Arkadaşlar merhaba. Yeni bir bilgisayar topladım. Eski 2010 model pcde bulunan 2 ye bölünmüş 500gb kadar bir HDD vardı. Onu da yeni pcye taktım. Fakat yeni pcde bu HDD'nin C sürücüsü gözükmüyor. Sadece D sürücüsü olarak ayrılmış olan 450 gb kadar alan E sürücüsü olarak gözüküyor. Disk yönetiminde de gözükmüyor. hiç anlam veremedim bu duruma. Nasıl bir çözüm bulabilirim acaba yardımcı olabilir misiniz? |
Eski HDD'nin C sürücüsünün gözükmemesi sorunu.
-
-
Minitool partition wizard diye bir uygulama var ücretsiz onu kur tüm disklerini durumu görebilir kontrol edebilirsin. Sürücü adı atanmamış veya biçimlendirilmemiş disk bölümleri windowsda gözükmez. 500 gb hdd yaklaşık 465 gblık kullanım sunar, tek disk olarak birleşmiş olabilir.
-
hocam tek disk olamaz. c sürücüsünde windows falan vardı onlar nereye gitti?
-
500 gb hdd toplamda bilgisayar sisteminde zaten 465 gb olarak görünür. Siz 450 gb olan kısmını görüyorsanız geirye kalan 15gb lık kısım normalde C partisyonu olarak ayrılıp işletim sistemi kurulmaz da bunu anlamanın en iyi yolu
Denetim masası-Yönetimsel araçlar-Bilgisayar yönetimi-Disk Yönetimi ni açıp aşağıdaki gibi görüntüyü incelemeniz olacaktır.
Belki de disk başındaki yaklaşık 15 gb lık alan bad sectorden dolayı raw olarak bırakılmış ta olabilir.
Benim 500 gb lık (465gb) disk üzerinde de ayrı bir işletim sistemi var fakat windows gezgininde partisyon kalabalıkllığı yapmaması için ssd (disk 0) üzerindeki sistemde wd disk partisyonlarına ait sürücü harflerini kaldırıp ntfs klasöre bağlayıp masaüstünde kısayol şeklinde kullanıyorum.
Benzer içerikler
- system service exception hatası
- bu uygulama güvenliğiniz için engellendi
- kuruluşunuzun etkinleştirme sunucusuna bağlanamadığı için windows 10
- format sonrası driver yükleme
- windows 10 pro 64-bit download
- bilgisayar açılmıyor
- bilgisayar özelliklerine bakma
- windows 11 şifre kaldırma
- mavi ekran hatası
- autocad sistem gereksinimleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X