Şimdi Ara

Eşcinsellik Hakkında (31. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
836
Cevap
4
Favori
28.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ahm3tt

quote:

Orijinalden alıntı: paranoid_andr0id

Isine gelmeyen kismi catir catir görmezden gelmek cok kolay olmali. Benim tek bir argumanim hatali olsa simdiye zafer dansi yapiyordun. Önce ölümüne sallayip cevabini alinca "masal" yaftasi takmak nasil bir yaklasim?

Eger iddia ettigin gibi hormon eksikligi vs. varsa bunun sonucu escinsellik, kendini erkek sanmak falan olmayacaktir. Bir kac fizyolojik soruna neden olacagini duymustum ancak uzun uzadiya bir bilgim yok. Doktorun tavsiye ettigi gibi devam edilmeli, eger gerekli goruluyorsa hormon tedavisi yapilmali. Konunun asli kendini erkek gibi hisseden kiz, kiz gibi hisseden erkek degil. Bu kiz cocugu hormon tedavisi olsa sonra buyuse 18 yasina gelse, ben kadinlardan hoslaniyorum dese tepkiniz ne olur? "Zamaninda daha fazla hormon basmaliydik!" mi olur?

En yakin arkadaslarimdan birisi lezbiyen oldugunu ailesine söylemisti, ailesinden ama "sen cok guzelsin kizim" gibi garip tepkiler almisti (merak etmeyin türk degil). Kendi idealine uymuyor diye insanlari manipule etmenin dogal olduguna inanmak ne kadar sacma.

senin gibi doktor kesilenlere...

1 kişi bile yokmuş diyenlere...

yazık..

siz kendinizi bu işin uzmanı mı sanıyorsunuz?

milyarlarca insan içinde sen kendini ne sanıyorsun da 1 kişi bile yokmuş diyorsun...

Ben bu isin uzmani falan degilim. Doktor da degilim. Oldugumu da iddia etmedim. Aksine sen "tedavisi vardir" diyerek benzer bir iddiada bulundun. Ben senden kanit, ya da elle tutulur bir veri istedim. Asil senin bu "bu böyledir, cünkü ben öyle dedim" tavrin bir grup insani kirici degil mi?

Ve ben "öyle biri varsa gösterin de görelim, hodri meydan!" tarzi bir yaklasimda bulunmadim. Gercekten okumak isterim üzerine birsey varsa.

Bana neden "yazik" oluyor anlamiyorum. Olaya biraz objektif bakabilsen tek yapmaya calistigim seyin insanligin en önemli degeri olan özgürlügünaltini cizmeye calismam oldugunu görürsün.

Dunya saglik örgütü hastalik degil diyor örnegin, bunu yoksayip mason oyunu dedik diyelim. Tedavi etmeye calisan tüm kurumlarin kilise kuruluslari olmasi da mi birsey ifade etmiyor senin icin?

Hayir harbiden anlamiyorum neye ic gecirerek "yazik" diyorsun. Sanki yigidi öldürdüm de hakkini yedim.

Sanirim anlasamiycaz, bu sekilde birakmak yerinde olur. En azindan bu konuda anlasalim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JavaKing

quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

http://www.apa.org/helpcenter/sexual-orientation.aspx

http://www.euro.who.int/en/what-we-do/health-topics/communicable-diseases/hivaids/news/news/2011/6/stop-discrimination-against-homosexual-men-and-women

Sadece bilimsel verilerin sonuçlarını dikkate alıyorum.

Sen inanmak istediğine inanıyorsun Yoksa açarım bir site , 2-3 deney yaptığımı açıklarım al sana bilimsel veri Bu konunun bilimsel yanı felan olmaz herkes ideolojisinin gereğini yapar , bana göre mide bulandırıcı/tiksindirici bir şey iken sizler gibi mezhebi geniş kişiler için normal bir durum

Yorumların bomboş ve hakaret etmekten başka bir şey yaz(a)mıyorsun. 2-3 deney yaparmış
  • quote:

quote:

quote:

Isine gelmeyen kismi catir catir görmezden gelmek cok kolay olmali. Benim tek bir argumanim hatali olsa simdiye zafer dansi yapiyordun. Önce ölümüne sallayip cevabini alinca "masal" yaftasi takmak nasil bir yaklasim?

Eger iddia ettigin gibi hormon eksikligi vs. varsa bunun sonucu escinsellik, kendini erkek sanmak falan olmayacaktir. Bir kac fizyolojik soruna neden olacagini duymustum ancak uzun uzadiya bir bilgim yok. Doktorun tavsiye ettigi gibi devam edilmeli, eger gerekli goruluyorsa hormon tedavisi yapilmali. Konunun asli kendini erkek gibi hisseden kiz, kiz gibi hisseden erkek degil. Bu kiz cocugu hormon tedavisi olsa sonra buyuse 18 yasina gelse, ben kadinlardan hoslaniyorum dese tepkiniz ne olur? "Zamaninda daha fazla hormon basmaliydik!" mi olur?

En yakin arkadaslarimdan birisi lezbiyen oldugunu ailesine söylemisti, ailesinden ama "sen cok guzelsin kizim" gibi garip tepkiler almisti (merak etmeyin türk degil). Kendi idealine uymuyor diye insanlari manipule etmenin dogal olduguna inanmak ne kadar sacma.

yazık..

milyarlarca insan içinde sen kendini ne sanıyorsun da 1 kişi bile yokmuş diyorsun...

Ben bu isin uzmani falan degilim. Doktor da degilim. Oldugumu da iddia etmedim. Aksine sen "tedavisi vardir" diyerek benzer bir iddiada bulundun. Ben senden kanit, ya da elle tutulur bir veri istedim. Asil senin bu "bu böyledir, cünkü ben öyle dedim" tavrin bir grup insani kirici degil mi?

Ve ben "öyle biri varsa gösterin de görelim, hodri meydan!" tarzi bir yaklasimda bulunmadim. Gercekten okumak isterim üzerine birsey varsa.

Bana neden "yazik" oluyor anlamiyorum. Olaya biraz objektif bakabilsen tek yapmaya calistigim seyin insanligin en önemli degeri olan özgürlügünaltini cizmeye calismam oldugunu görürsün.

Dunya saglik örgütü hastalik degil diyor örnegin, bunu yoksayip mason oyunu dedik diyelim. Tedavi etmeye calisan tüm kurumlarin kilise kuruluslari olmasi da mi birsey ifade etmiyor senin icin?

Hayir harbiden anlamiyorum neye ic gecirerek "yazik" diyorsun. Sanki yigidi öldürdüm de hakkini yedim.

Sanirim anlasamiycaz, bu sekilde birakmak yerinde olur. En azindan bu konuda anlasalim.

ilk defa bir konuda sana hak veriyorum, 1 kişi bile yok demek tedavisi vardır demekten büyük bir idda dır, bu durum bildiğimiz gibi çok eski tarihlere dayanıyor hre 100 sene de bir 7 milyar insanın doğduğunu varsayarak konuşuyorum inanılmaz bir sayı eder ve 1 kişi bile yok demek kusura bakmayın

çok bilmişciliktir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnotherPlanet

quote:

Orijinalden alıntı: JavaKing

quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

http://www.apa.org/helpcenter/sexual-orientation.aspx

http://www.euro.who.int/en/what-we-do/health-topics/communicable-diseases/hivaids/news/news/2011/6/stop-discrimination-against-homosexual-men-and-women

Sadece bilimsel verilerin sonuçlarını dikkate alıyorum.

Sen inanmak istediğine inanıyorsun Yoksa açarım bir site , 2-3 deney yaptığımı açıklarım al sana bilimsel veri Bu konunun bilimsel yanı felan olmaz herkes ideolojisinin gereğini yapar , bana göre mide bulandırıcı/tiksindirici bir şey iken sizler gibi mezhebi geniş kişiler için normal bir durum

Yorumların bomboş ve hakaret etmekten başka bir şey yaz(a)mıyorsun. 2-3 deney yaparmış

Daha berbat mesajlari vardi az önce bu konuda, moderatör tarafindan silinmisler sanirim. Ceza almamasi garip.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

yazık..

ilk defa bir konuda sana hak veriyorum, 1 kişi bile yok demek tedavisi vardır demekten büyük bir idda dır, bu durum bildiğimiz gibi çok eski tarihlere dayanıyor hre 100 sene de bir 7 milyar insanın doğduğunu varsayarak konuşuyorum inanılmaz bir sayı eder ve 1 kişi bile yok demek kusura bakmayın

çok bilmişciliktir.

Penis boyunu sitelerin kenarlarinda gorunen reklamlardaki ilaclarla kalici olarak buyutmeye benziyor bu. Yok kardesim, uzamiyor iste. Dunyada da tek bir kisi yok bunlarla buyutebilen.

Al sana bir cok bilmiscilik daha.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChangeOrBeCrushed

quote:

quote:

quote:

quote:

yazık..

çok bilmişciliktir.

Penis boyunu sitelerin kenarlarinda gorunen reklamlardaki ilaclarla kalici olarak buyutmeye benziyor bu. Yok kardesim, uzamiyor iste. Dunyada da tek bir kisi yok bunlarla buyutebilen.

Al sana bir cok bilmiscilik daha.

/>
  • papaz niçin oluyorsun arkadaşım...?
    ne dünya ne insanlar siyah beyaz değil, griler var... ara tonlar var... niye bu kadar zorluyorsun? kabul edemeyebilirsin.. kimse mükemmel değil... Allahtan bir intibah iste... perdeyi kaldırsın... hakkı hak, batılı batıl gör... işte o zaman içinde farklı olanların, yalan hayat yaşayanların, ne denli zarar verici olduğunu anlarsın... biz de burada bunu söylüyoruz... sen kendine hücum ediliyor sanıyorsun. herkes diyor ki, kendini nasıl biliyorsa ifade edebilsin...

sevdiğin o güzel genç yeğenine, genç bayana kısmet ona layık birisi olsun ve mutlu olsunlar. yoksa içi eşcinsel, dışı çakma enişte bir adam ne eşini ne seni mutlu etmez... oysa bizim kültürde bu yapılmaya inatla devam ediliyor.

senin hayırlısı ile talip olduğun bayan, sana hür ve rahat bir şekilde baştan lezbiyen olduğunu söyleyebilmeli ki, yıllarını yalana sarmış, evliliğinin neresi problemli olduğunu araştırmaktan bitap düşmüş bir adam olma... maalesef bu çevrende var...

dikkatle baksan sen fazlasını görürsün... eşcinsel kadınsı hareket etmez. ayıramaz ve hissedemezsin. komedi programlarındaki gibi değil iş... ona hürriyetini vermezsen zarar sen görürsün... gençken heyecanla kendini tarif etmiş bir iki arkadaşa ya daha sinsi olmasını öğretip değiştiğini etrafa yutturmak yada ağır ilaçlarla onu uyutup vaktini heba etmek, eşcinselliğin tedavisi anlamına gelmez. bunu illa musibetle öğrenmeden nasihatla öğrenmeli... Kur'anın edebi ile edeplenmeyen zamanın sillesi ile edeplendirilir... bu mu daha iyi, daha millete uygun ve daha şerefli? senden soruyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: eflatoon

papaz niçin oluyorsun arkadaşım...?
    ne dünya ne insanlar siyah beyaz değil, griler var... ara tonlar var... niye bu kadar zorluyorsun? kabul edemeyebilirsin.. kimse mükemmel değil... Allahtan bir intibah iste... perdeyi kaldırsın... hakkı hak, batılı batıl gör... işte o zaman içinde farklı olanların, yalan hayat yaşayanların, ne denli zarar verici olduğunu anlarsın... biz de burada bunu söylüyoruz... sen kendine hücum ediliyor sanıyorsun. herkes diyor ki, kendini nasıl biliyorsa ifade edebilsin...

sevdiğin o güzel genç yeğenine, genç bayana kısmet ona layık birisi olsun ve mutlu olsunlar. yoksa içi eşcinsel, dışı çakma enişte bir adam ne eşini ne seni mutlu etmez... oysa bizim kültürde bu yapılmaya inatla devam ediliyor.

senin hayırlısı ile talip olduğun bayan, sana hür ve rahat bir şekilde baştan lezbiyen olduğunu söyleyebilmeli ki, yıllarını yalana sarmış, evliliğinin neresi problemli olduğunu araştırmaktan bitap düşmüş bir adam olma... maalesef bu çevrende var...

dikkatle baksan sen fazlasını görürsün... eşcinsel kadınsı hareket etmez. ayıramaz ve hissedemezsin. komedi programlarındaki gibi değil iş... ona hürriyetini vermezsen zarar sen görürsün... gençken heyecanla kendini tarif etmiş bir iki arkadaşa ya daha sinsi olmasını öğretip değiştiğini etrafa yutturmak yada ağır ilaçlarla onu uyutup vaktini heba etmek, eşcinselliğin tedavisi anlamına gelmez. bunu illa musibetle öğrenmeden nasihatla öğrenmeli... Kur'anın edebi ile edeplenmeyen zamanın sillesi ile edeplendirilir... bu mu daha iyi, daha millete uygun ve daha şerefli? senden soruyorum...

Escinselligin islamda nasil karsilandigini biliyorsun degil mi? Evet escinsel olmak gunah degil ama escinsel iliskiye daha dogrusu penetrasyona girismek lanetli ve zina gibi buyuk gunahlardan. Escinsel evlilik de islamda mesru olmadigina gore, aksine lanetlendigine gore, insanlari yine o dinle bu konuda bir seylere ikna etmeye calismak ne kadar mantikli sence? Bir insan escinsel ve musluman olabilir, benim kimseye lafim yok bu acidan, olamaz da. Ama dinler dogmatik akimlardir, kurallari bellidir, kurani yazanlar da kesin olarak yazmistir bunu. Ya da acaba dini kullanarak farkli sekilde mi etkilemek istiyorsun insanlari? Yanlis anlama cidden, dusunceni merak ettigim icin soruyorum.

Bu arada yanit verdigin arkadas, surekli bicimde hakaretlerde bulundugu icin sikayet etmistim bugun, banlanmasi iyi olmus. En azindan kirlilik azalmis burada.

Ek: Ayrica kurani baz alarak insanlara genelgecer telkinlerde bulunman, onlarin yaptigi seyle pek farkli degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChangeOrBeCrushed -- 21 Nisan 2012; 0:46:24 >
  • @paranoid_andr0id
    Her şey hormonda bitiyor diye biliyorum. Duygular hormonlarla alakalı. Eğer hormonlar değişirse duygular da değişir.
  • dini kullanarak insanlara etkilemek isteme meselesi önemli bir soru... kur'anda da ayetleri satmayın diyor. yani dünyanın maddi kıymetlerini hedef ederek dini araç olarak kullanmamak lazım. lakin bunun ispatı için uzun zaman gözlem yapmanız lazım. detayları da o meseleyi ilgilendirenler arasında incelemek çok yararlıdır.

öte yandan siz de bilirsiniz, anadolu biraz arabesktir, biraz duygu merkezlidir, biraz maneviyat tarafı ağır basar. toplumsal dilin alfabesinde maneviyat vardır.

hem bir insan sadece cinsel kimlikten oluşmaz. alt renkleri olan bir dini kimlik ve pek çok şekilleri olan bir milli kimliği de vardır. bu kimlikleri barışık bir şekilde yaşayabilmek bence çok değerli bir savdır.

madem ki burası forumdur, halka açıktır. ortalama toplumsal gerçeklere hitap etmek diliyorum. zaten özel yaşamımda da ben böyleyim. benim için özel bir şekil almak diye bir şey yok bu başlıkta...

eğer hayat algınız bana uymadı ise beni dert etmeyin, takılmayın... malum burada bir hakikata çıkacak kuyu kazılıyor, meseleye yardım edenin niyetine bakılmaz... neticeye yardım ettiği için hepsi de güzel kabul edin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eflatoon -- 21 Nisan 2012; 1:21:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doppelgangbanger

@paranoid_andr0id
    Her şey hormonda bitiyor diye biliyorum. Duygular hormonlarla alakalı. Eğer hormonlar değişirse duygular da değişir.

Bana sormadin ama yazasim geldi gene de.

Escinsellik icin soruyorsan, genotipin ve prenatal donemdeki hormonlarin birbirleriyle etkilesiminin, bir insanin cinsel yonelimini belirlemede rol oynadigi biliniyor. Tabii cinsel yonelimlerin kat'i bir sebebi ortada yok, ama onca yapilan arastirma cemberi bu noktaya kadar daraltti. Ki escinsel erkek veya kadinlarin hormon duzeylerinin, heteroseksuel bireylerinkinden farkli oldugunu soyleyemeyiz. Birincil ve ikincil sex karakterleri acisindan bir farklilik yok cunku. Ikincil seks karakterlerini (sakal, vucut yapisi vs) olusturan etmenler bireydeki hormonlardir. Birincil seks karakterleri ise cinsiyet kromozomlariyla belirlenir, kadin veya erkek olur kisi yani. Birincil sex karakterinin gerektirdigi ikincil sex karakterleri her zaman ortaya cikmayabilir. Mesela erkeklerde androjen reseptor geninin hormon baglama bolgesi inhibe oldugunda ikincil sex karakterleri ortaya cikmaz. Bunun ne escinsellikle ne transseksuellikle ne interseksuellikle bir ilgisi vardir. Ama insanlar bu tur farkliliklari tek bir cati altinda toplayarak kafalarinca tedavi uydurmaya calisiyorlar escinsellik icin. Her neyse konu uzamadan sunu da diyeyim bu konuda, anne ve babanin rolunun cinsel yonelimle bir iliskisi olduguna dair herhangi bir bulgu yok, zaten bilimsel bir tabani yok boyle bir seyin.

Duygular ise evet hormonlardan etkilenir, serotonin/dopamine vs. Beyinde duygusal aktivitelerin duzenlendigi loblar vardir ve etkilesim halindeler bunlar da. Ayni zamanda duyularimizla aldigimiz bir impulsun sonucunda yasadigimiz beyindeki duygusal aktiviteler de farkli hormonlarin tetiklenmesine sebep olabilir (korku unsuru bir uyaranin, adrenalin duzeyini artirmasi gibi).

@eflatoon
    Yanit icin tesekkurler oncelikle. Su konuda yanlis anlasildim sanirim, ben kimsenin yasam tarizini, aitliklerini vs elestirmedim. Sadece gordugum celiskiyi sormak istedim, yargilamadim yani. Yoksa basta mevlana'yi yargilardim zaten. Elestiri olarak sundugum nokta ise insanlara kuran bazli degerlendirmelerde bulunulmasiydi ki bunun yanitini verdiniz zaten. Iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChangeOrBeCrushed -- 21 Nisan 2012; 1:49:36 >
  • quote:

quote:

@paranoid_andr0id

Escinsellik icin soruyorsan, genotipin ve prenatal donemdeki hormonlarin birbirleriyle etkilesiminin, bir insanin cinsel yonelimini belirlemede rol oynadigi biliniyor. Tabii cinsel yonelimlerin kat'i bir sebebi ortada yok, ama onca yapilan arastirma cemberi bu noktaya kadar daraltti. Ki escinsel erkek veya kadinlarin hormon duzeylerinin, heteroseksuel bireylerinkinden farkli oldugunu soyleyemeyiz. Birincil ve ikincil sex karakterleri acisindan bir farklilik yok cunku. Ikincil seks karakterlerini (sakal, vucut yapisi vs) olusturan etmenler bireydeki hormonlardir. Birincil seks karakterleri ise cinsiyet kromozomlariyla belirlenir, kadin veya erkek olur kisi yani. Birincil sex karakterinin gerektirdigi ikincil sex karakterleri her zaman ortaya cikmayabilir. Mesela erkeklerde androjen reseptor geninin hormon baglama bolgesi inhibe oldugunda ikincil sex karakterleri ortaya cikmaz. Bunun ne escinsellikle ne transseksuellikle ne interseksuellikle bir ilgisi vardir. Ama insanlar bu tur farkliliklari tek bir cati altinda toplayarak kafalarinca tedavi uydurmaya calisiyorlar escinsellik icin. Her neyse konu uzamadan sunu da diyeyim bu konuda, anne ve babanin rolunun cinsel yonelimle bir iliskisi olduguna dair herhangi bir bulgu yok, zaten bilimsel bir tabani yok boyle bir seyin.

Duygular ise evet hormonlardan etkilenir, serotonin/dopamine vs. Beyinde duygusal aktivitelerin duzenlendigi loblar vardir ve etkilesim halindeler bunlar da. Ayni zamanda duyularimizla aldigimiz bir impulsun sonucunda yasadigimiz beyindeki duygusal aktiviteler de farkli hormonlarin tetiklenmesine sebep olabilir (korku unsuru bir uyaranin, adrenalin duzeyini artirmasi gibi).

@eflatoon
    Yanit icin tesekkurler oncelikle. Su konuda yanlis anlasildim sanirim, ben kimsenin yasam tarizini, aitliklerini vs elestirmedim. Sadece gordugum celiskiyi sormak istedim, yargilamadim yani. Yoksa basta mevlana'yi yargilardim zaten. Elestiri olarak sundugum nokta ise insanlara kuran bazli degerlendirmelerde bulunulmasiydi ki bunun yanitini verdiniz zaten. Iyi forumlar.

Valla anlattıklarından hiçbir şey anlamadım. Ama insanların kendilerini erkek veya kadın olarak hissetmelerinin nedeni hormonlarla alakalı diye biliyorum. Anne ve babanın rolünün cinsel yönelimle bir ilişkisinin olduğunu düşünüyorum, gayet mantıklı bence. Psikolog söylemiş bunu zaten.
  • quote:

quote:

quote:

@paranoid_andr0id

@eflatoon

Valla anlattıklarından hiçbir şey anlamadım. Ama insanların kendilerini erkek veya kadın olarak hissetmelerinin nedeni hormonlarla alakalı diye biliyorum. Anne ve babanın rolünün cinsel yönelimle bir ilişkisinin olduğunu düşünüyorum, gayet mantıklı bence. Psikolog söylemiş bunu zaten.

Biyolojik cinsiyetle toplumsal cinsiyet ortusmeyebilir, transseksuellik deniyor buna, escinsellik degil. Birisi cinsel yonelim, birisi cinsel kimlik gibi dusunebilirsin. Transseksuellik konusunda da hormonlarla direkt bir iliski kurulamaz. Bu insanlar sadece bedenlerinin, asil olmalari gerektigi cinsiyetle uyusmadigini dusunurler. Hatta bu yuzden hormon takviyesi alarak dis gorunuslerini degistirmeye calisirlar ve operasyon da gecirebilirler. Veya sadece toplumdaki kadin ve erkegin rolu konusunda bir catisma da yasayabilirler. Hangi hormon/hormonlarin etkili oldugunu dusunuyorsan, bunlari duymaya hazirim. Benim bir onceki iletimde bahsettigim seylerin cogu dedigim gibi escinsellik, transseksuellik, interseksuellik vb kavramlarla ilgili degil.

Psikologlar konusunda da fazla yorum yapmak istemiyorum, siniflarina birlikte ders aldigim psikoloji ogrencilerinden daha bircogunun bir seyden haberleri yok, mezun olup psikolog cikacaklar oyle. Psikoloji alaninda gercekten ehliyetli kisilerin yaptigi aciklamalar ise zaten belli.

Karisik anlattiysam kusura bakma. Haberturkte bi program vardi uzunca, onun linkini koyayim. Senin icin daha aciklayici olabilir bazi kavramlar.

http://www.youtube.com/user/timmy65748

Hesabin sahibi arkadasin kendisini tanimiyorum ama 1'den 6'ya kadar numaralanmis video'lar programin tamamini iceriyor sanirim. Yararlanabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChangeOrBeCrushed -- 21 Nisan 2012; 2:30:38 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

@paranoid_andr0id

@eflatoon

Biyolojik cinsiyetle toplumsal cinsiyet ortusmeyebilir, transseksuellik deniyor buna, escinsellik degil. Birisi cinsel yonelim, birisi cinsel kimlik gibi dusunebilirsin. Transseksuellik konusunda da hormonlarla direkt bir iliski kurulamaz. Bu insanlar sadece bedenlerinin, asil olmalari gerektigi cinsiyetle uyusmadigini dusunurler. Hatta bu yuzden hormon takviyesi alarak dis gorunuslerini degistirmeye calisirlar ve operasyon da gecirebilirler. Veya sadece toplumdaki kadin ve erkegin rolu konusunda bir catisma da yasayabilirler. Hangi hormon/hormonlarin etkili oldugunu dusunuyorsan, bunlari duymaya hazirim. Benim bir onceki iletimde bahsettigim seylerin cogu dedigim gibi escinsellik, transseksuellik, interseksuellik vb kavramlarla ilgili degil.

Psikologlar konusunda da fazla yorum yapmak istemiyorum, siniflarina birlikte ders aldigim psikoloji ogrencilerinden daha bircogunun bir seyden haberleri yok, mezun olup psikolog cikacaklar oyle. Psikoloji alaninda gercekten ehliyetli kisilerin yaptigi aciklamalar ise zaten belli.

Karisik anlattiysam kusura bakma. Haberturkte bi program vardi uzunca, onun linkini koyayim. Senin icin daha aciklayici olabilir bazi kavramlar.

http://www.youtube.com/user/timmy65748

Hesabin sahibi arkadasin kendisini tanimiyorum ama 1'den 6'ya kadar numaralanmis video'lar programin tamamini iceriyor sanirim. Yararlanabilirsin.

Valla genel olarak biliyorum ben. Fazla bilgim yok yani. Sadece cinsel duyguların falan tamamen hormonlarla alakalı olduğunu biliyorum.

Önemli olan kendi alanlarında bilgi sahibi olmaları diye düşünüyorum. Diğer konularda bilgi sahibi olmaları gerekmiyor.
  • Tamam dostum biliyorsan biliyorsundur. O zaman benim yanit vermeme gerek yok daha. Cinsel durtulerin hormonlarla ilgisini yadsimadim ben, hepimizde etkili bu konuda hormonlar. Cinsel kimlik, cinsel yonelim ve diger fizyolojik farkliliklardan bahsediyorduk, ve hormonlarin bu konudaki etkisinden. Amacim bir seyleri empoze etmek degil. Ayrica kendi alanlarini kastetmistim ben o cumleyi yazarken, cunku ben de onlarla psikoloji dersleri aliyorum kendi alanimin disinda bir alan olarak.

Iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChangeOrBeCrushed -- 21 Nisan 2012; 3:17:50 >
  • Denizli Devlet Hastanesi Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Nurhan Meydan Acımış, eşcinsellik üzerine bir çalışma başlattığını, dinin hoşgörüsü ışığı altında eşcinselliği topluma anlatmayı ve toplum sağlığına katkıda bulunmayı hedeflediğini söyledi.
    Dr. Nurhan Meydan Acımış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2001 yılında Hacettepe Üniversitesinde halk sağlığı asistanlığı yaparken, homoseksüellik ve homoseksüel yapı üzerine çalışma yaptığını, eşcinselliğe Türkiye'de birçok kurum, sağlık kuruluşu ve tıp eğitiminde yer verilmediği için bu konuyu ele aldığını bildirdi.

Halk sağlığı uzmanı olarak eşcinsellik üzerine Türkiye'de neden bir çalışma yapılmadığı noktasından harekete geçtiğini belirten Dr. Acımış, Türkiye'de eşcinsel hareket dinamiklerini irdelediğini ve halk sağlığı, sağlık planlaması yaparken, sağlık hizmeti sunarken bu gruplara da dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Çalışmasının bu konuya da katkı sağlayacağını belirten Dr. Acımış, şunları söyledi: ''Araştırma, eşcinselliği uygarca görünür kılma ve hedeflenen topluma ulaşma idealiyle başladı ve eşcinselliğe nasıl hoşgörüyle yaklaşılır boyutuna çevrildi. Tasavvuf edebiyatını bilen ve Mevlana'ya çok samimi duygular ve bilimsel anlamda katılan bir kadın, çevreci, halk sağlıkçı olarak dinin hoşgörü zemini yaratmada en iyi araç olacağını düşündüm. Din ve eşcinsellik çalışması başlattım. Çalışma kapsamında yapacağım araştırmanın, Türkiye'de toplumsal hoşgörü, sivil halk temelli yaklaşım ve sivil örgütlenmenin önünü açacağını ve halk sağlığında ilerici bir adım olacağını düşünüyorum. Çabam bu yönde devam edecek. Eşcinsel gruplar da toplumun sağlığını geliştirmek için sağlık hizmeti götürmek ve bunun planlamasını yaparak veri tabanı oluşturmak amacındayım.''

Dr. Acımış, eşcinselliğin, toplumun mikrobu olarak görülmemesi, varlıklarının kabul edilmesi gerektiğini, onların da bu toplumda yaşadığını, toplum sağlığı açısından onların da toplumun bir parçası olduğunun kabullenilmesi gerektiğini dile getirdi. Eşcinselliğin en iyi din ışığı altında anlatılabileceğini düşündüğünü belirten Dr. Nurhan Meydan Acımış, din bilginlerinden ve sosyal toplum bilimcilerden bu konuda destek ve yardım beklediğini söyledi. Amacının baş kaldırmak veya toplumun değer yargılarına karşı gelmek olmadığını belirten Dr. Acımış, kendini doğru anlatması durumunda toplumun kendisine destek vereceğine inandığını vurguladı. Dr. Acımış, ''Dinimizde hoşgörü var, din bilginlerinden eşcinselliği topluma anlatmak için destek bekliyorum'' dedi.

Çalışmasından dolayı tepki alacağını, özellikle radikal grupların hedefi olabileceğini belirten Dr. Acımış, şöyle devam etti: ''Özellikle ilk yıllarda eşcinselliği görünür kılmak ve eşcinselliğe hoşgörü konusunda din temelinde tutunarak ilerleme konusunda bazı kaygılarım devam ediyor. Radikal gruplar, çalışmaların içeriğini bilmeden, kavramadan bazı tehditlere veya beni korkutmak ve yıldırmak adına eylemlere girebilirler. Ama korkmak bir kaçış. Eğer kaçarsak, yarattığımız bu değişimin devamı gelemeyebilir. Toplumun kaygısını oluşturan unsur genel ön yargılardır. Ön yargılar açılmaya ve dağılmaya başladığında korkuların azalacağına inanıyorum. Yaratacağım değişim ve toplum sağlığına yaptığım katkı uluslararası değerler ve katma değerleri düşündüğümde korkuları dikkate almak istemiyorum. Toplum, doğru sunulduğu sürece, vicdanını yaralamıyorsa benim yanımda olur, bunan inanıyorum.'' Dr. Nurhan Meydan Acımış, daha önceki yıllarda yaptığı ''Türkiye'de medya, yazılı basında politik içeriklerine göre cinselliğe bakış ve eşcinsellik sorgulaması'' araştırmasının da çalışmalarına ışık tutacağını sözlerine ekledi.
  • quote:

Tamam dostum biliyorsan biliyorsundur. O zaman benim yanit vermeme gerek yok daha. Cinsel durtulerin hormonlarla ilgisini yadsimadim ben, hepimizde etkili bu konuda hormonlar. Cinsel kimlik, cinsel yonelim ve diger fizyolojik farkliliklardan bahsediyorduk, ve hormonlarin bu konudaki etkisinden. Amacim bir seyleri empoze etmek degil. Ayrica kendi alanlarini kastetmistim ben o cumleyi yazarken, cunku ben de onlarla psikoloji dersleri aliyorum kendi alanimin disinda bir alan olarak.

Iyi forumlar.

Ukalalık yapmadığım halde alınmış gibi cevap vermen garip. İşte ben de diyorum ki hormonlar cinsel yönelimde direkt olarak etkilidir. Kendi alanları? Kaçıncı sınıf öğrencisiydi bunlar? Kendi alanı hakkında bilgisi vardır okuyan adamın. Yoksa da sınıfı geçemez zaten merak etme.
  • Temizlenmek üzere kilitlenmiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M

Temizlenmek üzere kilitlenmiştir.

İlginiz için teşekkürler. Gerçekten de forum yöneticilerin kafamdaki pek hoş olmayan algısını değiştirdiniz.
  • Öncelikle okuduğum kadarıyla, yazılanlar üzücü. Ancak çok detaylı bakabildiğimi söyleyemeyeceğim, bu konuya yaptığım müdahele biraz acele olmak durumunda kaldı. İşlem yaparak müdahele etmek yerine, yazmayı tercih ettim. Dolayısıyla, işlem yapılması gerektiğini düşündüğünüz iletileri şikayet ediniz lütfen. Gerekli işlemi diğer yönetici arkadaşlarım veya bakabilirsem ben yaparız. Gözümden kaçmış olan bu tür iletiler için şimdiden özür dilerim.

Evet beyler, öncelikle aramızdaki eşcinsel arkadaşların affına sığınarak, homofobik bir insan olduğumu belirteyim ki yazdıklarımı yanlış anlamayın. Yani şunu demek istiyorum, ben eşcinsel insanlardan irrasyonel bir şekilde çekiniyorum. Bu benim elimde olan bir durum değil, örümcek fobisi gibi bir şey. Mantıklı değilim, psikolojimin çarpık bir ürünü... Ancak çevremde eşcinsel veya heteroseksüelliğin dışında bir yönelimde insan olmadığı için, günlük hayatta sorun yaşamadan idare edebiliyorum. Neyse... Bu kısmı çok uzatmak önemli değil.

Ancak ne bu homofobi tipindeki irrasyonel korkular ne de kendimizce ürettiğimiz ve mantıklı olduğunu düşündüğümüz şeyler eşcinsel arkadaşlarımıza karşı bu kadar ileri gitmeyi gerektirmiyor. Ben bir homofobik olarak, eşcinsellere saygı duymamız gerektiğini, bunun bugünkü bilim dünyası tarafından normal bir varyasyon olduğunun kabul edildiğini söyleyebiliyorsam, sizler fazlasıyla söyleyebilirsiniz ve söylemelisiniz de. Bu, bugünkü çağdaş dünyamızın gereğidir.

Eşcinsel insanlara karşı ayrımcılığın, ırkçılıktan veya dincilikten (yani din ayrımı yapmaktan) hiçbir farkı yoktur. Verdiğim bu iki örnek gibi, cinsel ayrımcılık da bir insanlık suçudur.
    Bunu anlamak zor geliyorsa eğer, kendinizi bu arkadaşlarımızın yerine koyarak düşünebilirsiniz.

Bu mesajı eşcinsel arkadaşlarımızı ağırlıklı olarak düşünerek yazdım, çünkü bugün hepimizin gördüğü gibi büyük bir ayrımcılık var ortada.
    Neyse...
    Benim bu yazıyı yazarkenki amacım, sizin düşüncelerinizi değiştirmek değildi, çünkü bunu başaramayacağımı biliyorum.
    Ancak en azından, çevremizdeki insanlara saygı duymayı öğrenmemiz gerekiyor.

Eşcinselliği, hastalık veya anormallikle bağdaştıran iletilerin silineceğini ve bu iletileri yazan kişilere yaptırım uygulanacağını belirteyim. Eğer saygı duymakta zorlanıyorsanız lütfen bu konuya yazmamaya gayret edin. Veya, eşcinsel olmayı, kadın veya erkek olmak gibi bir cinsel yönelim şeklinde değerlendirmeye çalışın.
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.