Şimdi Ara

Kombi ve Oda Termostat tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
4.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Forumda epeyce bir araştırma sonrasında ustalardan yardım isteyecem. Yeni bir ev aldık, ev sıfır, yalıtım v.s. var. Camlar çift ısı cam. Bahçe katı. Bitişik nizam değil ama kuzey yönünden 1 mt civarı sağındaki apartmanla bir mesafe mevcut, zaten o yönde pencerede yok. Ev yokuş bir sokağa parelel yatay bir sokakta. Doğu yönü benim dairenin sırt kısmı ve hiç bir temas yok, ölü bir cephe benim için, zaten yokuş kısmında kalıyor. Dairenin önü, rampa aşağıya olan kısmı, açık, önünde bina yok ve batı cephesi. Önüde açık. Güney yönünden ise yaklaşık 2 metre bir mesafede yani sol tarafımızdaki yan bina ile bir açıklığı var. Çok kapalı değil önü ama çok açıkta değil. Bu yönde yanımda bir daire daha mevcut, zaten bir katta 2 daire bulunuyor. Altımda daire yok zaten. Binamız köşebaşı değil, 1 sonraki iç binada. Konumlar bu şekilde. Eminim hiçbişey anlaşılmadı ama neyse

Ben evi üşenmedim oturdum çizdim. Resim ekte. Kombi olarak tam yoğuşmalı olan modellerden birini düşünüyorum. Gönlüm ECA Confeo Premix'ten yana olmakla beraber DD Nitromix, Bosch Classic Condense ve Baymak Falke Condense de diğer güçlü 3 alternatif benim bütçem için. Az bir dürtü ile bu üç modelden birinide seçebilirim yani. Bunların arasında 50-100 TL fark var, o önemli değil, derdim en iyi tercihi yapmak..

Şimdi asıl yardım rica ettiğim konular şunlar..

1 - Salondaki panel boyu yeterli mi? Petek önüne köşe takım gelecek (güney yönüne), peteği Batı yönündeki pencere altına aldırayım mı? Burada koltuk olmayacak ama bahçeye çıkış için boy pimapen kapı var.

2 - Termostatik vana için Danfoss ra 2000 alıcaz o aşikar zaten. Vana takmayacağım 2. petek hangisi olmalı. Bir havlupan ama 2. hangisi olmalı, antremi yoksa büyük odamı? Antre ise Oda termostatını nereye koymalıyım? Eğer antre ise hangi yöne, daire kapısına doğrumu yoksa başka bir cepheye mi?

Şimdiden yardım eden herkese teşekkürler. Bu arada ev Yeşilpınar, Eyüp-İstanbul'da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cilimpuli -- 27 Ocak 2015; 16:17:46 >

• cilimpuli kullanıcısına yanıt
    merhaba eviniz hayırlı olsun
    salon 3.5x4.6 toplam 16.1m2 ise çift cephe güney/batı yönünde 140cm petek yeterli gelir,peteği değiştirebiliyorsanız pencere altına alın ve önüne hiçbir mobilya,koltuk..vs koymayın
    kombinin devir daimi için trv vana takılmayacak en uygun yerler havlupan ve koridordaki 60cm petek,planda
    planda kombinin yerini göremedim ama oda termostatı takılması için en uygun yer koridor,üstelik koridora trv vana da olmayacak,üstelik koridor evin tam ortasında ve 60cm petek ile çok soğuk kalmaz
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    üstad kombiyide monte ettim eve daha alamadık ama Resmi güncelledim. Simdi sana sorsak Baymak Falke Condense diyeceksin ama yine bi sorayım kombi tavsiyesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cilimpuli -- 27 Ocak 2015; 16:21:07 >
    kombi mutfaktaysa çok iyi,balkonda olmasından iyidir asla verim kaybı olmaz ayrıca bir önceki mesajda yazdıklarım aynen geçerli
    trv vana takılmayacak ve oda termostatı takılacak yerler aynı

kombi konusuna gelecek olursak baymak falke condense fiyat/performans bir cihaz bana göre dd nitromix'ten teknik açıdan daha iyi,
    baymak falke condense nitromixe göre minimum ısıl gücü daha düşük 4.7kW nitromix..>6.5kW ve modülasyon aralığı daha geniş %19,5 - %100,nitromix %26 %100,örneğin sirkülasyon pompası daha güçlü nitromix 75pw,baymak falke condense 90pw,baymak falke condense'te CBD cold burner door teknolojisi var yani cihazda özel ses ve ısı izolasyonu var nitromixte yok,baymak'ın genleşme tankı 8 litre,nitromix 7 litre,baymakta minimum sıcak su çıkışı 2 litre/dakika (nitromix 1,5litre/dakika),baymak falke condense'te düşük/yüksek elektrik şebekesinde çalışma özelliği (min) 195v – (max) 255v

bosch classic condense benim sevdiğim cihazlardan birisi ama bosch termoteknik grubu piyasaya bosch condens 2500w modelini sürdü ve bu modele ağırlık verdi,bosch.c.c'nin üretimden kaldırılacağını duydum
    alternatif kombi önerisi istiyorsan:airfel digifel premix öneririm.yanında siemens qaa73 modülasyonlu oda termostatı
    bosch almak istiyorsan bosch condens 2500w yanında bosch fr 10 modülasyonlu oda termostatı
    aslında eca confeo premix te önerecektim ama kombi mutfakta olacak,eca confeo premix uğultulu çalışır yoksa 10numara kombidir

Yani baymak diyorsun yine. Siemens rev 24 oda termostatı ile mi?

Bosch almak istiyorum değil de şimdi bilinçaltına inmek istemiyorum ama bizim eski kirada oturduğumuz evimizde dandik bi baxi kombi vardı, o kombiyi her gördüğümde tansiyonum çıkıyodu benim, üzerinde de baymak logosu vardı, kombiyi bi türlü düzeltemedik, ev sahibide cinsti biraz Allah selamet versin, elin evi, kombiyi değiştirmeye değmez falan filan, bu baymak markasına benim ordan bi gıcığım var yani

Ayrıca eca için fb 10 öneriliyordu yanlış hatırlamıyorsam. Ayrıca bu termostatı banyo tarafındaki duvaramı taktırayım kablosuz bi termostat alıp? Mutfak tarafı daha çabuk ısınıp erken kapatmasın pompayı?

Yani ne yapsam bilemedim ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cilimpuli -- 27 Ocak 2015; 16:49:12 >

baxi kombi konusunda çekincelerin varsa tabii ki diğer markalara yönelebilirsin,yalnız baymak falke condens sadece yeni kasası son 3 yıldır,üretimden kaldırılan eski kasası 7 yıldır piyasada kronik sorunu yok,
    oda termostatını plana göre banyo tarafındaki koridora bakan yere takabilirsin,zaten oda termostatını koridorda peteğe yakın taktırma mümkün olduğu kadar uzak olsun ve yerden en az 1,5metre yükseğe taktır
    kablosuz oda termostatı istiyorsan siemens rev 24 rf modelini öneririm.kablosuzlarda en iyisidir pahalıdır ama sorun çıkartmaz,

eca confeo premix için eca lago fb modülasyonlu oda termostatı öneririm
    http://www.eca.com.tr/tr/urun/detay/175/modulasyonlu-programlanabilir-

airfel digifel premix

http://www.airfel.com.tr/tr/urunler/urun_detay/digifel-premix-cp1-30sp.html
    http://www.airfel.com.tr/Brosurler/Airfel-Kombiler.pdf

bosch markasını düşünüyorsan bence bosch condens 2500w yanında tabii ki bosch fr 10 modülasyonlu oda termostatı

http://www.bosch-climate.com.tr/bosch-urunler/duvar-tipi-gazli-cihazlar/yagusmali-kombiler/condens-2500-w.html

• siemens rev 24 rf ECA ile uyumlu mu peki, yada ECA ile uyumlu kablosuz oda termostatı önerebilirmisin?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kombi ve Tesisat Öneri-eski-
    14 yıl önce açıldı
    Oda Termostatları Önerisi !!!
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Siemens rev24 rf uyumludur,pahalidir ama sinyalde kopma olmaz. oneririm
    Alternatif olarak:

http://www.eca.com.tr/tr/urun/detay/235/haftalik-programlanabilir-kablosuz-

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yani eca'nınki de tam uyumlu olur ama ilerde kombi değişirsek Siemens'inkini kullanabiliriz farklı kombi ile diye karar vermekte zorlanıyorum?

Ferroli kombi mi alsam acaba
    Siemens rev24rf eca,ferroli hepsine uyumlu ve kablosuz oda termostatinda en iyisi.tek kusuru pahalidir

• Ben en sonunda karar verdim Müteahhitin yoğun baskısı ve artık süre kalmadığı için en geç yarın sipariş veriyorum. Son bir yardım ve öneri rica edicem.

Kombi olarak Ferroli Bluehelix Tech 25C ye karar verdim + Danfoss trv vana havlupan ve koridor hariç. Şimdi son artık daha uğraştırmiicam sizi Termostat olarak Romeo mu Siemens rev24 mü? Yaklaşık aynı fiyatlarda çünkü. Rev24 ile uyum problemi olur mu? OT'nin ileride farklı marka kombi ile kullanılabilme ihtimalini göze alırsak rev24 daha mantıklı bir tercih mi? Ayrıca Romeo da biraz sinyal ve uyum problemleri okudum, gerçi eski modellerindeymiş ama hiç kablosuz OT işine girmemelimi yoksa sıkıntısız kullanılabilirmi? Problem olacaksa kablolu alıcam çünkü.

Son olarakta dış hava sensörü alayım mı?

Teşekkürler saygılar sevgiler..

• öncelikle eviniz hayırlı olsun.

siz konu hakkında bilgi eksikliğinizden dolayı kendinizi stres'e sokmuşsunuz

evinizin metre karesine göre yoğuşmalı kombiye gerek yok,yoğuşmalı kombi büyük metre kare içeren

ve dublx dairelere göre idaal..

merkezi termostat'a gerek yok, musluk termostatlar daha idaal ,nedeni ise her bölüm aynı metre kare deyil..

size kombi önerim ise ferroli..nedeni ise daha az sorun yaşatmasıdır..?..

sevgiyle kalın...

efsanemühendis...zkz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: cilimpuli

Ben en sonunda karar verdim Müteahhitin yoğun baskısı ve artık süre kalmadığı için en geç yarın sipariş veriyorum. Son bir yardım ve öneri rica edicem.

Kombi olarak Ferroli Bluehelix Tech 25C ye karar verdim + Danfoss trv vana havlupan ve koridor hariç. Şimdi son artık daha uğraştırmiicam sizi Termostat olarak Romeo mu Siemens rev24 mü? Yaklaşık aynı fiyatlarda çünkü. Rev24 ile uyum problemi olur mu? OT'nin ileride farklı marka kombi ile kullanılabilme ihtimalini göze alırsak rev24 daha mantıklı bir tercih mi? Ayrıca Romeo da biraz sinyal ve uyum problemleri okudum, gerçi eski modellerindeymiş ama hiç kablosuz OT işine girmemelimi yoksa sıkıntısız kullanılabilirmi? Problem olacaksa kablolu alıcam çünkü.

ferroli bluehelix tech 25 için en uygun oda termostatı ferroli romeo modülasyonlu OT
    kablosuz oda termostatları güzeldir,kablo olmadığı için hem görüntü kirliliği olmaz hemde oda termostatını istediğiniz yere monte edersiniz,kablosuz bir şekilde,ama bütün kablosuz oda termostatlarında risk vardır,sinyal kopması riski var
    ferroli dış hava sensörü öneririm.alırsanız evin kuzey yönüne doğrudan güneş görmeyecek bir yere monte edin
    romeo modülasyonlu oda termostatı alırsanız yeni versiyonu alın,romeo'yu ise yerden en az 1,5metre yükseğe ve herhangi bir ısı kaynağına uzak monte edin,oda termostatında referans noktası önemlidir

• quote:

Orijinalden alıntı: efsanemühendis

öncelikle eviniz hayırlı olsun.

siz konu hakkında bilgi eksikliğinizden dolayı kendinizi stres'e sokmuşsunuz

evinizin metre karesine göre yoğuşmalı kombiye gerek yok,yoğuşmalı kombi büyük metre kare içeren

ve dublx dairelere göre idaal..

merkezi termostat'a gerek yok, musluk termostatlar daha idaal ,nedeni ise her bölüm aynı metre kare deyil..

size kombi önerim ise ferroli..nedeni ise daha az sorun yaşatmasıdır..?..

sevgiyle kalın...

efsanemühendis...zkz..

Forumda herkes yoğuşmalı kombi tavsiye ediyor çok düşük metrekarelere bile, ama nedense tüm müteahhit ve kombiciler ısrarla dublex ve büyük evlere lazım, sizin için gerekmez, bilmemkim taktırdı geçenlerde normalden fazla yakıyor, işe yaramıyor diyor ama neden böyle söylediklerini bilmiyorum. Bende dün müteahhitle de aynı mevzu geçti, ah be kardeşim bize sorsana, ne lazım sana yoğuşmalı, senin evin dublex mi, küçük v.s. dedi. Neyse ben kararımı verdim zaten. Siparişi vericem birazdan. Yoğuşmalı alıyorum. Yardımlar için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cilimpuli -- 10 Şubat 2015; 13:01:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

quote:

Ben en sonunda karar verdim Müteahhitin yoğun baskısı ve artık süre kalmadığı için en geç yarın sipariş veriyorum. Son bir yardım ve öneri rica edicem.

ferroli bluehelix tech 25 için en uygun oda termostatı ferroli romeo modülasyonlu OT
    kablosuz oda termostatları güzeldir,kablo olmadığı için hem görüntü kirliliği olmaz hemde oda termostatını istediğiniz yere monte edersiniz,kablosuz bir şekilde,ama bütün kablosuz oda termostatlarında risk vardır,sinyal kopması riski var
    ferroli dış hava sensörü öneririm.alırsanız evin kuzey yönüne doğrudan güneş görmeyecek bir yere monte edin
    romeo modülasyonlu oda termostatı alırsanız yeni versiyonu alın,romeo'yu ise yerden en az 1,5metre yükseğe ve herhangi bir ısı kaynağına uzak monte edin,oda termostatında referans noktası önemlidir

Üstad kuzey yönü açık değil evin. 50 cm falan mesafede başka bir bina var ve evin yan cephesi. Yine orayamı taktırayım? Kesin teyit edeyim de şimdi yanlış iş yapmayalım. Evin batı yönü açık.

Bati yonundeyse baska secenek yoksa.dis hava sensorunu kuytu biyere monte et veya ustune onune bir engel koy direkt gunese maruz kalmasin olmadi kablosunu uzat.kamufle etmeye bak
    Sensor dogrudan gunesle temas etmesin

disintegration usta. Dün sipariş verdim Ferroli Bluehelix Tech 25C modelini. Şimdi aradı tedarikçi tech değil aynı kombinin pro modeli var, daha üst seri, tech tek eşanjör pro çift falan dedi. Ben baktım ama bir fark göremedim sadece forumdan pro Avrupa için üretilen seri diye aklımda kalmış. Onay verirsem pro modelini gönderecekler. Aralarında ne fark var? Kabul edeyim mi tekliflerini?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cilimpuli -- 11 Şubat 2015; 15:28:39 >
  • quote:

disintegration usta. Dün sipariş verdim Ferroli Bluehelix Tech 25C modelini. Şimdi aradı tedarikçi tech değil aynı kombinin pro modeli var, daha üst seri, tech tek eşanjör pro çift falan dedi. Ben baktım ama bir fark göremedim sadece forumdan pro Avrupa için üretilen seri diye aklımda kalmış. Onay verirsem pro modelini gönderecekler. Aralarında ne fark var? Kabul edeyim mi tekliflerini?

yanlış bilgi veriyor,daha üst seri değil,elindeki ürünü satmak istiyor, TECH çift eşanjörlü, PRO tek eşanjörlü tek fark bu, tek aşanjörde 3yollu vana yok,aynı anda 2 musluk açtığında sıcak su verimi düşer,çift eşanjörde sıcak su verimi daha iyidir,onun haricinde fark yok,istanbuldaysan bluehelix tech bulmak sorun değil,bulması lazım

bilgi verme açısından tablo ekliyorum
    bluehelix tech ve bluehelix pro hidrolik şemasına baktığımızda
    tech'in hidrolik şemasında kullanım suyu...>giriş 9 numara,çıkış....>8numara, şebeke suyunun girdiği 8 numarada 194 numara plakalı eşanjördür(ikinci eşanjör),bu eşanjör suyu ısıtıp musluğa gönderiyor,evde sıcak su karşılanıyor

bluehelix pro şemasında ise kombiye giren şebeke suyu premix eşanjörün içinde hazırlanıp/gönderilir evde sıcak su ihtiyacı karşılanır, bluehelix pro'da plakalı eşanjör dediğimiz ikinci eşanjör yok,tek fark bu

bu arada bluehelix kombileri ikisinde de her türlü sert suya karşı son derece dayanıklı ferroli patentli titanyum alaşımlı AİSİ 316 paslanmaz çelik ana eşanjör var

Üstad teşekkürler seni de zahmete sokuyoruz sürekli. Benim vanalar geldi ama doğrumu geldi bilmiyorum. Danfoss ra 2000 uk gaz sensörlü tip yazıyodu ürün açıklamasında. Şimdi geldi kargo ama 2 parça şeklinde ürünler. Resimleri aşağıda. Doğrumu bu gönderilenler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cilimpuli -- 12 Şubat 2015; 16:24:25 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.