Arkadaşlar Merhabalar, Yıllardır bu forumdan aldığım tavsiyeler ve araştırmalarımla bilgisayarımı ara ara günceliyorum. Ancak iç bileşenler hep değişirken kasa ve PSU hep olduğu gibi kaldı. Öncelikle belirtmek isterim ki Cooler Master Haf X 942 Black Edition ve Coolermaster GX 750W 80+ Bronze ile 14 yıldır beraberiz. Kasa önerisinde bulunacaklar için sıvı soğutma sistemim MSI MAG Coreliquid 360R . ![]() Sistemde ARGB bileşenler fazlalaşınca ön fan, ve egzoz fanını Aerocool ARGB fanlar ile güncellemiştim. Yan kapağıda yine bu forumdan modifiye ettirip pleksili hale getirmiştim. Yeni kasamda da ARGB bileşenler kullanmak istiyorum. Geçtiğimiz günlerde kasama bir test için taktığım 9070XT Nitro+ kartın sığmadığını çok ittire kaktıra zorla da olsa takabildiğimi fark ettim. Kasa içersindeki HDD alanlarını kaldırarak (perçinlerinden ayırarak yada kırarak ne derseniz) bu sorunu belki aşabilirim ama PSU'nun da artık kasayla birlikte değişmesi gerektiği kanaatindeyim. Kasa olarak benzer bir model bakayım dedim ama HAF 700 EVO'yu gereksiz pahalı buluyorum. 15~16.000 TL bandında olsa boş kasa için alınabilir bulacağım ama maalesef. Düz HAF 700 ise ön kısmındaki çıkıntıları anlayamadım. Kullanan var mıdır? O çıkıntılar plastik midir? İçerdeki hava sirkülasyonunun iyi olduğu başka kasa önerileriniz var mıdır? (Bütçe 15.000 TL civarında) PSU için ise uzun yıllar bu donanımı değiştirmediğim için 1200W ve son teknolojileri destekleyen birşey almak istiyorum. Şöyle bir listem mevcut;
PSU için yaklaşık 11.000 TL ayırabilirim. 80+ Platinium ve 1200W Gen5 olması seçenekleri biraz daraltıyor. Burada da önerilerinize açığım. |
Eski Haf X 942 Kullanıcısına Kasa-PSU Önerisi

-
-
Güzel bir sistem ve bu şekilde uzun yıllar kullanıyor olmanız çok hoş. Psu olarak gerçekten 1200w a ihtiyacınız varmı bunu iyi değerlendirin tepe seviye ekran kartları için bile 1000w öneriliyor 1200w gibi psular çok falza çevre bileşeni veya çok fazla anakart slotu kullanan kullanıcılar için satılıyor.
Kasanız hoş bir kasa ama günümüzde demode durduğu bir gerçek belki beyaz veya renkli kasa almayı düşünmelisiniz ayrıca pleksi yan kapaktan kaliteli bir temperli cam arasında fark vardır görüyorum ki kasanızı masanın üstünde konumlanrımayı seviyorsunuz ne hoş normalde ayak altına atılır ve yerde toz süpürür masada olamsı hem daha az tozlanmasına hemde kasanın a argb ışıklarını ortama bir hava katmasına yarar bu sebeple gerçekten izlemesi hoş mesh kasalar tercih edebilirsiniz.
Ancak biliyorsunuz ki asıl önemli olan iç güzelliktir :D kasanızın performansı eskidiyse ve ileride değişmek istiyorsanız şimdiden psu almak mantıklı olmaz yakın bir zamanda pc upgrade veya ddr5 gibi bir yükseltme alacaksa önce iç bileşenlere bakın mesela şu sıralar çıka rx 9070xt ekran kartı performansıyla gerçekten şaşırtıcı bir konumda fiyatı çıkış fiyatı olsa yok satarki üstünde olmasına rağmen stok sorunu yaşıyyor stok sorunları kalkarsa dolar azında fiyattına dikkat ederek yurtiçi veya dışından dolar bazındaki fiyatına bakarak alım yapabilirsiniz.
-
Üst seviye bir modeldir.
www.akakce.com
Just a moment...https://www.akakce.com/bilgisayar-kasasi/en-ucuz-msi-meg-maestro-700l-pz-e-atx-oyuncu-kasasi-fiyati,829268322.html -
Güç kaynağı: PA-2G2BB-EU
Kasa olarak Kule tipi mi yoksa akvaryum mu tercih edersin bilmiyorum. Nzxt H5 - H6 - H7 - H9 Flow (H5 ve H7 2024)
Lian Li Lancool III, 207, 216, O11 vision.
Be Quiet! ve Fractal kasalarda hoşuma gidiyor.
-
Çok fazla çevre bileşeni kullandığım doğrudur. Bazı simülasyon ekipmanları kullanıyorum. Buttonbox'lar, ekstra modüller vb. 10+ cihazım mevcut. Bu ekipmanları kullandığımda kasayı rahatlatmak istediğimde yerde de konumlandırdığım oluyor.
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim sistemi AM4 > AM5 geçişi için hazırlıyorum. 9800X3D, X870E Carbon, G-Skill Expo Ram, 9070XT'de listemdeki ürünler arasında.
Önerilerinizi dikkate alacağım.
-
Güzel bir midtower modelmiş, incelemelerine bakacağım.
-
İnceleyeceğim, teşekkür ederim. NZXT kasalar da çok estetikmiş.
-
Raijintek Ponos Ultra MS4 de düşünebilirsiniz...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X