Şimdi Ara

Eski Anakartların Çıldırtma Sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Arkadaşlar bugune kadar hangı eski anakartın IDE kablosuna el attıysam lanetler okudum. Bugünde onlardan birisi gerçekleşti. cd rom u ayarlamya calısırken ide kablosunu taktım ve çalıştırmak ıstedım makıneyı. ondan sonra makineye kesinlikle elektrik gitmedi. ram ve anakart hariç tüm parçalarını denedik. çalışıyor sorun yok. sizce ne olabilir sorun? makine hiç acılmıyor su an. ve yaptığım işlem sadece IDE kablolarının yerlerini değiştirmek oldu.

Tüm bağlantıları söküyoruuz sadece anakart takılı, yinede elektrik gitmiyor makineye. teşekkürler şimdiden.

• yardım?
  • ide kablosunu ters takmadığından emin misin? bazılarında tek taraflı diş olmayabiliyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar -- 23 Nisan 2006; 3:46:30 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: salpyilmaz

ide kablosunu ters takmadığından emin misin? bazılarında tek taraflı diş olmayabiliyor...

Bahsettiğin şekilde olsa bile pinleri uymaz. Yani IDE kablosunu terstakman için bir kaç tane pini kırman veya bükmen gerekir.

Eğer anakarta elektrik gelmiyorsa büyük ihtimalle

1- Power Supply bozuktur.
    2- Power Supply'den çıkıp anakarta giren (Power kablosu)

• power supply başka makınede calıstı. tum parçalar başka makınelerde calıstı. sadece ıslemcı, anakart ve ram i denemedik. benim anlamadıgım olay sadece ide kablosu değiştirmeden dolayı bu sorun nasıl olur? işlemci markasınıda garip hiç duymadıgım birşey. Coppermine 500 mhz.
  • psu dan elen kablolara tekrar bak bence gözünden kaçan bişi olmalı
  • biosu jumperdan resetle
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cd ve hd jumperlarını kontrol et.
    donanımlarını tek tek dene .
    ide kablosu ile ilgili bir sorunun oldugunu düsünmüyorum
  • tutankhamon, pinlerin bazılarının kırılması gerektiğinden bahsetmiş. çok sayıda ide kablosuyla haşır neşir olmanızı öneririm...
  • beyler gerçekten cok saolun. halen sorunu çözememekle birlikte bu olayın tesadüf olmadıgınıda belirtmek istiyorum. kaç tane eski anakartın ide kablosuna el attıysam ya ekrana görüntü gelmedi yada makine acılmadı. makıne acılsa zaten geri vericem pişman oldum :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.