Şimdi Ara

Eşcinsellik Hakkında (36. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
836
Cevap
4
Favori
28.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: wrath914

Kimse kimseyi sevmek zorunda degil. Kimse kimsenin, cinsel yönelimlerini onaylamak zorunda da degil. Ama bu, sevmeyip onaylamadıgımız seyleri asalım, keselim, yok edelim hakkını vermiyor hiç kimseye. Hepimiz insanız surda, hepimizin gidecegi yer aynı. Şu üç günlük dünyada hiç kimsenin kalbini kırmaya deger mi? Hiç kimsenin ahını almaya deger mi? Hiç kimsenin hayatını zulüme cevirmeyin, bir daha gelemeyecegiz bu dünyaya. Bırakın insanlar şu kısacık hayatlarını istedikleri gibi yaşasınlar. Ayrıca homo, hetero, müslüman, hristiyan, ateist, siyah, beyaz, zengin, fakir, dogulu, batılı bırakın isteyen istedigini olsun... Ki zaten Banane? Sanane? Onane?....

Ne zamandan beri uçkuruna hakim olmak istememenin adı "hastalık", "fiziksel durum" ya da "insanın elinde olmayan bir şey". Eş cinsellerin canı uçkuruna tapmak istiyor bence Yaratan'a değil.
    Eğer içinde yaşadığın toplumunun kuralları ve ahlak yapısı senin sözde "hastalık", "fiziksel durum" ya da "insanın elinde olmayan bir şey"in ile bağdaşmıyorsa, onu saklayacaksın, hakim olacaksın kendine! Bu kadar basit! Anlayamadığım bir şey de, anadan doğma görmeze kör, kolsuza çolak, bacağı kısa olana topal, saçı olmayana kel dendiği halde, bu takıma neden hasta, veya sapık, ya da anormal denemediği ve böyle diyenlerin yargıda mahkum edildiğidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: R00T3RR00R
    Anlayamadığım bir şey de, anadan doğma görmeze kör, kolsuza çolak, bacağı kısa olana topal, saçı olmayana kel dendiği halde, bu takıma neden hasta, veya sapık, ya da anormal denemediği ve böyle diyenlerin yargıda mahkum edildiğidir.

Saydığınız üzere o kişilere de sapık ya da anormal demiyorsunuz. Eşcinsel ismi kullanılıyor, sapık değil. Önemli nokta bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: R00T3RR00R

quote:

Orijinalden alıntı: wrath914

Kimse kimseyi sevmek zorunda degil. Kimse kimsenin, cinsel yönelimlerini onaylamak zorunda da degil. Ama bu, sevmeyip onaylamadıgımız seyleri asalım, keselim, yok edelim hakkını vermiyor hiç kimseye. Hepimiz insanız surda, hepimizin gidecegi yer aynı. Şu üç günlük dünyada hiç kimsenin kalbini kırmaya deger mi? Hiç kimsenin ahını almaya deger mi? Hiç kimsenin hayatını zulüme cevirmeyin, bir daha gelemeyecegiz bu dünyaya. Bırakın insanlar şu kısacık hayatlarını istedikleri gibi yaşasınlar. Ayrıca homo, hetero, müslüman, hristiyan, ateist, siyah, beyaz, zengin, fakir, dogulu, batılı bırakın isteyen istedigini olsun... Ki zaten Banane? Sanane? Onane?....

Ne zamandan beri uçkuruna hakim olmak istememenin adı "hastalık", "fiziksel durum" ya da "insanın elinde olmayan bir şey". Eş cinsellerin canı uçkuruna tapmak istiyor bence Yaratan'a değil.
    Eğer içinde yaşadığın toplumunun kuralları ve ahlak yapısı senin sözde "hastalık", "fiziksel durum" ya da "insanın elinde olmayan bir şey"in ile bağdaşmıyorsa, onu saklayacaksın, hakim olacaksın kendine! Bu kadar basit! Anlayamadığım bir şey de, anadan doğma görmeze kör, kolsuza çolak, bacağı kısa olana topal, saçı olmayana kel dendiği halde, bu takıma neden hasta, veya sapık, ya da anormal denemediği ve böyle diyenlerin yargıda mahkum edildiğidir.

Eşcinsellik uçkuruna hakim olamamak mıymış? O zaman heteroseksüellik de aynı şekilde. Heteroseksüeller de o zaman uçkuruna tapmak istiyor. Zira iki cinsel yönelimin arasındaki tek fark ilgi duyulan cinsiyet. Merak ediyorum, insanlar eşcinsel olmadan nasıl bu kadar emin konuşabiliyor, "şu şöyleDİR, bu böyleDİR" diye bir de son noktayı koyuyorlar ya kendilerince. Tek akıllı sizsiniz ama bravo.
  • Eşcinsellik psikolojik bir rahatsızlıktır.Ben daha 5 yaşımda memeye ilgi göstermeye başladığımı hatırlıyom.Dergide açık saçık hatun görünce bi hoş oluyodum.
    Doğuştan kendisiyle aynı cinse ilgi gösteren yoktur.
    Erkeğin kendini başka erkeğe sevdirmesi hastalıktır.Kadının da aynı şekilde.
    Türkiyede eşcinsellik genelde yapmacıktır.Maddiyat için yapılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KarettaKerata

Eşcinsellik psikolojik bir rahatsızlıktır.Ben daha 5 yaşımda memeye ilgi göstermeye başladığımı hatırlıyom.Dergide açık saçık hatun görünce bi hoş oluyodum.
    Doğuştan kendisiyle aynı cinse ilgi gösteren yoktur.
    Erkeğin kendini başka erkeğe sevdirmesi hastalıktır.Kadının da aynı şekilde.
    Türkiyede eşcinsellik genelde yapmacıktır.Maddiyat için yapılır.

"Vardır, yoktur, şöyledir, böyledir" nedir bunlar? Eşcinsel olmadan nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz? Ayrıca söyleyeyim, Türkiye'de eşcinseller hele de çevrelerine açıksa itilip kakılır, hatta bazı çevrelerde her an linçe uğrama, öldürülme riskleri vardır ki bu ülkede birçok kez de yaşanmıştır. Bu ülkede kadın-erkek cinselliği sınırsız yaşanıyor, eşcinselliğe gelince robot gibi "TÜRKAİLEYAPISINAVEGELENEKLERİMİZEAYKIRIDIRNOKTA". Sığ düşünüyorsunuz, ya da homofobinizin önüne koyacak bir şeyler arıyorsunuz kendinizi teselli edecek. Yok efendim tercihmiş, hastalıkmış, maddiyat içinmiş. Maddiyat olayı ne hakikaten? Türkiye'de kimi gördün hem halktan olup, hem de eşcinselken paralar içinde boğulan? Genelde tam tersi oluyor da. Bilimin, tıpın, psikolojinin vb. ne söylediğinin önemi yok sizin için. Türkiye'de bile psikologlar/psikiyatrlar ve psikoloji temalı kuruluşlar bas bas "eşcinsellik ne tercih, ne de hastalıktır" diye bağırırken siz neyin kafasını yaşıyorsunuz da böyle kendi kendinize tanılar koyuyorsunuz?

He, yine mi olmadı? Tanı mı koyuyoruz? Bence bir insanın 5 yaşında cinsel anlamda bu kadar istekli olması hastalıktır. Hastasın sen. Bak, ne kadar kolay hastalık tanısı koymak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: I Love Cookies

Türkiye'de eşcinseller hele de çevrelerine açıksa itilip kakılır, hatta bazı çevrelerde her an linçe uğrama, öldürülme riskleri vardır ki bu ülkede birçok kez de yaşanmıştır.

yazıyı alıntı yaparken sagını solunu kesip sadece bu kısmı alıntı yaptigim icin oncelikle ozur diliyorum.

hangi cevrede escinseller olduruluyor ? ben istanbulda yasiyorum ve hergun escincellerin sokaklarda rahat rahat dolawtıgını goruyorum ne karisan var ne gorusen var. kaldıkı onları oldurmek isteyen? haa dersinki soyle yan gozle bakarlar renkli pantalon kupe felan efemine hareket tamam ters bakan ola bilir linc etmek öldürmek hangi cevrede oldu/oluyor bunlar ? yapmayın birazda kendi abartilarimiz degilmi bunlar.
    not: umarim travetileri kastetmemissindir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: joker-38

quote:

Türkiye'de eşcinseller hele de çevrelerine açıksa itilip kakılır, hatta bazı çevrelerde her an linçe uğrama, öldürülme riskleri vardır ki bu ülkede birçok kez de yaşanmıştır.

yazıyı alıntı yaparken sagını solunu kesip sadece bu kısmı alıntı yaptigim icin oncelikle ozur diliyorum.

hangi cevrede escinseller olduruluyor ? ben istanbulda yasiyorum ve hergun escincellerin sokaklarda rahat rahat dolawtıgını goruyorum ne karisan var ne gorusen var. kaldıkı onları oldurmek isteyen? haa dersinki soyle yan gozle bakarlar renkli pantalon kupe felan efemine hareket tamam ters bakan ola bilir linc etmek öldürmek hangi cevrede oldu/oluyor bunlar ? yapmayın birazda kendi abartilarimiz degilmi bunlar.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Ahmet_Y%C4%B1ld%C4%B1z_cinayeti

Türkiye sadece İstanbul'dan oluşmuyor. İstanbul da zaten her yeri öyle aman aman modern bir yer değil. Senin, benim çevremde olmaması bu olayların yaşanmadığı anlamına gelmez. Eminim bu ülkede eşcinsellere karşı çok daha fazla nefret suçu işlenmiştir ancak medya bu konuda biraz korkak olduğundan dolayı bahsettiğim linkteki cinayet bile gazetelerde vb. zar zor yer buldu kendine. O cinayeti işleyen yabancı biri de değil, basbayağı çocuğun babası.

Eşcinsellere karşı sağlam bir ayrımcılık yasası gelmedikçe bu cinayetlerin, linçlerin ve diğer çeşitli nefret suçlarının ardı arkası kesilmez. Hatta hükümet tarafından çok demokratik ve insan haklarına saygılı olacağı söylenen yeni anayasaya BDP ve CHP tarafından eklenmeye çalıştı böyle bir yasa, ancak AKP ve MHP karşı görüş bildirdi. Demek ki hükümetin insan haklarına saygısı türbandan, sarıktan öteye gidemiyor. Bu ülkede hala hak hukuk bekleyen Kürt, Hristiyan, eşcinsel vb. topluluklar var. Keşke bunlara biraz daha duyarlı bir hükümetimiz olsaydı. Neyse, bu konuya fazla girmeden kapatalım.

Cinayeti ve linçi de geçtim, giyimiyle ve hareketleriyle efemine bir eşcinsel İstanbul'un fazla gelişmemiş bir sokağında kendi halinde yürüse o sokağı "i..e, top" gibi laflar yemeden geçemez. Bence bu bile toplumun farklılıklara ne kadar tahammülsüz, homofobik, nefret dolu bir toplum olduğunu kanıtlar nitelikte.
  • quote:

quote:

quote:

Türkiye sadece İstanbul'dan oluşmuyor. İstanbul da zaten her yeri öyle aman aman modern bir yer değil. Senin, benim çevremde olmaması bu olayların yaşanmadığı anlamına gelmez. Eminim bu ülkede eşcinsellere karşı çok daha fazla nefret suçu işlenmiştir ancak medya bu konuda biraz korkak olduğundan dolayı bahsettiğim linkteki cinayet bile gazetelerde vb. zar zor yer buldu kendine. O cinayeti işleyen yabancı biri de değil, basbayağı çocuğun babası.

Eşcinsellere karşı sağlam bir ayrımcılık yasası gelmedikçe bu cinayetlerin, linçlerin ve diğer çeşitli nefret suçlarının ardı arkası kesilmez. Hatta hükümet tarafından çok demokratik ve insan haklarına saygılı olacağı söylenen yeni anayasaya BDP ve CHP tarafından eklenmeye çalıştı böyle bir yasa, ancak AKP ve MHP karşı görüş bildirdi. Demek ki hükümetin insan haklarına saygısı türbandan, sarıktan öteye gidemiyor. Bu ülkede hala hak hukuk bekleyen Kürt, Hristiyan, eşcinsel vb. topluluklar var. Keşke bunlara biraz daha duyarlı bir hükümetimiz olsaydı. Neyse, bu konuya fazla girmeden kapatalım.

Cinayeti ve linçi de geçtim, giyimiyle ve hareketleriyle efemine bir eşcinsel İstanbul'un fazla gelişmemiş bir sokağında kendi halinde yürüse o sokağı "i..e, top" gibi laflar yemeden geçemez. Bence bu bile toplumun farklılıklara ne kadar tahammülsüz, homofobik, nefret dolu bir toplum olduğunu kanıtlar nitelikte.

verdigin linkte kimine gore ulkenin ilk gey cinayeti diyor yani 2008 de bir ilkten bahsediyor. demekki oyle aman aman bir teror yok ortada ve ekliyor bunu yapan babasi. yani bazı cevreler degil insanin ailesi bunu yapıyor. bir insan daha ailesine bunu kabullendiremiyorsa cevresine nasil yapacak ? gunesi gordum filmi de oyleydi. ailesine kabullendiremedi. bazı cevrelerden kastın insanlarin ailesimi ? misal ben escinsel olsam once aileme bun kabullendirirdim. olmuyormu onlari terk ederdim. odami oluyor? ozaman gizli yapardim.
    yani demek istedigim sanki hergun birileri dovuluyor kesiliyor gibi yorumlar gormek beni biraz ürkütüyor. yorumlari biraz daha abartisız ve kaynak gostererek yaparsak akkılarda soru isareti kalmaz. demissinizki biraz efemine birisi bir sokaga girdiginde sozlu satasma oluyor. buda varsayim lakin buna itirazim yok kendini bilmezler cika bilir veya aileleri tarafından dıslanan ola bilir. lakin linc ve ölüm ?
    hangi yasa bir anne babaya evladının escinsel oldugunu benimsete bilir ? hangi yasa ise alacaginiz elemanın escinsel oldugunu ögrendiginde vazgecirtmez? hangi yasa sınıfınızda bir escinsel oldugunu bilginizde ona on yargili davrandırtmaz ? ve bunlarin devletle ne alakası var ? bu tamamen toplum bilinci. hadi sabaha hepsi cozulsun olsun bitsin varmı boyle birsey ? hersey zamanla.
    derdimi anlata bilmisimdir umarim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JQKER -- 3 Ağustos 2012; 21:34:22 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

verdigin linkte kimine gore ulkenin ilk gey cinayeti diyor yani 2008 de bir ilkten bahsediyor. demekki oyle aman aman bir teror yok ortada ve ekliyor bunu yapan babasi. yani bazı cevreler degil insanin ailesi bunu yapıyor. bir insan daha ailesine bunu kabullendiremiyorsa cevresine nasil yapacak ? gunesi gordum filmi de oyleydi. ailesine kabullendiremedi. bazı cevrelerden kastın insanlarin ailesimi ? misal ben escinsel olsam once aileme bun kabullendirirdim. olmuyormu onlari terk ederdim. odami oluyor? ozaman gizli yapardim.
    yani demek istedigim sanki hergun birileri dovuluyor kesiliyor gibi yorumlar gormek beni biraz ürkütüyor. yorumlari biraz daha abartisız ve kaynak gostererek yaparsak akkılarda soru isareti kalmaz. demissinizki biraz efemine birisi bir sokaga girdiginde sozlu satasma oluyor. buda varsayim lakin buna itirazim yok kendini bilmezler cika bilir veya aileleri tarafından dıslanan ola bilir. lakin linc ve ölüm ?
    hangi yasa bir anne babaya evladının escinsel oldugunu benimsete bilir ? hangi yasa ise alacaginiz elemanın escinsel oldugunu ögrendiginde vazgecirtmez? hangi yasa sınıfınızda bir escinsel oldugunu bilginizde ona on yargili davrandırtmaz ? ve bunlarin devletle ne alakası var ? bu tamamen toplum bilinci. hadi sabaha hepsi cozulsun olsun bitsin varmı boyle birsey ? hersey zamanla.
    derdimi anlata bilmisimdir umarim.

"Kimilerine göre" yazıyor. İlk gay namus cinayetini böyle bir ülkede nasıl saptayabilirsin ki? Özellikle hukukun, hükümetin, polisin, adaletin eşcinsel bireyleri görmezden geldiği bir ülkede. O cinayet ne ilkti, ne de son olacak. Medya eşcinsellere yapılanların üstüne ne kadar gidiyor ki? Veya gidebiliyor ki? Toplum buna ne kadar duyarlı ki? Hatta "iyi olmuş" diyebilecek düşüncede olan insanlar bile var bu ülkede. İşte böyle bir ülkede yaşanan bir eşcinsel cinayetinin ilk olup olmadığı saptanamaz. Bunun ilk olmadığına adım gibi eminim.

Bu arada bence dış çevreden çok, aile artık son raddedir. Eşcinsel çocuğu ailenin öldürmesi artık son raddedir yani. Eşcinsel cinayetleri gibi bir utancı olan bir ülkede bana linç olmadığını savunamazsınız. Defalarca okudum. Travesti diye linç ediliyor, mahkemede "bana laf attı" gibi savunmalar veriliyor ve bunları kabul etmek de mahkemenin işine geliyor. Evet bunların devletle çok ama çok alakası var. Eşcinselleri korumak bir yerde de devletin görevi. Eşcinsellere karşı yapılan ayrımcılığı engellemek adına tasarlanan yasayı veto etmek nedir biliyor musun? "Eşcinseller bizim umrumuzda değil, istediğiniz gibi asın, kesin bize ne" demenin başka bir şeklidir. Devlet bir ülkede homofobinin azalması veya çoğalması için bir şey yapabilir. Bizim ülkede ise ikincisi uygulanıyor. Yani topluma homofobi alttan alttan bayağı pompalanıyor. Örnek olarak eski kadın ve aileden sorumlu bakanın sözlerini, sağlık bakanının sözlerini örnek gösterebiliriz. Bana bir ülkedeki homofobinin azalmasında ve çoğalmasına devletin bir etkisi olmadığını söyleyemezsin. Bazı ülkelerde homofobinin körelmesi için devlet eliyle konferanslar verilirken, konuşmalar yapılırken bizim ülkemizde tam tersi yapılıyor. Devlet bile eşcinselleri öcüleştiriyor, ötekileştiriyor.

Nasıl bir yasayla anne ve babaya evladının eşcinsel olduğu benimsetilir bilmem. Ama dolaylı olarak adımlar atılabilir. Eşcinsel olduğu gibi gerekçelerle reddedilen çocuklara ailesi yasslar yoluyla belli bir miktar para ödeyebilir mesela. Bu sadece bir fikir, eminim "devletimiz" istese çok daha yaratıcı çözümler bulabilir, ben devlet değilim.

Hangi yasayla eşcinsellerin eşcinsel olduğu için işten çıkarılmaması sağlanabilir? Çok basit değil mi? Eşcinsellerin eşcinsel oldukları için işten çıkarılmalarını yasalar sağlıyor (şu "genel ahlak" olayı, çünkü yasalarımıza göre eşcinsel bir erkek öğretmen öğrencilerine sarkabilir ama heteroseksüel bir erkek öğretmen kız öğrencilerine sarkmazmış..). Eğer tam tersi olursa sanırım eşcinsellerin bu hakkı da korunabilir. Çoğu gelişmiş ülkede böyle yöntemler kullanılıyor.

Her şey zamanla, ama işte Türkiye gelişmiyor ki. Her gün geriliyor. Zamanla bir şeyler olacak evet ama bu sadece homofobinin artması olacak. Devlete büyük rol düşüyor bu konuda. Eşcinsel vatandaşlarının özgürlükleri için çalışan devletleri görüyoruz, durumları ne kadar iyi veya ne kadar kötü bilmem, ama durumun iyileştiği kesin. Türkiye'de ise öyle bir ortam yok. Devlet toplumu nasıl muhafazakarlaştırabiliyorsa, nasıl farklılıklara karşı tahammülsüzleştirebiliyorsa daha iyi şeyler de yapabilir. Bu ülkede televizyonlarda bir kanalda homofobi karşıtı uzun bir konuşma yapılsa eminim ki devlete yakın bir kuruluş olan RTÜK "ahlaka aykırı" diye vermediği cezayı bırakmaz. Zaten televizyonlarda eşcinsellik kavramının komedi/dalga malzemesi dışında kullanıldığı yerlerde RTÜK devreye giriyor. İşte yazımın başlarında bahsettiğim medyanın bir şey yapmaması yanında da "yapamaması" bir yerde bunla ilgiliydi.

Umarım ben de derdimi anlatabilmişimdir.
  • quote:

cok fazla alıntı oldu alıntıları siliyorum zaten bir ustumdesiniz.

son sorumu sorayım. bu soruyu bu yazdıklaırnızdan yola cikarak soruyorum.

siz turkiyenin yarisindan fazlasinın oyunu alsanız. bu oylar verenlerin (yazdıklarınıza gore) ilerleyen degil gerileyen bir ulkeden alsanız. ve o oyların escinsellere karsi olanlardan geldigini bilseniz. sadece var sayim olan ne basinda ne baska yerde gorunmeyen lincler ölümlere karsi yasa cikartmaya calisirmiydiniz ? veya escinsellere karsi pozitif ayrimcilik gibi bir aysa ? anne ne babalara bunu benimsetemediginiz bir ulkede bu yasayi dusunurmuydunuz ? burda gercekci olmazsak sadece kendimizi kandiririz. bu ulkede muhalefet partisinin ne ise yaradigini burda yazmama gerek yok. tabiki iktidarin karsi oldu boyle yasaları savunacak. lakin suna kesin emin olun. boyle bir yasa birakın cıkması adı dahi gecse , ilk karsi cikacak muhalefettir. bunu bir yasa degil iyi bir sey degil sanki escincelligi tesvik edici oldugunu gencligi kotuye etkileyecegini bagiacaktir. zaten iktidar olma gibi bir amaci ihtimali olmadigi icin bunu iktidari zedelemek icin yalayacak ballıyacaktir. escinsel oy kitlesi nedir sizce ? peki basin ne yapacak? suan suskun kalıyor dediginiz ozaman kime oynuyacak ?

bu ortamda siz olsanız bu yasayi cikartirmisiniz. lutfen her acidan dusunelim. sadece kendimizi dusunerek olmaz. neden bu konuya bu kadar takıntılıyım ? escinsel arkadaslarim var. gayetde guzel geciniyorlar. en buyuk kozlari aileleri biliyor . boyle tutum ya yazilari gorunce aklıma tek gelen onlara zarar verildigi. uzaylımı bunlar? baska ulke insanımı ? ayrımcılık yapılmasına gerek yok aynı yasa cercevesinde nasilki kadin erkek geciniyor escinselde gecine bilir. bunu kendi basaracak. once ailesine sonra cevresine ona gore yasiyacak ona gore okula ise gidecek. bir erkegin tek yasaması ile bir kadının tek yasaması aynımı ? ise girmeleri okula gitmeleri aynımı ? elbet farklılıklar oluyor. ona gore okul ve is seciliyor. escinselde oyle yapmalı. yok cevre beni illa kabul etsin devlet illa bunu cozusun diye beklenirse sunu acik diyeyim cok beklenir.
  • joker-38

doğru noktalara değinmişsiniz. biz de zaman zaman arkadaşlarla bir araya geldiğimizde bu konu için düşünüyoruz. eşcinsel bireyin sistem içinde yer edinmesi ve saygı ile kabulü eğer çözülecek hedef ise, bu sorunun bence 3 adımı var.

1. kişisel ve birebir bize düşen sorumluluklar... kişisel gayret, yakın çevre bilinçlendirmesi... abuk sabuk değerlendirmelere parlamamak ve soğukkanlılıkla ifade etmek. güzel bir duruş gösterebilmek...

2. toplumsal ve sosyal hareket... sanal ve reel dünyada, ticarette ve toplumsal kesimlerde, eşcinselliğin bir kimlik olarak doğru anlaşılmasını sağlayacak adımlar atmak ve bu adımların yanında durmak, paylaşımlarda bulunmak...

3. yasal, hukuki ve siyasi açılımlar... bu da sanırım en geniş ve en sathi daire olup zaten kişisel ve toplumsal olarak olgunluğa gelince, bu meselenin yasal çözümünü yazıp kurdeleyi kesecek birileri de bulunacaktır.

tersinden başlamak ise bence hiç başlamamak kadar büyük bir hayal kırıklığı... tepeden inme ve yasal bir düzenleme ile elde edilmiş ama sindirilmemiş bir eşcinsellikten, çok ortadoğu zihniyetli bir tavır çıkar. kişilerin önünü açan değil; eskiden baskılayıp reddederken şimdi de baskılayıp bir tarz anlayan bir fikre dönüşür. bu da hoş değil...

bazı arkadaşlar çok ümitsiz baksalar da ben yine de ümitliyim. çünkü gelişmeler var, gelecek asrı kuracak olan yeni kuşak bu meseleye hiç de bağnaz değil. çok daha medeni ve ferah bir bakış açıları var... meclisde ve medyada bahsi geçebiliyor. iktidar partisi de dahil pek çok akademisyen mebuslar bu konuyu meclise taşıyor.

herkes soğukkanlılığını koruyup bir adım atabilse çözüme hızla yaklaşılır... aralarda yükselen harici seslerin hiç bir kıymeti yok, çünkü tüm diyebildikleri "bana göre...." "bence..."!!! oysa burada hakkın sesi ona göre buna göre değil, insana göre ve insanlığa göre yerini buluyor. bu sebeple takılmadan devam edilmesini dilerim...
  • quote:

"Vardır, yoktur, şöyledir, böyledir" nedir bunlar? Eşcinsel olmadan nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz? Ayrıca söyleyeyim, Türkiye'de eşcinseller hele de çevrelerine açıksa itilip kakılır, hatta bazı çevrelerde her an linçe uğrama, öldürülme riskleri vardır ki bu ülkede birçok kez de yaşanmıştır. Bu ülkede kadın-erkek cinselliği sınırsız yaşanıyor, eşcinselliğe gelince robot gibi "TÜRKAİLEYAPISINAVEGELENEKLERİMİZEAYKIRIDIRNOKTA". Sığ düşünüyorsunuz, ya da homofobinizin önüne koyacak bir şeyler arıyorsunuz kendinizi teselli edecek. Yok efendim tercihmiş, hastalıkmış, maddiyat içinmiş. Maddiyat olayı ne hakikaten? Türkiye'de kimi gördün hem halktan olup, hem de eşcinselken paralar içinde boğulan? Genelde tam tersi oluyor da. Bilimin, tıpın, psikolojinin vb. ne söylediğinin önemi yok sizin için. Türkiye'de bile psikologlar/psikiyatrlar ve psikoloji temalı kuruluşlar bas bas "eşcinsellik ne tercih, ne de hastalıktır" diye bağırırken siz neyin kafasını yaşıyorsunuz da böyle kendi kendinize tanılar koyuyorsunuz?

He, yine mi olmadı? Tanı mı koyuyoruz? Bence bir insanın 5 yaşında cinsel anlamda bu kadar istekli olması hastalıktır. Hastasın sen. Bak, ne kadar kolay hastalık tanısı koymak.

Erkek dediğin kadınla birlikte olur.Allah sana o vücudu kadınlarla birlikte olmak için vermiştir.Sen gidip o vücudu tersine kullanırsan günah işlemiş olursun.
    Erkeğin hormonları kadın vücuduna olan ilgiyi arttırır.Kadınınki de tersinin.Adam erkeğe ilgi duyuyorsa demekki hormonlarında sorun vardır.Hastalıktır bu !
    Hormonsal değilse o zaman kendisiyle inatlaşıyor demektir.Yani psikolojik bir hastalıktır.
    Hak yolu varken b.k yoluna gidilmez.Insan , pisliğin çıkarıldığı yere cinsel organ sürmekten zevk almaz !

Benim tağğ 5 yaşımda kadına ilgi duymaya başladığım doğru ama ben öyle bir ailede yetiştirildim ve öyle bir babaya sahiptimki ayıp-günah-namustu hayatımız bizim.Aha yaşım 32 ; daha bir kere bile herhangi bir kadın/kız ile ilişki yaşamadım.Niye ?
    Üniversitedeyken koluma yapışıp adeta beni götür diyenler bile olmuştu.Zina yapmak bana göre dünyanın en kötü duygusu.Ulan o kızın anası var babası var belki abisi ya da kendinden küçük erkek kardeşi var.Nasıl öyle bişeyi yapar evlenmeden ya ! Ruhunu satmak gibi birşey.Önce helalin olacak ki dokunasın.11 yaşımdan beri çavuşu tokatlarım ben.Tam 21 sene olmuş.Olsun ! Geçerim bilgisayarın karşına , açarım birkaç siteyi tokatlarım çavuşu ! Yine de gidip kimsenin namusuna dokunmam.Ben mi hastayım ? Ben ailemin ve hatta memleketimde bulunan birçok kişi için bir iftahar unsuruyum.Kızlarını bana vermek için sıraya giren insanlar var memlekette.Ama ben bu konuda o kadar gıcığımdırki , evleneceğim kızın facebuğunu bırak cep numarası bile olmamalıdırki tertemiz olduğunu anlayayım.Aradığım kızı Hollanda'da buldum kendi çabamla hem de ! Tanıdığım herkesten daha kültürlü , yaşamayı ve gezmeyi seven , alkol ve sigaradan uzak durmuş ve 5 vakit namazında aynı zamanda ! Ama kendini kara çarşafın içine hapsedip evden çıkmayan bi tip değil.Hatta başını bile örtmez.Işte böyle NORMAL bir kız bulmak artık milli piyango haline geldi . Ya götünü başını açarlar ya da kara çarşafa bürünüp hondu olup evden çıkmazlar.Türkiyede bence normal kız kalmadı.
    5 yıldır ciddi görüşüyorum.Sadece elini tutabilmek için 2 sene uğraştım.Inşallah eylülde evleneceğim.Ne yapacaksam karımla yaparım.Kendim gibi birisini bulmak çok zor oldu ama deydi.O da benim gibi ve sıfır kilometre.
    Gençliğinizde zamparalık yaparsanız evlendikten sonra her an karınızı aldatabilirsiniz demektir.Türkiyedeki erkeklerin %90'ı böyledir.Evliliklerin %70'inde aşk ve sevgi yoktur.Kendinizi satmayın oğlum !! Ileride o biçim bir baba ve o biçim bir eş olursunuz.
    Beni sevecek uggly betty gibi bir karım olsun ama bana aşık olmayan benimle sadece bir gecelik ilişki için yüzlerce Bar Rafaeli olmasın.Bir kadını kendinize aşık ettiğinizde elde ettiğiniz kazanımlar o kadar büyükki anlatılmaz.Daha evlenmeden böyleyse evlendikten sonrasını düşünemiyorum bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sıçuruk Kedi -- 4 Ağustos 2012; 20:06:42 >
  • Alin sunu..
  • Onu bunu bilmem de, Almanya, kendi ülkesinde baski gördügü icin buraya ilticayla gelmis Iranli, Irakli, Arabistanli ve benzeri Arap ülkelerinden gelen escinsellerle dolu. Türkler de var iclerinde. Esim kozmetik bransinda calisiyor da oradan biliyorum.

Hani sözümona baskiyla isler cözülmez; demem ona...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar

Onu bunu bilmem de, Almanya, kendi ülkesinde baski gördügü icin buraya ilticayla gelmis Iranli, Irakli, Arabistanli ve benzeri Arap ülkelerinden gelen escinsellerle dolu. Türkler de var iclerinde. Esim kozmetik bransinda calisiyor da oradan biliyorum.

Umarım ben de bir gün bu kana susamışların ülkesinden kaçabilirim. Sadece eşcinsellik konusunda değil, her konuda tahammülsüzleşen bir milletimiz var. Giderek artan veya hiç azalmayan milliyetçilik, muhafazakarlık, birilerinin üzerinde baskı kurma isteği.. Bu ülke yaşanılır bir ülke değil.
  • quote:

Onu bunu bilmem de, Almanya, kendi ülkesinde baski gördügü icin buraya ilticayla gelmis Iranli, Irakli, Arabistanli ve benzeri Arap ülkelerinden gelen escinsellerle dolu. Türkler de var iclerinde. Esim kozmetik bransinda calisiyor da oradan biliyorum.

Hollandadaki eşcinsel yürüyüşüne türklerde katılmış.Organizatörlere göre Hollandada 20 bin eşcinsel türk varmış.Sorun bu değil.S.Arabistan,Afganistan,Pakistan,Sudan,İran vb. ülkelerde azımsanmayacak derecede eşcinsel var ama kafalarının gideceklerini bildikleri için(Kabile devleti olunca böyle oluyor)kimliklerini gizliyorlar.Eşcinsellik konusunda tek önemsediğim nokta bu bireylerin yaşam tarzına kimse karışmamalı ve devlet evlenmelerine izin vermeli.Devlet kim oluyorda 18 ini geçmiş aynı cinsten insanın evlenip evlenemeyeceğine karar veriyor.Karşı cins nasıl ki evlenebiliyorsa eşcinsellerde evlenebilir.Bu kişisel bir özgürlüktür.Ama dogmatik saplantılara kapılınca bu kesim görmezden geliniyor.Kafanı kuma sokarak nereye kadar görmemezlikten gelebileceksin ki.Amerika bile devletin köşelerini tutan aşırı muhafazakarlara rağmen eşcinsel evliliği eyaletlerde kabul etmeye başladı.Askere eşcinsel alımına izin verildi.Yasakçı zihniyet bir yere kadar dayanabilir.Yasaklamak çözüm olamaz.Aksine sorun doğurur..
  • Eşcinsellik bir hastalıktır.Psikolojik veya fiziksel.Belki bin yıl sonra tedavisi kesinleşince , tedavi olan bireyler eşcinsellikten kurtulduklarına şükredecektir.
    Ama tabi tedavi olmadan önce öyle bir hayata alıştıklarından bunu bir rahatsızlık değil de bir tercih gibi millete anlatmaya çalışacaklardır.Tedavi olmayı reddedeceklerdir falan vesaire.
  • quote:

Eşcinsellik bir hastalıktır.Psikolojik veya fiziksel.Belki bin yıl sonra tedavisi kesinleşince , tedavi olan bireyler eşcinsellikten kurtulduklarına şükredecektir.
    Ama tabi tedavi olmadan önce öyle bir hayata alıştıklarından bunu bir rahatsızlık değil de bir tercih gibi millete anlatmaya çalışacaklardır.Tedavi olmayı reddedeceklerdir falan vesaire.

günümüzde tedaviyle seni eşcinsel yaptırırım. ben olmam dersen her türlü iddasına girerim. heteroseksüellikten gaylığa dönüşüme hazır mısın?

quote:

Orijinalden alıntı: Kei$er$oZe

quote:

Hollandadaki eşcinsel yürüyüşüne türklerde katılmış.Organizatörlere göre Hollandada 20 bin eşcinsel türk varmış.Sorun bu değil.S.Arabistan,Afganistan,Pakistan,Sudan,İran vb. ülkelerde azımsanmayacak derecede eşcinsel var ama kafalarının gideceklerini bildikleri için(Kabile devleti olunca böyle oluyor)kimliklerini gizliyorlar.Eşcinsellik konusunda tek önemsediğim nokta bu bireylerin yaşam tarzına kimse karışmamalı ve devlet evlenmelerine izin vermeli.Devlet kim oluyorda 18 ini geçmiş aynı cinsten insanın evlenip evlenemeyeceğine karar veriyor.Karşı cins nasıl ki evlenebiliyorsa eşcinsellerde evlenebilir.Bu kişisel bir özgürlüktür.Ama dogmatik saplantılara kapılınca bu kesim görmezden geliniyor.Kafanı kuma sokarak nereye kadar görmemezlikten gelebileceksin ki.Amerika bile devletin köşelerini tutan aşırı muhafazakarlara rağmen eşcinsel evliliği eyaletlerde kabul etmeye başladı.Askere eşcinsel alımına izin verildi.Yasakçı zihniyet bir yere kadar dayanabilir.Yasaklamak çözüm olamaz.Aksine sorun doğurur..

haberi bende gördüm her ne kadar eşcinselliğe karşı olmasamda şanlı Türk bayrağını tişörtlerine basıp geniş göğüs dekolteleri eşliğinde show yapmalarını tiskinç ve aşağılayıcı buldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tizar -- 5 Ağustos 2012; 7:35:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tizar
    günümüzde tedaviyle seni eşcinsel yaptırırım. ben olmam dersen her türlü iddasına girerim. heteroseksüellikten gaylığa dönüşüme hazır mısın?

Çok güzel kafa kırarım.Harika hadım ederim adamı.Adamı önce dinlerim aptal çocukmuş gibi , oynarım bi güzel ondan sonra haşlarım. Sen hazır mısın ?
  • quote:

Eşcinsellik bir hastalıktır.Psikolojik veya fiziksel.Belki bin yıl sonra tedavisi kesinleşince , tedavi olan bireyler eşcinsellikten kurtulduklarına şükredecektir.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Hayvanlarda_e%C5%9Fcinsel_davran%C4%B1%C5%9Flar

Bu hayvanlardaki de mi hastalık?
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.