili bu araştırılsın. 26 Haziran 2009’daki kanun teklifini getiren siyasiler araştırılsın. FETÖ’nün siyasi ayağı yok dersek gerçeği inkar olur.”

İŞTE O MADDE

İlker Başbuğ’un sözünü ettiği yasa değişikliği o dönem AK Parti milletvekilleri Bekir Bozdağ, Mustafa Elitaş, Ahmet Aydın, Mehmet Ceylan, Yahya Doğan, A. Müfit Yetkin imzasıyla Meclis’in tatile girmesinden hemen önce gece yarısı TBMM’ye getirilmişti.

MADDE 6 – 4/12/2004 tarihli ve 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 3’üncü maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
    “(2) Barış zamanında, asker olmayan kişilerin Askeri Ceza Kanunu’nda veya diğer kanunlarda yer alan askerî mahkemelerin yargı yetkisine tabi bir suçu tek başına veya asker kişilerle iştirâk halinde işlemesi durumunda asker olmayan kişilerin soruşturmaları cumhuriyet savcıları, kovuşturmaları adlî yargı mahkemeleri tarafından yapılır.

MADDE 7 – 5271 sayılı Kanunun 250 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde, maddenin üçüncü fıkrasının son cümlesinde geçen “hâli dahil” ibaresi ise “hâlinde” şeklinde değiştirilmiştir.

kaynak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ölenin arkasından konuşmak adetim değildir fakat Yaşar Büyükanıt döneminde e-muhtıra verildi neden malum kumpas davalarda içeri alınmadı?Hani hatırlayanlar olacaktır o dönem bu kumpas davalar için ''Darbelere yeltenenlere yönelik,darbe yapma hayali olanlara yönelik bir operasyon'' denilerek algı yapılıyordu.Fakat ne hikmetse akape iktidarına e-muhtıra veren Yaşar Büyükanıt bırakın yargılanmayı altına zırhlı araçlar verilerek korunmuştu.Dahası emekli olduğunda da birçok madalya ile ödüllendirilmişti.Madem amaç ''askeri vesayeti'' bitirmek idi neden ilk başta e-muhtıra veren eski genelkurmay başkanlarından Yaşar Büyükanıt hiç yargılanmadı?

Şimdi bunu sorgulamayan,düşünmeyen akapeliler internet ortamında İlker Paşayı ''askeri vesayeti devam ettirmek isteyen kişi'' olarak lekelemek istiyorlar.Yahu hiç mi utanmanız,arlanmanız,inandığınız Allahtan korkunuz yok.İlker paşa döneminde bırakın iktidara yönelik askeri bir hamle bilakis TSK'ya karşı operasyon üstüne operasyon çekildi.Adam defalarca bu kumpas davaların doğrudan TSK'yı hedef aldığını,yalan ve sahte belgelerle,tanıklarla TSK'nın itibarının zedelendiğini,halk nezdinde küçük düşürüldüğünü,TSK bünyesine malum cemaatin teröristlerinin yerleştirildiğini,sözde kumpas davalara konu olan cephaneliklerde bulunan lav silahlarının kullanılmış ''borular'' olduğunu yani içi boş cephanelikler olduğunu,açılım sürecinin terörle mücadeleyi zaafa uğrattığını vs sürekli ama sürekli söyledi.Kendi ifadesiyle MGK toplantılarında dahi iktidarı mevcut cemaate karşı uyardığını söylüyor.Bu adam daha ne yapacaktı?

İlker Başbuğ herkesin bildiği,halk arasında konuşulan bir gerçeği açık açık televizyonlarda dile getirdiği için hedefte.Çıkın sokağa herhangi birisine sorun bu ülkede malum cemaati kimlerin zamanında koruduğunu,güçlendirdiğini size söyleyecektir.Yani herkes zaten neyin ne olduğunu biliyor.Öyle ''Kandırıldık,aldatıldık'' demekle yaşanılan bu süreçlerin unutulmasını mı bekliyorsunuz?

Ayrıca birisi birkaç ay hapis yattı diye ajitasyonla oy toplarken bu adamın neredeyse 2,5 senesi hapiste geçti.Bir kere bile çıkıp bu mağduriyetini siyasi şov amaçlı kullanmadı.Gelmişler şimdi bu adama utanmasalar ''fetöcü'' diyecekler...
  • gosterdigi boruyu anlasaydiniz ulke bu durumda olmazdi
  • Zamanında tank yürütenler elbet hesap verdi, verecek, veriyor. Halkın iktidarında demokrasiye saldırmak isteyenlere geçit yok.

• Erdoğan köşeye sıkışmış verecek cevap bulamamış suçluluk psikolojisi.
  • İnsanda biraz utanma olması sart.
    Sayın Basbuğ'u suçsuz yere fetö ile beraber hapse tıkanlar hala utanmadan konusabiliyor.
  • O dönemde Ergenekon davası denen kumpaslarla Genelkurmay Başkanına kadar uzanıp utanmadan hapse tıkarlarken , "Bu davanın savcısı benim" diyen İmamoğluna teessüflerimi sunuyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ibrahim Akca

Zamanında tank yürütenler elbet hesap verdi, verecek, veriyor. Halkın iktidarında demokrasiye saldırmak isteyenlere geçit yok.
    Konunun özünü saptirmayalim. O kanunu kimlerin hazırlattığı malum.

• Ölenin arkasından konuşmak adetim değildir fakat Yaşar Büyükanıt döneminde e-muhtıra verildi neden malum kumpas davalarda içeri alınmadı?Hani hatırlayanlar olacaktır o dönem bu kumpas davalar için ''Darbelere yeltenenlere yönelik,darbe yapma hayali olanlara yönelik bir operasyon'' denilerek algı yapılıyordu.Fakat ne hikmetse akape iktidarına e-muhtıra veren Yaşar Büyükanıt bırakın yargılanmayı altına zırhlı araçlar verilerek korunmuştu.Dahası emekli olduğunda da birçok madalya ile ödüllendirilmişti.Madem amaç ''askeri vesayeti'' bitirmek idi neden ilk başta e-muhtıra veren eski genelkurmay başkanlarından Yaşar Büyükanıt hiç yargılanmadı?

Şimdi bunu sorgulamayan,düşünmeyen akapeliler internet ortamında İlker Paşayı ''askeri vesayeti devam ettirmek isteyen kişi'' olarak lekelemek istiyorlar.Yahu hiç mi utanmanız,arlanmanız,inandığınız Allahtan korkunuz yok.İlker paşa döneminde bırakın iktidara yönelik askeri bir hamle bilakis TSK'ya karşı operasyon üstüne operasyon çekildi.Adam defalarca bu kumpas davaların doğrudan TSK'yı hedef aldığını,yalan ve sahte belgelerle,tanıklarla TSK'nın itibarının zedelendiğini,halk nezdinde küçük düşürüldüğünü,TSK bünyesine malum cemaatin teröristlerinin yerleştirildiğini,sözde kumpas davalara konu olan cephaneliklerde bulunan lav silahlarının kullanılmış ''borular'' olduğunu yani içi boş cephanelikler olduğunu,açılım sürecinin terörle mücadeleyi zaafa uğrattığını vs sürekli ama sürekli söyledi.Kendi ifadesiyle MGK toplantılarında dahi iktidarı mevcut cemaate karşı uyardığını söylüyor.Bu adam daha ne yapacaktı?

İlker Başbuğ herkesin bildiği,halk arasında konuşulan bir gerçeği açık açık televizyonlarda dile getirdiği için hedefte.Çıkın sokağa herhangi birisine sorun bu ülkede malum cemaati kimlerin zamanında koruduğunu,güçlendirdiğini size söyleyecektir.Yani herkes zaten neyin ne olduğunu biliyor.Öyle ''Kandırıldık,aldatıldık'' demekle yaşanılan bu süreçlerin unutulmasını mı bekliyorsunuz?

Ayrıca birisi birkaç ay hapis yattı diye ajitasyonla oy toplarken bu adamın neredeyse 2,5 senesi hapiste geçti.Bir kere bile çıkıp bu mağduriyetini siyasi şov amaçlı kullanmadı.Gelmişler şimdi bu adama utanmasalar ''fetöcü'' diyecekler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 5 Şubat 2020; 22:41:7 >

• Yazsam bana da dava açarlar

• quote:

Zamanında tank yürütenler elbet hesap verdi, verecek, veriyor. Halkın iktidarında demokrasiye saldırmak isteyenlere geçit yok.
    ilker başbuğun tank yürütme olayı ile ilgili bir alakası yok diye biliyorum. o olay ilker başbuğdan önce gerçekleşti.
    ilker başbuğun demokrasiye saldırdığı bir örnek vermeni rica ediyorum. ben öyle birşey bilmiyorum öğrenmek isterim.
    he kastın türk ordusu ise bilemem
  • Başbuğa laf yetiştireceğine idlipte rehin olan askerlerimizi kurtarsın . İdlipte tskyı rezil etti resmen .

• Jeopol kullanıcısına yanıt
    muharrem ince gibi kapak atmışsın :D
  • Ben bu davanın savcısıyım diyenler ya yurt dışına kaçtı ya da silivriyi boyladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jackal78 -- 7 Şubat 2020; 17:55:3 >
  • Kanal Ortadoğu nasıl

Erdoğan'dan Başbuğ'a: Bu boru göstermeye benzemez
  • Bu tamamen derin devletin işi
    Sıra feto siyasilerde
    Bu Ilker Basbug olayi feto siyasilere patlayacak demedi demeyin

2009 yasa degisiklikleri vs bu sekilde gündeme geldi ve yargılaması da ya bu iktidar ya da bundan sonraki iktidarda olacak.

Çok net

• quote:

Orijinalden alıntı: notguest

Bu tamamen derin devletin işi
    Sıra feto siyasilerde
    Bu Ilker Basbug olayi feto siyasilere patlayacak demedi demeyin

2009 yasa degisiklikleri vs bu sekilde gündeme geldi ve yargılaması da ya bu iktidar ya da bundan sonraki iktidarda olacak.

Çok net
    Bakalım en azından yargı karşısına çıkacaklar mı, sonuç beklemiyorum.
  • quote:

Allahım hiçbirşey bilmeden nasıl böyle bomboş konuşur bir İnsan

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.