Şimdi Ara

Eşit Ağırlıktan Sayısala Geçtim Yardım Edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben düz lisede eşit ağırlıktan geçen yıl mezun oldum. Hedefim hukuk okumaktı ama olmadı. İkinci seneye kalıp dershaneye sayısaldan hazırlandım. Sayısala geçmemdeki hedef Anadolu Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği'ni kazanmaktı. Bu sene y-mf4 puanım 284, sıralamam da 130 bin. Sizce üçüncü seneye kalmaya değer mi? 1995 aralık doğumluyum yani üçüncü seneye kalırsam 19 yaşında üniversiteye başlayacağım. Üçüncü seneye kalıp da başaran varsa yardım edebilir mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yardım edecek kim yok mu?

• 40 yillik yogurtcu 4 kullanıcısına yanıt
    Şöyle bir şey var, bir sene daha hazırlanmak için en son düşüneceğin şey yaş olmalı, çünkü çok önemsiz bir ayrıntı bu. Asıl kendinde bu gücü bulabiliyor musun, bir sene daha hazırlanırsam istediğim yeri kazanırım diyebiliyor musun bu önemli. Eğer yaparım diyorsan düşünmeden bir sene daha hazırlan, istediğin yerde ol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: escad

Şöyle bir şey var, bir sene daha hazırlanmak için en son düşüneceğin şey yaş olmalı, çünkü çok önemsiz bir ayrıntı bu. Asıl kendinde bu gücü bulabiliyor musun, bir sene daha hazırlanırsam istediğim yeri kazanırım diyebiliyor musun bu önemli. Eğer yaparım diyorsan düşünmeden bir sene daha hazırlan, istediğin yerde ol.

Kardeşim ilk iki sene çok az matematiğe çalıştım. Yani ilk sene edebiyata ve ikinci sene (bu sene) fene hiç çalışmadım sayılır. O yüzden çalışma isteğim azalmadı aksine daha da arttı. Azmim de çok arttı, bu yüzden azmim çok fazla olacak.

Ya bana sorarsan eşit ağırlıktan sayısala geçmekle zaten büyük bir risk almışsın. Yani sıfır fen bilgisiyle bir senede tutturmak büyük şans, ki insanlar sayısal çıkışlı olup yine de mezuna kalıyorlar. Yine senin ve ailenin vereceği bir karar ama azimlisin ve yaparım diyorsun, o yüzden bir seneni daha sınava hazırlanmakla geçirerek hiçbir şey kaybetmezsin.
  • quote:

Ya bana sorarsan eşit ağırlıktan sayısala geçmekle zaten büyük bir risk almışsın. Yani sıfır fen bilgisiyle bir senede tutturmak büyük şans, ki insanlar sayısal çıkışlı olup yine de mezuna kalıyorlar. Yine senin ve ailenin vereceği bir karar ama azimlisin ve yaparım diyorsun, o yüzden bir seneni daha sınava hazırlanmakla geçirerek hiçbir şey kaybetmezsin.

Kardeşim ben eşit ağırlıktan hukuk tutsa bile artık gitmem. Tek hedefim elektrik-elektronik mühendisliği. Ama yaş konusu beni korkutuyor.

Sen sanıyor musun herkes 18 19 yaşında üniversiteye başlıyor, dert edip sadece yaş için kafanı bulandırma. İnsanlar üniversiteyi bitirmelerine 1 2 yıl kala sevmedikleri yerde oldukları için üniversiteyi bırakıp hayallerinin peşinden koşuyor. Öyle olmaktansa, bir sene daha adam gibi çalış sonra istediğin yerde, en kötü ona yakın bir yerde oku :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Sen sanıyor musun herkes 18 19 yaşında üniversiteye başlıyor, dert edip sadece yaş için kafanı bulandırma. İnsanlar üniversiteyi bitirmelerine 1 2 yıl kala sevmedikleri yerde oldukları için üniversiteyi bırakıp hayallerinin peşinden koşuyor. Öyle olmaktansa, bir sene daha adam gibi çalış sonra istediğin yerde, en kötü ona yakın bir yerde oku :)

Eyvallah kardeşim, çok sağ ol.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.