Şimdi Ara

Eşimi kaybettim kansere yenildik! (46. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
926
Cevap
17
Favori
85.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
939 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Anladığım kadarıyla çok güçlü bir kızınız var. Maşallah diyelim. Benim de aynı yaşlarda bir kızım var. Dün okudum yazınızı. Kendimi sizin yerinize koydum bir an.
    Zor gerçekten zor. Allah gayret kuvvet versin size.

Kısa bir hayat yaşayıp bu dünyadan göçüp gideceğiz. Sonunda tüm sevdiklerimizle bir arada olacağız. Onları tekrar ayrılmamak üzere bulacağız. Şimdilik kaybetmişiz diyelim. Ama kaybetmedik.
  • Hayat bazen tatli yüzünü bazen de aci yüzünü gösterir söylemek kolaydır yasamak zordur sabredin sabirli olun uzup kendinizi perisan etmeyin kiziniz icin dik ayakta durmali acinizi içinize gommeli onun en az etkilenmesi sizi pes perisan gormeden bu sureci atlatmasi lazim. Sakin sakin bu acinizi alkolle ickiyle ortbas etmeye calismayin sakin. Allaha dua edin sabredin ve cocugunuz icin yaşayın. Bunu boyle yaparsaniz otelerdeki sevgili esinizi inan cok sevindirir gozunu arkalarda birakmamis olursunuz biz ugurladiklarimiz icin aglarken unutmayalim onlar da geride biraktiklari icin uzuluyorlar onlarinda oldukten sonra sevinc yasamalari bizlerin elinde zor kolay degil bunu basarmalisiniz. Allah bu ugurda size gayret metanet dayanma gucu kiziniza saglik sihhat sevgili esinize rahmet mekan cennet nasip eylesin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Allah sabır versin,rahmet eylesin..mekanı cennet olsun.

• Allah rahmet eylesin. Allah yardimciniz olsun.

• Allah rahmet etsin sizlerede sabıt versin. Bu zor süreçte psikologdan ve çocuğunuz için bir pedagogdan destek almanızı öneririm.
  • başın sağolsun kardeşim acını paylaşıyorum.
  • Allah rahmet eglesin ufakligada vatana millete hayirli bir cocuk gibi yetistirirsiniz insallah

Yaninizdayiz...

• Allah rahmet eylesin başınız sağolsun minik yavruma da rabbim kolaylık versin inşallah okurken kendimi koydum yerine benimde kızım var 2 yaşında gözlerim doldu allah korusun kimsenin başına böyle birşey gelmesin çok zor bir durum ama zorluğu veren rabbim sabrını da verir Allah yardımcınız olsun selametle

• Allah rahmet eylesin abi.Kızınız ile mutlu bir hayat geçirirsiniz inşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi temhemrime -- 25 Eylül 2018; 19:25:25 >
  • Aynı illetten geçen yıl 20 senelik dostumuzu, kardeşimizi toprağa verdik. Acı bir tesadüf onun da 4.5 yaşında oğlu emanet kaldı bize. Hastalığın evrelerini ve özellikle son dönemlerini hatırlıyorum neler yaşadığınızı tahmin ediyorum. Defnettiğimiz günü hayatım boyunca unutamam gidene ayrı ağladık kalana ayrı.

Başımıza gelene kadar bilmiyorduk kötü huylu tümörün nasıl bir illet olduğunu. İlk defa çaresizliği hissettim ilk defa galibi belli savaşın ne kadar acı verdiğini anladım.

Küçük yeğenimiz piskoloğa gitti. Doktor bir resim çizdirmiş. Resimde annesi ve kendisi var bir kısmını boş bırakmış. Doktorun söylediğine göre babasının geri döneceğini düşünüyormuş. Aslında öldüğünü biliyor ama çocuk işte ölümün bile bir çaresi olduğunu düşünüyor.

Benim tavsiyem bir çok arkadaşın söylediği gibi psikolojik destek alın. Özellikle kızınızın bu desteği alması lazım onlar düşündükleri herşeyi kelimelere dökemiyorlar malesef.

Acınızı anlıyorum. Size sabır küçük kızınıza güzel bir hayat diliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Allah rahmet eylesin. Başınız sağolsun :(

• Allah rahmet eylesin kardeşim Rabbim yavruna uzun güzel ömürler versin. Dünya böyle bir yer metanetli olmalısın. Bundan sonra sadece baba değil hem ana hem babasın. Kimin kimden önce gideceği belli değil maalesef. Yarın sen yada çocuğunda vefat edebilir. Bunu allahtan başka hiç kimse bilemez. Acı duyman çok normal hayat arkadaşını kaybetmiş olman hiç kolay değil ama şunu unutma allah hiç bir kuluna taşıyamayacağı yükü vermez. Acın gittikçe hafifleyecek zaman bunun tek ilacı. İlk ölüm günündeki acıyı bir hafta sonra hissetmeyeceksin yada birkaç ay sonra. Çünkü hayat senin ve çocuğun için devam ediyor olacak. Durumu hemen çocuğa söyle bilsin ve bu gerçekle ne kadar erken tanışırsa kabullenmesi o kadar kolay olacaktır. Eşin değil sen, sen değil çocuğunuzda vefat etmiş olabilirdi. Günü gelince sen ve çocuğunda öleceksiniz. Ölüm bu dünyadaki tek gerçek. Onunla yaşamayı öğrenmen gerek. Artık eşin şuan insanın aklının kesemediği zamanı olmayan mekanı olmayan yerde Allah'ın katında sonsuz ve gerçek hayatta. Bizlerde buradayız. Lakin kazık çakmayacağız zamanımız gelince birer ikişer eşinin olduğu yere gideceğiz. İstisnasız bütün canlılar ölecek.

Kuran'ı Kerim diyor ki:

"Her can ölümü tadacaktır. Sonunda Bizim huzurumuza getirileceksiniz." (Ankebut, 29/57)

Necip Fazıl ne diyor bak;

Ölüm güzel şey, budur perde ardından haber.

Hiç güzel olmasaydı ölürmüydü peygamber?

Kendini yıpratma evladın için güçlü olmak zorundasın onu sen toparlayacaksın o seni toparlayamaz. Ona sen güç vereceksin. Bundan sonra hem ana hem babası sensin güçlü olacaksın ki çocuğa faydan olsun.

• Allah rahmet eylesin keşke önceden bilseydik

• Başınız sağolsun ALLAH rahmet eylesin.

• Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun

• Başınız sağolsun.

• Allah başka acı vermesin,ben de 3 sene önce aynı durumda eşimi kaybettim.18 Yaşındaki oğlum ile yanlız kaldık,durumunuzu gayet iyi bir şekilde anlayabiliyorum..Söyleyeceklerim kendinizi boşluğa bırakmayın,anladığım kadarı ile yaşınız genç,allah kolaylık versin.Kendinizi oyalayacak işlere verin Siz ve çocuğunuz destek alabilirsiniz..Denemenizi öneririm,oldukça yararlı oluyor,maalesef benim oğlum maddiyatı tercih etti şimdi ayrı yaşıyoruz..Psikolojik desteği benimsemedi,gitmedi kaytardı,o yüzden diyorum ki,fazla sıkmadan bunaltmadan ama disiplinli bir yaşam tavsiye ediyorum,anahtarı zaman bu işin...Allah size kolaylık ve güç versin...
  • Allah eşinize rahmet eylesin , sizlere de sağlık ve Sabırlar versin ..

• allah rahmet eylesin kardeşim bende son dönemde bir çok yakınımı kanserde kaybettim. türkiyede bu son dönemde çok çoğaldı neden böyle oldu acaba.
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.