Şimdi Ara

Eşit Ağırlıkta 368.lik ve tercih

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
30
Cevap
1
Favori
2.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar başlıkta da yazdığım üzere bu sene eşit ağırlıkta 368.oldum.Hukuk okumak lisenin başında beri hayalimdi.Normalde vakıf ünilerinde(Yeditepe,Özyeğin,Bilgi)hukuk yazarım diye düşünüyordum.Ancak şu süreçte işinin ehli hukukçularla(avukat,ünide hoca vb.) konuştuğumda hepsi İstanbul Üni yazmamın birçok açıdan daha iyi olacağını anlattılar gerekçeleri de pek mantıksız değildi açıkçası.Fakat hal böyle olunca belki yanlış bir düşünce ama puanıma yazık mı ederim düşüncesi beynimi kemirmeye başladı.Biraz araştırdığımda Sabancı Yönetim Bilimleri gözüme çarptı.Üninin sağladığı imkanlar vs.çok güzel.Ama bir tarafta kaç senelik hayalim hukuk varken bunu tercih edersem ilerde vicdanım sızlar mı diye düşünmüyor da değilim.Kafam fazlasıyla karışık.Bir de forumdaki kardeşlerimin fikrini alayım dedim.Fikrinizi belirtirseniz sevinirim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• açıkçası eğer hukuk çok istiyorsan kesinlikle özel üniversiteleri düşün. devlet üniversitelerinin eğitim iyi olabilir ama eğitimi Türkçe. özel üniversitelerde ingilizce okurken devlette Türkçe eğitim göreceksin bu da sana büyük hukuk bürolarında dezavantaj sağlar. ben olsam aralarından Yeditepe'yi seçerim eğer geliyorsa Bilkent'i de düşün eğitimi gayet kalitelidir.
  • https://forum.donanimhaber.com/boun-ybs-ankara-hukuk-detayli-arastirdim-ve-sonuc--139228007

bi oku istersen hocam. Hukuku çok kişi hayalim diye okuyor ama hukuka yatkın olmadığı için sıkıntı çekiyor meslek hayatında
  • Kuvayi hukuk K kullanıcısına yanıt
    Hocam hukuku severek okuyacağımı düşünüyorum.Hayalden kastım düz bi şekilde isme hayranlıktan ziyade bana uygunluk,seveceğim bölüm olması daha ön planda.Sabancı ise sağladığı yurt dışı olanakları,sosyal imkanları,networku vb.sebeplerden cezbediyor beni.Belki 1k olsa net bi şekilde hukuk yazardım ama şu anda bu durumdan ötürü kafam çok karıştı.

• hocam ilk 500e girecek kadar zekiymişsin, her türlü hukuk kazanırsın. Hukukta zaten yoklama da yok. Bzim sınıfta bir sürü +30 yaşında adam var. Bence sabancı oku, hukuku ilerde okursun
  • Hocam istanbul üni okursan ve çok geniş bir hukukçu çevren yoksa onun bunun bürosunda köle gibi kullanılırsın. İş bulamazsın zira büyük hukukçular genelde işleri yakınlarına paslar. Bilkent vs şu anda ankara ve istanbul hukuktan çok çok daha değerli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuvayi hukuk K kullanıcısına yanıt
    Hocam bu da çok farklı bi bakış açısı,teşekkür ederim :)

• -Beetlejuice- - kullanıcısına yanıt
    Hocam günümüz Türkiyesinde torpil ve çevre olayının sadece hukukta değil tüm sektörlerde etkili olduğunu düşünüyorum şahsen.Diğer hususta Bilkent,Koç gibi ünilerin kalitesini asla inkar edemem ama bunlar çok az öğrenci alıyor ki burdakilerin hepsi avukatlık sektöründe yer almayacak normal olarak.Yani bir İstanbul hukuk mezunu kendini iyi şekilde geliştirerek çevre etkisi minimuma indirebilir diye düşünüyorum naçizane.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ek tercih veya 3.mezun
    4 ay önce açıldı
    Eşit ağırlık İLK 100???
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam çok fazla mezun veriyolar her sene diye biliyorum. Bu yüzden 4 yıl sonraya çok büyük yığılma olacak büyük ihtimalle.

• Öncelikle sıralamanız adına, başarınız adına sizi tebrik ederim.

Sıralamayı falan unutun. Kendinizi biraz düşünün, geleceğinizi düşünün. Hangi alana ilginiz, yetenekleriniz daha çok ise o alanı seçin.

Eğer tercihiniz hukuk olursa:
    Vakıf: Bilgi, Bahçeşehir
    Devlet: Ankara, İstanbul
    Seçimlerini düşünün.

Sabancı Üniversitesi'nde farklı bir durum var. Bölüm seçme özgürlüğünüz var. Sabancı'daki programları detaylıca bir inceleyin. Mesela, Sabancı Yönetim Bilimleri'ne girip, bursunuz kesilmeden, Sabancı Bilgisayar Bilimleri (bilgisayar mühendisliği) programına geçiş yapabilirsiniz. Mezun olduğunuzda diplomanızda Sabancı Yönetim Bilimleri yazmaz.

Sıralamanıza yazık etme durumunu aklınızdan çıkarın. Odaklanacağınız şey, sıralamalarına göre bölüm seçmekten ziyade en iyi eğitimi alabileceğiniz bölümü seçmek. Tabii ki bu bölüm size hitap etmeli.

Sabancı'nın sağladığı imkanlar güzel olsa da tercihinizi sağlanan imkanlar adına değil bölüm adına yapın.

Senelik hayalim düşüncesinden de vazgeçin. 3 yıl hayal ettiniz diye mi seçeceksiniz bölümü? Bölüm size uygunsa yazın gitsin, o sıralamada gidebileceğiniz okullar sizi pişman etmez.

• Zeki adamsın, kararını kendin verirsen daha mutlu olursun. Ama ben olsun Sabancı yı seçerdim.

• istanbul hukukla ilgili ne dediler hocam?

• Her bölüm için işsizlik sorunu var. Arkadaşım İstanbul hukuk bitirdi, kendi ofisini açtı. İlginizi çekiyorsa kesinlikle Yeditepe hukuk öneririm. Üniversiteyi ziyaret ederseniz çok daha kesin bir şekilde Yeditepe’ye yönelirsiniz zaten.

• Adam hukuk istiyor gelmişsiniz buraya yok ybs yok bilmem ne.

Yeditepe hukuk diğerlerinden daha iyi duruyor ben araştırmıştım kadrosu çok sağlam.

• ea_guru kullanıcısına yanıt
    Hocam yeditepenin son yıllarda çok kan kaybettiği duydum üniversite küçülmeye gideceği için bazı hocalarla yollar ayrılmış vb. Sizin bilginiz var mı durumla ilgili?

• YUSUF340809 Y kullanıcısına yanıt
    Hocam bu hafta Yeditepe'ye gideceğim inşallah ama Yeditepe'nin küçülmeye gideceğinden bazı hocalarıyla yollarını ayırdığı ve kan kaybettiğini duydum sizin bilginiz var mı bu durumla ilgili?

• Bu konuda bir bilgim yok. Hukukta olduğunu zannetmiyorum. Hukuk, tıp, diş hekimliği alanlarında Yeditepe bir markadır. Tanıtıma giderseniz bunu görürsünüz zaten.

• Istanbul üniversitesin'de 368 kisiyle koca amfide ders görmek icin mi 368. Oldun ?

• açıkçası eğer hukuk çok istiyorsan kesinlikle özel üniversiteleri düşün. devlet üniversitelerinin eğitim iyi olabilir ama eğitimi Türkçe. özel üniversitelerde ingilizce okurken devlette Türkçe eğitim göreceksin bu da sana büyük hukuk bürolarında dezavantaj sağlar. ben olsam aralarından Yeditepe'yi seçerim eğer geliyorsa Bilkent'i de düşün eğitimi gayet kalitelidir.

• Hocam benim için amfinin kalabalıklığından ziyade alacağım eğitim önemli.Ondan dolayı okulun kalabalıklığı diğerleri kadar önemli bir etken değil seçimimde.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.