Şimdi Ara

Eşim ve kendime bisiklet önerisi[TAMAMLANDI]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgim neredeyse sıfır... İstanbulda şehir içi kullanım için iki adet bisiklet almam lazım. Genelde sahilde kullanılacak ama sahile gidene kadarda 15-20 dakika sahile gidene kadar kullanılacak yani bozuk yollar, taşlar , çamurlar vs.vs. en az 4-5 senedir bisikletlerle ilgilenmiyorum. Fiyatlara forumlara baktım en uzun 400-500 den başlıyor. Bu biraz huzursuz etti ama 2000tl telefona verilebiliyorsa bisikletede bu kadar olmasada verilebilir. Haftada 1-2 gün kullanılacak. İki bisiklete en fazla 1300Tl verebilirim... Tavsiyesi olan var mı?

Boy: 172cm Kilo: 75
    Boy: 160cm Kilo: 50

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhaterd -- 13 Mart 2014; 23:32:08 >

• Mesela eşinize Salcano City sport Lady modeli, size de Salcano City Sport alabilirsiniz. İki bisiklet 1300 liradan fazla ediyor ama iki tane alınacağı için iyi bir indirim yapılabilir.

Eşim ve kendime bisiklet önerisi[TAMAMLANDI]  Eşim ve kendime bisiklet önerisi[TAMAMLANDI]

Boyunuza göre kadro seçimi yapınız. Yoksa bel ağrıları ve denge problemi yaşaya bilirsiniz.

http://www.bisikletyolu.com/index.php?topic=47.0

Kesinlikle şehir bisikleti alın sahilde kullanacaksanız. Maşası kilitlene bilen modelleri tercih ediniz. Sizi daha az yoracaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diosfer -- 3 Mart 2014; 15:10:12 >

• Cevabiniza tesekkur ederim.
    Bilmedigim icin soruyorum. Bir alis veris sitesinden bakiyorum salcona ve bisan'in 350tl ye bisikletleri var boylarida 24-26 bunlar gercekten ise yaramaz mi? Dag bisikletleri daha ucuz geldi, bunlar gercekten cok mu zor kullanima sahip olur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhaterd

Cevabiniza tesekkur ederim.
    Bilmedigim icin soruyorum. Bir alis veris sitesinden bakiyorum salcona ve bisan'in 350tl ye bisikletleri var boylarida 24-26 bunlar gercekten ise yaramaz mi? Dag bisikletleri daha ucuz geldi, bunlar gercekten cok mu zor kullanima sahip olur?

İlk önce kadro materyali önemli. Sizin bütçenize göre Alüminyum ve çelik var. 400 altı bisikletlerin çoğu çelik kadro oluyor. Bu kadrolar ağır olduğu için gereksiz yorar insanı, bisiklet ne kadar hafifse, o kadar sağlam ve keyifli sürüş sunar. İnsanı yormaz.

400 altı bisikletlerin donanımı yine fiyatına göre doğru orantıda dır. Çabuk yıpranır, çabuk arıza yapar, geç vites atar, ses yapar vs. Lastikleri kalitesizdir, jantları kalitesizdir, gidonu vs. çocuk bisikletinde kilere eşdeğerdir. Bunlar hep size keyifsiz sürüş olarak döner.

Birde bunların bazılarında çift amortisör vs. olayları vardır. Aldanır çift amortisör alırsın senin enerjini, gücünü emer. Bisiklete tam olarak güç veremezsin. Bunun için arka amortisörü olmayan, ön amortisörü kilitlenebilen bir model öneriyorum. Gücünü tam olarak bisiklete verebilmeniz için.

işin özü 550- 600 lira (istisnalar olabilir) altı bisikletleri tercih etmeyin. 1 hafta sonra sıkılır kömürlüğe koyarsınız olan paranıza olur.

Size gidecek bisiklet, arka amortisörü olmayacak, ön amortisörü kilitlenecek, alüminyum kadro olacak, kompementleri(donanımı) orta seviye olacak baş ağrıtmayacak, lastikleri ince olacak, ne yol ne dağ bisikleti ikisinin ortası şehir bisikleti olacak. Toprak yolda da gidecek, asfaltta da akacak.

Siz bisiklete 700 lira verirsiniz 3-4 yıl hatta daha fazla sadece bakımını yaptırıp bineceksiniz, Allah kaza bela vermediği sürece. Diğer türlü ucuza kaçıp çelik kadrolu, dandik donanımlı bisiklet alırsanız. 1 hafta hevesinizi alacaksınız sonrası keyif alamadığınız için kömürlüğe mahkum edeceksiniz. Bunlar hep bizzat denendi. :)

Size en iyisi bir kaç bisiklet önereyim, siz oradan karar verin. Yada siz bulduğunuz bisikletleri gösterin. Bakalım iyi mi, kötü mü.

• http://www.decathlon.com.tr/Original-5-Sehir-Bisikleti,PR-13844.html bu olabilir, hem decathlon güvencesi ile alabilirsiniz. Maşası kilitlemeli değil ama iş görür. Hem fiyat olarak da size uygun.

http://goo.gl/YddNNl Eşiniz için, kilitlene bilir maşa sistemi olan donanım ve fiyatı iyi olan bir model.

http://www.n11.com/carraro-703-grande-l-28-bisiklet-P11870201 Bu olabilir, maşası yok bu modelin ama bunla daha az yorulursunuz. Yoldaki taşı vs. hissedersiniz.

http://www.n11.com/salcano-city-sport-50-lady-28-jant-bisiklet-P13610399 Söylediğim kriterlere uyan eşiniz için iyi bir tercih olabilir.

http://www.n11.com/salcano-city-fun-60-lady-28-jant-bisiklet-P20189011 Maşası kilitlenmiyor ama idare edecek iyi bir tercih olabilir, eşiniz için.

http://www.yesilbisiklet.com/index.php/bisikletler/sehir-bisikletleri/salcano-city-sport/555-city-sport-50 Sizin içinde bu modeli öneririm.

Bunlar hariç beğendiğiniz bisikletleri sorabilirsiniz.

• Bisikletciye gidin o size onerir hem de 2 bisiklet oldugu icin pazarlik sansiniz olur bu fiyatlarda tum bisikletler ayni herkes gelip kendi markasini onericek simdi

• quote:

Orijinalden alıntı: diosfer

Mesela eşinize Salcano City sport Lady modeli, size de Salcano City Sport alabilirsiniz. İki bisiklet 1300 liradan fazla ediyor ama iki tane alınacağı için iyi bir indirim yapılabilir.

Eşim ve kendime bisiklet önerisi[TAMAMLANDI]  Eşim ve kendime bisiklet önerisi[TAMAMLANDI]

Boyunuza göre kadro seçimi yapınız. Yoksa bel ağrıları ve denge problemi yaşaya bilirsiniz.

Kesinlikle şehir bisikleti alın sahilde kullanacaksanız. Maşası kilitlene bilen modelleri tercih ediniz. Sizi daha az yoracaktır.

Resimlerde gösterdiğiniz ürünler temsili midir? Yoksa direk bunları mı tavsiye edersiniz? Örneğin City Sport 60 da maşa kilitlenmiyor sanırım. Beni en çok korkutanda lastikler. Okadar incelerki kaldırımdan insem dağılır gibi duruyor. Eski bisikletlerde kaldırıma vurarak çıkardık tabiki şuan o şekilde kullanılmayacak ama sonuçta İstanbul yolları heryer darma dağın. Sahile gidene kadar bisiklet elimde kalmasın. :)

Sizden ricam tam olarak hangi modelleri önerirsiniz? Eşime 50 bana 60 önermişsiniz, sizin olması şart dediğiniz özellikler var mı bunlarda?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İLK ARABA ÖNERİSİ
    geçen yıl önce açıldı
    İlk defa araç alacağım öneri
    3 hafta önce açıldı
    Annem için saat tavsiyesi
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Mesela eşinize Salcano City sport Lady modeli, size de Salcano City Sport alabilirsiniz. İki bisiklet 1300 liradan fazla ediyor ama iki tane alınacağı için iyi bir indirim yapılabilir.

Resimlerde gösterdiğiniz ürünler temsili midir? Yoksa direk bunları mı tavsiye edersiniz? Örneğin City Sport 60 da maşa kilitlenmiyor sanırım. Beni en çok korkutanda lastikler. Okadar incelerki kaldırımdan insem dağılır gibi duruyor. Eski bisikletlerde kaldırıma vurarak çıkardık tabiki şuan o şekilde kullanılmayacak ama sonuçta İstanbul yolları heryer darma dağın. Sahile gidene kadar bisiklet elimde kalmasın. :)

Sizden ricam tam olarak hangi modelleri önerirsiniz? Eşime 50 bana 60 önermişsiniz, sizin olması şart dediğiniz özellikler var mı bunlarda?

Bu bisikletler bütçenize göre en iyi seçenek olur. Size kesinlikle öneririm, lastikleri o kadar kötü değil emin olun. Forumda kullanan kişiler var zaten tavsiye ediyorlardı bisikleti. İstanbul'da bir Salcano bayisine gidin, eşinize ve kendinize Salcano city sport 50 isteyim yoksa 60 alabilirsiniz. 60'tan başlar 10 a kadar düşer bu model 10'a kadar kademe kademe yükseliyor parça kalitesi.

Eşinize bayan size erkek modelini alın. Kadro boyunuzu belirleyin ona göre isteyin bisikletleri. Yoksa bel ağrısı ve denge problemi olabilir.

• quote:

quote:

İlk önce kadro materyali önemli. Sizin bütçenize göre Alüminyum ve çelik var. 400 altı bisikletlerin çoğu çelik kadro oluyor. Bu kadrolar ağır olduğu için gereksiz yorar insanı, bisiklet ne kadar hafifse, o kadar sağlam ve keyifli sürüş sunar. İnsanı yormaz.

400 altı bisikletlerin donanımı yine fiyatına göre doğru orantıda dır. Çabuk yıpranır, çabuk arıza yapar, geç vites atar, ses yapar vs. Lastikleri kalitesizdir, jantları kalitesizdir, gidonu vs. çocuk bisikletinde kilere eşdeğerdir. Bunlar hep size keyifsiz sürüş olarak döner.

Birde bunların bazılarında çift amortisör vs. olayları vardır. Aldanır çift amortisör alırsın senin enerjini, gücünü emer. Bisiklete tam olarak güç veremezsin. Bunun için arka amortisörü olmayan, ön amortisörü kilitlenebilen bir model öneriyorum. Gücünü tam olarak bisiklete verebilmeniz için.

işin özü 550- 600 lira (istisnalar olabilir) altı bisikletleri tercih etmeyin. 1 hafta sonra sıkılır kömürlüğe koyarsınız olan paranıza olur.

Size gidecek bisiklet, arka amortisörü olmayacak, ön amortisörü kilitlenecek, alüminyum kadro olacak, kompementleri(donanımı) orta seviye olacak baş ağrıtmayacak, lastikleri ince olacak, ne yol ne dağ bisikleti ikisinin ortası şehir bisikleti olacak. Toprak yolda da gidecek, asfaltta da akacak.

Siz bisiklete 700 lira verirsiniz 3-4 yıl hatta daha fazla sadece bakımını yaptırıp bineceksiniz, Allah kaza bela vermediği sürece. Diğer türlü ucuza kaçıp çelik kadrolu, dandik donanımlı bisiklet alırsanız. 1 hafta hevesinizi alacaksınız sonrası keyif alamadığınız için kömürlüğe mahkum edeceksiniz. Bunlar hep bizzat denendi. :)

Size en iyisi bir kaç bisiklet önereyim, siz oradan karar verin. Yada siz bulduğunuz bisikletleri gösterin. Bakalım iyi mi, kötü mü.

Genelleme yapmamanı tavsiye ederim.300 liralık bisikletle 1 senede 2000kmden fazla yol yaptım ve sorunsuz devam ediyorum.Bisiklet alıp sıkılıp kömürlüğe koymak da hangi kafayla yapılır anlam veremedim.Yorulma ise kişiye ve yola göre değişir.Çelik bisikletin daha iyi kondisyon sağladığını inkar edemezsiniz sanırım.
    Ucuz bisikleti övmek için falan söylemiyorum, parası alüminyum bisiklete yetmeyen bir insan bisiklete binemez mi yani bu zihniyete göre, alıp kömürlüğe mi atar?

• quote:

Orijinalden alıntı: RolePlayGamer

quote:

quote:

Genelleme yapmamanı tavsiye ederim.300 liralık bisikletle 1 senede 2000kmden fazla yol yaptım ve sorunsuz devam ediyorum.Bisiklet alıp sıkılıp kömürlüğe koymak da hangi kafayla yapılır anlam veremedim.Yorulma ise kişiye ve yola göre değişir.Çelik bisikletin daha iyi kondisyon sağladığını inkar edemezsiniz sanırım.
    Ucuz bisikleti övmek için falan söylemiyorum, parası alüminyum bisiklete yetmeyen bir insan bisiklete binemez mi yani bu zihniyete göre, alıp kömürlüğe mi atar?

Genelleme yapmıyorum emin ol bende kullandım çelik kadro. Evli bir çiftte kondisyon lazım değil. Önemli olan keyfi almak ve uzun sürece binmek. Ağır olan tabi ki de kondisyon yapar ama bu daha çok zorlandığın için olur. Kendinde bunu demeye getirmişsin.

Genelleme yapmıyorum yanında parantez içinde istisna yazmışım.

Kömürlük işini de çok görüyoruz. Keyif alamadığın bir işi sürekli tekrarlamazsın sonunda atarsın bir yere.

Parası olmayan tabi ki de alıp biner, ben orada ucuz bisiklet sürülmez diye bir şey yazmadım, yazımı daha dikkatli okumanı öneririm.

300 liralık bisiklet ile 700 liralık bisikletin arasında belirgin bir farkın olduğunu, bütün bisikletçiler bilir. 1 senede 2000 km yaptığın bisikleti de merak ettim, marka modelini yazar mısın. İstisna dediğim biçimde mi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diosfer -- 5 Mart 2014; 15:39:00 >

• ng650 işinizi görür
  • Resmi burada var Kanuni Liberty.Ayrıca rezil bir firmadır, kurulumu yapmadılar ona da 15 lira vermek zorunda kaldım garantiye hiç uğramadım bile.
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=88195394
    Bisikleti ekimin başında almışım bu arada, hafta içi her gün 15km yol yapıyorum yarısı tamamen yokuş.Dış lastiği yeni değiştirdim dümdüz olduğu için.Başka da bir sorun çıkmadı, istisna olduğunu da düşünmüyorum.

@diosfer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diffarensiyel -- 5 Mart 2014; 16:01:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RolePlayGamer

Resmi burada var Kanuni Liberty.Ayrıca rezil bir firmadır, kurulumu yapmadılar ona da 15 lira vermek zorunda kaldım garantiye hiç uğramadım bile.
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=88195394
    Bisikleti ekimin başında almışım bu arada, hafta içi her gün 15km yol yapıyorum yarısı tamamen yokuş.Dış lastiği yeni değiştirdim dümdüz olduğu için.Başka da bir sorun çıkmadı, istisna olduğunu da düşünmüyorum.

@diosfer

Ben ne yazmışım çift amortisörlü bisikletler vs. demişim. Senin bisiklette amortisör var mı ? Yok. İstisna işte bunlar.

Millet gidiyor çift amortisörlü süper görünüyor vs. deyip bisiklet alıyor. Sen hiç çift amortisörlü bisiklet ile 20 km üstü yaptın mı ?

Senin bisikletini kötülemiyorum sakın yanlış anlama. Aynı tip amortisör süz bisikleti 20 liraya aldım eskiciden, kömürlüğe koydum. Hiç bir şeyi yok her şeyi taş gibi çalışıyor hemde. 18 vites ve koldan vitesli, jant akordu, zinciri vs. her şeyi sorunsuz. 20 liraya sattı adam ve ben bunla 2,3 sefer zevkine 30 km üstü yol yaptım, kat ve kat daha iyi bisikletimin olmasına rağmen.

Sen yazdığım yazıyı anlamamışsın. Ben az efor ile çok yol yapacağı bisiklet öneriyorum. Önerdiğim bisiklet ile şehirler arası tur yapanlar var.

• Çift amortisör forumda pek sevilmiyor ama bir bakın ister. Yeni konusunu açtım! Aliminyum kadro Kawasaki 611 lira. Piyasadan 100 lira hesapl!

http://forum.donanimhaber.com/m_88838239/tm.htm
  • diosfer kullanıcısına yanıt
    Merhaba

Kendime dağ, eşime şehir bisikleti almak bana daha mantıklı geliyor. Gerçekten benim kullanımıma uygun olmayacaktır. İnceliği aynı zamanda ürünün narin olmasına sebep olacak ve bisiklet muhtemelen elimde kalacaktır. Mesela şehir bisikletini taş yolda sürüşü nasıl acaba dayanır mı? Taş yoldan kastım desenli kaldırım taşları değil kare küçük düzensiz taşlardır.

Kendime düşündüğüm modeller aşağıdaki gibidir. Yapacağınız yorumlar benim karar vermemde gerçekten büyük rol oynayacaktır.

NG750 26 MD MAN 569 TL
    NG 650 26 V 569 TL
    NG 650 26 MD 639 TL
    NG450 26 V 679 TL
    NG450 27.5 V 699 TL
  • quote:

Bilgim neredeyse sıfır... İstanbulda şehir içi kullanım için iki adet bisiklet almam lazım. Genelde sahilde kullanılacak ama sahile gidene kadarda 15-20 dakika sahile gidene kadar kullanılacak yani bozuk yollar, taşlar , çamurlar vs.vs. en az 4-5 senedir bisikletlerle ilgilenmiyorum. Fiyatlara forumlara baktım en uzun 400-500 den başlıyor. Bu biraz huzursuz etti ama 2000tl telefona verilebiliyorsa bisikletede bu kadar olmasada verilebilir. Haftada 1-2 gün kullanılacak. İki bisiklete en fazla 1300Tl verebilirim... Tavsiyesi olan var mı?

Boy: 172cm Kilo: 75
    Boy: 160cm Kilo: 50

Aynı düşünceyle geçen yıl bende 2 tane bisiklet aldım. Kendime tdl 1200 eşime de salcano ng650 hd aldım. Bisiklet almaya giderken mutlaka eşinizi yanınızda götürün yoksa sıkıntı yaşarsınız. Bayanlara bir şey beğendirmek zordur. Birde oturuş pozisyonu ve rahatlık bayanlar için daha önemli. Eşim çok daha pahalı modelleri denemesine rağmen salcano ng 650 hd yi beğendi onu aldık.

genel olarak alüminyum kadro mümkünse hidrolik disk fren(özellikle eşiniz için daha önemli) olmadı mekanik disk fren. öncelikleriniz olsun. kilitlenebilir maşa bence önceliğiniz değil.

Bütçenize göre şehir bisikleti olarak

salcanonun city sport serilerinden alabilirsiniz.

dağ bisikleti olarak da salcano ng 650 alablirsiniz. 26 jant tercih edebilirsiniz. dağ bisikletinin tekerlerini değiştirip performans da alabilirsiniz.

bu arada bende scoot şehir bisikleti de var. dağ bisikletinden farkı asfaltta hız yapmak daha kolay. eksisi ise yokuş çıkarken dağ bisikletinden daha fazla kondisyon istiyor. dağ bisiketiyle eşim bile yokuşları tek nefesle çok rahat çıkıyor.

• http://www.decathlon.com.tr/Elops-3-Sehir-Bisikleti,PR-30077.html

dekatlon'daki bu bisiklet fiyati itibariyle cazip geldi. yalniz bu buyuk marketlerde satilan 350 liralik bisikletler gibi midir? dekatlon ismina guvenip alinabilir mi?

not: bisiklet sehir ici duz yerlerde kullanilacak.
  • ben kendime de aldım eşiniz için de aynı modelli var
    eşiniz için olanı
    http://www.salcano.com/bisiklet.php?cesit=3&sira=59
    sizin için olanı
    http://www.salcano.com/bisiklet.php?cesit=3&sira=58

benimkinden memnunum.
    bisiklette boy oranı önemli boyunuz uzunsa size daha yüksek bir model gerekir.
    orta boylu yurdum insanı için ideal kaliteli malzemeden yapılmış.

• Bugun Kartal sirin bisiklete gittim. Salcanodan sogudum. Zaten sabah salcanoyu aradim telefon yuzume kapatildi (nasil bir ivr sistemi).
    Sonra bir urun icin salcano satis mudurunu aradik ama oda telefonunu acmiyor. Siparis gelmiyor urunler yok hakkında bilgi yok.
    Bianchi daha iyi duruyor. En azindan kac yildir duydugum gordufum bir marka. Suan bu markabin arastirmasindayim

• quote:

Bugun Kartal sirin bisiklete gittim. Salcanodan sogudum. Zaten sabah salcanoyu aradim telefon yuzume kapatildi (nasil bir ivr sistemi).
    Sonra bir urun icin salcano satis mudurunu aradik ama oda telefonunu acmiyor. Siparis gelmiyor urunler yok hakkında bilgi yok.
    Bianchi daha iyi duruyor. En azindan kac yildir duydugum gordufum bir marka. Suan bu markabin arastirmasindayim

Bianchi'de Salcono ile eşdeğer bisikletler daha pahalı. Yukarıda ki verilen ng650 modeli de olur. Bu iş için en iyi yer, Sirkeci'dir. Orada tüm bisikletleri inceleye bilirsiniz. Yada Saraçhane.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.