Şimdi Ara

Erkek bebek için isim önerisi (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
327
Cevap
2
Favori
27.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki

Erkek bebek için isim önerisi

(En Son Oy Tarihi: 19.9.2024)
Giriş
    Dediğim gibi sadece ECEVİT değil, siyasi anlam taşıyan/çağrıştıran hiçbir isim koymayı düşünmüyorum.
  • Açıkcası modern ve özgün bir isim koymak istemeniz güzel bir düşünce.

Atlas ve Talu isimleri daha elverişli gibi,

Pamir de kötü bir isim değil ancak fonetik olarak tercih etmemenizi tavsiye ederim,

Erim ismi çok yaygın bir isim olmasa bile sıradan geldi bana nedense.
  • Arden koy kardeş, deli mavi demek
  • Çocuk ileride yaşlanacak dede olacak

öyle absürt isimler koymanızı pek tavsiye etmem öldükten sonra kulaklarınız çınlayabilir.
  • şunları da dikkate almanızı öneririm

Dinimizde Anne ve Babanın çocukları üzerinde sayılmayacak kadar hakkı olduğu gibi çocukların da ebeveynleri üzerinde bir takım hakları vardır ki,bunları bir başlık altında toplarsak şöyle özetleyebiliriz:

1- Çocuğuna islama yaraşır bir isim vermek.
    2- İslam tebiyesi üzere yetiştirmek
    3- Evlilik Çağına geldiği vakit Müslüman bir hanım veya Müslüman bir erkekle evlendirmek
  • İsmimiz ve soyismimizin ilk 3 harfi aynıymış hocam bir de isim konusunda denk gelince güzel tesadüf oldu.

Bebek için tebrik ederim.
  • Modern isim koyacaz diye çocuklara absurt isimler koyuyorlarya.

Benim isim olarak tavsiyelerim

Yiğit, Seyit, Burak, Cihangir, Mete (han), Alparslan, Mert, Emir,
  • Oyle bır ülke halıne geldık ki

Metehan koysan Faşist

Deniz koysan Kominist

Abdullah koysan Dindar

Baran koysan Kürt

Olarak toplumda degerlendırılecek ne koyarsanız koyun ama kesınlıkle cocuguzun ilerde ona zorluk cıkaracak isimlerden kacının tavsiyemdir.
  • SERDEM koyun.
  • Ada, Arda, Kenan sadece bir kaç öneri :D
  • powermoon kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atlas iyiymiş ama Gülben Ergen geldi aklıma kafam karıştı Pamir de fena değilmiş diğerlerini beğenmedim. Ayrıca neden nadir duyulacak onu anlamadım patentini mi alacaksınız ismin.
  • İlginç bir öneri olacak ama

Semiramis olabilir.
  • Ertuğrul veya Cihangir. Allah analı babalı sağlıklı huzurlu büyütsün.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam hayırlı olsun,
    sadece verdiğiniz seçenekler doğrultusunda değerlendirirsek Atlas en güzeli.
  • 558memoli kullanıcısına yanıt
    Semiramis benze güzel bir isim fakat bayan ismi olduğunu biliyorum. Kız olursa düşünülebilir
  • Yankı
  • Mazhar
  • Kazım, Turgut, Umut, Caner, Seyit, Mert te benden öneri olsun.

Hatta olayı biraz daha karmaşıklaştırayım, yurtdışına çıkarsa telaffuzu zor olmayan, mümkünse içinde Ç, Ü, Ğ, Ö, gibi harfler bulunmayan isimler olursa harika olur düşüncesindeyim. (Çağrı gibi)
  • quote:

Orijinalden alıntı: PyRRhiC

Bence de isim konusu çok önemli. Zaten bu yüzden aileler Ahmet Mehmet Hasan Hüseyin vs gibi aklına ilk gelen isimleri çocuklarına koymuyorlar. Kimse bulunduğu okulda 12. Ahmet olmak istemez. Kimse çalıştığı iş yerindeki küçük Mehmet olmak istemez. Kimse arkadaş grubunda birden fazla adaş varken lakapla anılan olmak istemez. İlk mesajda da yazdığım gibi nadir bulunan isim ararken aynı zamanda anlamlı bir isim arıyorum. Parantez içinde anlamlarını da yanlarına yazdım zaten. Bir ortamda kişinin ismiyle dalga geçilmek isteniyorsa her türlü geçilir zaten. Çocuğuma bu öz güveni ismi değil ben davranışlarımla aşılarım merak etmeyin.
    Anlaşılır,modern,anlamlı ve kulağa hoşgelen bir ismi olsun istiyorum.

Tespitiniz yanlış malesef hocam.
    Gidin etrafınızdaki ilkokullara sınıf listelerini inceleyin. Akla ilk gelen isimler dedikleriniz yok listelerde. (Bekli kırsalda var diye ümit ediyorum)

Arda, Ozan, ...Can, ...Cem, Eren, Pamir, Tapir, tıpır, zıpır hepsi.

Bunlarada Ardo, Ozi, Cank, Cems, Ero, Papi, tipi, İbi, diyorlar.

Ondon sonrodo bonun cocuğum noyo boylo oldu doyo oğloyorlor.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.