merhabalar ustalarım benim bir tane hiçkullanmadığım CD-rom sürücüm var. Üzerinde sadece açmak kapatmak için bir tane düğme var. Bir yerde okumuştum ama bulamadım. Bu cd rom u track player yapabilirmiyim. ders Cd lerini track yaparak kulaklıkla dinlemek istiyorum bunu nasıl yapabilirim. Siz ustalara sormak en doğrusu diye düşündüm. Track player veya mp3 player olurmu? Şimdiden teşekkürler herkese
birşey daha soracağım. Cd-rom um arka sağ tarafta yer alan elektrik bölümünde nereye 12 ve 5 v vereceğim. mesela 4 tane çubuk var sağ tarafta 12 sol tarafta 5 gösteriyor ama ortada 2 tane daha çubuk boşta kalıyor. O boşta kalanlara elektrik verecek miyim bilmiyorum. Bir de bu yaptığımız track player i VCD şeklinde televizyonda film izleyebiliyormuşuz bu konuda da yardım ederseniz sevinirim.
öncelikle vcd izleyemezsin yani bildiğim kadarıyla.elektirik konusunda da sağ 12 v solda 5 v ortadakiler de şase uçları.ama bu önemli deil pek.çüni cd-rom u çalıştırmak için iki ayrı adaptör kullanmak hem yer hem fiyat açısından avantajsız.bir bilgisayarcıya git ve eskibir power al.bilgisayarların içinde olan içinden birsürü kablo çıkan alet.ucuza alabilirsin.farklı bölgelerinde arıza olup da senin içini görebilecek olanlar vardır. powerların eskilerinden bulursan daha kolay olur işin.hurdacılarda bile var.elektirik sorunun kalmaz bu şekilde..
cd-rom un üzerinde sadece açma kapama düğmesi var demişsin.senin bir de play düğmesine ihtiyacın olacak..forumda okumuştum.cd-rom u açarsan içerisinde düğmenin yeri varmış.oraya bir düğme takman gerek..sen yine de ara forumda bu konuyu,daha önce de benzer konular açılmıştı.
kolay gelsin..
yok abi şimdi hepsi varmış eve gidip bakmıştım. Yani Play ve İleri sar tuşu var geri sarma tuşu yok. Peki bende bir tane 12 v adaptor var bundan hem 12 v hemde 5 v alabilir miyim.
hocam elindeki adaptorden hem 12 hem 5 volt alırsın.1 tane 7812 1tane 7805 lazım.7812nin çıkışını +12 ye 7805in çıkışınıda +5e ortadaki 2 pinide şasiye bağla.cd-romlarda 12 v 0.8 a fakat +5 voltun 1.3 amper olması gerek.yani senin 1.5 amperlik dc güç kaynağına ihtiyacın var.ayrıca 7805i alırken 1.5 amperlik olanlardan al çunki ondan geçecek akım 1.3 amper olmalı.cd-rom unun üzerinde bu değerler yazıyo.takıldığın yer olursa tekrar yardımcı olmaya çalışırım.kolay gelsin.
biri de bir forumda yazmış ki . Ben bir tane Cd romu yaptım önceden Trackları çalıyordu. Sonra DVD playerle değiştirdim Mp3 leri bile çalıyor yazmış. Anlamadım gitti.
hocam cd-romda mp3 işi biraz zor açıkcası olsada çok uğraştırır.dvd çalıştıran kişinin ise dvd sinde mp3 çalma özelliği varsaki bile ben oyle bir dvd henüz görmedim oda özel bi devre tasarlamıştır.sen cdromuna uygun besleme yaparsan track play olarak kolaylıkla kullanbilirsin.
jhoosen arkadaşın tarif ettiği şekilde yapman biraz daha zoe gibi geldi bana.benim de fazla bir bilgim yok ama anladığım kadarıyla sen biraz uzaksın bu işleree.. benim sana tekrar tavsiyem eski bir bilgisayar powerı bul.ben 1 ytl ye alıyorum hurdacıdan.sen de en fazla 3-4 ytl verirsin..hem kolay olur hem cd-rom a zarar verme şansın olmaz.çünki ben de 7 sene falan önce bu şekilde bir cd-rom u yakmıştım.. ben derimki işini sağlama al.
ya bak ben elektronikten cakmam ama cok kolay ben bile yaptım bunuu
hatta benim cd rom kumandalı creativ ama tek dümeli olmayan cd romlardada gecerli yani ileri dümesi olan cd rom simdi nasıl yapıcagını söliyim
power supley kendiden ateslemeli yani bu bi bilgisyar adaptoru denileiblir eski tip onu bu cdroma baglıyosun sonra power' supleyi calısıtrr
eger cd romun önünde ses cıkısı yani kulaklık girisi varsa oraya bi hoperlor baglıyosunnn sonra muzik cd ni takk cok basit yaa :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme