Şimdi Ara

Esad nereye gitti?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ülkesini seven diktatörler genellikle terk etmez. Çavuşesku, Saddam, Kaddafi, Mübarek vs. Esad'ın ülkesini sevip sevmediğini bilemeyiz. Herkes bir yere gittiğini söylüyor. Kimi bilinmeyen bir yere gitmek için uçağa bindiğini, uçağın daha sonra radardan kaybolduğu ve muhtemelen düştüğünü söylüyor. Kimisi de Lazkiye'den akraba ve taallukatı ile birlikte bir Rus denizaltısı ile ayrıldığını söylüyor.

Esad akıllı adamdır bence Rusya'ya asla gitmez. Çünkü paracıklarına anında el koyarlar. Eğer ülkeden gerçekten ayrılmışsa Ürdün veya BAE'de çıkar ortaya.

Vatansever ise saçı sakalı birbirine karışmış vaziyette kırk gün sonra Saddam gibi bir kanalın içinde bulurlar.

Diktatörlerin sonu ne kötü?

Bir faydası yok ama insan merak ediyor. Sahi arkadaşlar sizce Esad nerede?

• Esad nerededir bilemeyiz lakin uçak ile kaçtığı söyleniyor.
    Doğru ise pilota transponderi kapatması talimatı gitmiş olmalı, uçak iletişimi kapattıysa.
    Bu durumdaki bir uçak ile iletişime geçecek, ülkenin yer kule vb alt yapısı çok uzun ve güçlü olmalı.

Bu tahmine bakarsak akla rusya geliyor, hatırlayınız iran’da helikoter kazasında bile son konum tespiti yapılamadı.

Özetle pilotu havada yönlendirecek teknoloji.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moskovaya kaçmış....

Şüphesiz ki; her diktatör bir gün kaçacak delik arayacaktır.

• Bu saatten sonra nereye gittiğinin gram anlamı yok.

Her devrik lider gibi sinek ikili pozisyonuna düştü.

Büyük ihtimal Rusya'ya kaçtı. Ama bir bakmışın 3-5 ay sonra Esad odasında ölü bulundu yok kendini camdan attı yok zehirlendi yok tek kurşunla intihar etti tarzı bir haber görürsek şaşırma...

Çünkü pazarlık konusu olacak veya edecek bir değeride kalmadı.

13 yıl süren iç savaş sadece 12 günde bitti. Öyle böyle bir rezil olma değil bu. 13 yıl kapında köpek beslesen sana bir sadakati olur seni korumaya çalışır. O kadar ordu o kadar asker o kadar para o kadar uçak tank milis hiç mi çatışmaz ve teslim olmaya dünden razı olur olacak iş değil.

Arkanda büyük güç yoksa Ortadoğuda işler böyle oluyor işte...

• İlk haberlerde uçak iletişimden kayboldu sözünü duyar duymaz, pilota transponderi kapat talimatı geldiğini anladım.
    O konumdaki bir uçak yüksek teknoloji ile iletişim ve konumlama yapabilir dedim. İran olasılığını ve diğer ülkeleri eledim. Tek seçenek rusyaydı.
    Esad nereye gitti?

• Eğer haber gerçek ise yanlış karar vermiş demektir. Onu Rusya'da yaşatırlar mı hiç sanmıyorum. Belki daha önceden taşıdığı paralarına el koymak, belki çok daha başka amaçlarla el altında tutmak istemiştir Ruslar.

Dünyada siyaset öyle bir noktaya geldi ki satrançtaki hamle ihtimallerini bile geçiyor :)

Esad'ın Moskova'da yaşayacağı hayat, hayat olmayacak. O artık bir esir.

• Esir falan değil neden esir olsun. Suriye’de daha mal paylaşımı, ganimet paylaşımı yapılmadı. Şu birkaç gün geçsin bakalım neler olacak. Cihatçılar alevilerin, Hristiyanların, Dürzilerin mallarına kadınlarına çocuklarına el koymak istemeyecek mi? Cihadın manası bu zaten. Suriye’de 30 farklı grup var ne olacağını kimse bilmiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • alayı piyon bunların ben saddamın bile öldüğüne inanmıyom. dublörü ölmüştür. usama bin ladin bile nasıl öldü bilen yok. okyanusa attık dediler konu kapandı. yersen.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.