Şimdi Ara

Erdoğan torba yasayı onayladı: Vatandaştan 28 milyar Lira çıkacak (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
1
Favori
9.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
143 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 50 milyon dolarlar rusvet alan bakanlar ayakkabi kutucularina ne olacak mk adaletmi lan bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • torba yasayla tüketicileri kandıran, dolandıran, tüketici haklarını ihlal eden kişi ve şirketlere uygulanan cezalarda da indirime gidildi.
    Şaka olsa gerek bu, herzaman diyorum milleti dolandırmayan, hırsızlık yapmayan hiçbirşey sahibi olamaz, sağolsun devletim de bunu onaylamış, padişahım çok yaşa.
  • Belcikayide gecmis turkiye vergi konusunda

• Bizden alinan paralarla suriyelileri doyurmaya devam ederiz. Zaten her sene bunlara milyarlarca dolar harcaniyor. Artik onuda bizden cikarmaya karar vrrdiler.

• Bu konuyu güncel tutun kudüs falan gündem değişmesin

• Ekleme yapayım.

Yarışma, çekiliş, şans oyunları vs. den alınan vergi %20 ye çıkarıldı. Eski oran %10 du. Yani çekilişle 100000 liralık araba kazanan birisi 10000 TL yerine 20000 TL ödeyecek. Herkes başına talih kuşu konsun ister, konsa bir turlu konmasa bir turlu

Bakanlar kurulu gümrük vergisi tarife cetvelideki oranları 50 ye kadar artırmaya yetkilendirildi. Ve ayrıca bu oranları %0 a kadar indirmeye ve %50 sine kadar artırmaya yetkili kılındı. Kafanız karıştı mı, karışmasın, anlayacağınız kazığın büyüğü geliyor.

Araç değerine göre vergileme 31 aralığa kadar tescil edilen sıfır araçları kapsamayacak. Ve yine 2017 yılı içerisinde satın alınan sıfır araçların bu durumun belgelenmesi kaydı ile 2018 de tescil edilmesi halinde araç değerine göre vergileme kapsamı dışında tutulacak.

Kamu kuruluşlarından alacaklar için doğudan icra takibi yapılamayacak. Önce dava açılacak, sonra karara göre icra takibi yapılabilecek. Daha açık deyişle, devlet hukuki sureci uzatarak borçların odenmesini geciktirecek.

Torbadan bir de yaz saati çıktı. Artık Bakanlar Kurulu bir saati geçmemek kaydı ile ileri saat uygulaması yapabilecek. Eski yasada yer alan başlangıç ve bitiş tarihlerini belirleme zorunluğu artık kaldırıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 9 Aralık 2017; 13:51:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• bizim insanımıza s..en yaranır. adamlar 2002 den beri pompalıyo. hala doyuramadılar milleti hala istiyo bizimkiler. adamların suçu yok sıkıntı cahil halkta.
  • Zaten cekilisten yarismadan kazandigin para helal olmadigi icin yuzde 20 de alsa farketmez. O para sana bedavadan geliyor.

He bana sorarsan cok sacma cekilisten kazandigim paranin bir kismini neden devlete vereyim ki. Versemde max. Yuzde 5 olmali.

Gumruk olayi her zaman sorun.

Arac icinde birsey diyemem.

Zaten once dava aciyorduk sonra icra takibi yapabiliyorduk. Bu birseyi degistirmiyor. Hakliysan tutarsin avukat. Kazandigin taktirde avukat masraflarini karsi taraf oder. 3ay da sonuclanir. Kendin ugrasirsan cok zaman gecer.

Baslangic ve bitis tarihi olmadan nasil olacak. Kafalarina gore saati ileri alip geri mi yapacaklar.buna ne telefondaki guncellemeler ne pcdeki guncellemeler dayanir

• anasini satayim millet arabayi luks zannediyor

• quote:

Orijinalden alıntı: LaNcEt

torba yasayla tüketicileri kandıran, dolandıran, tüketici haklarını ihlal eden kişi ve şirketlere uygulanan cezalarda da indirime gidildi.
    Şaka olsa gerek bu, herzaman diyorum milleti dolandırmayan, hırsızlık yapmayan hiçbirşey sahibi olamaz, sağolsun devletim de bunu onaylamış, padişahım çok yaşa.

Sirket neyse diyelim de. Kisilerede indirim gelmis. Daha teyzeleri amcalari telefonda arayarak cok kandirirlar. Tvdeki bal telefon vs. Satan kisileri sirketleri saymiyorum bile

• quote:

Orijinalden alıntı: 17Scorpion

Keske internete gelen vergi yükü daha da artsaydı da ortalik ak trollerden arınsaydı...

Zaten 1.64tl oiv. 2.5tl olur artik

• abd'nin vereceği cezaya hazırlık başladı
  • bunu akp bağlamamk lazım ama olmuyor yahu nerisni savunacaksın gazoza kdv nedir suya kdv varmı elmasa kdv ekle gariban aç benzin 5 tl geçti mazot kaç oldu haberimde değil oto gaz 3 geçti sanırım birde kriz yok
  • Bütün iç savaş, yok oluş, isyan, devrim veya yeniden doğuş hikayeleri şöyle başlar;

" Halk ağır vergiler altında ezilmekte idi... "
  • her millet hak ettiği gibi yönetilir bence iyi olmuş ben zenginim bana koymaz zaten akpye genelde fakirler çomarlar ve dindarlar oy atıyor iyice soksunlar OHH
  • Tamam para kazanırsan bir kısmını devlete ödersin. Fakat kazandığın şey bir mal ise değerinin %20 sini sen cebinden ödeyeceksin. MPK gereği bu vergi firmalar tarafından ustlenilemez.

Bu arada uygulamada karşı taraftan alınan vekalet ücreti avukatındır. Avukatın bunu muvekile verme zorunluluğu yok, ki zaten sozleşmeler de karşı taraftan alınacak vekalet ücreti avukata aittir diye kurulur. Nereden mi biliyorum, ben de avukatım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 9 Aralık 2017; 15:17:25 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vız gelir tırıst gider alım gücümüz çok yükseldi zaten harcayacak yer bulamıyoruz yeter ki reis istesin hüloooğğ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orlando DeJoseph -- 9 Aralık 2017; 15:36:21 >
  • forumdaki chp liler artık daha çok vergi ödeyeceği için oldukça mutluyum harika bir yasa oldu bu
  • Akp kitlesi yandaş medya izlemekten beyni sulandığı için giren kazığın 3 sene sonra farkına varıyorlar...G.S.S haracı da böyle olmadı mı? Ne zaman gitmediği hastane görmediği tedavi için dünya borcu olduğunu öğrendi 3 sene sonra farkına vardı, şimdi geçmediği köprüler gitmediği şehir hastaneleri için daha büyük kazık yediğini görür o zaman anlar..Ama bilmez memlekette ne mera ne lojman ne peşkeşlenmemiş tek bı varlık kaldı
    İnanır ki aç Yunan ın iplemedigi bı uzun var o dünya lideri 😂

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi man utd -- 9 Aralık 2017; 18:1:58 >
  • Şu an ortalıkta ciddi ciddi bir ekonomik kriz var. Sözde kitapçık fırlatılmasıyla başlayan suni 1999 krizinden tek farkımız bankaların batmaması. Sanki o zaman kadar Türkiye halkı zenginlik ve refah içide yaşıyordu, hooop bir kitap fırlatıldı bir gecede yoksul kaldık. Akpli çomarlara bakmayın siz, onların ekonomi analizi avmlereki doluluk oranı, trafikteki araç yoğunluğu ve genç neslin kullandığı cep telefonları ile sınırlı. Onlar sizinle hiçbir somut veri üzerinden tartışamazlar. Benzinin litresi olmuş 5 buçuk lira, kırmızı etin kilo fiyatı ortalama 50 lira. 7 liradan aşağı bira yok markette. Hadi herkes alkol kullanmaz diyelim, peki sigara fiyatlarına ne demeli? Sigaradan alınan yüksek vergiden dolayı zaten tütün sarıyorduk şimdi ona da ek vergi getirdiler. Türk lirasının günden güne değersizleşmesi sonucu tüm elektronik ürünlerin hepsi ateş pahası. Orta sınıf bir cep telefonu veya bilgisayar almak artık lüks. Vergilerden arabaların yanlarına bile yaklaşılmıyor. Sırf zam yaptıkları belli olmasın diye israfı azaltacağız ayağına ekmeğin gramajını düşürdüler. Bim, a101 gibi ucuz marketlerde bile tüm ürünler 2 sene öncesine göre %50 zamlandı. Ekonomisi iyi olan hangi ülkede meyve suyu ve gazozdan %10 ötv alındığı görülmüş? Şöyle geliştik, böyle zenginleştik, ehonomi çoh eği diyen cahillerin kafalarına vura vura Murat Özün'ün 100 euro-100 lira kıyaslaması videosunu izletin de gerçekten zengin bir devlette halk nasıl yaşıyormuş görsünler. Erdoğan'ın danışmanı Cemil Ertem: ''Doların yükselmesi ekonomimizin gücünü gösteriyor'' Allah aşkına, paramızın değersizleşmesini ülke ekonomisinin güçlenmesine yoran bir zihniyeti siz hangi yüzler savunabilirsiniz? Türk halkı tarihte hiçbir zaman bu kadar salak yerine konulmamıştır. Televizyonlara bakıyorum, muhalif medya dışında ülkedeki hayat pahalılığından tek kelime bahseden yok. Ey Aydın Doğan, Turgay Ciner, Ferit Şahenk ve sizin gibi diğerleri, yatacak yeriniz yok. Kötülük karşısında susan dilsiz şeytandır derler ama siz şeytandan da betersiniz. Türk tarihinde bütün terör örgütleri dahil sizin gibi alçak ve namus yoksunu bir ihanet şebekesi daha görülmemiştir. Bir gün geberip gittiğinizde sizi toprak bile kabul etmeyecek, insanlar mezarlarınıza tükürmek için sıraya girecekler. Erdoğan'dan sonra parti bölünür mü veya Amerika bize demokrasi mi getirir bilemem ama elinde sonunda ak parti iktidardan inecek. Merak ediyorum o zaman bu yalaka medya patronları, çalışanları ve buradaki aktroller nereye kaçacaklar? Bu zulmü savunmanın bir bedeli olmalı ve onu fazlasıyla ödeyeceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkpasscenter -- 9 Aralık 2017; 20:8:40 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.