Şimdi Ara

FİRMWARE Yükleme!! MP3 PLAYER'ler için SORU ve CEVAPLAR...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
23.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bütün forum içerisinde yapmış olduğum armalara rağmen mp3 playerıma firmware ın nasıl yüklendiğine dair bir topic bulamadım. Bu yüzden böyle bir konuyu açma gereği duydum. Tek isteğim katılımcı arkadaşların hangi marka mp3 player olursa olsun en son firmware ların indirilen site adı belirtilerek playerlarına nasıl kurduklarını ufakta olsa açıklayıcı bir şekilde anlatmalarıSAMSUNG YP-T8X en son firmwere ı bu sitede. Fakat alete nasıl gönderildiği hakkında bir bilgim yok. Umarım bunu buradan öğrenme şansını bulurum.Şimdiden kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proteo -- 16 Ocak 2007; 9:51:23 >

• 1- Doğru firmware indir.
    2- Zipli dosyayı aç. Rom, image ve font dosyalarını göreceksin.
    3- USB kablon ile mp3 çalarını bilgisayara bağla.
    4- Zip içindeki dosyalarının hepsini seçip ayrılabilir diskinin üzerine sürükle. (Mp3 çaların o sırada hangisi görünüyorsa artık H: F: vs)
    5- Bağlantıyı güvenilir şekilde kaldır ve cihazını bilgisayardan ayır.
    6- Cihazını kapat.
    7- Şarj cihazını mp3 çalarına bağla
    -- Cihazın firmware update edecek.
    -- update tamamlandıktan sonra cihazın otomatik olarak açılacak.

PDFleri buradan okuyabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi butterflyT -- 14 Ocak 2007; 23:35:34 >

• Ellerine sağlık çok teşekkürler. Evet sayende upgrade işlemini yaptım.
    quote:

Orjinalden alıntı: butterflyT

1- Doğru firmware indir.
    4- Zip içindeki dosyalarının hepsini seçip ayrılabilir diskinin üzerine sürükle. (Mp3 çaların o sırada hangisi görünüyorsa artık H: F: vs)
    6- Cihazını kapat.

• bu firmware bütün mp3 markaları için aynı şekildemi yapılıyor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: hakanizm1

bu firmware bütün mp3 markaları için aynı şekildemi yapılıyor?

Sanmıyorum. Her markanın ayrı bır sıstemı vardır. Eger aynıysa cok sasırırım
  • Temelde 2 ayrı yol var bunun için, ilkinde playerın kendi programı bu işi yapar( ipod), ya da siz bizzat firmware dosyasını çekersiniz ve onu çalıştırıp aleti bağlar güncellersiniz(zvm). İkinci yolda gerekli dosyaları çeker, playerın içine atarsınız gerisini o yapar.(cowon,iriver). Ama bazı markaların içinde ekstra yöntemlerde olabiliyor. Mesela coown a2 de 2. yol çalışırken, cowon g3 te ilk yol geçerlidir ama onunda ayrıntılaır vardır(pili çıkarırsınzı, flash disk olarak görünmesini sağlarsınız vs). Bunun için firmwareini yükleyeceğiniz aletin sitesine girip, gerekli sayfadaki açıklamaları okuyarak bu işi yapmanız gerekir sonra ağlarsınız. O yüzden genel bir yol yoktur, her modelin kendi açıklaması ya sayfasında, ya da indirdiğiniz dosyaların birinde yazar.
  • quote:

1- Doğru firmware indir.
    6- Cihazını kapat.

Bu yöntemle mp3 player içindeki bozulmuş bir yazılımı kendi driver cd si ile tekrar yüklemek böylece yazılımı tamir etmek mümkün müdür. elimdeki sahte ipot için düşünüyorum mümkün müdür?

syg.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cebor
    Yukardaki yöntem SAMSUNG YP-T8X için geçerli. Kendi cihazına nasıl firmware yüklenir kesin olarak öğrenmeden deneme. Sana daha çok sorun çıkartabilir.
  • Mp3 player larına FİRMWARE yüklemesi yapan arkadaşlar lütfen yaptığınız yükleme ile ilgili MODEL, LİNK ve AÇIKLAMA'lı uygulamalarınızı bizimle paylaşın. Bu konuda işlem yapmak isteyen fakat uygulamayı benim gibi bilmeyen bir çok arkadaşımız var. Katılımlarınızı bekliyoruz.
  • quote:

cebor
    Yukardaki yöntem SAMSUNG YP-T8X için geçerli. Kendi cihazına nasıl firmware yüklenir kesin olarak öğrenmeden deneme. Sana daha çok sorun çıkartabilir.

modeli ipot ama sahtesi tabiki, yani çin malı, sleep modu aktif olmuyor ve pil çabuk bitiyor, bunun için yazılımı tekrar yüklemek istiyorum. bunun yazılımının nasıl yüklendiğini hangi kaynaktan öğrenebilirim?

syg.
  • Pili ömrü ne kadar? Genelde Çin malı OEM mp3/4 çalarların pil ömürleri ilk alındıklarında 10/12 saattir. Kullandıkça bu süre azalır ve 5/6 saate kadar düşebilir. Eğer durum böyleyse firmware update gerek yok bu zaten normal birşey. Firmware update ile problemin çözüleceğini zannetmiyorum.

Battery life of several hours, though this varies depending on usage (e.g, playing video uses more battery life than playing audio does). New players may have battery lives up to 12 hours, older players generally have battery live up to 6 hours. Some of the mp4 players now use cell phone battery which makes them easy to replace.

Firmware sitesi
    http://www.s1mp3.org/en/downloads_fw.php

• quote:

Pili ömrü ne kadar? Genelde Çin malı OEM mp3/4 çalarların pil ömürleri ilk alındıklarında 10/12 saattir. Kullandıkça bu süre azalır ve 5/6 saate kadar düşebilir. Eğer durum böyleyse firmware update gerek yok bu zaten normal birşey. Firmware update ile problemin çözüleceğini zannetmiyorum.

Battery life of several hours, though this varies depending on usage (e.g, playing video uses more battery life than playing audio does). New players may have battery lives up to 12 hours, older players generally have battery live up to 6 hours. Some of the mp4 players now use cell phone battery which makes them easy to replace.

Firmware sitesi

Pilin ömrü alındığından bu yana 1,5 saat geçmedi çünkü müzik dinlerken LCD ekran devamlı açık. güç seçenekleri ile mp3 çalarken lcd'yi bir türlü kapatamıyorum.

sorunu aşağıdaki linkte verdim ancak cevap alamadım yardımcı olabilirseniz sevinirim.

http://forum.donanimhaber.com/m_11150856/mpage_1/key_//tm.htm#11150856

syg.

• ARKADAŞLAR BENDE 40 GB CREATIVE ZEN TOUCH VAR. BEN BUNUN FIRMWARE INI UPGRADE EDERKEN SORUN YAŞADIM..ŞU ANDA CİHAZDA HİÇBİR İŞLETİM SİSTEMİ YOK FABRİKA ÇIKIŞI AYARLARINDA..YENİ FİRMWARE İ DA YÜKLEYEMİYORUM ÇÜNKÜ MAKİNA TANIMIYOR.. NE YAPABİLİRİM LÜTFEN YARDIMCI OLUN..CİHAZ SAĞLAM ELİMDE TEKNİK SERVİSLİK BİR SORUN GİBİ GELMEDİ BANA..AMA KULLANAMIYORUM ÇILDIRICAM..:)
  • ßende Creative MuVo TX FM'ime firmware yükLemek istiyorum creative in kendi sitesinden ama böyLe sorun çıkarsa vazgeçicem.
    YükLeyince ne qibi özeLLikLer qeLiyo biLqisi oLan varmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: cebor

quote:

Pili ömrü ne kadar? Genelde Çin malı OEM mp3/4 çalarların pil ömürleri ilk alındıklarında 10/12 saattir. Kullandıkça bu süre azalır ve 5/6 saate kadar düşebilir. Eğer durum böyleyse firmware update gerek yok bu zaten normal birşey. Firmware update ile problemin çözüleceğini zannetmiyorum.

Firmware sitesi

Pilin ömrü alındığından bu yana 1,5 saat geçmedi çünkü müzik dinlerken LCD ekran devamlı açık. güç seçenekleri ile mp3 çalarken lcd'yi bir türlü kapatamıyorum.

sorunu aşağıdaki linkte verdim ancak cevap alamadım yardımcı olabilirseniz sevinirim.

http://forum.donanimhaber.com/m_11150856/mpage_1/key_//tm.htm#11150856

syg.

Ayarlardan Power off'a girin off time'ı 0 sleep time'ı 10 yapın bundan sonra bekleme konumuna geçecektir.
    bazen bunu yapsanız da bekleme konumuna geçmeyebiliyor. Galiba dilden kaynaklanıyor ( bende olmuştu türkçe iken yaptığımda bekleme konumuna geçmiyordu fakat ingilizce yapıp ayarları uyguladım ve düzeldi.)

• quote:

Orjinalden alıntı: ocann

Ayarlardan Power off'a girin off time'ı 0 sleep time'ı 10 yapın bundan sonra bekleme konumuna geçecektir.
    bazen bunu yapsanız da bekleme konumuna geçmeyebiliyor. Galiba dilden kaynaklanıyor ( bende olmuştu türkçe iken yaptığımda bekleme konumuna geçmiyordu fakat ingilizce yapıp ayarları uyguladım ve düzeldi.)

Teşekkürler bunu hiç düşünmemiştim ingilizceye geçip dediğiniz ayarları uygulayacağım.

sağolun.
  • arkadaslar cahilliğimi bağıslayın ama firmware nedir? bende yeni mp3 aldım creative illa yüklemelimiyim tesekkürler.
  • Mp3 player'ına özellik katma ve geliştirme yazılımı diyebiliriz. Örnek vermek gerekirse işletim sistemini güncellemek gibi. Fakat faydalı yenilikler olduğunu söyleyebilirim.
    quote:

Orjinalden alıntı: lanetlanet

arkadaslar cahilliğimi bağıslayın ama firmware nedir? bende yeni mp3 aldım creative illa yüklemelimiyim tesekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cebor

quote:

Orjinalden alıntı: ocann

Teşekkürler bunu hiç düşünmemiştim ingilizceye geçip dediğiniz ayarları uygulayacağım.

sağolun.

ocann arkadaşım ingilizce almanca hatta çincede dediklerinizi uyguladım ancak nafile yine olmadı. ancak time off çalışıyor. 10-20-30...120 gibi tüm sürelerde bir işlem yapıldığında otomatik kapatıyor yani çalışıyor. halbuki bana sleep time lazım sleep time'da çeşitli zamanlarda denedim LCD maalesef sleep olmuyor. firmware ile ilgili midir bilemiyorum elimdeki CD'de mevcut driveri var. driver hasar gördüğünde program tamir amaçlı devreye giriyor bunun haricinde firmware update arıyor. başka öneriniz varsa deneyeceğim.

syg.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cebor -- 17 Ocak 2007; 8:28:53 >

• ne gibi yenilikler geldi senin samsunga??
    quote:

Orjinalden alıntı: proteo

Mp3 player'ına özellik katma ve geliştirme yazılımı diyebiliriz. Örnek vermek gerekirse işletim sistemini güncellemek gibi. Fakat faydalı yenilikler olduğunu söyleyebilirim.
    quote:

Orjinalden alıntı: lanetlanet

arkadaslar cahilliğimi bağıslayın ama firmware nedir? bende yeni mp3 aldım creative illa yüklemelimiyim tesekkürler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.