solda 2 sağda 1 delik var kulağımda ben kendime yakıstırıyorum zaten yakısan taksın,herkes de takmasın darkchildın dediği gib
ayrıca bazı arkadaslar kulağında küpe olanların yanına yaklasmam,onları kaale almam gibi şeyler söylemiş,iyi de söylemişler dış gorunuşu yuzunden bunları yapıyorlarsa hiç gelmesinler,konusmasınlar onlarla.bizimde onlara ihtiyacımız yok biz insana kalbi,beyni,karakteri için değer veririz,kulağındaki küpenin,saçlarının uzunluğunun,kıyafetinin kalitesinden dolayı değil.
evet belki küper hevestir,özentiliktir,geçicidir o zaman bırakında anı yaşasın insanlar hemen önyargı yapmayın kimseye,onlar öyle mutluysa bundan size ne..
quote:
Orjinalden alıntı: _LoRDi_
takmam ama takana da bişey demem..
konuyu acan arkadas da banlanmis sanırım sınırsız .. Cok heyecanli bir arkadasımızdi , sanırım yası da kücüktü yeni üyeligi acmıstır bile ........
quote:
Orjinalden alıntı: gøød chãrlotté
solda 2 sağda 1 delik var kulağımda ben kendime yakıstırıyorum zaten yakısan taksın,herkes de takmasın darkchildın dediği gib
ayrıca bazı arkadaslar kulağında küpe olanların yanına yaklasmam,onları kaale almam gibi şeyler söylemiş,iyi de söylemişler dış gorunuşu yuzunden bunları yapıyorlarsa hiç gelmesinler,konusmasınlar onlarla.bizimde onlara ihtiyacımız yok biz insana kalbi,beyni,karakteri için değer veririz,kulağındaki küpenin,saçlarının uzunluğunun,kıyafetinin kalitesinden dolayı değil.
evet belki küper hevestir,özentiliktir,geçicidir o zaman bırakında anı yaşasın insanlar hemen önyargı yapmayın kimseye,onlar öyle mutluysa bundan size ne..
Katılıyorum.Bende küpe takıyorum.Eğer dış görünüşüm yüzümden yanıma gelmeyeceksen gelme kardeşim.öyle adamla kimin işi olur zaten.
"Küpe takıyosun senle arkadaş olmam" olma kardeşim isteyen mi var SENİN GİBİ İNSANI!
konu bile saçma. ah türkiyem neleri tartışıyoruz
YAUZ SULTAN SELİM
tartışılan şeye bak yaa takan takar takmayan takmaz
ANAN GİBİ KÜPE TAKACAĞINA; BABAN GİBİ BIYIK BIRAK
şimdi de sıra erkeliği küpeyle ölçmeye mi geldi?
bazen gerçekten komik konu başlıkları oluyor...
size ne ya sizin ananız babanız izin vermio die takanlara nie karışıosunuz herkesin kendi bedeni kendi kulağı sanane kardeşim nedir bu çekememezlik takmassan takma bu kaçıncı açılan konu
bnm ne kdr ii dostlarım var şimdi küpe takıyolar die onlarla konuşmayayım mı
ortalıkta delikanlıyız die dolanan zibidiler anamıza bacımıza laf atarken iide küpe takanlar mı kötü
quote:
Orjinalden alıntı: zayef
quote:
Orjinalden alıntı: duff
quote:
sacmalık...
çok komiksiniz ne diyim
bektası ocagında kulagındakı kupeyle ve boynuna baglanan ıple yola getırılen yavuz sultan selım degıl mı
(boynuna baglanan ıp yola gelmenın semboludur yanlıs yerlere cekmeyın)
yavuz sultan selım kupe taktı dıye kupe takılırmı.. hem yavuz sultan selım neden kupe takmıs o zamanlar kölelere küpe takılırmıs belli olsunlar diye yavuz sultan selımde bundan etkılenıp bende halkımın kölesiyim demiş ve küpe takmış.
ha takanada saygılıyım onun tercıhı elbette bende takabılırım bellı olmaz ama dedıgım gıbı bıraz sacma
76 doğumluyum 94-95 yıllarında 2 yıl küpe taktım. bahsettiğim tarih bundan 14 yıl önce dikkatinizi çekerim. okuldu askerlikti bitti gittik geldik işe girdik evlendik. iki tane erkek evladım var. Allaha şükür küpe taktım diye top ta olmadım Allahsız da olmadım. büyük oğlum 98 doğumlu 10 yaşında. bu yaz klipsli küpelerden yakmak istedi ben izin vermedim. sadece zamanı erken olduğu için. 10 yaşında küpe takılmaz bence. 16-17 olsun kendi bilir takıp takmayacağına. adam olsun da küpe taksın yeterki. uyuşturucu kullanmaya başlama yaşı 12 arkadaşlar memlekette. önem sırasında küpe,uyuşturucudan önde değil.
Anormal diyor lar ya şuna bak ya yuh ya bırak ya adam olun erkek olun ya düşünün 40 yaşında adamsınız ve kızınız küpe takıyor ve sizde takacaksınız ha ?
quote:
Orjinalden alıntı: Virtus
quote:
Orjinalden alıntı: duff
quote:
sacmalık...
Zoruna mı gitti
quote:
Orjinalden alıntı: yasaluyari
76 doğumluyum 94-95 yıllarında 2 yıl küpe taktım. bahsettiğim tarih bundan 14 yıl önce dikkatinizi çekerim. okuldu askerlikti bitti gittik geldik işe girdik evlendik. iki tane erkek evladım var. Allaha şükür küpe taktım diye top ta olmadım Allahsız da olmadım. büyük oğlum 98 doğumlu 10 yaşında. bu yaz klipsli küpelerden yakmak istedi ben izin vermedim. sadece zamanı erken olduğu için. 10 yaşında küpe takılmaz bence. 16-17 olsun kendi bilir takıp takmayacağına. adam olsun da küpe taksın yeterki. uyuşturucu kullanmaya başlama yaşı 12 arkadaşlar memlekette. önem sırasında küpe,uyuşturucudan önde değil.
O yıllarda küpe takmak hemde 2 sene şimdiye göre kat kat daha zordur valla.
bende şuan takmıyorum ama takanada hic bir şey demem, herkez birbirine saygı duymalı
quote:
Orjinalden alıntı: AK_47
quote:
Orjinalden alıntı: Kaan_G
siz bizim atalarımıza erkek demiyorsunuz yani ?!?!
bakınız Yavuz Sultan Selim'in resimlerinde halkalı küpeleri var..
Yavuz değidlir o iran şahıdır Yavuz sultan Selim Hayatında küpe takmamıştır
Hayır takmıştır ama farklı bi anlamda.Kısaca anlatayım.Bi şehre ziyarete gider ve o sırada köleler görürü.Bakar kulaklarında küpe var hepsinin.Sorar birine der niye kulağınızda küpe var diye?Onlarda cevap verirler bu küpe bizim köle olduğumuzu belirtiyo diye.O zaman o da takmaya başlar.Sorarlar sen niye takıyosun diye.O da der ben Allah'ın kölesiyim o yüzden bende takıyorum diye.kısaca böyle
konuya gelince ben takmam ama takanada bişey demem.