Şimdi Ara

Eski amfi yeni nesil ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 7.1 Analog girişi olan bir AV Recevier kullanıyorum. (Marantz sr 7400.) Yeni nesil ses formatlarını DTS-HD Master Audio - Dolby TrueHD gibi amfiyi değiştirmeden dinlemek istiyorum. İmkanı varsa tabi. Bu yüzden htpc kurmayı düşünüyorum. Sizce htpc ile sağlıklı 7.1 analog ses çıkışı almam mümkün mü? Mümkünse bu htpc ne yapıda olmalı. İlla ses kartı gerekir mi yoksa anakart üzerinden bu işi halledebilirmiyim? Tavsiyelerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum. Çok teşekkür ederim.

• Onboard ses kartı ile de olur extra ses kartıylada ve hatta kaliteli harici bir ses kartıyla da. Teknik olarak hepsi mümkün ancak kalite değişecektir. Elinizdeki AVR oldukça güzel bir AVR, onboard ses kartıyla yazık edersiniz bence. Hatta HTPC yerine şöyle güzel bir Oppo Media player, o pahalı gelirse Dune HD Max gibi bir cihaz daha iyi olur bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vitex

Onboard ses kartı ile de olur extra ses kartıylada ve hatta kaliteli harici bir ses kartıyla da. Teknik olarak hepsi mümkün ancak kalite değişecektir. Elinizdeki AVR oldukça güzel bir AVR, onboard ses kartıyla yazık edersiniz bence. Hatta HTPC yerine şöyle güzel bir Oppo Media player, o pahalı gelirse Dune HD Max gibi bir cihaz daha iyi olur bence.

İlginize cok teşekkür ederim. WD HD Live kullanıyorum ama sadece optik bağlantının verebildiğiyle sınırlı. Tavsiye ettiginiz cihazları hemen araştıracağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Onboard ses kartı ile de olur extra ses kartıylada ve hatta kaliteli harici bir ses kartıyla da. Teknik olarak hepsi mümkün ancak kalite değişecektir. Elinizdeki AVR oldukça güzel bir AVR, onboard ses kartıyla yazık edersiniz bence. Hatta HTPC yerine şöyle güzel bir Oppo Media player, o pahalı gelirse Dune HD Max gibi bir cihaz daha iyi olur bence.

Sayın vitex tavsiye ettiginiz cihazları inceledim, gayet güzeller ve tam ihtiyacım olanlar gibi duruyorlar fakat su an icin fiyat olarak benim icin biraz pahalılar. Acaba bildiginiz benzer işlevde ama daha ekonomik bir cihaz var mıdır? Ben biraz bakındım , araştırdım pek birsey bulamadım. Sizin bu konulardaki tecrübeleriniz bana yardımcı olabilir sanırım. İlgilerinize cok teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oppo sınıfında muhteşem bir cihaz ama oldukça pahalı tabi. Dune ise Popcornhour ile birlikte daha ekonomik sınıfta oldukça iyiler. Bunların dışındakileri açıkçası çok incelemedim. HTPC yapacağım dediğiniz için Dune sınıfındakiler size uygun olur diye düşünmüştüm. Özellikle Dune HD Duo (Bluray hariç) max ile aynı özelliklere sahip ve 900 TL'lik fiyatı ile uygun görünmüştü ama değilmiş. Açıkçası piyasada o kadar çok media player varki, birçoğunu ben de bilmiyorum. Bu durumda biraz araştırıp analog 7.1 çıkışlı olanları listeleyip, forumun ilgili bölümlerindeki yazılanları okuyabilirsiniz.

Alternatif olarak şimdilik 7.1 çıkışlı ucuz bir harici bir ses kartı ile elinizdeki bilgisayarı kullanarak idare edebilir ve bütçe uygun olduğunda iyi bir media player alabilirsiniz.

HTPC için İyi bir ses kartı kullanın diyemiyorum, o zaman da zaten bütçe oldukça zorlanır ki yine HTPC + iyi ses kartı 1000 TL düzeylerine çıkabilir.

Bazen iyi cihazlarınızın olması da sıkıntı, paralelinde kullanacağınız cihazların da iyi olmasını gerektiriyor ne yazık ki.

• Sayın @kenai, forumun bu bölümününe biraz takılıyorsanız, siz de bilirsiniz ki sistemden elde edeceğiniz ses sitemdeki öen düşük bileşen kadardır. Bir ara forumda HD seslerin ne kadar farklı olduğu uzun uzadıya tartışılmıştı. Bu tartışmalarda bazı arkadaşlar DTS ile DTS HD MA arasında bir fark duyamadıklarını söylemişlerdi. Ben izlediğim filmlerde geceyle gündüz kadar farklılık olmasa da, iyi kayıtlarda fark olduğunu düşünüyorum. Bu fark sistem iyileştikçe daha da artacaktır mutlaka. Ancak elinizdeki AVR'ye giriş seviyesi bir sistem eklediğinizde, ben DTS ile DTS HD sesler arasında farkı duyabileceğiniz pek sanmıyorum. Birçok filmin halen 5.1 olması ise 7.1 sistemden çokta yararlanamayacağınız anlamına geliyor.

Benim düşünceme göre sırf 7.1 çıkışı var diye elinizdeki ile aynı sınıfta bir media player almak paranızı boşa harcamak olacaktır. Onun yerine biraz birikim yapıp iyi bir media playera yatırım yapmak daha mantıklı olacaktır diye düşünüyorum. Yine de karar sizin tabi.

• quote:

Sayın @kenai, forumun bu bölümününe biraz takılıyorsanız, siz de bilirsiniz ki sistemden elde edeceğiniz ses sitemdeki öen düşük bileşen kadardır. Bir ara forumda HD seslerin ne kadar farklı olduğu uzun uzadıya tartışılmıştı. Bu tartışmalarda bazı arkadaşlar DTS ile DTS HD MA arasında bir fark duyamadıklarını söylemişlerdi. Ben izlediğim filmlerde geceyle gündüz kadar farklılık olmasa da, iyi kayıtlarda fark olduğunu düşünüyorum. Bu fark sistem iyileştikçe daha da artacaktır mutlaka. Ancak elinizdeki AVR'ye giriş seviyesi bir sistem eklediğinizde, ben DTS ile DTS HD sesler arasında farkı duyabileceğiniz pek sanmıyorum. Birçok filmin halen 5.1 olması ise 7.1 sistemden çokta yararlanamayacağınız anlamına geliyor.

Benim düşünceme göre sırf 7.1 çıkışı var diye elinizdeki ile aynı sınıfta bir media player almak paranızı boşa harcamak olacaktır. Onun yerine biraz birikim yapıp iyi bir media playera yatırım yapmak daha mantıklı olacaktır diye düşünüyorum. Yine de karar sizin tabi.

İlginize tekrar çok teşekkür ederim. Htpc düşüncemin sebebi bazı parçalarının zaten elimde olmasından dolayı idi. Yaklaşık 250-300 tl kaba bir harcamayla htpc yapma imkanım var. Bu seçenek üzerinde o yüzden durmuştum ama sizin söylediklerinizde çok haklısınız sistemin gücü en düşük halka kadar ne yazık ki. AVR yi de değiştirmeyi düşündüm ama buna değeceğini de pek sanmıyorum. Çünkü çok memnunum. Ayrıca sadece yeni nesil ses formatlarını destekliyor diye aşağı yukarı benzer özelliklerde ve kalitede bir şey alacak olsam o da bayağı külfetli olur. Birde benim üzerinde durmak istediğim 7.1 değilde HD ses kavramıydı aslında. AVR 7.1 olduğu için onu öyle belirtmiştim. 5.1 bile olsa dts hd ve dd hd nasıl bir sonuç verir onu merak ediyorum. Bu arada Popcornhour da da analog çıkışlar mevcut mu? Tekrar çok teşekkür ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Nesil OpenGL geliyor.
    11 yıl önce açıldı
    yeni laptopum ve hdd den gelen ses
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yeni nesil ses formatı dedikleri bit akışı daha yüksek ses , bunu kulağımız ne kadar farkedebilir önce onu bir düşünmek gerek.Technics avr kullanıyorum optikden laptopa bağlı , yeni ses formatlarını laptop codeklerle aşıyor avr ye veriyor ben şahsen ac3 ile dts arasındaki farkı bile pek anlamadım kayıttanmıdır bilmem.Eskiyle devam bence para tuzağı bu yenilikler bana göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dsilence

Yeni nesil ses formatı dedikleri bit akışı daha yüksek ses , bunu kulağımız ne kadar farkedebilir önce onu bir düşünmek gerek.Technics avr kullanıyorum optikden laptopa bağlı , yeni ses formatlarını laptop codeklerle aşıyor avr ye veriyor ben şahsen ac3 ile dts arasındaki farkı bile pek anlamadım kayıttanmıdır bilmem.

Görüntüde çok farkettiği için seste de fark eder mi diye düşünüyorum. AC3 ile DTS ses arasındaki fark bizim evde biraz fark ediyor.

quote:

Eskiyle devam bence para tuzağı bu yenilikler bana göre.
    Bu sözünüz çok doğru fakat bu işlere bulaşınca kaşıntı hiç bitmiyor.

• Aynen hi-fi bulaşıcı ve tedavisi olmayan bir hastalık, daha yeni 400tl verdim bir çift eski kolona bu işlerin sonu yok.
  • Sayın @kenai, önceki mesajımda da söyledim, HD ses farkını alabilmeniz için en az AVR nin düzeyinde bileşenlere ihtiyaç var. Ayrıca Görüntüdeki SD - HD farkı kadar bariz bir fark da duyma şansınız yok. Dediğim gibi sistem iyileştikçe farklar daha duyulabilir oluyor ama extradan verilen paralara değer mi o size kalmış. Ancak elinizdeki MP ayarında alacağınız yeni bir MP veya HTPC ile seslerdeki farkları duymanız oldukça zor. Bu yüzden şimdilik elinizdekileri kullanmaya devam etmenizi öneririm.
  • quote:

Sayın @kenai, önceki mesajımda da söyledim, HD ses farkını alabilmeniz için en az AVR nin düzeyinde bileşenlere ihtiyaç var. Ayrıca Görüntüdeki SD - HD farkı kadar bariz bir fark da duyma şansınız yok. Dediğim gibi sistem iyileştikçe farklar daha duyulabilir oluyor ama extradan verilen paralara değer mi o size kalmış. Ancak elinizdeki MP ayarında alacağınız yeni bir MP veya HTPC ile seslerdeki farkları duymanız oldukça zor. Bu yüzden şimdilik elinizdekileri kullanmaya devam etmenizi öneririm.

Sayın vitex tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Ses de o kadar farketmeyecekse bende sizin fikirlerinizi değerlendirip bu işten vazgeçeyim diyorum. Tekrar çok teşekkür ederim
  • Rica ederim, yardımcı olabildiysem ne mutlu.
  • quote:

Rica ederim, yardımcı olabildiysem ne mutlu.

Evet üstad gerçekten çok yardımcı oldunuz, teşekkürler.
  • quote:

Yeni nesil ses formatı dedikleri bit akışı daha yüksek ses , bunu kulağımız ne kadar farkedebilir önce onu bir düşünmek gerek.Technics avr kullanıyorum optikden laptopa bağlı , yeni ses formatlarını laptop codeklerle aşıyor avr ye veriyor ben şahsen ac3 ile dts arasındaki farkı bile pek anlamadım kayıttanmıdır bilmem.Eskiyle devam bence para tuzağı bu yenilikler bana göre.

Kendi sorunuzun cevabini kendiniz vermissiniz zaten.

Optik baglanti ile bu yeni nesil ses formatlarini aktaramazsiniz. Yani zaten downmix edilmis bi ses aliyorsunuz. Aldiginiz ses yeni nesil degil normal 5.1 sesler.

Ama arkadasin durumunda 7.1 analog baglanti ile mumkun. PC gibi cok yuksek islem gucune sahip bir cihaz icin bu kodlari cozmek hic mesele degil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JakX

quote:

Yeni nesil ses formatı dedikleri bit akışı daha yüksek ses , bunu kulağımız ne kadar farkedebilir önce onu bir düşünmek gerek.Technics avr kullanıyorum optikden laptopa bağlı , yeni ses formatlarını laptop codeklerle aşıyor avr ye veriyor ben şahsen ac3 ile dts arasındaki farkı bile pek anlamadım kayıttanmıdır bilmem.Eskiyle devam bence para tuzağı bu yenilikler bana göre.

Optik baglanti ile bu yeni nesil ses formatlarini aktaramazsiniz. Yani zaten downmix edilmis bi ses aliyorsunuz. Aldiginiz ses yeni nesil degil normal 5.1 sesler.

Ama arkadasin durumunda 7.1 analog baglanti ile mumkun. PC gibi cok yuksek islem gucune sahip bir cihaz icin bu kodlari cozmek hic mesele degil.

Üstad, pc yeni nesil ses kodlarını çözse de bunun pek sağlıklı ve yeterli kalitede olamayacağı belirtildiği için ben bu işten vazgeçtim. Fakat zaman içinde Dune HD Max gibi bir cihaz almayı düşünüyorum. Evdeki pc yi AVR ye bağlayıp kendimce bir deneme de yapacağım bakalım nasıl olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: kenai

quote:

Orijinalden alıntı: JakX

quote:

Üstad, pc yeni nesil ses kodlarını çözse de bunun pek sağlıklı ve yeterli kalitede olamayacağı belirtildiği için ben bu işten vazgeçtim. Fakat zaman içinde Dune HD Max gibi bir cihaz almayı düşünüyorum. Evdeki pc yi AVR ye bağlayıp kendimce bir deneme de yapacağım bakalım nasıl olacak.

Orta karar bir ses kartiyla (x fi titanium mesela) gayet guzel cozersin. Onboardda cozer ama cikis sinyali gucsuz olabilir. Kiytirik medya playerlarin cozdugu seyi koskoca pc ve ses kart imi cozemeyecek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JakX -- 21 Kasım 2012; 15:48:52 >

• Fazladan analog 2 kanalım olacağına şahsen 6 kanal dijital aktarımı tercih ederim, optik bağlantı kadar temiz bir aktarım başka neyle mümkün sizce arkadaşlar.Dts müzik dinliyorum kablo karmaşası olmadan tek kelimeyle mükemmel.
  • quote:

Fazladan analog 2 kanalım olacağına şahsen 6 kanal dijital aktarımı tercih ederim, optik bağlantı kadar temiz bir aktarım başka neyle mümkün sizce arkadaşlar.Dts müzik dinliyorum kablo karmaşası olmadan tek kelimeyle mükemmel.

Üstad, optik ve ya coax bunlar sorun değil, bende zaten şuan senin kullandığın gibi kullanıyorum. HD ses formatı için optik bağlantı yeterli değil, optiğin taşıyabileceği maksimum DTS-ES çözünürlüğüdür. Eğer HDMI bağlantıyla amfiye bağlantı yaparsan ancak o zaman DTS-HD Master Audio - Dolby TrueHD gibi sesleri almak mümkün oluyor. Böylede olunca bizim eldeki amfi maalesef hdmı desteklemiyor o yüzden analog olarak çözülmüş hd sesleri başka kaynaktan alarak dinlemek nasıl olur onun derdindeyim. Ayrıca fazladan iki kanal peşinde değilim. Resimden de anlaşılacağı üzere analog girişten sesi alıp direk işlemden geçirmeden dinleyebileceğiz. Zaten şu an analog girişe Technics DVD-AUDİO A10 bağlı recevier dvd audio şifrelemesinide çözemez, ama analog giriş sayesinde bu işi halledebiliyorum.

Eski amfi yeni nesil ses

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.