Merhaba arkadaşlar eski bir buzdolabımız var ve termostatı bozulmuş. Bende yeni termostat almak yerine dijital bir termostat yapmayı düşünüyorum. DS18B20 kullanıcam sensör olarak. Röle kullanmak istemiyorum çünkü buzdolapları ilk çalışma anında yüksek akım çekiyorlar bozulur diye tahmin ediyorum bilemiyorum. Bana 5 volt luk röle yerine geçebilecek bu işe uygun bir elektronik eleman söyleyebilirmisiniz.
Sanırım işin zor röle kullanman gerekiyor ayrıca ilk çalışma akımları çokda yüksek değil.Röleler çokda dayanıksız elemanlar değil Siemens gibi firmalar yıllardır üretimini yapıyor.
Röle kullansam sorun olmaz mı diyorsunuz. Elimde röle olmadığı için deneyemiyorum.
risimdeki gibi bir termostat al hiç uğraşma derim
Bu arada termostatı normal bölümemi yoksa buzluk bölümünemi koymalıyız?
Dijital termostatı yaptım zaten malzemem hazırdı sadece röle almadım röle yerine daha uygun ne olabilir acaba?
@command_4 buzdalabının orjinalinde nerde ise oraya konur
@command_4 buzdalabının orjinalinde nerde ise oraya konur
@kzengin
220 volt 7 veya 10 A röle işini görür
bence röle ile fazı kumanda edip kontaktör ile dolabın şaltını yapın derim. Röleye akım altında güven olmaz
dijital termostatla uğraşma derim. civa buharlı kuyruklu bir termostat al soğutmacıdan. mahal havasına göre kontrol edilir. kuyruğu dolabın iyi hava alan yerine sabitle. röleye gereksinimin yok, bağlantıyı termostattan yap. 2 ayağından fazı gir 6 numaradan (markaya göre değişebilir) çıkış alıp kompresöre bağla. on/off kontrolü ile kompresörü çalıştırabilir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme