Şimdi Ara

Eski araç muayene yapılmazsa ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
4.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar elimde 90 model araç var . aracın yürüyen aksamında bir sorun yok .Fakat muayene süresi bitti .ve bu şekilde muayeneye girse kesin masraf çıkaracaklar . üstüne üstlük ruhsatta yerde kalmadı muayene damgası için bi de ruhsat yeniletme gerekecek . sigortacıyla konuştum ; hiç uğraşma aylık 7 tl cezası var dedi.2 yıl ödemesen 300 tl anca tutar dedi. 2 yıla kadarda ya satılır ya da ÖTV indirimi falan çıkar dedi. benimda kafama yattı . bu arabayla trafiğe pek çıkmayacağım artık. ama satarsam veya ilerde ötv indirimi falan çıkarsa çok problem olur mu bana acaba ? sizce ne yapmalıyım ?

* Muayene 126 TL

* muayene de tamir işi çıkartırsa en az 100 civarıda o

* ruhsatta yer kalmadı onun içinde en az 50 tl

bu masraflara katlanmaya değer mi ? fikriniz nedir ?

• Benim bildiğim artık muayne yapılmadan araç devri/satışı yapılamıyor.
  • Mesajini okurken onumdeki gazetede bi haber gozume ilisti.
    Yapilan aciklamaya gore bu sene otv indirimi olmucakmis.
    Ki ben senin yerinde olsam, aracimin disida fena degilse yurur hale getirir satarim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seizure

Mesajini okurken onumdeki gazetede bi haber gozume ilisti.
    Yapilan aciklamaya gore bu sene otv indirimi olmucakmis.
    Ki ben senin yerinde olsam, aracimin disida fena degilse yurur hale getirir satarim.
    Satmayacaksan ve binmeyeceksen trafikten çek. Vergi de olmasın muayene de sigorta da...
  • quote:

Orijinalden alıntı: O.B.K

Satmayacaksan ve binmeyeceksen trafikten çek. Vergi de olmasın muayene de sigorta da...

Alıntıları Göster
    aracıma 2000 tl veriyorlar . ama bende 2000 tl ye satmak istemiyorum. hiç bi şey olmazsa ötv için bekleticem.
    peki bu arabyı trafikten çeksem ötv indiriminden yararlanmak istediğimde bu vergiler muayene vs tekrar karşıma çıkar mı ? yoksa hiç bi şey yapmama gerek kalmadan hemen 0 araç için verebilir miyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: netrex2

aracıma 2000 tl veriyorlar . ama bende 2000 tl ye satmak istemiyorum. hiç bi şey olmazsa ötv için bekleticem.
    peki bu arabyı trafikten çeksem ötv indiriminden yararlanmak istediğimde bu vergiler muayene vs tekrar karşıma çıkar mı ? yoksa hiç bi şey yapmama gerek kalmadan hemen 0 araç için verebilir miyim ?

Alıntıları Göster
    * Muayene 126 TL

güzel kardeşim kusura bakma, yekünde 276 lira tutar bunlar. eğer bunları dert edecek durumdaysan sen hiç arabaya binme derim

• quote:

Orijinalden alıntı: tandem_78

* Muayene 126 TL

güzel kardeşim kusura bakma, yekünde 276 lira tutar bunlar. eğer bunları dert edecek durumdaysan sen hiç arabaya binme derim

Alıntıları Göster
    bu ikinci arabam. artık kullanmıcam için masraf yapmak istemiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İlk araç muayenesi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

* Muayene 126 TL

Az paramı 276 TL. Havaya atıyorsun üstelik o parayı. 2000 TL lik arabaya 270 TL masraf edilir mi boşu boşuna?
  • quote:

Orijinalden alıntı: L.J

quote:

* Muayene 126 TL

Az paramı 276 TL. Havaya atıyorsun üstelik o parayı. 2000 TL lik arabaya 270 TL masraf edilir mi boşu boşuna?

Alıntıları Göster
    Yolda trafiğe yakalanırsan ceza yersin bunu da düşün.

• quote:

Orijinalden alıntı: oneyli

Yolda trafiğe yakalanırsan ceza yersin bunu da düşün.

Alıntıları Göster
    2000 tl veriyorlarsa sat gitsin.Şimdi alacağın nakit 2000, 2-3 yıl sonra alacağın 4-5 bin tl den daha değerlidir bence.Hem kafan rahat olur uğraşmamış olursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

2000 tl veriyorlarsa sat gitsin.Şimdi alacağın nakit 2000, 2-3 yıl sonra alacağın 4-5 bin tl den daha değerlidir bence.Hem kafan rahat olur uğraşmamış olursun

Alıntıları Göster
    trafik polisleri, eski ve plakasında muayene bandrolü olmayan araçları kesin çevirip kontrol yapıyo. yiyeceğiniz ceza ve stress , 276tl için değmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _KUZEY

trafik polisleri, eski ve plakasında muayene bandrolü olmayan araçları kesin çevirip kontrol yapıyo. yiyeceğiniz ceza ve stress , 276tl için değmez.

Alıntıları Göster
    bugünkü muayene sisteminde araçlara çok keyfi ve kolay olarak kusur bulan TÜVtürk firmasının sizin aracı muayeneden geçireceğine inanmıyorum.bu iş 276 lira ile kalmaz.kesin bir sorun bulurlar ve çekeceğin stres ve yaşayacakların değmez.yaptırmadan kullan.. sanki ülkede denetim var.yepyeni araçlara bile kolayca kusur buluyor bu kurum.. 1990 model aracın muayeneden geçeceğini ummak saflık olur.benim 1996 model volvom da şu anda muyaenesiz.. ben memlekete dönene kadar(Kuşadası) yaptırmayacağım muayene.. İstanbulda hiçbir güç beni muayene istasyonuna sokamaz.giderim memleketimde yaptırırım muayeneyi çayımı da içerim muhabbetimi yaparım.büyük şehirde muayene sadece stres,sorun ve başağrısı demektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: _KUZEY

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bu mesajları yazdıktan sonra sanayide bi kopartacıya gittim. adam tanıdık çıktı . havadan sudan konuşurken benim 90 model serçe satılık dedim. adam da hemen atladı benim arabam yok satarsan alırım falan dedi. fiyat sordu , ağzımdan 3.000 TL çıktı. çok istedin falan dedi ama kabul etti. bak dedim muayenesi yapılacak falan kabul ediyo musun dedim , tamam dedi. adliyenin tamir işlerini aldığı için toplu ödeme yapılıyormuş buna o yüzden paranın tamamını haziran sonuna kadar verebilirim dedi. o zamana kadar arabanın ruhsatı senin üzerinde olsun parayı tamamlayınca devrini verirsin dedi. yani güven sağlandı. sizce nasıl iyi bir alışveriş oldu mu ? 300 de TL kapora verdi.

* Haziran sonuna kadar arabanın ve ruhsatın ustada olması aklıma takıldı. adam arabayla kaza yapsa veya adama bi şey olsa benim bir sorumluluğum olur mu ? ruhsat benim üzerimde diye . yazılı bi kağıt falan imzalamak gerekir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netrex2 -- 23 Mart 2010; 17:15:46 >

• quote:

arkadaşlar bu mesajları yazdıktan sonra sanayide bi kopartacıya gittim. adam tanıdık çıktı . havadan sudan konuşurken benim 90 model serçe satılık dedim. adam da hemen atladı benim arabam yok satarsan alırım falan dedi. fiyat sordu , ağzımdan 3.000 TL çıktı. çok istedin falan dedi ama kabul etti. bak dedim muayenesi yapılacak falan kabul ediyo musun dedim , tamam dedi. adliyenin tamir işlerini aldığı için toplu ödeme yapılıyormuş buna o yüzden paranın tamamını haziran sonuna kadar verebilirim dedi. o zamana kadar arabanın ruhsatı senin üzerinde olsun parayı tamamlayınca devrini verirsin dedi. yani güven sağlandı. sizce nasıl iyi bir alışveriş oldu mu ? 300 de TL kapora verdi.

* Haziran sonuna kadar arabanın ve ruhsatın ustada olması aklıma takıldı. adam arabayla kaza yapsa veya adama bi şey olsa benim bir sorumluluğum olur mu ? ruhsat benim üzerimde diye . yazılı bi kağıt falan imzalamak gerekir mi ?

tabikide.

ehliyetsiz birisiyle ölümlü bir kazaya karışsa siz suçlusunuz.

bu devirde hala arabayı devretmeden başkalarına verebılıyorsunuz ya ınanamıyorum sızlere. hıcmı haberlerı ızlemıyorsunuz yada bu forumdakı olaylardan ders cıkarmıyorsunuz!

• quote:

Orijinalden alıntı: Larkyn

quote:

tabikide.

bu devirde hala arabayı devretmeden başkalarına verebılıyorsunuz ya ınanamıyorum sızlere. hıcmı haberlerı ızlemıyorsunuz yada bu forumdakı olaylardan ders cıkarmıyorsunuz!

Alıntıları Göster
    Noterden satış yapılmadan araba verilmez.
    Siz ona satarsınız, o başkasına, arkadan cezalar yağmaya başlar. Daha başka bir sürü sorun.

• quote:

quote:

tabikide.

Ehliyetle filan alakası yok, ağır hasarlı bir kazaya karışsa ''Araç sahibi işleten olarak, 1. derecede sorumludur.''

Trafik sigortasına filan gitmeden doğrudan, ruhsat sahibine isterse karşı taraf şak deye, dava açar şaşar kalırsınız.

Adam kaza yapıp tüyse, kağıt filan dinlemez bu işler. Tazminat davalarında, parayı bulduklarından alırlar.

Başına gelmeyen anlamaz, arabayı keşke yaksaydım da, bu işler başıma gelmeseydi dersiniz.

Adliye, hakim, avukat üçgeninde rezil olursunuz, benden söylemesi.

Emanet silah verin, otomobil vermeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: M. Reha

quote:

quote:

tabikide.

Ehliyetle filan alakası yok, ağır hasarlı bir kazaya karışsa ''Araç sahibi işleten olarak, 1. derecede sorumludur.''

Trafik sigortasına filan gitmeden doğrudan, ruhsat sahibine isterse karşı taraf şak deye, dava açar şaşar kalırsınız.

Adam kaza yapıp tüyse, kağıt filan dinlemez bu işler. Tazminat davalarında, parayı bulduklarından alırlar.

Başına gelmeyen anlamaz, arabayı keşke yaksaydım da, bu işler başıma gelmeseydi dersiniz.

Adliye, hakim, avukat üçgeninde rezil olursunuz, benden söylemesi.

Emanet silah verin, otomobil vermeyin.

Alıntıları Göster
    Daha önce konu açmıştım.
    Eski arabamı noter satışsız sattım. satış yaptığım kişi arabayı başkasına vermiş.o da arabayı verecek adam arıyordu. tüm ısrarlarıma rağmen arabayı üzerine almadı.Bu kişiler tanıdık vatandaşlar.

Ben bu durumdan çok tedirgindim.Eleman ehliyetsiz,alkollü şekilde arabayı kullanıyordu. 1 yıl kadar sonra sattığım arabayı bakımsız durumda olmasına rağmen, sattığım paradan 1.000 lira fazla ödeyerek geri aldım. Sonra yine 1000 lira zararına noter satışıyla sattım.
    İyi mi yaptım? tabiki iyi yaptım. Bu kafa rahatlığı 2000 lira zarara değer. Şimdi olayı abarttım, babam 1 aylığına arabayı ödünç istese devirsiz vermem herhalde. Arabamı kimseye emaneten zaten vermem.

Sizin kaportacı büyük ihtimalle arabayı toplayıp satacak, eğer şanslıysanız siz de devrini yeni sahibine verirsiniz. Arabayı para almadan verin ama devirsiz hayatta vermeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: _Lupara_

Daha önce konu açmıştım.
    Eski arabamı noter satışsız sattım. satış yaptığım kişi arabayı başkasına vermiş.o da arabayı verecek adam arıyordu. tüm ısrarlarıma rağmen arabayı üzerine almadı.Bu kişiler tanıdık vatandaşlar.

Ben bu durumdan çok tedirgindim.Eleman ehliyetsiz,alkollü şekilde arabayı kullanıyordu. 1 yıl kadar sonra sattığım arabayı bakımsız durumda olmasına rağmen, sattığım paradan 1.000 lira fazla ödeyerek geri aldım. Sonra yine 1000 lira zararına noter satışıyla sattım.
    İyi mi yaptım? tabiki iyi yaptım. Bu kafa rahatlığı 2000 lira zarara değer. Şimdi olayı abarttım, babam 1 aylığına arabayı ödünç istese devirsiz vermem herhalde. Arabamı kimseye emaneten zaten vermem.

Sizin kaportacı büyük ihtimalle arabayı toplayıp satacak, eğer şanslıysanız siz de devrini yeni sahibine verirsiniz. Arabayı para almadan verin ama devirsiz hayatta vermeyin.

Alıntıları Göster
    o zaman arkadaşlar senet karşılığı arabayı versem devrini noter satışını vs adam kabul ediyor senet imzalamayı ? adamın yeri yurdu evi dükkanı belli toplamda 3000 tl lik senet imzalayacak . bu şekilde arabayı satsam sorun çıkar mı ?

• quote:

o zaman arkadaşlar senet karşılığı arabayı versem devrini noter satışını vs adam kabul ediyor senet imzalamayı ? adamın yeri yurdu evi dükkanı belli toplamda 3000 tl lik senet imzalayacak . bu şekilde arabayı satsam sorun çıkar mı ?

Alıntıları Göster
    Para bir tarafa, araba öbür tarafa.
    Alıcı parayı denkleştirdiği zaman satın arabayı, yoksa hibe etmiş olma şansınız %50.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BilimveEdebiyat

Para bir tarafa, araba öbür tarafa.
    Alıcı parayı denkleştirdiği zaman satın arabayı, yoksa hibe etmiş olma şansınız %50.

Alıntıları Göster
    kanunlara, kurallar uyarak huzur içinde yaşamanın kıymeti, para ile pul ile ölçülmez.
    huzur paradan kıymetlidir.
    ben ce ne yapacaksan yap ama kurallara uyarak yap.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.