Geçtiğimiz ay http://maksatmuhabbet.org/2014/06/hayat-kadini-ile-muhabbet/ Donanım Haber'de büyük ilgi görmüştü. Bu ay da okurların oyları sonucu bir eşcinselle röportaj yapmışlar. Röportaj birçok sitede de kaynak gösterilerek yayınlandı. Sizlerle de paylaşmak istedim.
---
Kerhaneye kadar gönderip, röportaj yaptırdığınız bizleri bu ay da eşcinsel erkeklerin peşine düşürdünüz. Neyse ki gelişen bilgi ve iletişim teknolojileri sayesinde eşcinsel birilerini bulmamız zor olmadı. İnternette kısa bir araştırma sonrasında eşcinsellerin Hornet gibi akıllı telefon uygulamalarını yoğun olarak kullandığını öğrendik. (O kadar yoğun kullanıyorlar ki programı telefonumuza kurduğumuzda sadece 40-50 metre ötemizde birçok online eşcinseller olduğunu fark edince büyük şaşkınlık yaşadık. )
Hornet üzerinden bir iki başarısız denemenin ardından “Hardal” takma adlı kullanıcıyla anlaştık. Röportajı yüz yüze yapmak ve onu yakından tanımak istediğimizi söyledik. Kabul etti ve Beylikdüzü’nde bir cafede biraraya geldik. Biz sorduk, o anlattı…
Eşcinsel olduğunu ne zaman fark ettin? Bu süreç nasıl gelişti?
Çoğu eşcinselin bu tarz bir “kendini keşfetme” süreci oluyor ancak ben böyle bir süreç yaşamadım açıkçası. Çocukken arkadaşlarımla oynadığımız oyunlarda dahi ben hep hemcinslerime yöneliyordum. Bu yüzden kendimi keşfetme anlamında bir evrilme sürecinden çok hep var olan bir durumdu bu benim için.
Ailen bu durumu fark etti mi? Ya da sen eşcinsel olduğunu onlara söyledin mi?
Bir kız kardeşim var ve ailemde sadece o her şeyin farkında. Ben dindar ve gelenekçi bir çevrede yetiştim. Nispeten kız kardeşim daha açık fikirli ancak o da bu konularda susmayı tercih ediyor.
İlk ilişkin kaç yaşında başladı? Neler yaşadınız?
Ciddi ve bilinçli bir şekilde yaşadığım ilk eşcinsel ilişki 17 yaşındayken benden yaşça epey büyük ve evli biriyle olmuştu. O kişinin hayat hikayesi ve benim onun hayat hikayesi içinde yer alışım Duygu Asena’nın Paramparça kitabındaki hikayeye çok benziyor. Şimdi düşününce çok klişe gelse de o zaman öyle düşünmüyordum.
Henüz 17 yaşındayken senden yaşca büyük birisiyle birlikte olmak seni korkutmadı mı?
Kendisi komşumuz olduğundan ve ailecek tanışıyor olduğumuzdan dolayı, hayır korkutmadı. Tabii hiçbir zaman bu durumu ne onun ailesi ne de benim ailem bildi.