Şimdi Ara

Eski harddiskim bozuldu yeni takdım ama pc görmedi ne yapmalıyım???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eski harddiskim mekanik bir arıza yaptı (5 senedir kullanıyodum) şimdi diğer bilgisayarıma yeni eklediğim 80gb western digitali eski bilgisayarıma taktım ilk açılışta ide bağlantılarında harddiski gösteriyo(biostada harddiskin boyutu markası modeli yazıyo) ama devamında vindows güvenli mod filan çıkan ekran geliyo ondan sonra windowsu en iyi şekilde aç gibi bişe yazıyo seçenek olarak onu seçin diyo onu seçince ve orda yazan her şeyi seçince bilgisayar yeniden başlıyo ve yine aynı şeyler ve yeniden başlıyo.arkadaşlar bana tavsiyede bulunursanız sevinirim...

İşlemcim pentium 3 1000mhz 128 mb ram(+256mb ram aldım ama daha açamadığım için bi işe yaramadı) 64 mb ekran kartı eski bozulan harddiski 40 gb...

Şimdi takmak istediğim 80 gb western digital 7200 rpm E-ide/Atpi 100

Hdd içinde işletim sistemi kurulu Windows xp eski pc nin kendinde olan orjinal sitemi windows me.
    Şimdi yeni takmak istediğim hdd nin içinde başka makinada kurulmuş bir xp sistem var acaba bumu sorun oluyo?

Ne yapmalıyım?????

Şimdiden teşekkür ederim

• Arkadaşım eğer hardiski doğru taktığına inanıyosan ilk önce bence o harddiske FDİSK yap partition ları sil yeniden oluştur. Sonra güzelce bi format at .

Sorun Düzelmezse bence bide ID kablonu değiştir.. Jumper larla oyna . Daha da olmadı BIOS u fabrika ayarlarına getir. O zaman görecektir.

BANA ULAŞMAK İÇİN...

www.fullforum.forumup.com
  • Arkadaşım FDİSK yap ve partition ları yeniden oluştur demişin ama ben bunarı bilmiyom bana açıklarsan sevinirim.

Harddiski düzgün bağladığıma eminim,kabloda sorun yok boş bir hdd bağladım 4 gb lik eski onu gördü,
    jumper larla oynamadım çünkü master da duruyodu bu takmak istediğim makinada bitek bu var zaten oynama gereği duymadım.

İlgilendiğin için teşekkür ederim.....
  • anakartın 80 gb gibi yüksek bir kapasiteyi desteklemiyor. bios update yaparsan sorunun geçer. ide device detected derken bilgisayar takılıyor değil mi?
    bir de xp kurulmuş hddnin bir sorunu olmaz ama format atman gerekecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi troley111 -- 31 Ocak 2006 18:26:17 >
  • ide decive detecdet dediğini hatırlamıyorum ama bilgisayarı en iyi(veya en güncel) şekilde aç gibi bişey çıkıyo(tam hatırlamıyom şu an) o linki seçin diyo seçince altta loading doluyo dolarken bilgisayar yeniden başlıyo yine aynı yere geliyo

Bu arada anakartımın markası msı modeli tam hatırlamıyom ama ms-6318
  • Nasil yani ? yeni makinendeki isletim sistemi yuklu olan diski eski makineye takip calismasini mi bekliyorsun. Ne yazikki isletim sistemini bastan kurman gerekiyor. Bu hali ile boot etmeyecektir. Donanim tamamen farkli, yuklemeye calistigi driverlar farkli. Bu hali ile calisacagi fikrine nerden kapildin ? isletim sisteminin CD sini takip repair ettir, ama acikcasi ben tavsiye etmem, repair islemi bazan yeniden kurmadan bile daha cok zaman alabiliyor.
  • Ben hdd yi taktım sonrada windows kuru başlattım ama windows yüklemeye başlamadım bilgilerim kaybolmasın diye.
    Yani şimdi harddiske format atıp yeni windows yüklersen sorun düzelirmi sence
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • windows kur hdd yi görüyorsa tabiki format atmalısın. ben de bilgisayar hdd yi hiç görmüyor sandım. windows sende yeni driverleri yüklemeye çalışıyor. direk format atmalısın...
  • Sağol kardeşim ilgilendiğin için ben bi format atayım olmasa yeniden buralara yazarım...

Çok teşekkür ederim
  • Bilgilerin gitsin istemiyor isen sadece repair et o zaman, kurmak kadar zaman alacaktir ancak formatlamadan sistemini duzletecektir. Repair yerine normal yeni kurulum da yapabilirsin, sadece sana sordugunda diskini formatlamamasini soyleyeceksin. Sadece "windows" klasorunu silip sistemini yeniden kuracaktir. "Docuements and Settings" "program files" klasorlerinin ici aynen kalir. Tavsiyem diski diger makineye tak icinde gerekli olan herseyi diger diske kopyala (yer varsa) ve formatlayip bastan kur. Gerekli yazilimlari da kurduktan sonra norton ghost ile bir imajini alip bir kenarda sakla onu. Sonra dosyalarini network uzerinden yada hdd yi dogrudan yine diger makineye takarak geri yukle.
  • Tamam arkadaşım sanada ilgilendiğin için teşekkür ederim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.