Şimdi Ara

Eşcinsellik Hakkında (32. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
836
Cevap
4
Favori
28.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: M

Eşcinselliği, hastalık veya anormallikle bağdaştıran iletilerin silineceğini ve bu iletileri yazan kişilere yaptırım uygulanacağını belirteyim. Eğer saygı duymakta zorlanıyorsanız lütfen bu konuya yazmamaya gayret edin. Veya, eşcinsel olmayı, kadın veya erkek olmak gibi bir cinsel yönelim şeklinde değerlendirmeye çalışın.

Bu son paragrafı anlayabildiğimi sanmıyorum. Eşcinselliğin pisikolojik sorunların, travmaların bir sonucu olduğunu gösteren bilimsel araştırmalar ve makaleler varken bunları dile getirmeyi yasaklıyorsun. Onu geçtim peki tartışma nerden doğacak? Yani eşcinselliğe karşı olanların bu tutumlarına sebep olan başlıca neden eşcinselliğin pisikolojik bir hastalık, sorun olduğunu düşünmeleri. Yani eğer bunu dile getirdiklerinde sen çıkıp "bunu diyemezsin, silerim" dersen tartışmanın bir anlamı yok. Yani dolayısıyla zorla insanların bunu kabul etmesini istiyorsun.

Konunun ilk mesajında sorulan soru "eşcinsellik kalıtsal mı değil mi" noktasında. Yani eşcinselliği normal görenler genelde bunun kalıtsal olduğunu yada doğal bir iç güdü olduğunu düşünür. Oysa bunun karşısında aynı fikirde olmayanlar eşcinselliğin kalıtsal değil travmatik bir problemin sonucu olarak görür. Burada ise sen devreye giriyorsun ve tartışmanın bir tarafını açıkça "mesajlarınızı silerim bunu kabul etmek zorundasınız" diyorsun (yani laf oraya geliyor)

Hakaret, aşağılama benzeri mesajları kast etmiyorum. Sakın lafımı çarpıtmayın. Normal bir şekilde izahı ve delilleri ile eşcinselliğin hastalık, sorun olduğunu savunacak kişilerede hayat hakkı tanımalısınız.

Aksi ancak zorbalık, dayatma ile eştir.

...
  • quote:

Orijinalden alıntı: El-Cezeri

quote:

Eşcinselliği, hastalık veya anormallikle bağdaştıran iletilerin silineceğini ve bu iletileri yazan kişilere yaptırım uygulanacağını belirteyim. Eğer saygı duymakta zorlanıyorsanız lütfen bu konuya yazmamaya gayret edin. Veya, eşcinsel olmayı, kadın veya erkek olmak gibi bir cinsel yönelim şeklinde değerlendirmeye çalışın.

Bu son paragrafı anlayabildiğimi sanmıyorum. Eşcinselliğin pisikolojik sorunların, travmaların bir sonucu olduğunu gösteren bilimsel araştırmalar ve makaleler varken bunları dile getirmeyi yasaklıyorsun. Onu geçtim peki tartışma nerden doğacak? Yani eşcinselliğe karşı olanların bu tutumlarına sebep olan başlıca neden eşcinselliğin pisikolojik bir hastalık, sorun olduğunu düşünmeleri. Yani eğer bunu dile getirdiklerinde sen çıkıp "bunu diyemezsin, silerim" dersen tartışmanın bir anlamı yok. Yani dolayısıyla zorla insanların bunu kabul etmesini istiyorsun.

Konunun ilk mesajında sorulan soru "eşcinsellik kalıtsal mı değil mi" noktasında. Yani eşcinselliği normal görenler genelde bunun kalıtsal olduğunu yada doğal bir iç güdü olduğunu düşünür. Oysa bunun karşısında aynı fikirde olmayanlar eşcinselliğin kalıtsal değil travmatik bir problemin sonucu olarak görür. Burada ise sen devreye giriyorsun ve tartışmanın bir tarafını açıkça "mesajlarınızı silerim bunu kabul etmek zorundasınız" diyorsun (yani laf oraya geliyor)

Hakaret, aşağılama benzeri mesajları kast etmiyorum. Sakın lafımı çarpıtmayın. Normal bir şekilde izahı ve delilleri ile eşcinselliğin hastalık, sorun olduğunu savunacak kişilerede hayat hakkı tanımalısınız.

Aksi ancak zorbalık, dayatma ile eştir.

...

11 sayfalik konu boyunca:

quote:

Normal bir şekilde izahı ve delilleri ile eşcinselliğin hastalık, sorun olduğunu savunacak

ya da savunmus bir tane mesaj var mi? Var ise alintilayin okuyalim. Izah ve delilden kastinizin bilimsel oldugunu umuyorum.
  • @Paranoid, ben bu tartışmanın bir tarafı değilim ve bu konuyu tartışmayada niyetim yok. Sadece yöneticinin mesajı dikkatimi çekti ve son derece yanlış gördüm. Bir münazara var ise her iki fikrede hayat hakkı tanınmalıdır. Hakaret noktası ayrıdır fakat "eşcinsellik bir hastalıktır" savıda bu konuda hakaret olarak nitelenemez. Sonuçta tartışma bunun üzerine. Bu iddialar ancak eldeki verilerle tartışılabilir söylemlerdir. Hakaret olarak algılanması aşırı hassas bir tutumu gösteriyor.

Bu konuda taraflardan biri bu şekilde hassasiyet gösterse önemli değil ama bir yönetici buna müdahil olup iddianın bir tarafını susturursa önemli.

Sadece bunu belirtmek istedim.
  • Yöneticinin belirttigi nokta benim yola ciktigim yerden geliyor. Escinselligin dogal olmadigini, hastalik oldugunu iddia eden kisiler önce "dogustan degil" diyor. Ardindan kanit ya da arastirma istenince "Susun bi ya! Tüm toplar buraya toplanmis!" diyor. Bir digeri bilimsel kanit gösterdigini düsünüp kilise kurumlarinin, papazlarin isimlerini söylüyor. Hatta favorim "madem öyle yaparim iki bilimsel arastirma, acarim bi site bilimsel olur!" diyen.

Ortada bu durumu savunan bilimsel bir dayanak olmadigi icin M de böyle bir mesaj yazmis, eger ortaya adam gibi tutarli ve "hastalik" oldugu yönünde bir arastirma sunarsaniz hic kimsenin mesajinizi silecegini sanmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: paranoid_andr0id

Yöneticinin belirttigi nokta benim yola ciktigim yerden geliyor. Escinselligin dogal olmadigini, hastalik oldugunu iddia eden kisiler önce "dogustan degil" diyor. Ardindan kanit ya da arastirma istenince "Susun bi ya! Tüm toplar buraya toplanmis!" diyor.

Sözünü ettiğiniz konuşmada ilk kısım problem teşkil etmiyor. Eğer ikinci kısımda o tarz ifadeler kullanılırsa o hakarettir, o zaman yönetici o mesajı siler. Ona bir şey demiyorum zaten. Kast ettiğim şeyi anladığınızı sanıyorum.

İyi forumlar...
  • Eşcinselliği, sorun, hastalık veya anormallik şeklinde değil de, NORMAL bir varyasyon şeklinde ele aldığınız hiçbir iletiniz silinmez. Eşcinselliği hastalık veya anormallik pozisyonuna yerleştirmek zaten buradaki üyelerin haddine değildir, buna tıp karar verir. Benim sizden istediğim şey, bu noktadan yola çıkmanız. Tekrardan söylüyorum, hastalık değil de farklılık olarak nitelendirdiğiniz sürece eşcinsellik olgusunu, kimsenin size bir şey söyleyeceğini zannetmiyorum.
  • quote:

Yöneticinin belirttigi nokta benim yola ciktigim yerden geliyor. Escinselligin dogal olmadigini, hastalik oldugunu iddia eden kisiler önce "dogustan degil" diyor. Ardindan kanit ya da arastirma istenince "Susun bi ya! Tüm toplar buraya toplanmis!" diyor. Bir digeri bilimsel kanit gösterdigini düsünüp kilise kurumlarinin, papazlarin isimlerini söylüyor. Hatta favorim "madem öyle yaparim iki bilimsel arastirma, acarim bi site bilimsel olur!" diyen.

Ortada bu durumu savunan bilimsel bir dayanak olmadigi icin M de böyle bir mesaj yazmis, eger ortaya adam gibi tutarli ve "hastalik" oldugu yönünde bir arastirma sunarsaniz hic kimsenin mesajinizi silecegini sanmiyorum.

Bence herkes fikrini söyleyebilmeli. Sorun olduğunu düşünen gelsin, söylesin. Ama eşcinselliğin bir sorun olduğunu söyleyen kişilerin açtığı tartışmalar evet hep dediğin yere çıkıyor. İlk önce "eşcinsellik bir sorundur, bilimsel açıklaması vardır" diye giriyorlar, bir yerde köşeye sıkışınca birden patlıyorlar ve "tüm toplar buraya toplanmış!!!! i..eler sizi!!!!! geberin!!!! pislikler nefret ediyom hepinizden tiksinççç midemi bulandırıyosunuz!!11birbir1! ıy erkek erkeğe iğrenççç". Evet bu konuda bir şeyler yazmaya başladığımdan beri bu gibi örnekleri çok gördüm. Bence dediğim gibi herkes fikrini söyleyebilmeli, ama belirli kurallar dahilinde ve haddini aşmadan. Mesela benden önceki mesajı yazan üye bence devamlı sınırda dolaşıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I Love Cookies -- 22 Nisan 2012; 0:32:28 >
  • O zaman isteyen istedigi seye hastalik desin, dinlere, milletlere, akimlara vs vs. Dogaustu seylere inananlar psikolojik hasta desek bunun bilimsel tabani nedir? Ama boyle konularda hastalik desen, hobaaa!! Iste aynen boyle. O yuzden cahil cuhelanin burada konusmasi demek, hem hakaret hem oncekilerin tekrari demektir. Cunku bilimsel bir sey katabilecek duzeyde degiller.

Bilimsel olarak hastalik olmadigi ortadaysa, hasta demek hakarettir, arkasinda ideolojik art niyet de barindirabilir bu soz ayrica.

Bu arada hormonlarla ilgili yukaridaki bir arkadasa yanit vermistim, mesajin alt kisminda da baska birine kisa bir sey yazmistim. O kismi silseydiniz keske admin, mesajin tamami yerine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChangeOrBeCrushed -- 22 Nisan 2012; 0:41:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sgrafik

Ortada bir çatışma olduğu muhakkak. Ve herkes tarafını seçmiş görünüyor.

Sözgelimi bir kişinin dininin yasakladığı bir şeyi savunmak, o kişinin dinini yalanlamak anlamına gelir mi?

çatışma ifadesine katılmıyorum... çatışma felsefenin bir neticesi olarak batıda ortaya çıktı. bizi tanımayana biz burada olduğumuzu gözüne sokarız dendi. pride'lar, sahneye fırlayan aktivistlerle geçen törenler, protestolar, kavgalar, suikastlar hatta daha ilerisi bombalamalar ve sabotajlarla beraber geldi. batıda eşcinsellik tarihi diğer halk tabakalarının özgürlük mücadelesine paralel gelişti. Türkiyenin %11 farklı milli kimliğinin burada yaptıkları iki tarafa da güzellik getirmedi. %10 farklı cinsel kimliğinin aynı yolu izlemesinin bu vatana benzer sıkıntılar getirmesini doğru bulmuyorum. sabırla ve tekrarla hakkı savunmak çok daha bu coğrafya için etkilidir. mücadeleyi antlaşma ile hayra çevirmek avrupa için bir yol ise... duygusallığı ile hakkaniyeti birleştirip güzel bir çözüm çıkarmak da bu coğrafyanın işidir...

taraf seçmek kelimesi de keza sabit bir duruşu getiriyor. lakin eşcinsellik milli bir kimlik değil ki, en dindar çevrede bile bir bakıyorsunuz filancanın kızı lezbiyen yeğeni eşcinsel olabiliyor... keza insanlar birbirlerini doğru ifade edebilirlerse hakka taraf oluyorlar, insana saygıya taraf olabiliyorlar... ben bunun için hem çok dua ediyorum hem çok gayret ediyorum...

kişinin dinini değiştirmek dilemiyoruz... dini akaidinin insani olmadığını da iddia etmiyoruz. bakın tekrar demek de yarar var: kendi bireysel itikatınız diğerinin hayat hakkına dokunduğunda artık saygıdan bahsedilmez ve kıymeti savunulmaz. itikatım böyle ama deyip eşcinsele zulmedilemez, terapiye zorlanamaz, kafir sayılamaz... eşcinsel ben buradayım dediğinde "hiiii benim itikatıma hakaret ediyorsun, böyle açıktan konuşma!" demek manasızdır.

toprağa gömülen kıza el uzatan islam, kuyuya atılıp tepesinden aşağı benzin dökülüp yakılan eşcinsele sırt döner mi? kız ne olursa olsun insandır. "vurun k*hpeye" ifadesi realiteden uzak yalnızca bir fantazidir. "vurun i*neye" ifadesi de aynı yerdedir.

mevsimler değişiyor. dünya tek bir ev gibi oluyor... bu yeni oluşun içinde ailenin her bireyi onurla sofrada yerini alır. bunun bedeli olarak da o aileye tüm gayreti ile omuz olur... avrupadaki örneğimiz çılgınca uyuşturucu kullanan meydanlarda yatan serseri eşcinseller değil, bizimkilerin elemelere bile kalamadığı olimpiyat oyunlarında ülkelerinin bayraklarını göndere çektirten eşcinsel sporcular, askeri ve teknik icatların altına imzalarını atarak milletlerinin tarihine geçmiş bugün ürünleri evinizin heryerinde olan bilim insanlarıdır.

zamanın değişimi tek ulus kavramından daha yeni sıyrılmakta ve kardeşlerini yeni tanımakta olan ülkemde de değişecektir. tek tip insan yok... lakin tek tip kalp ve tek tip dostluk var... el uzatırsanız, uzanan eli görürsünüz...
  • Dini tartışmaların bölümümüzde yasak olduğunu hatırlatayım.
  • quote:

Eşcinselliği, sorun, hastalık veya anormallik şeklinde değil de, NORMAL bir varyasyon şeklinde ele aldığınız hiçbir iletiniz silinmez. Eşcinselliği hastalık veya anormallik pozisyonuna yerleştirmek zaten buradaki üyelerin haddine değildir, buna tıp karar verir. Benim sizden istediğim şey, bu noktadan yola çıkmanız. Tekrardan söylüyorum, hastalık değil de farklılık olarak nitelendirdiğiniz sürece eşcinsellik olgusunu, kimsenin size bir şey söyleyeceğini zannetmiyorum.

Mesajlarımda bunu yazdım. İki çeşit insan vardır. Birincisi eşcinsel olan kişidir. Yani adamın orjinali böyle. Buna kimse birşey demiyor zaten. Ayrıca maalesef bu ülkenin bugününde ve geçmişinde de eşcinsel ilişki, karşı cinsle ilişkiden her zaman daha kolay olmuştur...

Burada itiraz edilen ve ben dahil pekçok insanın itiraz noktası şudur;

Böyle bir forumda yaratılmak istenen şey, " Çekiniyorsanız gelin, biz tecrübeliyiz, size bu işi öğretiriz. " anlamında bir bağ kurma, bunu tartışmadaki arka planda beliren niyet bu. O noktada birtakım cahil insanların doğasına aykırı olduğu halde kanması veya kandırılmasına karşı koymak gerekiyor.

Yani bu konuda bu açıdan bir muhalefet şarttır.

Eşcinselliği bir hastalık olarak niteleyen ve böyle görmeyen de otoriteler mevcuttur. Ama kişisel bazda eşcinsellerin büyük çoğunluğunun psikiyatrik destek alan insanlar olduğu da inkar edilemez. Hatta bir kısmı, ki azınlıktır ama çok tehlikeli insanlardır.

Yani burada bu gerçeği ifade etmek hakaret filan olamaz. Ha, ifadelerde yanlışımız oldu ise özür dileriz. Buradaki amaç bu işe körü körüne karşı durup savaş ilan etmek değildir.

Ama normal görmeyeni de adeta ısındıracak yaklaşımların sebep olacağı yanlışlara da karşı durmaKk açısından tekrar etmek lazımdır ki;

Muhalefette şart yani...
  • Muhalefet olmanız sorun değil. Sizlerden istediğim anlayış şudur:
    Heteroseksüel insanlar mavi gözlülerse, eşcinsel insanlar yeşil gözlülerdir. Görme engelli değillerdir.

Yeşil gözlü olmayı bir sorun olarak görüyorsanız, bunu açıklarsınız, okuruz; ancak bunu karşınızdaki insana hastalık veya anormallik gibi dayatmak kötü bir davranış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustf9

quote:

Eşcinselliği, sorun, hastalık veya anormallik şeklinde değil de, NORMAL bir varyasyon şeklinde ele aldığınız hiçbir iletiniz silinmez. Eşcinselliği hastalık veya anormallik pozisyonuna yerleştirmek zaten buradaki üyelerin haddine değildir, buna tıp karar verir. Benim sizden istediğim şey, bu noktadan yola çıkmanız. Tekrardan söylüyorum, hastalık değil de farklılık olarak nitelendirdiğiniz sürece eşcinsellik olgusunu, kimsenin size bir şey söyleyeceğini zannetmiyorum.

Mesajlarımda bunu yazdım. İki çeşit insan vardır. Birincisi eşcinsel olan kişidir. Yani adamın orjinali böyle. Buna kimse birşey demiyor zaten. Ayrıca maalesef bu ülkenin bugününde ve geçmişinde de eşcinsel ilişki, karşı cinsle ilişkiden her zaman daha kolay olmuştur...

Burada itiraz edilen ve ben dahil pekçok insanın itiraz noktası şudur;

Böyle bir forumda yaratılmak istenen şey, " Çekiniyorsanız gelin, biz tecrübeliyiz, size bu işi öğretiriz. " anlamında bir bağ kurma, bunu tartışmadaki arka planda beliren niyet bu. O noktada birtakım cahil insanların doğasına aykırı olduğu halde kanması veya kandırılmasına karşı koymak gerekiyor.

Yani bu konuda bu açıdan bir muhalefet şarttır.

Eşcinselliği bir hastalık olarak niteleyen ve böyle görmeyen de otoriteler mevcuttur. Ama kişisel bazda eşcinsellerin büyük çoğunluğunun psikiyatrik destek alan insanlar olduğu da inkar edilemez. Hatta bir kısmı, ki azınlıktır ama çok tehlikeli insanlardır.

Yani burada bu gerçeği ifade etmek hakaret filan olamaz. Ha, ifadelerde yanlışımız oldu ise özür dileriz. Buradaki amaç bu işe körü körüne karşı durup savaş ilan etmek değildir.

Ama normal görmeyeni de adeta ısındıracak yaklaşımların sebep olacağı yanlışlara da karşı durmaKk açısından tekrar etmek lazımdır ki;

Muhalefette şart yani...

Eşcinseller niye psikiyatrik destek alır biliyor musun? Özellikle Türkiye gibi ülkelerde, toplum baskısı yüzünden psikiyatrik destek alırlar. Bu baskılarla baş etmeyi öğrenmek için psikiyatrik destek alırlar. Evet biliyorum çünkü ben de aldım psikiyatrik destek, kısa süreli olsa da. Eşcinselleri dışla, döv, söv, sonra "psikiyatrik destek alıyorlar tehlikeli insanlar bunlar", oldu! Bazı eşcinseller ise yine toplumda eşcinsellik onlara tü kaka diye empoze edildiği için, eşcinseller ahlaksız ve günahkar olarak gösterildiği için kendilerini kabullenmede sorun yaşarlar ve bu yüzden psikiyatrik destek alırlar. Eşcinsellerin psikiyatrik destek alması eşcinselliklerinden kaynaklı değil, tamamen toplum baskısından kaynaklıdır.
  • Eşcinsellik doğal değildir. Doğal olarak kabul edilebilmeleri için doğal şekilde üreyebiliyor olmaları gerekir. Doğal olarak üreyemiyor olmaları insanlığın geleceği açısından tehdittir. Yapay hamilelik doğal olmayıp masraflı ve geleceği belirsiz bir konudur.

Diğer yandan; hemcinslerin birbirini daha kolay ve doğru olarak anlıyor olmaları, iletişim kolaylığı, erkeklerde aybaşı periodlarının olmaması, ilişkide doğum riskinin olmaması, kadınlarla olan ilişkilerin sonunda nafaka ödenmesinin yarattığı ekonomik zorluklar gibi faktörler nedeniyle eşcinsellik caziptir ve yayılması kolaydır. Tarihte bunun örnekleri vardır. Bu nedenle; doğuştan gelen eşcinsel özelliğe sahip olanlar dışında eşcinsellik doğru değildir ve özendirilmemelidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nürnberger

Eşcinsellik doğal değildir. Doğal olarak kabul edilebilmeleri için doğal şekilde üreyebiliyor olmaları gerekir. Doğal olarak üreyemiyor olmaları insanlığın geleceği açısından tehdittir. Yapay hamilelik doğal olmayıp masraflı ve geleceği belirsiz bir konudur.

Diğer yandan; hemcinslerin birbirini daha kolay ve doğru olarak anlıyor olmaları, iletişim kolaylığı, erkeklerde aybaşı periodlarının olmaması, ilişkide doğum riskinin olmaması, kadınlarla olan ilişkilerin sonunda nafaka ödenmesinin yarattığı ekonomik zorluklar gibi faktörler nedeniyle eşcinsellik caziptir ve yayılması kolaydır. Tarihte bunun örnekleri vardır. Bu nedenle; doğuştan gelen eşcinsel özelliğe sahip olanlar dışında eşcinsellik doğru değildir ve özendirilmemelidir.

Masturbasyon da dogal degildir öyleyse, ya da heteroseksuel bir ciftin korunmasi da dogal degildir. Cocuk sahibi olmamak icin kendilerini kisirlastiran insanlar da var.

Peki evlenip de cocuk sahibi olmak istemeyen ciftler de mi dogal degildir? Dogal olarak ürememek ya da üremek istememek insanligin gelecegi acisindan nasil bi tehdit olabilir? Yapay hamileligin gelecegi hangi konuda belirsizdir ve neden dogal degildir? Kimsesizler yurtlari cocuklarla dolup tasmis durumdayken insanligin gelecegi hakkinda korkmaniz da ilgincmis.

Bakin escinsellik deyince akliniz hemen iki erkege kayiyor ve burada kisisel bir cikarim yaptiginiz cok bariz. Kadinlar birbirleriyle olduklarinda aybasi sorunlari yasamiyorlar mi? Öyle bi anlatmissiniz ki sanki harika bir sey escinsel olmak. Escinsel oldugu icin ailesi tarafindan kapi disari edilen hatta öldürülen insanlar var. Buna ragmen insanlarin hamilelik riski olmadigi icin escinselligi "sectigini" mi dusunuyorsunuz?

Kendinizden yola cikin. Bu bahsettiginiz zorluklar sizi escinsel yapabilir mi?

Ve tekrar söylüyorum, 12 sayfa olmus konu. Hangi mesajda ve ne sekilde özendirildi escinsellik? Özendirilecek neyi var? Escinsel olmak bir yasam tarzi mi ki özendirilebilsin? Sizinle karsi fikirde olanlar hep escinselligin dogustan oldugunu söyleyen insanlar, bu durumda özendilebilecegini düsünmeleri de abes olmaz mi?
  • quote:

Ve tekrar söylüyorum, 12 sayfa olmus konu. Hangi mesajda ve ne sekilde özendirildi escinsellik? Özendirilecek neyi var? Escinsel olmak bir yasam tarzi mi ki özendirilebilsin? Sizinle karsi fikirde olanlar hep escinselligin dogustan oldugunu söyleyen insanlar, bu durumda özendilebilecegini düsünmeleri de abes olmaz mi?

12 sayfa olmasının ve sürekli üstte tutulmasının amacı özendirilmesi değil.

Birkaçına cesaret verilmesi, kalan çoğunluğa da kanıksatılması...
  • quote:

quote:

12 sayfa olmasının ve sürekli üstte tutulmasının amacı özendirilmesi değil.

Birkaçına cesaret verilmesi, kalan çoğunluğa da kanıksatılması...

Kaniksatilmak istenen (ya da umulan) sey escinsellere saygi gösterilmesidir. Üstelik bu konunun 12 sayfa olmasinin ve üstte kalmasinin sebebi sürekli "atarli" yaklasimda bulunan insanlar degil mi? Sürekli desteksiz sallayip ortaya laf atip kactiklarinda cevap verilmemesini mi istiyorsunuz?

Cesaret verilmesinden kastiniz zaten escinsel oldugunu acikca söyleyen insanlar mi? Bu insanlarin kendilerini özgür hissetmek zaten en dogal haklaridir.

Sizin diger nefret konusunda basortululeri destekleyen mesajlarinizdan bir farki yok acikcasi, bunu nasil görmezden gelebiliyorsunuz bunu anlayamiyorum. Sanirim bu konudan muzdarip birisiniz ve kisilik haklari ve benligi bastirilmaya calisan bu insanlari en iyi anlayabilecek kisilerden birisiniz. Zamaninda basörtüsü veya uzun saci ya da sakali yuzunden universiteye giremeyen ögrenciler vardi. Ve bu insanlar hep birlikte protesto yapmislardi. Cunku ayniydi sorunlari. Escinsel insanlar da sistematik bir "mobbing"e (türkcesine baktim ama bulamadim, üsenmezseniz wiki'den bakmanizi tavsiye ederim) maruz kaliyorlar. Bu neden okulu birakanlar, baska sehirlere ülkelere tasinanlar var.

Ve evet size bu insanlara cesaret verilmesi yanlis geliyorsa zaten temel insan haklarini kabul etmekte bir sorun yasiyorsunuz demektir. Kaniksatmaktan kastiniz escinsellerin varliklarina her firsatta tas atilmasina ve hasta yaftasi takilmasina engel olmak ise bu da dogru.

Ancak heteroseksüel birini escinsel yapmak zaten mumkun degildir veya tam tersi. Ve nasil bir motivasyonla yapar bir insan bunu? Bir fikriniz var mi? Bir escinsel icin heteroseksuel birini escinsel olmaya telkinlemenin ne gibi bir yarari olabilir?
  • Boş kaldığı zaman kendileri üste çıkarıyorlar. Tarihlere göre analiz ederseniz bulursunuz.
  • quote:

Boş kaldığı zaman kendileri üste çıkarıyorlar. Tarihlere göre analiz ederseniz bulursunuz.

Söyle bir göz attim sayfalara. 2 kez "hort"latilmis.

Bir keresinde escinsel biri konuyla ilgili bir mesaj yazmis ve anladigim kadariyla bu konudaki ilk mesaji. Arama motorounu kullandigini saniyorum.

Digerinde ise birisi escinsellik ve pedofiliyi karsilastiran ve bu nedenle sacma oldugunu söyledigi bir mesaj girmis. Bu kisinin de sanirim ilk mesaji o da arama motorunu kullanmis sanirim.

Umarim atladigim bir tane yoktur. Zaten bir kere ilk sayfaya düstügünde 1-2 ay boyunca uzun uzadiya tartisiliyor.

Üstelik bir konuda söyleyecek bir seyi olan insanin (iyi ya da kötü) arama yapip konuyu bulmasi gayet dogal degil midir? Sizin actiginiz Farabi ya da nefret sucu ile ilgili konu birseyleri dayatmak icin midir? Nefreti kaniksatmak icin konu aciyorsunuz demek ne kadar yanlissa bu da o kadar yanlistir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paranoid_andr0id -- 22 Nisan 2012; 20:42:00 >
  • Konunun altta veya üstte kalması değildir asıl konu. Aklıselim her insan eşcinselliğin tabiat kanunlarıyla örtüşmediğini gayet iyi bilir. Konuda dezenformasyon yapılıyor.
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.