Şimdi Ara

Eski analog objektifler için yeni dijital makina alımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu yazımı sizden tavsiye almak için yazıyorum. Son zamanlarda artan fotografçılık merakım ve bunu cep telefonu ile gideremememden dolayı DSLR bi makinaya geçmeye karar verdim. Fakat makinayı almadan babamın eski analog Minolta makinasında kullandığı objektifleri de değerlendirmek isterim ona göre makina seçimimi yapacağım. Konuyla ilgili biraz araştırma yaptım, almak istediğim iki marka var, Canon ya da Nikon. Sanırım Nikon makinalar bu tür eski objektiflerle uyuşmuyor, Canon'u ise belli bir adaptörle sanırım kullanabiliyrmuşuz. Eski objektiflerin resmini aşağıya ekledim. Ayrıca objektiflerin makinaya baglanan kısmını da ekeldim ki ne tür oldugunu göresiniz. 3 adet var:
    1. Sigma 500mm Tele
    2. 28mm Wide
    3. 85-205mm

Benim düşüncem mesela Canon D70 gibi bir makinayı yanında 18-105mm objektifiyle alıp bu 3 objektifi manuel modda kuulanabilmek. Bu konudaki düşüncenizi merak ediyordum.
    Elimde bu objektifler varken onları kullanabilmem iyi olurdu değil mi?
    Peki böyle bir donanım için nasıl bir makina tavsiye edersiniz. Tabiki bu senin bütçene bagli diceksiniz :) 3000-3500 civarı bir bütçe ayırabilirim die düşündüm eğer gerçekten değecekse. Yani gözüme Canon D70'i kesitrdim ama D700 de olabilir, açıkçası daha hiçbir fotografçılık tecrübem olmadıgından ve yeni kursa başlicagımdan çok da bilemiyorum. Ama ucuz die şimdi 6 ay kullanıp sonra yükseltmek isteyeceğim bir makina almak istemiyorum. Buy arada kursu arkadaşımın bana ödünç verdiği Canon D500 makina ile yapacagım ancak eğitimi bitirip biraz pratik yaptıktan sonra kendime yeni makina alacagım.
    Tabiki belki hangi makinayı alacağım bu elimdeki 3 objektifle en iyi hangi makinanın uyuşacagına da baglıdır.

Şimdiden tüm cevap verecek olanlara teşekkür ederim
     Eski analog objektifler için yeni dijital makina alımı Eski analog objektifler için yeni dijital makina alımı Eski analog objektifler için yeni dijital makina alımı Eski analog objektifler için yeni dijital makina alımı Eski analog objektifler için yeni dijital makina alımı Eski analog objektifler için yeni dijital makina alımı Eski analog objektifler için yeni dijital makina alımı Eski analog objektifler için yeni dijital makina alımı

• Yerinde bir karar vermişsiniz. Size üç makine tavsiye edebilirim. Üçünün de gövde fiyatları üç aşağı beş yukarı 1500-1900 lira aralığında. Nikon D7100, Canon 60D ve Sony A77. Bu üç makinede crop gövde yani full frame değil. Full frame isterseniz 2500 lira civarında Canon 5DM II, yada 3000 lira civarında Nikon D600 alınabilir. Bu makinelerin hiç birine (Belki Sony A77 olabilir) elinizdeki lensler uyumlu değiller. Ama Ebay tarzındaki sitelerden 8-20 USD aralığında makinenize uyumlu dönüştürücü adaptör alabilirsiniz. Türkiye'den de bulunabilir. Ayrıca elinize lens için ciddi bir bütçe kalır. Burada da Canon 24-105mm F/4, Sony 24-70mm ve Tamron 24-70mm önerebilirim. Toplamda maksimum 3500-4000 liraya halletmiş olursunuz (Crop makine olmak kaydıyla). Tabi bu verdiğim fiyatların hepsi temiz 2. el cihazlar için geçerlidir. Zaten sıfır cihaza da bir ton para vermenizi tavsiye etmem. Çok temiz cihazlar bulunabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AhmetSelçuk -- 16 Şubat 2016; 12:19:02 >

• PaladinOfLight P kullanıcısına yanıt
    eski minolta lensleriniz varsa alacağınız makine Sony olmalıdır,çünkü Sony minoltayı satın alıp minolta makinelerinin sistemleri ve boyoneti üzerine sony DSLR ı çıkardı. yani minolta lensleri adaptörsüz direkt sony a mount DSLR da kullanılabilir. Ayrıca gene sony nex-Amount adaptör ile de sony E boyonet makinelerde de rahatlıkla kullanılabiliyor sorunsuz şekilde. benden söylemesi artık gerisi senin bileceğin iş.
  • tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.
    Peki bir Sony mount'a objektifi direkt takmak ile, Canon veya Nikon bir mount'a adaptörlü takmak arasında bir fark var mı? İkisi de aynı etkiyi mi verecek. Bir yerde objektifin perde ile arasındaki mesafe ile ilgili bir yazı vardı, adaptörle bu mesafe uzadıgından bazı değerler değişiyordu ama tam hatırlayamıyorum.
  • PaladinOfLight P kullanıcısına yanıt
    bak resimde gördüğüm minolta lens AF lens imiş o lensi Sony a mountta otofos ile kullanabilirsin. ama canon dslr da manuel olarak kullanabilirsin.
    illa canon makine alacağım dersen bence o lensleri sat sony kullanıcıları o lensleri seviyorlar.
  • 500Mm olan lens manuel lens mi? Af ise sony gövdelerde kullanabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çekomastik -- 16 Şubat 2016; 21:48:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
    Geniç açılı ve 55-200 lenslerinde Auto yazıo, anladığım kadarıyla onları AF özellikli kullanabilmek için SONY body kullanmam yeterli oluyor ama Canon veya Nikonla bu objektifleri adaptörlü kullanırsam netlemeyi manuel yapmam gerekecek.

500 mm'lik Sigma tele'ye gelince, objektifin hiçbir yerinde Auto yazısı göremedim. Bu otomatik netleme olmadıgı anlamına mı geliyor. Konu hakkındaki cahilliğimi mazur görün, objektifin makina ile bağlandıgı kısmında diyaframı açıp kapayan dil şeklinde çıkıntı onun autofocuslu oldugu anlamına mı geliyor. Zira resimde de görebileceğiniz gibi Sigma objektifte de aynı dil var.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Eski analog objektifler için yeni dijital makina alımı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Bir fotoğraf makinesi
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Lenslerdeki auto ibaresi diyaframla alakalı . Lensler minolta MD bayonet çok büyük ihtimalle . MA bayonet olanlar sony gövdelerle çalışıyor . Otomatik olanların arkasında minimum 5 bağlantı çipi görürsün . MD to sony nex adaptör ile uygun fiyatlı bir Nex 5 - Nex 3 serisi bir cihaz alırsan focuk peaking ile kolayca kullanabilirsin .
  •  Eski analog objektifler için yeni dijital makina alımı

otomatik minoltalarda görselde okla gösterilen motor yuvasını görürsün mutlaka . Zaten kutusunun üzerinde de MF yazıyor .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.