Şimdi Ara

Akasa Freedom Xone 2 600w [Kasa ve Power Supply Mini Kullanıcı İncelemesi]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
6.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle hiç kafamda kasa almak gibi bir şey yoktu fakat kasanın ideal fiyatı ve 600w güç kaynaklı olması akıl çeliyordu, bende bunun üzerine teknobiyotik ile iletişime geçerek power supply'in gerçekten bu fiyata kasa ile verilip verilmediğini ve veriliyor ise güç kaynağının markasını sorduğumda kasa içinde 600w Akasa marka psu ile satıldığını öğrendim ve siparişimi verdim.

Power supply'in özellikleri alt resimde gözüküyor, total güç yazılmamış fakat 12v birinci kanal 23a, ikinci kanal ise 20a veriyor gözüküyor. Power supply'in benzer kodda Slam eki konularak kutulu satılan bir güç kaynağı var ve iki kanalı 23a - 22a, toplam gücüde 456w olarak gözüküyor. Power supplyler hakkında çok büyük bilgi sahibi değilim fakat iki model arasındaki ufak farka bakacak olursak kasa içinde gelen 600w power supply'in en az 400w toplam güç verdiğini düşünsek sanırım High Power Element 500w güç kaynağı gibi bir psu var elimizde. Tabi bu konuda bilgisi olan arkadaşlarda power supply'i yorumlarlar ise sevinirim. Zamanım az ve evin güneş alan odası tam ışıktan mahrum olma saatlerine denk geldiğinden bazı bölümleri fotoğraflı olarak anlatamadım o yüzden fotoğraflar dışında vermek istediğim bilgilerden birisi pci yuvalarına montaj vida yoluyla yapılıyor fakat HDD ve 5.25 sürücüleri vidasız montaj'a sahip. Power supply için kasa altına toz filtresi konumlandırılmış. Kasanın yan kapağına sadece iki adet 120mm fan takılmasına izin verilmiş fakat üst bölüme 140mm fan takılabiliyor. 120mm fan seçimleri iyi yapılırsa sessiz bir kasa elde edilebilir yada hava akımından biraz feragat ederek fan kontrolcü yardımıyla ses en aza indirgenmiş olur.

Edit ; Sistemi 2. gün kurduğumda fanların 3pin şeklinde bağlandığında oldukça sessiz çalıştığını gördüm. Resimlerde görüldüğü gibi ön panelde 120mm mavi ledli, arka egzost olarak kullanılan siyah kanatlı Akasa marka fanlar bulunuyor. Üst paneldeki 140mm fan bölümüne toz filtresi konulmuş fakat yan kapakta toz filtresi yok ve yine resimden anlaşıldığı üzere ön paneldeki çok ince bir filtre olduğundan tozlanmaya müsait fakat ön paneli toz filtresi takılma imkanı var. Sistemde kablo kanalları çok olmasada bileşenlere yönlendirmekte pek zorluk çıkmıyor, özellikle anakart 4pin bağlantısı için arka üst bölümden içe uzatılması için bir bölüm daha açılmış.

Power supply fanı ve kablo uzunluğu alt resimdeki gibi.

Power supply arka bölümünde güç açma kapama düğmesi ve 230v tırnağı bulunuyor. 230v dengesini değiştirmemek için not düşülmüş. Görüldüğü gibi arka bölüm ızgara tipinde yapılarak içerdeki havanın dışarı sızdırılması düşünülmüş.

Power supply molex bağlantısı için verilen kablo uçları sert plastikten ve sağlam yapılmış. Molex bağlantıları kolay ve sorunsuz şekilde yapılıyor.

Power supply'de bir adet 8 pin (4+4) kablo

Bir adet 6+2 pin kablo

Bir adet 6 pin kablo

Bir adet 24pin kablo

6 adet molex bağlantı kablosu

4 adet sata güç kablosu bulunmakta

Kasanın arka panelindeki siyah kanatlı 120mm fan hem molex hem 3pin olarak bağlanabiliyor, aynı şekilde ön paneldeki şeffaf görünümlü 120mm fanda molex ve 3pin şeklinde bağlantı sağlıyor fakat ürün tanıtımında ön paneldeki fan mavi ledli denmesine rağmen kasaya bir sistem kurmadığım için ön fan hakkında bağlantı kablosu dışında doğru bir bilgi aktaramayacağım.

Kasanın montajı için gereken kutu içeriğinde HDD yuvalarına takmak için gereken plastik aparatlar, vidaların bulunduğu torba, kabloları tutturmamız için plastik kablolar, kart okuyucu gibi 3.5" ürünler için montaj demirleri, Freedom Xone logosu, speaker ve kullanıcı klavuzu bulunuyor.

Power supply kablolarını kasanın arka kısmına aldığımızda resimdeki gibi bir görüntü oluşuyor.

Kablolar ne kadar kısa gibi gözükselerde içeriye aldığımızda fazlalıkları görüyoruz, yani gerekli bileşenlere ulaşmama gibi bir sorun kesinlikle yok.

Power supply kabloları her ne kadar kılıflanmış olup kalın bir yapıda gözükselerde arka kapak rahat bir şekilde kapanıyor ve kablolar için hiç bir sorun teşkil etmiyor.

Kasanın ön panelini incelediğimde kasanın içi hiç gözükmüyordu ve tabi merak edip ön paneli söktüğümde gerçekten kalın bir toz filteresi ile karşılaştım.

Son olarak kasanın ön paneli şu şekilde gözüküyor ve fan hizasındaki fan filtresi ince olduğundan biraz tozlanma olacağını düşünüyorum. Tabi bunu ayrıca satılan toz filtreleri ile önleyebilirsiniz.

Sistem kurulduktan sonra çalışır vaziyette ön panel görüntüsü alttaki gibi.

Sistem çalışır vaziyetteyken iç kısım

Alt resimlerdede Xpredator ile boyut karşılaştırması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damn2u -- 30 Mayıs 2011; 16:42:11 >

• Hayırlı olsun.
  • Bu bir kullanıcı incelemesi değil. Elde patlamış ürünü eritme çabası.
  • HexfeT

ürün 2009 son dönemlerde vardı 1 yıl kayboldu piyasadan şimdi yeniden getiriyor akortek firması

inceleme için teşekkürler dostum hayırlı olsun psu 400-450w civarı kombine vericektir %90
  • psu etıketını bıldıgım kadarıyla yorumlayayım
    600w max denmıs 3.3 ve 5v kanalları ıcın 270w denmıs budurumda
    600-270=330w 12v kanalına kalır buda 330/12=27.5A yapar 2 raıl oldugu ıcınde 27.5/2=13.75A raıl basına vermesı gerekır
    bırde boyle hesaplarsak 23a+20a_43a yapar 43x12=516w yapar 600w max guc ıse 600-516=84w 3.3v +5v kanalları ıcın kalır ama 270w denmıs
    516+270=786w olması gerekır
    sonuc bu psu uzerınde yazan amper degerlerınden cok daha dusuk guc vermektedır
    tahmınımce gercek gucu 400w cıvarıdır
  • Öncelikle yorumlarınız ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar.

Kasa olarak Aerocool Xpredator sahibiyim bu kasaya hiç ihtiyacım yok fakat hem kasanın özellikleri hemde içinde verilen psu dolayısıyla birde fiyatı baz alınınca kesinlikle iyi bir seçim olduğunu düşündüğümden bu ürünü aldım. Konu başlığını ürün tanıtımı yazacak değilim çünkü ben bir firma yetkilisi değilim, kasa segmentinde gayet ucuz bir ürün dolayısıyla tükenmeden alıp bir köşeye koymak en iyisi, hiç olmadı bir yakınıma sistem kurulduğunda lazım olacaktır diye düşünerek aldım.

Power supply toplam 400w güç verse yeterli zaten, üzerindeki 600w ibaresindeki gücü veremeyeceği çok açık, zaten öyle bir şey olsa psu etiketine total güç yazılırdı.

• hayırlı olsun. ilginç bi iş ypmışsın. kenarda durması için bi kasa aldın sonuçta. saygı duyarım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: saintroyo

hayırlı olsun. ilginç bi iş ypmışsın. kenarda durması için bi kasa aldın sonuçta. saygı duyarım.

Benim niye kenarda duran bir kasam yok test için mesela Abi bana kasa alsana
  • quote:

hayırlı olsun. ilginç bi iş ypmışsın. kenarda durması için bi kasa aldın sonuçta. saygı duyarım.

Sağol hocam, ailede ve akrabalarda yakın zamanda sistem toplanılması gereken en az üç kişi var aslında ama bilirsiniz bazı kişiler takıntılıdır dolar düşsün öyle yapalım diye, ben onların keyfini beklerken alayım kenarda dursun dedim, böyle ürünler her zaman denk gelmiyor sonuçta kasa+psu 181TL Birde nedense kimsenin kötü ürün kullanmasına razı olamıyorum, mis gibi ürün aldık bakalım kime nasip olacak.

• Hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mckhan

quote:

Benim niye kenarda duran bir kasam yok test için mesela Abi bana kasa alsana

şeyden istesene... anladın sen onu...

• Bugün sistem kurulu iken bir kaç resim daha aldım, ilk mesajı editleyerek hem resimleri hem edit bölümüne diğer izlenimleri ekledim.
  • Sisteme bu kasayı almayı planlıyorum da? Daha doğrusu kendi sistemim var. Ama aynısını arkadaşa topluyacağız. Memnun kalırsam kasa da güncellemeye gidicem.

AMD Athlon II X4 640
    MSI 870A-G54
    4 GB RAM
    SAMSUNG 750 GB 32 MB HDD
    Sapphire HD 5850 Xtreme

fikrin nedir kardeş? Benim sistem ile aynı ama bende ki kasa Aerocool VX-9
  • Ne gibi bir fikir belirtmemizi istiyorsunuz? Soru power supply ve sistem yeterliliği üzerineyse yeterli gelecektir rahatlıkla. Geri kalan her şeyi incelememde yazmıştım fakat başka bir sorunuz varsa cevaplayabilirim.
  • Biliyorum yeterli geleceğini; Sormak istediğim şu. VX-9 hakkında bilginiz var mı bilmiyorum AKASA ile karşılaştırdığımızda malzeme kalitesi, işçilik vs. farkı hakkında bilginiz var mı bunu sorucaktım..

Özet; VX-9 hakkında bilginiz varsa AKASA ile kısa bir karşılaştırma yapma ihtimaliniz?
  • VX-9'dan özellik olarak daha iyi bir kasadır, malzemele kalitesi konusunda VX-9 saç kalınlığı 0.5mm fakat Akasanın 0.7 mm, bunun yanı sıra VX-9 kablo saklamaya elverişsiz , iç kısım boyasız, HDD yuvaları anakarta doğru çıkıyor. Akasa her halükarda çok daha kullanışlı bir kasadır.
  • eyvAllah teşekkürler..
  • @damn2u,
    Hocam bu kasanın psu'suz modeli satılmıyor. Stoklarda bitmiş. Bundle ürünlerden psu söküp sadece kasayı gönderen firmalar var mı acaba?

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmt06

Maalesef o zahmete hiç bir firmanı gireceğini sanmıyorum, Teknobiyotik yeniden stoklara getirene kadar beklemek gerekiyor. Tabi getirilir mi onuda bilemiyorum o yüzden alttaki linkten destek talebi için konu açaraj sorarsanız cevap alabilirsiniz.

https://www.teknobiyotik.com/helpdeskultimate/customer/
  • quote:

Orijinalden alıntı: damn2u

quote:

Orijinalden alıntı: mhmt06

Maalesef o zahmete hiç bir firmanı gireceğini sanmıyorum, Teknobiyotik yeniden stoklara getirene kadar beklemek gerekiyor. Tabi getirilir mi onuda bilemiyorum o yüzden alttaki linkten destek talebi için konu açaraj sorarsanız cevap alabilirsiniz.

https://www.teknobiyotik.com/helpdeskultimate/customer/

Sağolun hocam.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.