|
Erkek ve kadın vücutlarının şekillenmesine dair yeni çalışma (16. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: JustInCaseAdam zaman bile yokken ilk madde nasıl var oldu demiş sen bilmiyoruz demişsin, daha başlangıcını bile bilmediğin şeylerin neyine kanıt sunacakasın? Sen hele bi koca kainattaki tüm galaksilerde yaşayan canlıların hepsini keşfet, hepsinin de evrildiğini kanıtla, ondan sonra evrim var diye ortalığa dökül. Nereden biliyorsun kainatta gidemediğin galaksilerde varolması muhtemel milyarlarca yaşam formunun evrildiğini? Hepsini gidip keşfettin mi? Daha dünyadaki deniz canlılarının bile hepsini keşfedememişsin utanmadan her canlı evrildi diyorsun. Bunlar bi de sorguluyoruz diye ortalığa dökülmez mi.
Hem farzedelim ilk maddeyi de buldun, kainattaki canlıları falan geçtim bak. Zaman bile yokken ki o ilk maddeyi buldun diyelim. Bu sefer de o maddeyi neyin var ettiğini bulman lazım.
Diyelim ki zaman yokken ki ilk maddeyi var eden alt maddeyi de buldun. Bu sefer o alt maddeyi neyin var ettiğini bulman lazım.
Yani sonsuza dek bilimsel kanıt bulsan bile, her bulduğun bilimsel cevabın nasıl var olduğunu yeniden sorman gerekecek. Sonsuza dek sorup sonsuza dek bulman lazım yani. A, B'yi var etti, peki B'yi ne var ett?. B'yi C var etti, peki C'yi ne var etti? .......... Böyle böyle gidecek, asla varoluşa cevap bulamazsın yani dipsiz kuyu bu.
Yoktan varolmaya iman etmekten başka çare yok yani bilimsel açıdan da bu böyle. Siz de zaten sıfır hacimli bilmemneden büyük patlama oldu diyerek yoktan var olmaya iman ediyorsunuz.
Sıfır hacimli diyorsun bak, "sıfır" diyorsun, yani yoktan geldik diyorsun. O sıfırın içini bir şeyle doldursan bile, oraya sıkıştıracağın maddelerin bir noktada yoktan gelmesi gerekiyor. Yani er ya da geç yoktan var edilmeye ulaşıyorsun bilimsel açıdan dahi, sonra da diyorsun ki yoktan var olmak mantıklı değil.
Bi de sorgulamış. Siz önce sizi uyutan evrim masaılını sorgulayın. Sizi uyutmadıklarını nerden biliyorsunuz? Evinizde internet başında neyin evrildiğini ölçtünüz?
Su'da var olmuş tek hücreli mikroorganizmadan arada gerçekleşen bir sürü safsata vasıtasıyla balığa evrilmişler de karaya vurmuşlar ayak çıkmışta, daha da bir sürü bilim soslu ıvır zıvırla adaptasyona - evrime devam edip sonra da maymunla ortak atadan gelmişler. Bu ne ya?
Yahu balık nerdeeee maymun nerde? Balığı da geçtim suyun içinde "can" bulmuş olan gözü bile olmayan tek hücreli organizmadan nasıl sayısız şeye evriliyorsun, istediği kadar yeterli zaman olsun, istediği kadar doğal seçilim olsun, bir sürü safsatayla o noktadan bu noktaya geleceksin ve bu düzeneğin bir iradecisi bile olmayacak tesadüfen olacak bi de bunlar? Daha ilk su damlasının bile nerede var olduğunu bilmiyorlar, suyun içinde organizma can bulmuş-muş.
Özü topraktan yaratılmış olmak gayet tabii bu safsataların yanında çok daha mantıklı. Zira bedenini besleyen pek çok mahsul topraktan çıkıyor, toprak olmazsa sen beslenemezsin, meyve bile yiyemezsin, oksijen saçan yeşillikler bile topraktan çıkıyor. Eğer maymuna benzediğin için maymundan gelmeye inanıyorsan, o zaman toprakla olan yaşamsal ilişkine bakıp topraktan gelmeye de iman etmen lazım. Maymun olmazsa sen yaşarsın, toprak olmazsa sen yaşayamazsın.
Yukarıdaki son paragrafımdaki cümleleri ateist bir bilimci kursa direkman topraktan geldik diye sağda solda konu açarsınız, bi de sorguluyorlarmış. Kendileri gibi kaşı gözü olan insan müsveddelerine bilimcilik kisvesi altında tanrılık vasfı yapıştırmışlar haberleri yok. Onlar ne derse ona iman ediyorsunuz ne bilimi? Hanginiz kainattaki bütün canlıları bulup hepsinin evrildiğini kanıtladı? Var mı içinizde bir babayiğit ben kainattaki tüm galaksileri gezdim, tüm yaşam formlarını keşfettim ve onların evrildiklerini de kanıtladım diyebilecek? Sorgulayan babayiğitler.
Bu kadar karmaşık bir sistemin ardında bir tasarlayıcı akıl olduğunu, bir mimarın olduğunu kabul et
Ama burdaki sisteme, kendi kendine oluştu de. tasarlayıcıyı, mimarı kabul etme
Yav bu aslında ne biliyor musun ortaçağ'da Avrupa büyük bir travma yaşadı. Hakimiyeti ele alan kilise düşünmeyi bile yasaklamıştı... O kadar raydan çıkmıştı bu yobazlar.
Bilim dünyası da kilise baskısını kırabilmek, özgürleşebilmek için önce reformu denedi biraz ortam yumuşayınca hem dini hem de yaratıcıyı red etmeyi seçip insanları evrime ikna ettiler. Böyle olunca da kilisenin yobaz manipülasyon gücü yok oldu .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Donanımhaber de ilginç bir yerli uçak reklamı yapıyor bir evrim haberleri veriyor.
-
ekşisözlükteki "evrim teorisi" başlığındaki favori girdilerimden birisidir. bana ait değildir fakat paylaşma gereği duydum. buyrun:
"gözlerimiz farklı bir karışım olan gözyaşıyla, göz kapaklarıyla, korunmasındaki estetiğiyle, görme esnasında gerçekleşen olaylarla eşsiz, mükemmel bir tasarıma sahiptir. tüm bu olayların kusursuz bir şekilde işlemesi elbette ki doğanın marifeti değildir. gözdeki tasarım herşeyin rabbi olan allah'a aittir...şükürler olsun rabbim, şükürler olsun"
rabbim, gozyasi bezlerimdeki bir sorun nedeniyle gozum fazlasiyla kuru, tabakalardan birinin fazla ince olmasi yuzunden isiga karsi asiri hassas, kapaginin ici iltihaplaninca korunmasinda estetik mestetik kalmiyor. genetik olarak goz tansiyonuna yatkinim, mercegimi basbayagi kotu yapmandan dolayi 3.5 derece miyop, gozumun yumurta gibi olmasindan dolayi 1 derece astigmatim, ilerde nasip eylersen katarakt da eklenecek.
koca elektromanyetik spektrumun got kadar bir kismini bile dogru duzgun goremeyen bu aletin optik zoom'u yok, gece gorusu rezalet (kim bilir kac tane atam bu yuzden luzumsuz yere acilar icinde oldu, ama tabi sen onlari da cok seversin, sakasina oldurdun, simdi yanindalardir), gorus alani dar ve frames per second'i dusuk.
hadi bunlari gectim, uc boyutlu dunyadan gelen fotonlari, malzemeden calmak icin olsa gerek, iki boyutlu bir retinaya dusurup, sonra beyinde signal processing yaparak uc boyutlu goruntuyu tekrar olusturmaya calisan, yani dunya kadar bilgi kaybina ugratan oldukca dangalak ve verimsiz bir sistemi dizayn ettigin, bize bagisladigin icin sukurler olsun rabbim. hakkaten de hersey pek mukemmel, pek kusursuz.
allah cezani vermesin.
edit: soyle bir yorum geldi: "gördüğün için şükretmeyi denedin mi hiç?"
yani "o kadar mukemmel ki" den, "sen gorebildigine sukret"e mi donduk? kor olmadigima cok memnunum ama konu gozumuzu sevip saymak, onu sadece dunya optometristler gununde (ramazan 14) hatirlamanin ne kadar buyuk bir vefasizlik oldugunu anlamak degil, "o kadar kusursuz ki ancak evreni yaratan sonsuz gucteki bir tanri'nin eseri olabilir" gorusunu elestirmek. sadece gozun degil butun organlarimizin, hatta tum ekolojik sistemlerin ve hatta galaksilerin bu kadar kusurunu her gun tecrube ediyorken ve tum bu yapilarin evrim cizelgelerini az cok anlamisken, bu argumanin komik oldugunu anlatmak.
bu ates dedigin kati degil, sivi degil, gaz degil. oyle mucizevi birsey ki olsa olsa olimpostaki tanrilarin isidir, prometheus da onlarin kulu ve elcisidir. efendim, sacma mi? ates bir madde hali degil basit bir exotermik kimyasal reaksiyon mu? canim, sen kisin usumedigine, pismis yemek yiyebildigine sukretmeyi denedin mi hic?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deathspell Omega -- 7 Haziran 2021; 21:21:47 >
-
Aynen kank bigbang ile bizi kandırmaya çalışıyorlar. Neymiş, böyük patlamaymış. Neymiş, patlamadan hemen önce hacim sıfırmış. Koskoca evren 0 hacime sığmış. Bilim bilim diyerek bizi yiyorlar. Hiç yoktan var olur mu kockoca evren?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evrim olsaydı hep aynı konuyu konuşmazdık. Sıktı artık.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X