Erzincan 59 uncu top.eğt.tug.k.liği Arkadaşlar 30 Ocakta Erzincanda Askerim oraya düşen var mı nasıl bir yerdir? ve dağıtım olacak mı genelde nereye düşüyor Usta birliği? |
Erzincan 59 uncu top.eğt.tug.k.liği Düşen Varmı Veya Orada Askerliğini Yapmış?
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Bilgisi olan yokmu? -
Yüzde 90 Kıbrıs geri kalan doğu 3-5 batı Allah kurtarsın 2.grupta da ben geliyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Selamlar şubat ayı itibari ile askerliğimi burada gerçekleştireceğim daha önce yapmış olanlar deneyimlerini paylaşabilirse sevinirim, birde sorum olarak askercell zorunlu tutuyorlar mı bilgi verebilirseniz sevinirim
-
Geçen sene ben Erzincan 59. topçu'da yaptım, öncelikle hayırlı olsun sağ salim gidip gelin inşallah.
Öncelikle mutlaka, mutlaka grip ilacı ve pastil yanınızda götürün, bi şekilde çantanızın altına vs sokun.
Kapıda arama var ama çok detaylı bakmıyorlar sorup geçiyorlar var mı bir şey diye, yok diyin biraz da düzgün saklarsanız bulamazlar. Aramada bulsalar da en fazla çöpe atıyorlar merak etmeyin bi yaptırımı yok.
Erzincan aşırı kuru soğuk ve eğitim alanını dağın yamaçlarına koymuşlar rüzgar bi taraftan giriyor diğer tarafından çıkıyor. Ben kasım ayında yaptım ona rağmen tüm koğuş hastaydı zaten 1-2 kişi hasta olduğunda diğerlerinin hastalanmaması mümkün değil mutlaka bulaşıyor. Hatta koğuşta biri gece ateşten havale gibi bir şey geçirmişti hastaneye falan götürdüler. Askerliğim bittikten sonra iyileşmem 15 gün falan sürdü benim artık öksürmekten boğazım çıkıyordu.
Emin olun grip ilacı ile pastil altın değerinde, çünkü revirin hiç bir ilaç verdiği yok giden herkese otomatik parol + C vitamini veriyorlar özellikle öksürük için hiç birşey yok.
Yani akşam 5'e kadar telefonunuzu kullanmazsanız yakalanma gibi bir riskiniz yok, komutanlar aç telefonunu askercell barkotu var mı diye bakıcam falan yapmıyor ama öğle 1-2 gibi konuşurken yakalarsa askercell olmadığını anlıyor tabi ki. O zaman iş komutanın insiyatifine kalıyor, bazıları bunu saygısızlık olarak görüp işlem yapabiliyor.
Ha yakaladığında bile yüzde doksanı kolay kolay bişey demiyorlar, zaten kendileri de biliyor hatta bizim komutan kendi ağzıyla söylemişti biliyoruz hiç birinizde yok, gözümüze sokmayın yeter diye ama yine de 5'e kadar kullanmamanızda, ya da gizli kullanmanızda fayda var. 5'den sonra isterseniz komutanın gözünün içine bakarak açıp konuşun.
Askercell anlaşması olduğundan girişte kocaman hoparlör olacak, askercelli olmayana şöyle ederiz böyle ederiz anonsları geçecek, komutan ilk gün gelip yalandan mutlaka alın kötü olur falan diyecek kulak arkası edin takılmayın, sorarlarsa hattım yok radyo dinlemek için getirdim sadece telefonu diyin. İlk günden sonra bi daha bahsi geçmeyecek bu konunun merak etmeyin.
Soğuk hava ve grip harici aşırı zorlanacağınız bir konu olmaz, nöbetler koğuş önünde koridorda tutuluyor bir şey değil, eğitim dediğimiz de bir ay boyunca full uygun adım yürüyüş sadece fiziksel olarak sizi çok zorlamazlar öyle şınav koşu vs yok endişelenmeyin.
Yemekler fena değil, kahvaltı miktarı çok azdı biz yaptığımız dönem herkes şikayetçiydi 3-5 zeytin bi açma veriyorlardı sadece belki düzelmiştir.
Görevlere hiç katılmayın, boyacı tesisatçı vs sorduklarında el kaldırmayın sakın, haftasonu millet yatarken iş yaparsınız boş yere. Özellikle tesisatçı berbat çünkü her gün bi tuvalet tıkanıyor, bizim koğuşta 2 kişi tesisatçıydı adamların tüm askerliği afedersiniz bok temizlemek ile geçti. Eğitimler dediğim gibi çok zor değil zaten.
Ne götüreyim ne getireyim işine çok fazla takılmayın içerdeki kantinde ihtiyacınız olan her şey var zaten bir eksiğiniz olursa oradan alırsınız. En fazla kaliteli bi termal içlik alın derim içerdeki ne kadar iyiydi bilemiyorum. Bir de kitap okumayı seviyorsanız mutlaka 1-2 kitap götürün, içerde vakit kesinlikle geçmiyor çünkü 1 ay 5 aymış gibi sürüyor can sıkıntısından patlıyor insan, en azından haftasonları arada bi okumak için ideal olabilir. Ben 2 kitap götürdüm bütün koğuş okudu elden ele, hayatında hiç kitap okumamış insanlar dahi vakit geçsin diye aldı
Son olarak duşu gece almanızda fayda var özellikle nöbetiniz olduğu günler nöbetten bir saat önce kalkıp veya nöbet sonrası gidin alın duşunuzu. Hafta içi koğuşla birlikte duş almak sıkıntı 5 dakika veriyor sadece komutan 5 dakikada insan ne kadar yıkanabilir. Ayrıca herkes birden duş aldığından sıcak su problemi oluyor bazen buz gibi geliyor tam hastalanıyorsun, gece süre tutan yok rahat rahat girer iyice sıcak suda yıkanırsınız.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar, sizin veya Erzincan'a düşen başka bir arkadaşın sorusu varsa pingleyin yanıtlayayım.
Ha bu arada sigara kullanıyorsanız sürekli farklı farklı markalar geliyor kantine ve çoğu zaman erkenden bitiyor, yanlış hatırlamıyorsam 2 karton götürme hakkınız var kullandığınız markadan yanınızda 2 karton götürmek rahatlatabilir sizi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burnaldinho -- 23 Ocak 2025; 22:22:17 >
-
Efendim bu kadar güzel ve ayrıntılı cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim, bir çok soruma cevap bulmuş oldum sağolun. Bir soru sormak daha istiyorum acaba çamaşır yıkama nasıl oluyor çoğu arkadaşım yanına fazladan al yıkama olmuyor bedelliler için dedi erzincanda da durum aynı mı
-
Hocam çamaşır günleri oluyordu ama ben hiç kullanmadığımdan çok ayrıntıları bilmiyorum vallahi, koğuşta da çamaşırlarını yıkıyan 2-3 kişi vardı herkes fazladan getirmişti. Onlar da elde tuvalette falan yıkıyordu çamaşır yıkamasına göndermek yerine hatırladığım kadarıyla biraz zahmetli iş göndermesi getirmesi kurutması vs. Yıkamayı düşünüyorsanız elde lavaboda yıkarsınız don, çorap zaten sadece başka yıkanacak bişey yok.
Aklınıza soru geldikçe çekinmeden sorun hem daha sonra Erzincan'a düşecek arkadaşlar için de güzel bi rehber tarzı olur
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burnaldinho -- 24 Ocak 2025; 21:57:20 > -
Teşekkür ederim bende biraz araştırma yaptım yıkayıp etmek hiç mantıklı gelmedi dün alışverişimi yaptım ve fazla fazla çamaşır aldım onları kullanmayı düşünüyorum. Hatırlamışken yine soru sorayım bari ben erzincana uçakla gidicem ve yanımda bavul olacak ama askeriyeye girdikten sonra bavulları ne yapıyolar koğuşa götürmeye izin var mı dolaplarımızın içine götürebiliyor muyuz yoksa bavullar depoya mı gidiyor. Tüm eşyalarımızı bavuldan almamıza izin veriyorlar mı sistem nasıl işliyor bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
-
Martta burdayım.
Selamlar kusura bakmayın mesajınızı geç gördüm,
Tüm bavulu yanınıza almanıza izin yok hocam dolaplar çok küçük zaten. Bavuldan sadece ihtiyacınız olan şeyleri alıyorsunuz sonra bir odaya kitliyorlar cuma gününden cuma gününe açılıyor bavul odası ama aşırı sıra oluyor o sıraya gir eşya al et vs çok dert.
Yanınıza aşırı fazla bişey almanıza gerek yok zaten iç çamaşırınız vs sığar dolabınıza bavulu tekrar açmanıza gerek kalmaz kolay kolay.
-
Hayırlı uğurlu olsun hocam,
Yukarda uzun uzun anlattım okudunuz mu bilmiyorum ama kısa özet gözünüz hiç korkmasın, gayet kolay ve zorlanmadan geçecek hava şartları ile sağlık problemleri harici. Bu sebeple mutlaka ama mutlaka pastil ve grip ilacı vs götürün yanınızda, çantanıza bi şekilde saklayın.
Erzincan iş mangası falan olmayan, yani bulaşık vs yıkamayacağınız bir yer ama maalesef revir berbat. Hasta olduğunuzda yandınız işin özeti, ve 50 kişilik koğuşlarda hasta olmamak çok zor.
Kendimden örnek vereyim bizim koğuşta hemen hemen herkes hastaydı, artık öksürmekten ciğerimiz çıkıyordu hatta boğazım o kadar tahrik olmuştu ki arada öksürükte kan görüyordum ben. Revire gittim, anlattım dedim böyle böyle gece uyuyamıyorum ciğerim çıkacak, bana sabah akşam birer parol verip gönderdiler
İstersen istirahat yazayım diyor ama 1 gün istirahat için 3 gün askerliğin uzuyor değmiyor, ilaç ise maalesef yok anlayacağınız. O yüzden kendi ilacınızı kendiniz yanınızda götürmeniz en faydalısı. Kalan çoğu şey içerdeki kantinde satılıyor şunum eksik kalmasın bunum eksik kalmasın diye kasmayın hiç kendinizi. İçerdeki kantinciler satılabilecek herşeyi getiriyor zaten para kazanmak için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burnaldinho -- 30 Ocak 2025; 3:7:37 >
-
Tekrardan çok teşekkür ederim tüm yazdıklarınız ve verdiğiniz bilgiler için. İyi günler dilerim :)
-
Değerli bilgiler için çok teşekkür ederim hocam.
Rica ederim arkadaşlar aklınıza düşen herhangi bi soru olduğunda çekinmeden sorabilirsiniz, hayırlısı ile gidip gelin inşallah.
Gözünüzde de çok büyütmeyin gerçekten atla deve değil, sadece bol bol canınız sıkılacak kitap mitap götürün, tuşlu telefona hafıza kartı oluyorsa müzik vs atın yeter
-
Hocam selamlar tekrardan. Meslek sorduklarında cevap verelim mi ne dersiniz her kafadan bir ses çıkıyor.
Hocam herkese tek tek sormuyorlar merak etmeyin, 3-5 kişiye soracaklar ne iş yapıyorsun diye. Eğer size sorarsa tabi ki cevap verin sakın komutana söylemem falan demeyin içinizden geçerler
O tür sizi mimleyecek bir şey yapmayın da istiyorsanız esnafım öğrenciyim falan diyebilirsiniz iş kitlenmesin diye
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X